Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 42/2018. (XII.21..) önkormányzati rendeletének indokolása

az egészségügyi alapellátási körzetekről

Hatályos: 2019. 01. 01

az egészségügyi alapellátási körzetekről

Általános indokolás

INDOKOLÁS

az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló 42/2018. (XII.21.) önkormányzati rendelethez

1. Általános indokolás

Jelen rendelet megalkotásának indoka az egészségügyi alapellátások körzeteinek meghatározása az egészségügyi ellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény rendelkezéseivel összhangban.

2. Részletes indokolás

az 1. § - 2. §-hoz

A rendelet célját és területi hatályát határozza meg.

a 3. §-hoz

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező felnőtt háziorvosi körzetek számát, az adott körzethez tartozó közterületek meghatározását, valamint a rendelés helyét tartalmazza.

a 4. §-hoz

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező házi gyermekorvosi körzetek számát, az adott körzethez tartozó közterületek meghatározását, valamint a rendelés helyét tartalmazza.

a 5. §-hoz

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező felnőtt fogorvosi körzetek számát, az adott körzethez tartozó közterületek meghatározását tartalmazza.

a 6. §-hoz

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező ifjúsági fogorvosi körzetek számát, az adott körzethez tartozó közterületek meghatározását tartalmazza.

a 7. §-hoz

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező gyermek fogorvosi körzetek számát, az adott körzethez tartozó közterületek meghatározását tartalmazza.

a 8. §-hoz

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező védőnői körzetek számát, az adott körzethez tartozó közterületek meghatározását tartalmazza.

a 9. §-hoz

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező iskola-egészségügyi körzetek számát, az adott körzethez tartozó közterületek meghatározását tartalmazza.

a 10. §-hoz

Az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó felnőtt, gyermek és fogorvosi ügyelet biztosításának módját és az ellátási körzetet határozza meg.

a 11-12. §-hoz

Hatályba léptető és hatályon kívül helyező rendelkezést tartalmaz.