Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkornányzat Képviselő-testületének 14/2019. (III.22.) önkormányzati rendelete

a kitüntető címek adományozásáról szóló 15/2018. (V. 29.) önkormányzati rendelet módosítáráól

Hatályos: 2019. 03. 23- 2019. 03. 23


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének

14/2019. (III. 22.) önkormányzati rendelete

a kitüntető címek adományozásáról szóló

15/2018. (V. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

(1) A kitüntető címek adományozásáról szóló 15/2018. (V. 29.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 19. § (3) bekezdésének b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

     „b) A javaslatokat úgy kell benyújtani, hogy a kitüntető cím odaítéléséről a Képviselő-testület minden évben legkésőbb az áprilisi rendes ülésén hoz döntést."

(2) A Rendelet 19/B § (3) bekezdésének c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

     „c) A javaslatokat úgy kell benyújtani, hogy a kitüntető cím odaítéléséről a Képviselő-testület minden évben legkésőbb az áprilisi rendes ülésén hoz döntést."

 (3) A Rendelet 20. § (3) bekezdésének b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

     „b) A javaslatokat úgy kell benyújtani, hogy a kitüntető cím odaítéléséről a Képviselő-testület minden évben legkésőbb az áprilisi rendes ülésén hoz döntést.".”



2. §

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




Szabados Ákos                                           dr. Demjanovich Orsolya

polgármester                                                          jegyző                          









Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

a kitüntető címek adományozásáról szóló

15/2018. (V. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló

14/2019. (III. 22.) önkormányzati rendeletének

INDOKOLÁSA


ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a kitüntető címek adományozásáról szóló 15/2018. (V. 29.) önkormányzati rendeletét módosítja, mivel egyes elismerések és kitüntető címek javaslattételi határidejét módosítja.


RÉSZLETES INDOKOLÁS


  1. §-hoz


A Képviselő-testület a Sárkányölő Szent György elismerés, a Sárkányölő Szent György kitüntető cím és a Szent Flórián elismerés díjazottjaira vonatkozó javaslattételi határidőt, a Képviselő-testület márciusi üléséről, az áprilisi ülésre kívánja változtatni.


2. §-hoz


Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.