Budapest Főváros XXII. Kerület Budafok-Tétény Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2021. (XII. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2022. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásáról

Hatályos: 2022. 01. 01
az Önkormányzat 2022. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásáról
Általános indokolás
A rendelet a 2022. évi költségvetési rendelet megalkotásáig tartó átmeneti időszak finanszírozására és költségvetési gazdálkodására határoz meg szabályozást. A szabályozás célja a folyamatosság fenntartása, a pénzügyi zavarok elkerülése.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Általános felhatalmazást ad a Polgármesternek arra, hogy az önkormányzat és intézményei zavartalan és folyamatos működése, közfeladatai ellátása érdekében az önkormányzatot megillető bevételeket beszedje, és azok terhére a kiadásokat a továbbiakban meghatározottak szerint teljesítse.
A 2–4. §-hoz
Az önkormányzat és intézményei, valamint a polgármesteri hivatal 2022. év elején jelentkező feladatai ellátásához szükséges költségvetési kiadások teljesítésének feltételeit és szabályait határozza meg.
Az 5. §-hoz
Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok finanszírozását szabályozza.
A 6. §-hoz
A városüzemeltetési feladatok folyamatos fenntartása érdekében határoz meg keretösszeget.
A 7. §-hoz
A vagyongazdálkodási feladatok folyamatos biztosít fedezetet.
A 8. §-hoz
A képviselő-testület által a 2022. évre már biztosított előirányzatok terhére engedi a kötelezettségvállalásokat.
A 9. §-hoz
Felhatalmazza a polgármestert, hogy az előre nem tervezhető, vis maior helyzetek esetén kötelezettséget vállalhasson és kiadásokat teljesítsen.
A 10. §-hoz
Felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok havi finanszírozásának összegét meghatározza a költségvetési rendelet megalkotásáig.
A 11. §-hoz
A hatálybaléptető és hatályon kívül helyező rendelkezéseket tartalmazza.