Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkornányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III.10.) önkormányzati rendelete

A kitüntető címek adományozásáról szóló 22/2015. (IX. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 03. 10- 2016. 03. 10


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

Képviselő-testületének 10/2016. (III. 10.) önkormányzati rendelete

 a kitüntető címek adományozásáról szóló

22/2015. (IX. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 3. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a következőket rendeli el:


1. §


A kitüntető címek adományozásáról szóló 22/2015. (IX. 21.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. § (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2)     Pesterzsébet Díszpolgára kitüntető cím évente legfeljebb kettő természetes vagy jogi személynek adományozható.”


2. §


A Rendelet 5. § (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b)     aki kiemelkedő munkát végzett Pesterzsébet nevelési, oktatási és egyéb intézményeiben, vagy”


3. §


(1) A Rendelet 12. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1)    Az Év Közalkalmazottja kitüntető cím adományozható annak az állampolgárnak, jogi személynek, aki kiemelkedően végzi, végezte közalkalmazotti tevékenységét, illetőleg Pesterzsébet területén, az önkormányzat által alapított költségvetési szervnél, vagy praxisban kiemelkedő munkát végez az adományozás évében.”


(2) A Rendelet 12. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4)    Az Év Közalkalmazottja kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság 5 személyről, az Egészségügyi és Sport Bizottság 2 személyről, a Szociális Bizottság 4 személyről dönt.”


4. §


A Rendelet 13. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1)    Az Év Sportolója, az Év Edzője vagy az Év Sportvezetője kitüntető címek adományozhatóak azoknak, akik kimagasló munkát végeztek, kiemelkedő sporteredményt értek el, vagy ahhoz versenyzőiket hozzásegítették.


(2)     Az Év Sportolója kitüntető cím évente egy fő részére adományozható, kivétel, ha az adott évben több személy is kiemelkedő sporteredményt ért el (nemzetközi sportrendezvényen első, második, harmadik helyezés). Az Év Edzője kitüntető cím, vagy az Év Sportvezetője kitüntető cím évente egy személynek adományozható.


(3)     Az Év Sportolója, az Év Edzője vagy az Év Sportvezetője kitüntető címek adományozására bármely természetes, vagy jogi személy tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármester részére kell benyújtani. A javaslatok benyújtásának határideje minden év március 1. Ezt megelőzően két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzé tenni a helyi médiában.


(4)     Az Év Sportolója, az Év Edzője vagy az Év Sportvezetője kitüntető címekre felterjesztett személyekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az Egészségügyi és Sportbizottság dönt.


(5)     Az Év Sportolója, az Év Edzője vagy az Év Sportvezetője kitüntető címmel kitüntetettek Pesterzsébet címerét tartalmazó díszoklevelet, a kitüntetés nevét és évét tartalmazó gravírozott kupát kapnak.


(6)     Az Év Sportolója, az Év Edzője vagy az Év Sportvezetője kitüntető címeket a Magyar Sport Napja alkalmával rendezett ünnepségen kell átadni.”


5. §


A Rendelet 15. § (1)-(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1)    A Közalkalmazotti Hűségjutalom, annak a Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzat intézményeiben és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által foglalkoztatott közalkalmazottnak adható, aki 20., 30., 35., 40., 45., 50., évet dolgozott Pesterzsébeten közalkalmazottként.


(2)     A Közalkalmazotti Hűségjutalomban minden évben azon közalkalmazottak részesülhetnek, akiket Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzat intézményeinek vezetői vagy a Polgármesteri Hivatal Oktatási- Kulturális- Egészségügyi- és Sportosztálya és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XX. kerületi Járási Tankerületi Igazgatója jogosultságuk alapján felterjeszt.


(3)     Az adományozásra – a következő év vonatkozásában – minden év december 15-ig tehet javaslatot Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzat intézményeinek vezetői vagy a Polgármesteri Hivatal Oktatási- Kulturális- Egészségügyi- és Sportosztálya és a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Budapest XX. Kerületi Járási Tankerületi Igazgatója. A javaslatot a polgármesterhez kell benyújtani.”




6. §


A Rendelet 17. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3)    A Sárkányölő Szent György elismerés évente 21 személynek adományozható.”




7. §

Hatályba léptető rendelkezések


(1) E rendelet 2016. március 10.-én, 15 órakor lép hatályba, majd az azt követő napon hatályát veszti.


(2) Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2014 (XI.13.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról (továbbiakban: 37/2014 (XI.13.) önkormányzati rendelet) 2. mellékletének a Képviselő-testület szerveire átruházott hatáskörei 3. pontjának - az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság átruházott hatáskörei - 7. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„7.     Dönt az Év Közalkalmazottja kitüntető cím adományozásáról 5 személyre vonatkozóan.”







            Szabados Ákos                                                          Kócziánné Dr. Pohl Mónika

              polgármester                                                                jegyzőt helyettesítő aljegyző


Mellékletek