Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (III. 12.) önkormányzati rendelete

2015. évi költségvetés

Hatályos: 2016. 03. 12- 2022. 12. 02

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testülete

6/2015.(III.12.) számú rendelete

az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

egységes szerkezetben módosításáról szóló 10/2015.(IX.15.) önkormányzati rendelettel


Borsodszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya

(1)   A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságára és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.


2. § A költségvetés bevételei és kiadásai

(1)  A képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi költségvetését:

141 153 E Ft

Költségvetési bevétellel

146 127 E Ft

Költségvetési kiadással

 4 974 E Ft

4 974 E Ft

0 E Ft

Költségvetési egyenleggel

-ebből  működési

           felhalmozási

állapítja meg.


(2)   Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3., mellékletek szerint állapítja meg.

(4)   A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

(5)   A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből /vagy/ az előző év(ek) költségvetési maradványának, vállalkozási maradványának igénybevételével történik.

3. § A költségvetés részletezése

A Képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1)   Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.

(2)   Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.    

(3)   Az Önkormányzat 2015. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.     

(4)   Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5)   Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.

(6)   Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7)   A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9.1.-.9.2., mellékletek szerint határozza meg.

(8)   Az önkormányzat a kiadások között általános és céltartalékot nem állapít meg.

4. § A költségvetés végrehajtásának szabályai

 (1)  Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

 (2)  Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

 (3)  A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

 (4)  A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

 (5)  Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a harminc millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

 (6)  A költségvetési szerv vezetője e rendelet 10. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

 (7)  Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

 (8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. § Az előirányzatok módosítása

 (1)  Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.


 (2) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(3)   A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5)   A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6)   Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

 (7)  A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. § A gazdálkodás szabályai

(1)   A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2)   A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3)   Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4)   A költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

(1)   Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2)   Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a közös önkormányzati hivatal útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. § Záró és vegyes rendelkezések

(1)   Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Németh Gyula                                                                                  Dr. Tóth Rita

Polgármester                                                                                        jegyző





Záradék:


Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. tv 51.§ (2) bekezdése, valamint Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet 12.§ (1) bekezdése alapján a rendelet 2015. március 12. napján, a hirdetőtáblán történő kifüggesztés útján kihirdetésre került.



Borsodszentgyörgy, 2015. március 12.



Dr. Tóth Rita

jegyző








































2015. évi költségvetés összevont mérlege                                                   1.1. sz. melléklet[1]

B E V É T E L E K



1. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2015. évi előirányzat

Előriányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

69 775

-7 260

62 515

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 925


18 925

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

14 873

426

15 299

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

21 984

665

22 649

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 386


1 386

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

12 607

-8 351

4 256

1.6.

Elszámolásból származó bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

39 084

9 514

48 598

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

39 084

9 514

48 598

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 399


14 399

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

9 977


9 977

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

4 422


4 422

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás




4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

8 900

2 000

10 900

4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+...+4.1.3.)

7 000

1 500

8 500

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4 500


4 500

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

2 500

1 500

4 000

4.2.

Gépjárműadó

1 800

500

2 300

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

100


100

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

25 429

5 300

30 729

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

200


200

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

9 904

5 739

15 643

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 490


2 490

5.4.

Tulajdonosi bevételek

888


888

5.5.

Ellátási díjak

6 789

-989

5 800

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 858

500

5 358

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek

300

50

350

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




5.11.

Egyéb működési bevételek




6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

12 673


12 673

6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése

11 373


11 373

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

1 300


1 300

6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

744


744

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

47


47

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

697


697

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

171 004

9 554

180 558

   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


6 831

6 831

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


6 831

6 831

10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

8 228


8 228

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

8 228


8 228

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele




    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)




13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések




13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

8 228

6 831

15 059

    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

179 232

16 385

195 617

K I A D Á S O K



2. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2015. évi előirányzat

Előriányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

C

C

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

150 784

9 554

160 338

1.1.

Személyi  juttatások

57 963

3 900

61 863

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 602

350

11 952

1.3.

Dologi  kiadások

37 537

5 150

42 687

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 010

-907

9 103

1.5

Egyéb működési célú kiadások

33 672

1 061

34 733

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

900

1 498

2 398

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések

66

-37

29

1.8.

   - Elvonások és befizetések




1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

24 554

100

24 654

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

8 152

-500

7 652

1.18.

Tartalékok




1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

   - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

27 222


27 222

2.1.

Beruházások

4 572


4 572

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások

15 756


15 756

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6 894


6 894

2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

6 894


6 894

2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

178 006

9 554

187 560

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)


6 831

6 831

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


6 831

6 831

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

1 226


1 226

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 226


1 226

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

1 226

6 831

8 057

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

179 232

16 385

195 617






KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat



Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-7 002


-7 002

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

7 002


7 002


2015. évi költségvetés kötelező feladatainak mérlege                   1.2. melléklet[2]

B E V É T E L E K



1. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2015. évi előirányzat

Előriányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

69 775

-7 260

62 515

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 925


18 925

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

14 873

426

15 299

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

21 984

665

22 649

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 386


1 386

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

12 607

-8 351

4 256

1.6.

Elszámolásból származó bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

39 084

9 514

48 598

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

39 084

9 514

48 598

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 399


14 399

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

9 977


9 977

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

4 422


4 422

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás




4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

8 900

2 000

10 900

4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+...+4.1.3.)

7 000

1 500

8 500

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4 500


4 500

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

2 500

1 500

4 000

4.2.

Gépjárműadó

1 800

500

2 300

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

100


100

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

25 429

5 300

30 729

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

200


200

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

9 904

5 739

15 643

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 490


2 490

5.4.

Tulajdonosi bevételek

888


888

5.5.

Ellátási díjak

6 789

-989

5 800

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 858

500

5 358

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek

300

50

350

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




5.11.

Egyéb működési bevételek




6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

12 673


12 673

6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése

11 373


11 373

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

1 300


1 300

6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

744


744

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

47


47

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

697


697

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

171 004

9 554

180 558

   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


6 831

6 831

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


6 831

6 831

10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

8 228


8 228

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

8 228


8 228

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele




    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)




13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések




13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

8 228

6 831

15 059

    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

179 232

16 385

195 617






K I A D Á S O K



2. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2015. évi előirányzat

Előriányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

C

C

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

144 884

9 554

154 438

1.1.

Személyi  juttatások

54 313

3 900

58 213

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 599

350

10 949

1.3.

Dologi  kiadások

36 590

5 150

41 740

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 010

-907

9 103

1.5

Egyéb működési célú kiadások

33 372

1 061

34 433

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

900

1 498

2 398

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések

66

-37

29

1.8.

   - Elvonások és befizetések




1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

24 554

100

24 654

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

7 852

-500

7 352

1.18.

Tartalékok




1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

   - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

27 222


27 222

2.1.

Beruházások

4 572


4 572

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások

15 756


15 756

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6 894


6 894

2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

6 894


6 894

2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

172 106

9 554

181 660

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)


6 831

6 831

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


6 831

6 831

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

1 226


1 226

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 226


1 226

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

1 226

6 831

8 057

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

173 332

16 385

189 717






3. sz. táblázat



Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-1 102


-1 102

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
 (+/-)

7 002


7 002


2015. évi költségvetés önként vállalt feladatainak mérlege                      1.3. sz. melléklet[3]

B E V É T E L E K



1. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2015. évi előirányzat

Előriányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)




1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása




1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása




1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása




1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása




1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások




1.6.

Elszámolásból származó bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)




2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei




2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)




3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások




3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei




3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás




4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)




4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+...+4.1.3.)




4.1.1.

- Vagyoni típusú adók




4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)




4.2.

Gépjárműadó




4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek




5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)




5.1.

Készletértékesítés ellenértéke




5.2.

Szolgáltatások ellenértéke




5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke




5.4.

Tulajdonosi bevételek




5.5.

Ellátási díjak




5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó




5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek




5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




5.11.

Egyéb működési bevételek




6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)




6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése




6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése




6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)




7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz




7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)




   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)




10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól




10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)




12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele




12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele




    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)




13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések




13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)




    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)









K I A D Á S O K



2. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2015. évi előirányzat

Előriányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

C

C

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

5 900


5 900

1.1.

Személyi  juttatások

3 650


3 650

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 003


1 003

1.3.

Dologi  kiadások

947


947

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai




1.5

Egyéb működési célú kiadások

300


300

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések




1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések




1.8.

   - Elvonások és befizetések




1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre




1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

300


300

1.18.

Tartalékok




1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

   - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)




2.1.

Beruházások




2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások




2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások




2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre




2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

5 900


5 900

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)




4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)




6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése




6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)




11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

5 900


5 900






3. sz. táblázat



Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-5 900


-5 900

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
 (+/-)





2.1. sz. melléklet[4]

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)








 Ezer forintban

Bevételek



Kiadások

Megnevezés

2015.évi előirányzat

Előirányzat Növekedés +, Csökkenés-,

Módosított előirányzat

Megnevezés

2015.évi előirányzat

Előirányzat Növekedés +, Csökkenés-,

Módosított előirányzat

B

C

D

E

F

G

H

I

Önkormányzatok működési támogatásai

69 775

-7 260

62 515

Személyi juttatások

57 963

3 900

61 863

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

39 084

9 514

48 598

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 602

350

11 952

2.-ból EU-s támogatás




Dologi kiadások

37 537

5 150

42 687

Közhatalmi bevételek

8 900

2 000

10 900

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 010

-907

9 103

Működési bevételek

25 429

5 300

30 729

Egyéb működési célú kiadások

33 672

1 061

34 733

Működési célú átvett pénzeszközök

744


744

Tartalékok




6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)
































Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

143 932

9 554

153 486

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

150 784

9 554

160 338

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

8 078


8 078

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása




   Költségvetési maradvány igénybevétele

8 078


8 078

Likviditási célú hitelek törlesztése


6 831

6 831

   Vállalkozási maradvány igénybevétele




Rövid lejáratú hitelek törlesztése




   Betét visszavonásából származó bevétel




Hosszú lejáratú hitelek törlesztése




   Egyéb belső finanszírozási bevételek




Kölcsön törlesztése




Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)


6 831

6 831

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása




   Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele


6 831

6 831

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




   Értékpapírok bevételei




Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




Váltóbevételek




Váltókiadások




Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 226


1 226

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

8 078

6 831

14 909

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

1 226

6 831

8 057

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

152 010

16 385

168 395

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

152 010

16 385

168 395

Költségvetési hiány:

6 852

-

6 852

Költségvetési többlet:

-

-

-

Tárgyévi  hiány:

-

-

-

Tárgyévi  többlet:

-

-

-


2.2. sz. melléklet[5]


II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)









Ezer

 forintban

Sor-
szám

Bevételek



Kiadások


Megnevezés

2015.évi előirányzat

Előirányzat Növekedés +, Csökkenés-,

Módosított előirányzat

Megnevezés

2015.évi előirányzat

Előirányzat Növekedés +, Csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

14 399


14 399

Beruházások

4 572


4 572

2.

1.-ből EU-s támogatás




1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




3.

Felhalmozási bevételek

12 673


12 673

Felújítások

15 756


15 756

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele




3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)




Egyéb felhalmozási kiadások

6 894


6 894

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek








7.









8.









9.









10.









11.





Tartalékok




12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

27 072


27 072

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

27 222


27 222

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

150


150

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása




14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

150


150

Hitelek törlesztése




15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele




Rövid lejáratú hitelek törlesztése




16.

Betét visszavonásából származó bevétel




Hosszú lejáratú hitelek törlesztése




17.

Értékpapír értékesítése




Kölcsön törlesztése




18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek




Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása




19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )




Betét elhelyezése




20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele




Pénzügyi lízing kiadásai




21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele








22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele








23.

Értékpapírok kibocsátása








24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek








25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

150


150

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)




26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

27 222


27 222

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

27 222


27 222

27.

Költségvetési hiány:

150

-

150

Költségvetési többlet:

-

-

-

28.

Tárgyévi  hiány:

-

-

-

Tárgyévi  többlet:

















3. sz. melléklet

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei



NEMLEGES

Ezer forintban !

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2016.

2017.

2018.

A

B

C

D

E

F

1.





                   -     

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

                   -     

                   -     

                   -     

                   -     



4. sz. melléklet


Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához



Ezer forintban !

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2015. évi előirányzat

A

B

C

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

                        7 000   

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel


3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel


4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

                      12 763   

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

                           100   

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés


SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

                      19 863   



5. sz. melléklet


Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat 2015. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai



Ezer forintban !

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

C

1.



4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

                                             -     






6. sz. melléklet

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként






 Ezer forintban !

Beruházás  megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás   2014. XII. 31-ig

2015. évi előirányzat

2015. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Tárgyi eszközök beszerzése közfoglalkoztatás keretében

4 422

2015


4 422


Pályázati önerő átadás Balaton Önkormányzatának

6 894

2015


6 894








ÖSSZESEN:

11 316



11 316




7. sz. melléklet

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként






 Ezer forintban !

Felújítás  megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás   2014. XII. 31-ig

2015. évi előirányzat

2015. utáni szükséglet
(F=B - D - E)

A

B

C

D

E

F

Balatoni tábor épületének felújítása

1 500

2015


1 500


VIS MAIOR pályázati önerő

4 279

2015


4 279








ÖSSZESEN:

5 779



5 779



Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai, hozzájárulások

NEMLEGES                                                                                              8. sz. melléklet


EU-s projekt neve, azonosítója:





Ezer forintban!

Források

2015.

2016.

2016. után

Összesen

Saját erő




0

- saját erőből központi támogatás




0

EU-s forrás




0

Társfinanszírozás




0

Hitel




0

Egyéb forrás




0

Források összesen:

0

0

0

0






Kiadások, költségek

2015.

2016.

2016. után

Összesen

Személyi jellegű




0

Beruházások, beszerzések




0

Szolgáltatások igénybe vétele




0

Adminisztratív költségek




0

Összesen:

0

0

0

0



9.1. sz. melléklet[6]

Megnevezés

Önkormányzat

01

01

01

Feladat

megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

01

01





Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

Előirányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

C

C


Bevételek




1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

69 775

-7 260

62 515

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 925


18 925

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

14 873

426

15 299

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

21 984

665

22 649

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 386


1 386

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

12 607

-8 351

4 256

1.6.

Elszámolásból származó bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

39 084

9 514

48 598

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

39 084

9 514

48 598

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 399


14 399

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

9 977


9 977

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

4 422


4 422

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás




4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

8 900

2 000

10 900

4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+…+4.1.3.)

7 000

1 500

8 500

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4 500


4 500

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

2 500

1 500

4 000

4.2.

Gépjárműadó

1 800

500

2 300

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

100


100

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

7 663

5 315

12 978

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

200


200

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 704

4 500

7 204

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 490


2 490

5.4.

Tulajdonosi bevételek

888


888

5.5.

Ellátási díjak


300

300

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 081

500

1 581

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek

300

15

315

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




5.11.

Egyéb működési bevételek




6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

12 673


12 673

6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése

11 373


11 373

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

1 300


1 300

6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

744

-15

729

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

47


47

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

697

-15

682

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

153 238

9 554

162 792

 10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


6 831

6 831

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


6 831

6 831

10.3.

    Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

7 287


7 287

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

7 287


7 287

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele




    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)




13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések




13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




   16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




   17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

7 287

6 831

14 118

   18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

160 525

16 385

176 910







Kiadások




1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

121 767

9 554

131 321

1.1.

Személyi  juttatások

49 311

4 400

53 711

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 232

350

9 582

1.3.

Dologi  kiadások

19 542

4 650

24 192

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 010

-907

9 103

1.5

Egyéb működési célú kiadások

33 672

1 061

34 733

1.6.

 az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

900

1 498

2 398

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések

66

-37

29

1.8.

   - Elvonások és befizetések




1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

24 554

100

24 654

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

8 152

-500

7 652

1.18.

Tartalékok




1.19.

 az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

     - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

27 222


27 222

2.1.

Beruházások

4 572


4 572

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások

15 756


15 756

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6 894


6 894

2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

6 894


6 894

2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

148 989

9 554

158 543

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)


6 831

6 831

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


6 831

6 831

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése




5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

11 536


11 536

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 226


1 226

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

10 310


10 310

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11 536

6 831

18 367

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

160 525

16 385

176 910






Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


36

0

36

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


31

0

31



9.1.1. sz. melléklet[7]

Megnevezés

Önkormányzat

01

01

01

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadása

02

02

02





Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

Előirányzat növekedés+, csökkentés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E


Bevételek




1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

69 775

-7 260

62 515

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 925


18 925

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

14 873

426

15 299

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

21 984

665

22 649

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 386


1 386

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

12 607

-8 351

4 256

1.6.

Elszámolásból származó bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

39 084

9 514

48 598

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

39 084

9 514

48 598

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 399


14 399

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

9 977


9 977

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

4 422


4 422

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás




4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

8 900

2 000

10 900

4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+…+4.1.3.)

7 000

1 500

8 500

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4 500


4 500

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

2 500

1 500

4 000

4.2.

Gépjárműadó

1 800

500

2 300

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

100


100

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

7 663

5 315

12 978

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

200


200

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 704

4 500

7 204

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 490


2 490

5.4.

Tulajdonosi bevételek

888


888

5.5.

Ellátási díjak


300

300

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 081

500

1 581

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek

300

15

315

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




5.11.

Egyéb működési bevételek




6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

12 673


12 673

6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése

11 373


11 373

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

1 300


1 300

6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

744

-15

729

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

47


47

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

697

-15

682

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

153 238

9 554

162 792

 10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


6 831

6 831

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


6 831

6 831

10.3.

    Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

6 987


6 987

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

6 987


6 987

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele




    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)




13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések




13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




   16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




   17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

6 987

6 831

13 818

   18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

160 225

16 385

176 610







Kiadások




1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

121 467

9 554

131 021

1.1.

Személyi  juttatások

49 311

4 400

53 711

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 232

350

9 582

1.3.

Dologi  kiadások

19 542

4 650

24 192

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 010

-907

9 103

1.5

Egyéb működési célú kiadások

33 372

1 061

34 433

1.6.

 az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

900

1 498

2 398

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések

66

-37

29

1.8.

   - Elvonások és befizetések




1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

24 554

100

24 654

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

7 852

-500

7 352

1.18.

Tartalékok




1.19.

 az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

     - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

27 222


27 222

2.1.

Beruházások

4 572


4 572

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások

15 756


15 756

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6 894


6 894

2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

6 894


6 894

2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

148 689

9 554

158 243

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)


6 831

6 831

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


6 831

6 831

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése




5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

11 536


11 536

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 226


1 226

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

10 310


10 310

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11 536

6 831

18 367

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

160 225

16 385

176 610






Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


36

0

36

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


31

0

31




9.1.2. sz. melléklet[8]


Megnevezés

Önkormányzat

01

01

01

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

03

03

03





Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

Előirányzat növekedés+, csökkentés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E


Bevételek




1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)




1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása




1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása




1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása




1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása




1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások




1.6.

Elszámolásból származó bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)




2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei




2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)




3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások




3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei




3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás




4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)




4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+…+4.1.3.)




4.1.1.

- Vagyoni típusú adók




4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)




4.2.

Gépjárműadó




4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek




5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)




5.1.

Készletértékesítés ellenértéke




5.2.

Szolgáltatások ellenértéke




5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke




5.4.

Tulajdonosi bevételek




5.5.

Ellátási díjak




5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó




5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek




5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




5.11.

Egyéb működési bevételek




6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)




6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése




6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése




6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)




7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz




7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)




 10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)




10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól




10.3.

    Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

300


300

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

300


300

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele




    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)




13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések




13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




   16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




   17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

300


300

   18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

300


300







Kiadások




1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

300


300

1.1.

Személyi  juttatások




1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó




1.3.

Dologi  kiadások




1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai




1.5

Egyéb működési célú kiadások

300


300

1.6.

 az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések




1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések




1.8.

   - Elvonások és befizetések




1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre




1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

300


300

1.18.

Tartalékok




1.19.

 az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

     - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)




2.1.

Beruházások




2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások




2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások




2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre




2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

300


300

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)




4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése




5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)




6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése




6.3.

Központi, irányító szervi támogatás




6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)




11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

300


300






Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


0

0

0

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


0

0

0



9.2. sz. melléklet[9]

Költségvetési szerv megnevezése

 IDŐSEK KLUBJA

02

02

02

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

01

01





Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

Előirányzat növekedés+, csökkentés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E


Bevételek




1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

17 766

-15

17 751

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke




1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 200

1 239

8 439

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke




1.4.

Tulajdonosi bevételek




1.5.

Ellátási díjak

6 789

-1 289

5 500

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 777


3 777

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése




1.8.

Kamatbevételek


35

35

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




1.11.

Egyéb működési bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)




2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről




2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről




2.4.

  2.3.-ból EU támogatás




3.

Közhatalmi bevételek




4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)




4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről




4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről




4.3.

  4.2.-ből EU-s támogatás




5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)




5.1.

Immateriális javak értékesítése




5.2.

Ingatlanok értékesítése




5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése




6.

Működési célú átvett pénzeszközök


15

15

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök




8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

17 766


17 766

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

11 251


11 251

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

941


941

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele




9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10 310


10 310

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

29 017


29 017












Kiadások




1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

29 017


29 017

1.1.

Személyi  juttatások

8 652

-500

8 152

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 370


2 370

1.3.

Dologi  kiadások

17 995

500

18 495

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai




1.5.

Egyéb működési célú kiadások




2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)




2.1.

Beruházások




2.2.

Felújítások




2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások




2.4.

 2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása




3.

Finanszírozási kiadások




4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

29 017


29 017






Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


5

0

5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


0

0

0





9.2.1. sz. melléklet[10]

Költségvetési szerv megnevezése

IDŐSEK KLUBJA

02

02

02

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

02

02





Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

Előirányzat növekedés +, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E


Bevételek




1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

17 766

-15

17 751

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke




1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 200

1 239

8 439

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke




1.4.

Tulajdonosi bevételek




1.5.

Ellátási díjak

6 789

-1 289

5 500

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 777


3 777

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése




1.8.

Kamatbevételek


35

35

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




1.11.

Egyéb működési bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)




2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről




2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről




2.4.

  2.3.-ból EU támogatás




3.

Közhatalmi bevételek




4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)




4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről




4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről




4.3.

  4.2.-ből EU-s támogatás




5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)




5.1.

Immateriális javak értékesítése




5.2.

Ingatlanok értékesítése




5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése




6.

Működési célú átvett pénzeszközök


15

15

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök




8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

17 766


17 766

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

5 651


5 651

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele




9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele




9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

5 651


5 651

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

23 417


23 417












Kiadások




1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

23 417


23 417

1.1.

Személyi  juttatások

5 002

-500

4 502

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 367


1 367

1.3.

Dologi  kiadások

17 048

500

17 548

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai




1.5.

Egyéb működési célú kiadások




2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)




2.1.

Beruházások




2.2.

Felújítások




2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások




2.4.

 2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása




3.

Finanszírozási kiadások




4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

23 417


23 417






Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


3

0

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


0

0

0



9.2.2. sz. melléklet[11]

Költségvetési szerv megnevezése

IDŐSEK KLUBJA

02

02

02

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

03

03





Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

Előirányzat növekedés+, csökkenés-,

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E


Bevételek




1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)




1.1.

Készletértékesítés ellenértéke




1.2.

Szolgáltatások ellenértéke




1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke




1.4.

Tulajdonosi bevételek




1.5.

Ellátási díjak




1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó




1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése




1.8.

Kamatbevételek




1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




1.11.

Egyéb működési bevételek




2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)




2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről




2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről




2.4.

  2.3.-ból EU támogatás




3.

Közhatalmi bevételek




4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)




4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről




4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről




4.3.

  4.2.-ből EU-s támogatás




5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)




5.1.

Immateriális javak értékesítése




5.2.

Ingatlanok értékesítése




5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése




6.

Működési célú átvett pénzeszközök




7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök




8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)




9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

5 600


5 600

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

941


941

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele




9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

4 659


4 659

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

5 600


5 600












Kiadások




1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

5 600


5 600

1.1.

Személyi  juttatások

3 650


3 650

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 003


1 003

1.3.

Dologi  kiadások

947


947

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai




1.5.

Egyéb működési célú kiadások




2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)




2.1.

Beruházások




2.2.

Felújítások




2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások




2.4.

 2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása




3.

Finanszírozási kiadások




4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

5 600


5 600






Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


2

0

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


0

0

0




10. sz. melléklet


Adatszolgáltatás
az elismert tartozásállományról








Költségvetési szerv neve:

…………………………………








Költségvetési szerv számlaszáma:

…………………………………









Éves eredeti kiadási előirányzat: …………… ezer Ft





30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: ……………… Ft







Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások






2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás






3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás






4.

TB alapokkal szembeni tartozás






5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé






6.

Egyéb tartozásállomány






7.

Összesen:



























......................,

2015. ....................... hó ..... nap































költségvetési szerv vezetője







  1. sz. tájékoztató tábla

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2013. évi tény

2014. évi várható

2015. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

74 963

39 586

53 531

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

23 394

6 131

18 874

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása




1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

40 353

22 536

20 664

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 395

1 391

1 386

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

9 693

9 528

12 607

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

128



2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

66 399

57 578

39 084

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

66 399

57 578

39 084

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

57 612

32 877

4 422

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

9 987

3 202


3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

47 625

29 675

4 422

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

31 830

27 271


4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

8 062

7 647

8 900

4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+...+4.1.3.)

6 483

5 818

7 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

2 675

2 857

4 500

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

3 808

2 961

2 500

4.2.

Gépjárműadó

1 530

1 709

1 800

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

49

120

100

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

14 740

23 831

21 846

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

37

87


5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

59

10 609

24

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 867

1 719

2 490

5.4.

Tulajdonosi bevételek

915

2 785

888

5.5.

Ellátási díjak

8 657

4 018

13 989

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 895

4 593

4 455

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek

281



5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

28

20


5.11.

Egyéb működési bevételek

1



6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

220


12 673

6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése



11 373

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

220


1 300

6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

668

4 720

697

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről


3 785


7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

668

935

697

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

222 664

166 239

141 153

   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+…+10.3.)


4 554


10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól




10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele


4 554


   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

21 378

18 319

4 974

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

9 936

18 319

4 974

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

11 442



    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)


1 226


13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések


1 226


13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

2 165



    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

23 543

24 099

4 974

    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

246 207

190 338

146 127






K I A D Á S O K

2. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2013. évi tény

2014. évi várható

2015. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

167 974

143 371

129 032

1.1.

Személyi  juttatások

66 811

59 795

57 963

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 752

10 430

11 602

1.3.

Dologi  kiadások

46 422

46 196

37 537

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 778

125

10 010

1.5

Egyéb működési célú kiadások

35 211

26 825

11 920

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések




1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések




1.8.

   - Elvonások és befizetések

89

2 179


1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

29 796

21 236

9 681

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre


47


1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

5 415

3 363

2 239

1.18.

Tartalékok




1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

   - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

57 749

35 888

17 095

2.1.

Beruházások

12 495

15 880

4 422

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások

36 528

20 008

5 779

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

8 726


6 894

2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre



6 894

2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

8 726

2 411


3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

225 723

179 259

146 127

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)


4 554


4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


4 554


5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)




6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése




6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

-1 035



9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

-1 035

4 554


11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

224 688

183 813

146 127



  1. sz. tájékoztató tábla

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint




NEMLEGES





 Ezer forintban !

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
 éve

2015 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2015.

2016.

2017.

2017.
 után

A

B

C

D

E

F

G

H

I=(D+E+F+G+H)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)








2.

............................








3.

............................








4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)








5.

............................








6.

............................








7.

Beruházási kiadások beruházásonként








8.

............................








9.

Felújítási kiadások felújításonként








10.

............................








11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)








12.

............................








Összesen (1+4+7+9+11)
















  1. sz. tájékoztató tábla


Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)




 Ezer forintban !

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

A

B

C

D

1.

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése



2.

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése



3.

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése



4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése



5.

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen



6.

-ebből:            Építményadó



7.

Telekadó



9.

Magánszemélyek kommunális adója



10.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után



11.

Idegenforgalmi adó épület után



12.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után



13.

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

1 800

49

14.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség



15.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség



16.

Egyéb kedvezmény



17.

Egyéb kölcsön elengedése



27.

Összesen:

1 800

49





















4. sz. tájékoztató tábla

Előirányzat-felhasználási terv
2015. évre















Ezer forintban !

Sor-szám

Megnevezés

Jan.

Febr.

Márc.

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

4 461

4 461

4 461

4 461

4 461

4 460

4 461

4 461

4 461

4 461

4 461

4 461

53 531

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

3 276

3 276

3 276

3 218

3 276

3 277

3 218

3 277

3 276

3 218

3 277

3 219

39 084

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül








4 422





4 422

5.

Közhatalmi bevételek

290

290

3 000

290

290

290

290

290

3 000

290

290

290

8 900

6.

Működési bevételek

1 820

1 821

1 820

1 821

1 820

1 821

1 820

1 821

1 820

1 821

1 820

1 821

21 846

7.

Felhalmozási bevételek





5 779


6 894






12 673

8.

Működési célú átvett pénzeszközök




174



174



174


175

697

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök














10.

Finanszírozási bevételek

502

500

213

385

502

501

386

501

214

385

501

384

4 974

11.

Bevételek összesen:

10 349

10 348

12 770

10 349

16 128

10 349

17 243

14 772

12 771

10 349

10 349

10 350

146 127

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

4 830

4 830

4 830

4 831

4 830

4 830

4 830

4 831

4 830

4 830

4 830

4 831

57 963

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

967

967

967

967

967

966

967

967

966

967

967

967

11 602

15.

Dologi  kiadások

3 128

3 128

3 128

3 128

3 128

3 128

3 128

3 128

3 129

3 128

3 128

3 128

37 537

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

834

834

834

834

834

835

834

834

834

834

834

835

10 010

17.

 Egyéb működési célú kiadások

590

589

3 011

589

590

590

590

590

3 012

590

590

589

11 920

18.

Beruházások








4 422





4 422

19.

Felújítások





5 779








5 779

20.

Egyéb felhalmozási kiadások







6 894






6 894

21.

Finanszírozási kiadások














22.

Kiadások összesen:

10 349

10 348

12 770

10 349

16 128

10 349

17 243

14 772

12 771

10 349

10 349

10 350

146 127

23.

Egyenleg



























5. sz. tájékoztató tábla


A 2015. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként


adatok forintban

Jogcím

2015. évi támogatás összesen

A

B

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

2 772 303

Közvilágítás fenntartásának támogatása

2 688 000

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

704 700

Közutak fenntartásának támogatása

3 881 700

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

5 000 000

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

12 750

A települési önkormányzatok működésének kiegészítő támogatása

3 764 863

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

50 000

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

10 780 520

Szociális étkeztetés

1 937 600

Időskorúak nappali intézményi ellátása

1 526 000

Gyermekétkeztetés támogatása

2 338 133

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

1 386 240

Pénzbeli szociális ellátások kiegészítése

4 082 169

Kiegészítő támogatás

12 606 500













Összesen:

53 531 478



6. sz. tájékozta tábla


K I M U T A T Á S
a 2015. évben céljelleggel juttatott támogatásokról







Ezer forintban !

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

1.

Közösségi feladatokat ellátó egyesület támogatása

Közösségi feladatok

1 680

2.




Összesen:


1 680






7. sz. tájékoztató tábla

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2016. évi

2017. évi

2018. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

55 000

55 000

55 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

40 000

40 000

40 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

5 000

5 000

5 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

11 280

11 280

11 280

4.1.

Helyi adók  (4.1.1.+...+4.1.3.)

9 030

9 030

9 030

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4 500

4 500

4 500

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói




4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4 530

4 530

4 530

4.2.

Gépjárműadó

2 000

2 000

2 000

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

250

250

250

5.

Működési bevételek

22 000

23 000

24 000

6.

Felhalmozási bevételek

3 000

4 000

5 000

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

500

500

500

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök




9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

136 780

138 780

140 780

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:




11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

136 780

138 780

140 780






K I A D Á S O K

2. sz. táblázat



Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2016. évi

2017. évi

2018. évi

A

B

C

D

E

1.

   Működési költségvetés kiadásai

133 780

134 780

135 780

2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

3 000

4 000

5 000

2.1.

Beruházások




2.2.

Felújítások

3 000

4 000

5 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

136 780

138 780

140 780

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:




5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

136 780

138 780

140 780


[1]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[2]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[3]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[4]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[5]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) önkormányzati rendelet

[6]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) önkormányzati rendelet

[7]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[8]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[9]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[10]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet

[11]

A mellékletet módosította a 10/2015.(IX.15.) és a 2/2016.(III.11.) önkormányzati rendelet