Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkornányzat Képviselő-testületének 29/2016. (X.26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 22/2012. (V. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 10. 27- 2016. 10. 27

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének

29/2016. (X. 26.) önkormányzati rendelete


az önkormányzat tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló  22/2012. (V.22.) önkormányzati rendelet módosításáról


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107-109. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzat tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 22/2012. (V.22.) önkormányzati rendelet 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul



1. melléklet a 29./2016. (X. 26..) önkormányzati rendelethez



4) (A pályázati eljárás kiírása, meghirdetése)


(1) Az önkormányzat tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 22/2012. (V.22.) önkormányzati rendelet 1. melléklete (a továbbiakban: Versenyeztetési Szabályzat) a következő 4.1.1. ponttal egészül ki:

„4.1.1. A pályázati kiírás elfogadásával egyidejűleg a kiíró határozatában képviselőjeként felkér a bontási és az értékelési eljárás lefolytatására egy 3 fős, a Gazdasági Bizottság, a Pénzügyi Bizottság, illetve a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnökeiből álló eseti Bizottságot.”


(2) A Versenyeztetési Szabályzat 4.2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„4.2. A pályázati kiírást a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, a honlapján, valamint a kiíró döntése szerint országos napilapban vagy üzleti-szakmai lapban, illetve Internetes ingatlanforgalmazási portálon kell közzétenni a beadás határidejét megelőző legalább 15 nappal korábban. A pályázati kiírás megjelenéséről a kiíró közleményt jelentethet meg a Pesterzsébet Újságban vagy más újságban illetve a helyi televíziós műsorszolgáltató műsorában is.”


8) (A pályázatok átvétele, bontása)


(3) A Versenyeztetési Szabályzat 8) pontja a következő 8.1.1. ponttal egészül ki:

„8.1.1. A benyújtott pályázatok elbírálásra történő előkészítéséről a pályázati eljárás során a Polgármesteri Hivatal gondoskodik, azzal, hogy az előkészítő munkák elvégzése az illetékes osztály vezetője, vagy az általa kijelölt személy feladata.”


(4) A Versenyeztetési Szabályzat 8.2.1 pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„8.2.1. A határidőben beérkezett pályázatok felbontását a benyújtási határidőt követő 15 napon belül a kiíró által felkért 3 fős, a Gazdasági Bizottság, a Pénzügyi Bizottság, illetve a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnökeiből álló eseti Bizottság végzi. A nyilvános bontás időpontjáról tájékoztatást kapnak a képviselő-testület tagjai. A nyilvános bontáson a Képviselő-testület tagjai, a kiíró által meghívott személyek, valamint a pályázók, illetve meghatalmazottjaik is jelen lehetnek.”


(5) A Versenyeztetési Szabályzat 8) pontja a következő 8.3. ponttal egészül ki:

„8.3. A bontási eljárás során készült jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az egyes ajánlatokban megjelölt az értékelés során szempontként figyelembe vett tényeket, adatokat.”


9) (A pályázatok értékelése)


(6) A Versenyeztetési Szabályzat 9.1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„9.1. A felbontott pályázatokat a kiíró által felkért 3 fős, a Gazdasági Bizottság, a Pénzügyi Bizottság, illetve a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnökeiből álló eseti Bizottság a bontást követő 30 napon belül - az előminősítésről szóló előterjesztés alapján - formai és tartalmi szempontból értékeli, és az elbírálásra vonatkozó javaslatát indoklással együtt a kiíró részére előterjeszti.”


(7) A Versenyeztetési Szabályzat 9.5. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„9.5 A kiíró által felkért 3 fős, a Gazdasági Bizottság, a Pénzügyi Bizottság, illetve a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnökeiből álló eseti Bizottság munkájáról jegyzőkönyvet kell készíteni, amelynek tartalmaznia kell különösen:

  1. a pályázat tárgyául szolgáló vagyont (vagyonrészt);
  2. a lebonyolítás rövid ismertetését, a beérkezett pályázatok számát;
  3. a beérkezett pályázatok összefoglalását;
  4. a pályázatok értékelésének főbb szempontjait, az egyes pályázatokkal kapcsolatban kialakult véleményeket;
  5. a pályázati kiírásban szereplő bírálati szempont/szempontok szerinti legkedvezőbb pályázat javaslatának indokait;
  6. a pályázati eljárás eredményének összefoglaló értékelését, az első és esetlegesen a második helyre javasolt pályázó megjelölését.”

Záró rendelkezések

2. § (1) E rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


dr. Demjanovich Orsolya

jegyző

 Szabados Ákos

polgármester




Mellékletek