Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkornányzat Képviselő-testületének 030/2018. (XII.13.) önkormányzati rendelete

a Közszolgálati Tisztviselők Napja munkaszüneti nappá nyilvánításáról

Hatályos: 2018. 12. 14




Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének

30/2018. (XII. 13.) önkormányzati rendelete


a Közszolgálati Tisztviselők Napja munkaszüneti nappá nyilvánításáról






Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdésében és a 232/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



  1. §


A Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je, munkaszüneti nap.


  1. §


A munkaszüneti nappá nyilvánítással összefüggésben keletkező többletköltségek fedezetét az önkormányzat saját bevétele terhére biztosítja.



  1. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.









Szabados Ákos                                             dr. Demjanovich Orsolya

  polgármester                                                                jegyző










INDOKOLÁS


Általános indoklás


A Szociális Munka Napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló 2016. évi CLXXX. törvény 2017. január 1-jei hatállyal akként módosította a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényt (továbbiakban: Kttv.), hogy a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je nem minősül munkaszüneti napnak.

A Kttv. 93. § (2) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a helyi önkormányzat képviselő-testülete a 232/A. §-ban foglaltak szerint egy további munkaszüneti napot állapíthat meg.

A Kttv. 232/A. §-a szerint a helyi önkormányzat képviselő-testülete - a (2) bekezdésben foglalt feltétellel - rendeletben rendelkezhet arról, hogy a képviselő-testület hivatala köztisztviselője számára a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je, munkaszüneti nap. A (2) bekezdés alapján a helyi önkormányzat képviselő-testületének az (1) bekezdés szerinti rendelkezése esetén az azzal összefüggésben keletkező többletköltségek fedezetét a helyi önkormányzat saját bevétele biztosítja.

Tekintettel arra, hogy a Közszolgálati Tisztviselők Napja 2001. óta munkaszüneti nap a köztisztviselők számára, ezért a képviselő-testület arról dönt, hogy július 1-je továbbra is munkaszüneti nap legyen.


Részletes indoklás


1. §-hoz



Arról rendelkezik, hogy Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je, munkaszüneti nap.



2. §-hoz


A munkaszüneti nappá nyilvánítással összefüggésben keletkező többletköltségek viselésére vonatkozó rendelkezést tartalmaz.


3. §-hoz


Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.












Mellékletek