Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (III. 18.) önkormányzati rendelete

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat 2013. évi költségvetése

Hatályos: 2013. 09. 06- 2014. 02. 28

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének

4/2013. (III.18.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

a módosításáról szóló 8/2013.(IX.05.) szóló önkormányzati rendelettel

egységes szerkezetben

Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatiról szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 143.§ (4) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény  23. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya

(1)   A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. § A költségvetés bevételei és kiadásai

(1)  A képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetését:

186.365 E Ft

Költségvetési bevétellel

207.743 E Ft

Költségvetési kiadással

21.378 E Ft

9.936 E Ft

11.442 E Ft

Költségvetési egyenleggel

-ebből  működési

             felhalmozási

állapítja meg.

(2)   Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

 (3) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3., 1.4. mellékletek részletezik.

(4)   A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

 (5)  A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből /vagy/ az előző év(ek) költségvetési maradványának, vállalkozási maradványának igénybevételével történik.

3. § A költségvetés részletezése

A Képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1)   Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.

(2)   Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.    

(3)   Az önkormányzat 2013. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.     

(4)   Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5)   Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.

(6)   Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7)   A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként a 9., 9.1, 10., mellékletek szerint határozza meg.

(8)   Az önkormányzat a kiadások között általános és céltartalékot nem állapít meg.

4. § A költségvetés végrehajtásának szabályai

(1)   Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(3)   A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

 (4)  A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10%-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5)   Amennyiben a költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves  eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a 30 millió forintot, és a tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor az irányító szerv a költségvetési szervnél– önkormányzati biztost jelöl ki.

(6)   A költségvetési szerv vezetője e rendelet 11. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

 (7)  Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

 (8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. § Az előirányzatok módosítása

(1)   Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

 (2) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(3)   A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, az I. féléves és III. negyedéves beszámolóhoz igazodóan, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(7)   A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(8)   Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

 (9)  A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a munkamegosztási megállapodásban foglalt előirányzatok felett rendelkező önállóan működő költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. § A gazdálkodás szabályai

(1)   A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2)   Az önállóan működő költségvetési szerv az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3)   Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv által a (önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő) költségvetési szerv számára ellátott feladatok fedezetéül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak, amelyet az önállóan működő költségvetési szerv érdekében használ fel.

(4)   Az önállóan működő költségvetési szerv feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről oly módon gondoskodik, hogy az biztosítsa az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetésében részére megállapított előirányzatok takarékos felhasználását.

(5)   Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(6)   A polgármesteri (önkormányzati) hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

(1)   Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2)   Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a közös önkormányzati hivatal útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. § Záró és vegyes rendelkezések

(1)       Ez a rendelet  a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2)       A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszíti

            a) 2/2009.(II.16.) önkormányzati rendelet

b) 5/2009.(IV.15.) önkormányzati rendelet

c) 3/2010.(II.15.) önkormányzati rendelet

d) 5/2010.(VI.03.) önkormányzati rendelet

e) 6/2010.(V.03.) önkormányzati rendelet

f) 9/2010.(VII.08.) önkormányzati rendelet

g) 10/2010.(IX.13.) önkormányzati rendelet

h) 5/2011.(III.09.) önkormányzati rendelet

Németh Gyula                                                                                   Dúl Andrea

              polgármester                                                                           aljegyző

A rendelet kihirdetve: 2013. március 18-án.

Dúl Andrea

aljegyző


Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat

2013. évi költségvetés összevont mérlege

1.1 melléklet[1]

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

23 385

23 385

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

8 261

8 261

2.1.

Helyi adók

8 050

8 050

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

211

211

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

13 514

13 514

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

990

990

3.4.

Intézményi ellátási díjak

6 225

6 225

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

1 799

1 799

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel (továbbszámlázott szolgáltatások bevétele)

4 500

4 500

4.

II. Átengedett központi adók

1 610

1 610

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

89 246

2 542

91 788

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

78 644

2 542

81 186

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

10 602

10 602

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

73 134

91

73 225

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

57 226

57 226

6.1.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

2 674

2 674

6.1.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

2 332

2 332

6.1.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

   EU támogatás

6.1.5.

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

52 220

52 220

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

15 908

91

15 999

6.2.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

   EU támogatás

6.2.5.

   Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

15 908

91

15 999

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

600

600

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

600

600

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

186 365

2 633

188 998

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

21 378

21 378

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+…+11.1.5.)

21 378

21 378

11.1.1.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

21 378

21 378

11.1.2.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

   Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

   Értékpapír értékesítése

11.1.5.

   Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+…+11.2.5.)

11.2.1.

   Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

   Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

   Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

   Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+11)

207 743

2 633

210 376

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (12+13)

207 743

2 633

210 376

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

180 393

2 542

182 935

1.1.

Személyi  juttatások

80 290

-7 434

72 856

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

16 129

-2 029

14 100

1.3.

Dologi  kiadások

45 612

-1 041

44 571

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

38 362

13 046

51 408

1.6.

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

   - Szociális, rászorultság jellegű ellátások

33 060

-24 500

8 560

1.8.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

3 181

37 546

40 727

1.9.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2 121

2 121

1.10.

   - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

   - Kamatkiadások

1.12.

   - Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

27 350

91

27 441

2.1.

Beruházások

12 236

91

12 327

2.2.

Felújítások

12 051

12 051

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3 063

3 063

2.4.

a 2.3-ból   - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

               - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

               - Pénzügyi befektetések kiadásai

1 416

1 416

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

1 647

1 647

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló  programok,  projektek önkormányzati
  hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

207 743

2 633

210 376

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+…+6.1.7.)

6.1.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

   Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

   Kölcsön törlesztése

6.1.6.

   Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

   Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (6.2.1.+...+6.2.8.)

6.2.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

   Hitelek törlesztése

6.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

   Kölcsön törlesztése

6.2.6.

   Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

   Betét elhelyezése

6.2.8.

   Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

207 743

2 633

210 376

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

207 743

2 633

210 376

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

-21 378

-21 378

KÜLSŐ FORRÁS BEVONÁSÁVAL – HITEL, KÖLCSÖN -  FINANSZÍROZHATÓ HIÁNY ÖSSZEGE

4. sz. táblázat

Ezer forintban

1.

2013. évi külső forrásból fedezhető működési hiány  (2.1. melléklet 3. oszlop 27. sor)

10 602

2.

2013. évi külső forrásból fedezhető felhalmozási hiány  (2.2. melléklet 3. oszlop 30. sor)

3.

2013. évi külső forrásból fedezhető összes hiány (1+2)

10 602

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

5. sz. táblázat

Ezer forintban

1.

 Finanszírozási műveletek egyenlege (1.1-1.2.) +/-

21 378

21 378

1.1.

Finanszírozási bevételek (1. melléklet 1. sz. táblázat 11. sor)

21 378

21 378

1.1.1.

1.1-ből: Működési célú finanszírozási bevételek (2.1. melléklet 2. sz. oszlop 22. sor)

9 936

9 936

1.1.2.

             Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (2.2. melléklet 2. sz. oszlop 25. sor)

11 442

11 442

1.2.

Finanszírozási kiadások (1. melléklet 2. sz. táblázat 6. sor)

1.2.1.

1.2-ből: Működési célú finanszírozási kiadások (2.1. melléklet 4. sz. oszlop 22. sor)

0

1.2.2.

              Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (2.2 .melléklet 4. sz. oszlop 25. sor)

0

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat

2013. évi költségvetés kötelező feladatok mérlege

                                                                                     1.2. sz. melléklet[2]

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

23 385

23 385

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

8 261

8 261

2.1.

Helyi adók

8 050

8 050

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

211

211

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

13 514

13 514

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

990

990

3.4.

Intézményi ellátási díjak

6 225

6 225

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

1 799

1 799

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4 500

4 500

4.

II. Átengedett központi adók

1 610

1 610

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

72 789

12 991

85 780

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

62 187

12 991

75 178

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

10 602

10 602

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

73 134

91

73 225

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

57 226

57 226

6.1.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

2 674

2 674

6.1.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

2 332

2 332

6.1.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

   EU támogatás

6.1.5.

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

52 220

52 220

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

15 908

91

15 999

6.2.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

   EU támogatás

6.2.5.

   Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

15 908

91

15 999

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

600

600

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

600

600

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

169 908

13 082

182 990

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

14 701

2 597

17 298

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+….+11.1.5.)

14 701

2 597

17 298

11.1.1.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

14 701

2 597

17 298

11.1.2.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

   Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

   Értékpapír értékesítése

11.1.5.

   Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+….+11.2.5.)

11.2.1.

   Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

   Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

   Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

   Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

184 609

15 679

200 288

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

184 609

15 679

200 288

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

157 259

15 588

172 847

1.1.

Személyi  juttatások

65 980

483

66 463

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

12 359

12 359

1.3.

Dologi  kiadások

41 008

2 059

43 067

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

37 912

13 046

50 958

1.6.

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

   - Szociális, rászorultság jellegű ellátások

32 610

-24 500

8 110

1.8.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

3 181

37 546

40 727

1.9.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2 121

2 121

1.10.

   - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

   - Kamatkiadások

1.12.

   - Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

27 350

91

27 441

2.1.

Beruházások

12 236

91

12 327

2.2.

Felújítások

12 051

12 051

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3 063

3 063

2.4.

a 2.3-ból   - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

               - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

               - Pénzügyi befektetések kiadásai

1 416

1 416

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

1 647

1 647

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló  programok,  projektek önkormányzati
  hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

184 609

15 679

200 288

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+….+6.1.7.)

6.1.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

   Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

   Kölcsön törlesztése

6.1.6.

   Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

   Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (6.2.1.+…..6.2.8.)

6.2.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

   Hitelek törlesztése

6.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

   Kölcsön törlesztése

6.2.6.

   Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

   Betét elhelyezése

6.2.8.

   Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

184 609

15 679

200 288

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

184 609

15 679

200 288

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

-14 701

-2 597

-17 298

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat

2013. évi költségvetés önként vállalt feladatok mérlege

                                                                                     1.3. sz. melléklet[3]

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat                                                                                                                  

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

2.1.

Helyi adók

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4.

II. Átengedett központi adók

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

1 526

1 526

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

1 526

1 526

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

6.1.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

   EU támogatás

6.1.5.

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

6.2.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

   EU támogatás

6.2.5.

   Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

1 526

1 526

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

4 080

4 080

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+….+11.1.5.)

4 080

4 080

11.1.1.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

4 080

4 080

11.1.2.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

   Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

   Értékpapír értékesítése

11.1.5.

   Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+….+11.2.5.)

11.2.1.

   Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

   Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

   Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

   Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

5 606

5 606

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

5 606

5 606

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

5 606

5 606

1.1.

Személyi  juttatások

3 303

3 303

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

872

872

1.3.

Dologi  kiadások

981

981

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

450

450

1.6.

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

   - Szociális, rászorultság jellegű ellátások

450

450

1.8.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

1.9.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

1.10.

   - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

   - Kamatkiadások

1.12.

   - Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.4.

a 2.3-ból   - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

               - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

               - Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló  programok,  projektek önkormányzati
  hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

5 606

5 606

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+….+6.1.7.)

6.1.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

   Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

   Kölcsön törlesztése

6.1.6.

   Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

   Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (6.2.1.+…..6.2.8.)

6.2.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

   Hitelek törlesztése

6.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

   Kölcsön törlesztése

6.2.6.

   Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

   Betét elhelyezése

6.2.8.

   Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

5 606

5 606

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

5 606

5 606

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

-4 080

-4 080

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat

2013. évi költségvetés állami feladatok mérlege

                                                                                     1.4. sz. melléklet[4]

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

2.1.

Helyi adók

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4.

II. Átengedett központi adók

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

14 931

-10 449

4 482

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

14 931

-10 449

4 482

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

6.1.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

   EU támogatás

6.1.5.

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

6.2.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

   EU támogatás

6.2.5.

   Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

14 931

-10 449

4 482

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

2 597

-2 597

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+….+11.1.5.)

2 597

-2 597

11.1.1.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

2 597

-2 597

11.1.2.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

   Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

   Értékpapír értékesítése

11.1.5.

   Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+….+11.2.5.)

11.2.1.

   Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

   Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

   Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

   Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

17 528

-13 046

4 482

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

17 528

-13 046

4 482

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat          

1

2

3

4

5

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

17 528

-13 046

4 482

1.1.

Személyi  juttatások

11 007

-7 917

3 090

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 898

-2 029

869

1.3.

Dologi  kiadások

3 623

-3 100

523

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

   - Szociális, rászorultság jellegű ellátások

1.8.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

1.9.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

1.10.

   - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

   - Kamatkiadások

1.12.

   - Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.4.

a 2.3-ból   - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

               - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

               - Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló  programok,  projektek önkormányzati
  hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

17 528

-13 046

4 482

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+….+6.1.7.)

6.1.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

   Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

   Kölcsön törlesztése

6.1.6.

   Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

   Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (6.2.1.+…..6.2.8.)

6.2.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

   Hitelek törlesztése

6.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

   Kölcsön törlesztése

6.2.6.

   Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

   Betét elhelyezése

6.2.8.

   Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

17 528

-13 046

4 482

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

17 528

-13 046

4 482

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

-2 597

2 597

2.1. sz. melléklet[5]

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

 Ezer forintban !

 Ezer forintban !

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat

1

2

3.

4.

5.

5.

1.

Közhatalmi bevételek

8 261

8 261

Személyi juttatások

80 290

-7 434

72 856

2.

Intézményi működési bevételek

13 514

13 514

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

16 129

-2 029

14 100

3.

Átengedett központi adók

1 610

1 610

Dologi kiadások

45 612

-1 041

44 571

4.

Támogatások, kiegészítések (működési célú)

89 246

2 542

91 788

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5.

Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről

57 226

57 226

Egyéb működési célú kiadások

38 362

13 046

51 408

6.

    - 5.-ből: EU támogatás

Tartalékok

7.

Átvett pénzeszközök államháztartáson  kívülről

600

600

Kölcsön nyújtása

8.

Kölcsön visszatérülés  (működési célú)

9.

Egyéb bevételek

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1+...+12)

170 457

2 542

172 999

Költségvetési kiadások összesen (1+...+12)

180 393

2 542

182 935

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15+…+18 )

9 936

9 936

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

9 936

9 936

Likviditási hitelek törlesztése

16.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

   Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

   Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

   Hitelek, kölcsönök felvétele

Betét elhelyezése

21.

   Egyéb külső finanszírozási bevételek

22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+...+21)

9 936

9 936

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+21)

23.

Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen (13+22)

180 393

2 542

182 935

Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+22)

180 393

2 542

182 935

24.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (23+24)

180 393

2 542

182 935

KIADÁSOK ÖSSZESEN (23+24)

180 393

2 542

182 935

26.

Költségvetési hiány:

12 478

-

-

Költségvetési többlet:

-

2 542

172 999

27.

Tárgyévi  hiány:

2 542

-

-

Tárgyévi  többlet:

-

2 542

182 935

2.2. sz. melléklet[6]

 Ezer forintban !

Kiadások

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Előirányzat növekedés+ csökkenés-

Módosított előirányzat

3

4

5

Beruházások

12 236

91

12 327

Felújítások

12 051

12 051

Egyéb felhalmozási kiadások

3 063

3 063

   3.-ból:  - Felhalmozási célú pe. átadás államháztartáson belül

               - Felhalmozási célú pe.átadás államháztartáson kívül

15 908

91

15 999

- Pénzügyi befektetések kiadásai

1 416

1 416

- Lakástámogatás

- Lakásépítés

- EU-s forrásból megvalósuló  programok, projektek

1 647

1 647

- Eu-s forrásból megvalósuló  programok, projektek
   önkormányzati hozzájárulásának kiadásai

Tartalékok

Kölcsön nyújtása

15 908

91

15 999

Költségvetési kiadások összesen:

27 350

91

27 441

11 442

11 442

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

11 442

11 442

Hitelek törlesztése

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Kölcsön törlesztése

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Betét elhelyezése

Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

11 442

11 442

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(14+...+25)

27 350

91

27 441

Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+26)

27 350

91

27 441

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

27 350

91

27 441

KIADÁSOK ÖSSZESEN (27+28)

27 350

91

27 441

11 533

-

-

Költségvetési többlet:

-

91

91

-

-

Tárgyévi  többlet:

-

91

27 441

3.sz.melléklet

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

                                           NEMLEGES

Ezer forintban !

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(6=3+4+5)

2014.

2015.

2016.

1

2

3

4

5

6

1.

                   -     

2.

                   -     

3.

                   -     

4.

                   -     

5.

                   -     

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

                   -     

                   -     

                   -     

                   -     

4.sz.melléklet

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Ezer forintban !

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

Helyi adók

                        8 050   

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Díjak, pótlékok bírságok

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

                           211   

6.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

                        8 261   

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2.§ (1) bekezdése alapján.

5.sz.melléklet

Borsodszentgyörgy Önkormányzat 2013. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

                                   NEMLEGES

Ezer forintban !

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

1

2

3

1.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

                                             -     

6.sz.melléklet

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

 Ezer forintban !

Beruházás  megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2012. XII.31-ig

2013. évi előirányzat


2013. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6=(2-4-5)

Gépek beszerzése közfoglalkoztatás keretén belül

8 521

2013

8 521

Kerékpártározó építés Idősek Klubjában közfoglalk.ker.b.

215

2013

215

Unafal építése

500

2013

500

Vendégház kialakítása, falusi turizmus

3 000

2013

3 000

ÖSSZESEN:

12 236

12 236

7.sz.melléklet

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

 Ezer forintban !

Felújítás  megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2012. XII.31-ig

2013. évi előirányzat

2013. év utáni szükséglet
(6=2 - 4 - 5)

1

2

3

4

5

6

Fűtéskorszerűsítés Iskolában közfoglalkoztatás keretén belül

3 123

2013

3 123

Fűtéskorszerűsítés Idősek Klubja közfoglalkoztatás keretén belül

4 049

2013

4 049

Iskolai, óvodai udvar rendbetétele,vízelvezetés, parkoló kialakítása

1 500

2013

1 500

Védőnői tanácsadó felújítása

2 026

2013

2 026

Polgármesteri Hivatal udvarának rendezése

853

2013

853

ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0093 pályázati önerő

1 647

2013

1 647

Települési csapadékvíz elvezetésére tervek készítése

500

2013

500

ÖSSZESEN:

13 698

13 698

8.sz.melléklet

EU-s projekt neve, azonosítója:

Településrekonstrukció az árvíz súlytotta Borsodszentgyörgy  településen, ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0093

Ezer forintban!

Források

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Saját erő

1 647

1 647

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

31 288

31 288

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

32 935

0

0

32 935

Kiadások, költségek

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

31 313

31 313

Szolgáltatások igénybe vétele

1 622

1 622

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

32 935

0

0

32 935

EU-s projekt neve, azonosítója:

Ezer forintban!

Források

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

Összesen:

0

0

0

0

Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulás 2013. évi előirányzat

Támogatott neve

Hozzájárulás  (E Ft)

Összesen:

0

9. sz. melléklet[7]

Önkormányzat

01

01

  ………...…………       

--------

--------

Ezer forintban !

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti Előirányzat

Növekedés+ Csökkenés-

Módosított Előirányzat

3

4

4

Bevételek

I. Önkormányzatok működési bevételei

14 155

14 155

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1.+…+2.4.)

8 261

8 261

Helyi adók

8 050

8 050

Illetékek

Bírságok, díjak, pótlékok

211

211

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

5 894

5 894

Áru- és készletértékesítés

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

Bérleti díj

990

990

Intézményi ellátási díjak

225

225

Alkalmazottak térítése

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

179

179

Működési célú hozam- és kamatbevételek

Egyéb működési célú bevétel

4 500

4 500

II. Átengedett központi adók

1 610

1 610

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.7.)

89 246

2 542

91 788

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

78 644

2 542

81 186

Központosított előirányzatok

Kiegészítő támogatás

10 602

10 602

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

Címzett és céltámogatások

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

Vis maior támogatás

Egyéb támogatás, kiegészítés

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+…6.2.)

71 706

91

71 797

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

55 798

55 798

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

2 674

2 674

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

904

904

   Társulástól átvett pénzeszköz

   EU támogatás

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

52 220

52 220

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

15 908

91

15 999

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

   Társulástól átvett pénzeszköz

   EU támogatás

   Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

15 908

91

15 999

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

600

600

Működési célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről

600

600

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2.+8.3.)

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

VII. Kölcsön visszatérülése

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (2+……+9)

177 317

2 633

179 950

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

21 378

21 378

Működési célú finanszírozási bevételek

21 378

21 378

  Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

198 695

2 633

201 328

Kiadások

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

106 841

40 088

146 929

Személyi  juttatások

62 873

483

63 356

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 540

11 540

Dologi  kiadások

26 346

2 059

28 405

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

6 082

37 546

43 628

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

 - Szociális, rászorultság jellegű ellátások

780

780

     -  Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

3 181

37 546

40 727

     - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2 121

2 121

     - Működési támogatás átadás

     - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

     - Kamatkiadások

     - Pénzforgalom nélküli kiadások

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.7)

27 350

91

27 441

Beruházások

12 236

91

12 327

Felújítások

12 051

12 051

 Egyéb felhalmozási kiadások

3 063

3 063

     2.3-ból  - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

  - Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson belülre

  - Pénzügyi befektetések kiadásai

1 416

1 416

  - Lakástámogatás

  - Lakásépítés

  - EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

1 647

1 647

  - EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek
    önkormányzati hozzájárulásának kiadásai

III. Tartalékok (3.1.+3.2)

Általános tartalék

Céltartalék

IV. Kölcsön nyújtása

V. Költségvetési szervek finanszírozása

64 504

-37 546

26 958

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4+5)

198 695

2 633

201 328

V. Finanszírozási kiadások (7.1.+7.2.)

Működési célú finanszírozási kiadások

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (6+7)

198 695

2 633

201 328

48

48

42

42

9.1. sz. melléklet[8]

Költségvetési szerv megnevezése

Önkormányzati hivatal

02

02

Feladat megnevezése

Igazgatási feladatok

01

01

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti Előirányzat

Növekedés+ Csökkenés-

Módosított Előirányzat

1

2

3

4

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék,  hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

2.2.

 - ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

 - ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

49 808

-37 546

12 262

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

49 808

-37 546

12 262

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

49 808

-37 546

12 262

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

49 808

-37 546

12 262

1.1.

Személyi  juttatások

11 007

-7 917

3 090

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 898

-2 029

869

1.3.

Dologi  kiadások

3 623

-3 100

523

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

32 280

-24 500

7 780

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

 - ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

49 808

-37 546

12 262

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

5

5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10. sz. melléklet[9]

Költségvetési szerv megnevezése

Költségvetési szerv I.

04

04

Feladat megnevezése

IDŐSEK KLUBJA

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti Előirányzat

Növekedés+ Csökkenés-

Módosított Előirányzat

1

2

3

4

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

7 620

7 620

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

6 000

6 000

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1 620

1 620

1.7.

Osztalék,  hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

1 428

1 428

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

1 428

1 428

2.2.

 - ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

 - ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

14 696

14 696

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

23 744

23 744

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

23 744

23 744

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

23 744

23 744

1.1.

Személyi  juttatások

6 410

6 410

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 691

1 691

1.3.

Dologi  kiadások

15 643

15 643

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

 - ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

23 744

23 744

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

4

4

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

11.sz.melléklet

Adatszolgáltatás
az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

…………………………………

Költségvetési szerv számlaszáma:

…………………………………

Éves eredeti kiadási előirányzat: …………… ezer Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: ……………… Ft

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

7.

Összesen:

Tájékoztató kimutatások mérlegek

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat

2012. évi költségvetésének mérlege

1.sz.tájékoztató tábla

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2011. évi tény

2012. évi
várható

2013. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

68 270

62 480

23 385

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

8 656

7 183

8 261

2.1.

Helyi adók

8 329

6 893

8 050

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

327

232

211

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

58

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

14 040

10 279

13 514

3.1.

Áru- és készletértékesítés

41

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

2 696

1 183

990

3.4.

Intézményi ellátási díjak

6 706

6 257

6 225

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

2 061

1 799

1 799

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

844

939

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

1 733

60

4 500

4.

II. Átengedett központi adók

45 574

45 018

1 610

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

66 846

68 905

89 246

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

49 526

49 175

78 644

5.2.

Központosított előirányzatok

38

439

5.3.

Kiegészítő támogatás

295

10 602

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

15 171

16 268

5.7.

Vis maior támogatás

1 816

5.8.

Egyéb támogatás

3 023

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

46 342

60 645

73 134

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

30 936

42 904

57 226

6.1.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

2 285

2 386

2 674

6.1.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

9 228

2 332

6.1.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

   EU támogatás

6.1.5.

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

28 651

31 290

52 220

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

15 406

17 741

15 908

6.2.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

   Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

   EU támogatás

7 347

1 778

6.2.5.

   Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

8 059

15 963

15 908

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

2 971

3 489

600

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

2 521

632

600

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

450

2 857

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

184 429

195 519

186 365

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

18 675

21 378

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+…+11.1.5.)

18 675

21 378

11.1.1.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

18 675

21 378

11.1.2.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

   Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

   Értékpapír értékesítése

11.1.5.

   Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+…+11.2.5.)

11.2.1.

   Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

   Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

   Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

   Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+11)

203 104

195 519

207 743

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

-1

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (12+13)

203 103

195 519

207 743

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2011. évi tény

2012. évi
várható

2013. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

148 318

160 733

180 393

1.1.

Személyi  juttatások

48 282

58 625

80 290

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 095

12 406

16 129

1.3.

Dologi  kiadások

47 245

42 281

45 612

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

41 696

47 421

38 362

1.6.

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

   - Szociális, rászorultság jellegű ellátások

38 353

35 538

33 060

1.8.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

962

7 620

3 181

1.9.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

1 436

4 102

2 121

1.10.

   - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

   - Kamatkiadások

945

161

1.12.

   - Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

19 411

21 747

27 350

2.1.

Beruházások

1 358

10 093

12 236

2.2.

Felújítások

2 270

8 432

12 051

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

15 783

3 222

3 063

2.4.

a 2.3-ból   - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

               - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

3 928

2.6.

               - Pénzügyi befektetések kiadásai

1 257

3 222

1 416

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

10 598

1 647

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló  programok,  projektek önkormányzati  hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

167 729

182 480

207 743

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

15 713

11 322

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+…+6.1.7.)

1 137

1 840

6.1.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

   Likviditási hitelek törlesztése

1137

6.1.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

1840

6.1.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

   Kölcsön törlesztése

6.1.6.

   Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

   Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (6.2.1.+...+6.2.8.)

14 576

9 482

6.2.1.

   Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

   Hitelek törlesztése

6.2.3.

   Rövid lejáratú hitelek törlesztése

7237

6.2.4.

   Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

7339

9482

6.2.5.

   Kölcsön törlesztése

6.2.6.

   Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

   Betét elhelyezése

6.2.8.

   Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

183 442

193 802

207 743

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

2257

-2527

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

185 699

191 275

207 743

2.sz.tájékoztató tábla

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

NEMLEGES

 Ezer forintban !

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
 éve

2013. előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2013.

2014.

2015.

2015.
után

1

2

3

4

5

6

7

8

9=(4+5+6+7+8)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

............................

3.

............................

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

............................

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

8.

............................

9.

Felújítási kiadások felújításonként

10.

............................

11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

12.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

3.sz.tájékoztató tábla

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)

                          NEMLEGES

 Ezer forintban !

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

2

3

4

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

-ebből:            Építményadó

Telekadó

Vállalkozók kommunális adója

Magánszemélyek kommunális adója

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

Idegenforgalmi adó épület után

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

Egyéb kedvezmény

Egyéb kölcsön elengedése

Összesen:

4.sz.tájékoztató tábla

Előirányzat-felhasználási terv
2013. évre

Ezer forintban !

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Közhatalmi bevételek

17

18

4 042

18

17

18

17

18

4 043

18

17

18

8 261

3.

Intézményi működési bevételek

1 126

1 126

1 126

1 126

1 126

1 126

1 126

1 126

1 126

1 126

1 127

1 127

13 514

4.

Átengedett központi adók

805

805

1 610

5.

Támogatások , kiegészítések

7 438

7 437

7 438

7 437

7 437

7 437

7 437

7 437

7 437

7 437

7 437

7 437

89 246

6.

Átvett pénzeszközök  Áh. belülrül

4 769

4 769

4 769

4 769

4 768

4 769

4 769

4 769

4 768

4 769

4 769

4 769

57 226

7.

Átvett pénzeszközök  Áh. kívülről

150

150

150

150

600

8.

Felhalmozási bevételek

1 325

1 326

1 326

1 325

1 326

1 326

1 325

1 326

1 325

1 326

1 326

1 326

15 908

9.

Kölcsön visszatérülése

10.

Finanszírozási bevételek

1 480

3 126

578

1 481

2 498

2 350

2 500

1 479

579

1 480

1 478

2 349

21 378

11.

Bevételek összesen:

16 155

17 802

20 234

16 156

17 172

17 176

17 174

16 155

20 233

16 156

16 154

17 176

207 743

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

6 691

6 692

6 690

6 692

6 689

6 692

6 689

6 692

6 690

6 692

6 690

6 691

80 290

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 345

1 344

1 344

1 344

1 344

1 344

1 344

1 344

1 344

1 344

1 344

1 344

16 129

15.

Dologi  kiadások

3 802

3 800

3 802

3 800

3 801

3 801

3 801

3 800

3 802

3 800

3 801

3 802

45 612

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

17.

 Egyéb működési célú kiadások

3 195

3 197

3 197

3 197

3 197

3 197

3 197

3 197

3 197

3 197

3 197

3 197

38 362

18.

Beruházások

4 079

1 019

1 020

1 020

4 078

1 020

12 236

19.

Felújítások

1 004

1 004

1 004

1 005

1 004

1 004

1 005

1 004

1 004

1 005

1 004

1 004

12 051

20.

Egyéb felhalmozási kiadások

118

1 765

118

118

118

118

118

118

118

118

118

118

3 063

21.

Tartalékok

22.

Kölcsön nyújtása

23.

Finanszírozási kiadások

24.

Kiadások összesen:

16 155

17 802

20 234

16 156

17 172

17 176

17 174

16 155

20 233

16 156

16 154

17 176

207 743

25.

Egyenleg

5.sz. tájékoztató tábla

A 2013. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

adatok forintban

Jogcím

2013. évi támogatás összesen

1

2

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

14 930 800

Zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

2 767 042

Közvilágítás fenntartásának támogatása

2 359 725

Közutak fenntartásának támogatása

1 797 210

Beszámítási összeg

-1 834 825

Egyébkötelező önkormányzati feladatok támogatása

3 304 800

2013. év 4 hóra óvodapedagógusok bértámogatása

3 776 000

2013. év 4 hóra óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

1 088 000

2013. év 4 hóra óvodaműködési támogatás

720 000

Óvodai, iskolai étkeztetés

11 934 000

Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

9 200 314

Szociális étkeztetés

2 214 400

Időskorúak nappali intézményi ellátása

1 526 000

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 395 360

Összesen:

55 178 826

6.sz. tájékoztató tábla

K I M U T A T Á S
a 2013. évben céljelleggel juttatott támogatásokról

Ezer forintban !

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összge

1.

Közösségi feladatokat ellátó egyesületek támogatása

Közösségi feladatok ellátása

2 000

2.

3.

4.

5.

6.

Összesen:

2 000

 

[1]A mellékletet módosította a 8/2013.(IX.05.) önk.rendelet

[2] A mellékletet módosította a 8/2013.(IX.05.) önk.rendelet

[3] A mellékletet módosította a 8/2013.(IX.05.) önk.rendelet

[4] A mellékletet módosította a 8/2013.(IX.05.) önk.rendelet

[5] A mellékletet módosította a 8/2013.(IX.05.) önk.rendelet

[6] A mellékletet módosította a 8/2013.(IX.05.) önk.rendelet

[7] A mellékletet a 8/2013.(IX.05.) önk. Rendelet módosította

[8] A mellékletet a 8/2013.(IX.05.) önk. Rendelet módosította

[9] A mellékletet a 8/2013.(IX.05.) önk. Rendelet módosította