Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

a kitüntető címek adományozásáról szóló 15/2018. (V.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 04. 29

a kitüntető címek adományozásáról szóló 15/2018. (V.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A kultúra és az egészségügy területén foglalkoztatottak jogviszonyának átalakulására tekintettel - az önkormányzati intézményekben kiemelkedő munkát végzők tevékenységének elismerésére érdekében a Képviselő-testület új kitüntető címeket alapít.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A kultúra és az egészségügy területén foglalkoztatottak jogviszonyának átalakulására tekintettel - az önkormányzati intézményekben kiemelkedő munkát végzők tevékenységének elismerésére érdekében - a Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója, Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója és Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető címek, valamint az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója, Az Év Egészségügyi Dolgozója és Az Év Szociális Dolgozója kitüntető címek alapításáról rendelkezik.

A 2. §-hoz

A „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ KÖZALKALMAZOTTJA” alcím helyébe lépő „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA” alcímről rendelkezik.

A 3. §-hoz

A „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA” kitüntető cím adományozására vonatkozó eljárási szabályokat tartalmazza.

A 4. §-hoz

A „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJA” alcím megállapításáról rendelkezik, valamint a megalapított kitüntető cím adományozására vonatkozó eljárási szabályokat tartalmazza.

Az 5. §-hoz

A „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ SZOCIÁLIS DOLGOZÓJA” alcím megállapításáról rendelkezik, valamint a megalapított kitüntető cím adományozására vonatkozó eljárási szabályokat tartalmazza

A 6. §-hoz

AZ ÉV KÖZALKALMAZOTTJA” alcím helyébe lépő „AZ ÉV PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA” alcímről rendelkezik.

A 7. §-hoz

AZ ÉV PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA” kitüntető cím adományozására vonatkozó eljárási szabályokat tartalmazza

A 8. §-hoz

AZ ÉV EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJA” alcím megállapításáról rendelkezik, valamint a megalapított kitüntető cím adományozására vonatkozó eljárási szabályokat tartalmazza

A 9. §-hoz

AZ ÉV SZOCIÁLIS DOLGOZÓJA” alcím megállapításáról rendelkezik, valamint a megalapított kitüntető cím adományozására vonatkozó eljárási szabályokat tartalmazza

A 10. §-hoz

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelete 3. mellékletének módosításáról rendelkezik.

A 11. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.