Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkornányzat Képviselő-testületének 09/2016. (II.29.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 03. 01- 2016. 03. 01

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének

9/2016. (II./29.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei

szervezeti és működési szabályzatáról szóló

37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról



Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendeletének módosításáról a következőket rendeli el:


  1. §


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) 2. mellékletének II. pontja a – Polgármesterre átruházott hatáskörök – kiegészül 54. és 55. ponttal a következő rendelkezések szerint:

54.  A Képviselő-testület /2016. (II. 18.) Ök. számú határozatában foglaltak szerint gyakorolja a tulajdonosi jogokat Civil Ház közösségi tereinek hasznosítása tekintetében.

55.       Jóváhagyja a Civil Ház Eljárásrendjét, továbbá Házirendjét.


  1. §


A Rendelet 2. mellékletének III. pontja a – Jegyzőre átruházott hatáskörök – kiegészül 4. ponttal a következő rendelkezéssel:

4.       Hulladékgazdálkodási szolgáltatási kedvezmény igénybevétele céljából kiadja a jogszabályban meghatározott önkormányzati igazolást.


  1. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.





    ………………………………                                                ……………………………

              Szabados Ákos                                                Kócziánné dr. Pohl Mónika 

               polgármester                                                   jegyzőt helyettesítő aljegyző





Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei

Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló

9/2016. (II./29.) önkormányzati rendeletének indokolása


Általános indokolás


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete megalkotta az önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendeletét. Az azóta bekövetkezett változások miatt szükséges a rendeletet módosítani.


Részletes indokolás


  1. §-hoz


A Képviselő-testület a Bp. XX. Vörösmarty u. 180. szám alatt lévő Civil Ház közösségi tereinek tekintetében a tulajdonosi jogok gyakorlását- a Képviselő-testület által meghatározott bérleti díjak alkalmazása mellett, valamint a Civil Ház Eljárásrendjének és Házirendjének jóváhagyását a polgármester hatáskörébe utalja.


  1. §-hoz


A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjkedvezményre való jogosultság fennállásával kapcsolatos önkormányzati igazolás kiadásának jogkörét a Képviselő-testület a jegyzőre ruházza át.


  1. §


Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.




Mellékletek