Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2021. (VI.17.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 17 16:00- 2021. 06. 17

Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2021. (VI. 17.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. § A Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelet 24. § (1) bekezdése a következő d) és e) ponttal egészül ki:

(A Képviselő-testület saját tagjai közül minősített szótöbbséggel az alábbi tanácsnokokat választotta meg:)

  • „d) Településfejlesztési Tanácsnok,
  • e) Állatvédelmi Tanácsnok.”

2. § A Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelet a következő „Településfejlesztési Tanácsnok” alcímmel egészül ki:

27/A. § (1) A Településfejlesztési Tanácsnok feladatai:

  • a) Részt vesz a kerület terület- és városfejlesztési stratégiájának és más tervdokumentumainak kidolgozásában, felülvizsgálatában;
  • b) Figyelemmel kíséri a kerületi fejlesztések illeszkedését a korábban elfogadott dokumentumokhoz;
  • c) Részt vehet a kerületet érintő nagyobb (fővárosi, országos) területfejlesztési projektek egyeztetésein, illetve tájékoztatást kérhet róluk;
  • d) Segíti a lakosság tájékoztatását a kerületi és kerületet érintő területfejlesztési projektek állásáról;
  • e) Véleményezi a szakterületéhez tartozó előterjesztéseket.

(2) A Településfejlesztési tanácsnok munkájáról évente egy alkalommal beszámol a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságnak.”

3. § A Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelet a következő „Állatvédelmi Tanácsnok” alcímmel egészül ki:

27/B. § (1) Az Állatvédelmi Tanácsnok feladatai:

  • a) kapcsolatot tart a kerületben működő állatvédelmi tevékenységet végző szervezetekkel és figyelemmel kíséri az állatvédelmi lakossági kezdeményezéseket;
  • b) Kapcsolatot tart a kerületi hatósági állatorvossal és a kerületi állatorvosokkal;
  • c) Véleményez minden, az állatvédelemmel összefüggő előterjesztést;
  • d) Véleményezi az állatvédelmi tevékenységet végző szervezettel kötendő együttműködési megállapodásokat, figyelemmel kíséri azok teljesítését.

(2) Az Állatvédelmi Tanácsnok munkájáról évente egy alkalommal beszámol a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságnak.”

4. § A Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelet 3. melléklete e rendelet 1. melléklete szerint módosul.

5. § Ez a rendelet 2021. június 17-én 16 órakor lép hatályba.

1. melléklet

1. A Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelet 3. melléklet 7.9. pontja helyébe a következő pont lép:

„7.9. Jóváhagyja Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testülete Városvédelmi Tanácsnoka, Településfejlesztési Tanácsnoka, valamint Állatvédelmi Tanácsnoka éves munkájáról szóló beszámolót”