Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

Hatályos: 2018. 02. 17- 2022. 12. 02

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya

(1)  A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságára és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. § A költségvetés bevételei és kiadásai

[1][2](1)  A képviselő-testület az önkormányzat 2017. évi költségvetését:

  1. 293 425 646 Ft költségvetési bevétellel,
  2. 303 742 694 Ft költségvetési kiadással
  3. -10 317 048 Ft költségvetési egyenleggel állapítja meg, melyből 10 317 048 Ft felhalmozási célú.

 (2)  Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3. mellékletek szerint állapítja meg.

(4)  A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának, vállalkozási maradványának igénybevételét rendeli el.

(6)  A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből /vagy/ az előző év(ek) költségvetési maradványának, vállalkozási maradványának igénybevételével történik.

3. § A költségvetés részletezése

A Képviselő-testület az önkormányzat 2017. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1)   Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.

(2)   Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.    

(3)   Az Önkormányzat 2017. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.     

(4)   Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5)   Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.

(6)   Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7)   A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9.1. melléklet szerint határozza meg.

(8)  Az önkormányzat a kiadások között általános és céltartalékot nem állapít meg.

4. § A költségvetés végrehajtásának szabályai

 (1)  Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

 (2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

 (3)  A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

 (4)  A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

 (5)  Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a harminc millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

 (6)  A költségvetési szerv vezetője e rendelet 10. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

 (7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

 (8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. § Az előirányzatok módosítása

 (1)  Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.


 (2) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(3)   A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5)   A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6)   Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

 (7)  A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. § A gazdálkodás szabályai

(1)   A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2)   A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3)   Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4)   A költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

(1)  Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2)  Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a közös önkormányzati hivatal útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. § Záró és vegyes rendelkezések

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                   Németh Gyula                                                                                   Dr. Tóth Rita

                    Polgármester                                                                                        jegyző






Záradék:

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. tv 51.§ (2) bekezdése, valamint Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet 12.§ (1) bekezdése alapján a rendelet 2017. február 15. napján, a hirdetőtáblán történő kifüggesztés útján kihirdetésre került.

Borsodszentgyörgy, 2017. február 15.

Dr. Tóth Rita

    Jegyző

















1.1 melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[3][4]

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat




Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2017. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás utáni előirányzat

2. sz. módosítás
)

2. sz. módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D


E=C±D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

91 683 151

93 601 889

15 192 163

108 794 052

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

21 926 026

21 925 576

1 000 000

22 925 576

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 909 640

47 843 822

2 988 785

50 832 607

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

18 235 060

18 479 116

204 261

18 683 377

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 363 440

1 363 440


1 363 440

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 248 985

3 989 935

10 999 117

14 989 052

1.6.

Elszámolásból származó bevételek





2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei





2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás





3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

5 848 490

17 341 902

86 655 554

103 997 456

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások


11 493 412

1 600 000

13 093 412

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

5 848 490

5 848 490

85 055 554

90 904 044

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás



85 055 554

85 055 554

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

9 880 000

9 880 000

2 240 000

12 120 000

4.1.

Építményadó

4 700 000

4 700 000


4 700 000

4.2.

Idegenforgalmi adó





4.3.

Iparűzési adó

3 000 000

3 000 000

2 140 000

5 140 000

4.4.

Talajterhelési díj





4.5.

Gépjárműadó

2 100 000

2 100 000

50 000

2 150 000

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók





4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

80 000

80 000

50 000

130 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 137 508

11 298 895

2 446 405

13 745 300

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke


412 658

1 359 668

1 772 326

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

680 311

3 429 040

142 737

3 571 777

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

297 220

297 220


297 220

5.4.

Tulajdonosi bevételek





5.5.

Ellátási díjak

5 606 479

5 606 479


5 606 479

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 553 498

1 553 498

825 000

2 378 498

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése





5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek



55 000

55 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés



34 000

34 000

5.11

Egyéb működési bevételek



30 000

30 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

9 017 000

9 017 000


9 017 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése





6.2.

Ingatlanok értékesítése

6 000 000

6 000 000


6 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 017 000

3 017 000


3 017 000

6.4.

Részesedések értékesítése





6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek





7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

720 000

870 000

1 055 000

1 925 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülr.


150 000

335 000

485 000

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

720 000

720 000

720 000

1 440 000

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)





8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz





8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

162 306 987

179 030 524

114 395 122

293 425 646

   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)





11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása





11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása





    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

13 219 067

13 219 067


13 219 067

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

13 219 067

13 219 067


13 219 067

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele





    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)





13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések





13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





13.3.

Betétek megszüntetése





    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)





    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása





    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele





    15.

Váltóbevételek





    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei





    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

13 219 067

55 115 679

31 495 597

86 611 276

    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

175 526 054

234 146 203

145 890 719

380 036 922








K I A D Á S O K

2. sz. táblázat




Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2017. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
(±)

2. sz. módosítás
)

2. sz. módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D


E=C±D

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

160 660 564

162 937 382

16 811 514

179 748 896

1.1.

Személyi  juttatások

56 085 202

57 816 902

2 584 700

60 401 602

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 512 402

9 512 402

1 500 000

11 012 402

1.3.

Dologi  kiadások

28 737 494

28 914 257

11 237 741

40 151 998

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 665 000

10 665 000


10 665 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

55 660 466

56 028 821

1 489 073

57 517 894

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések


218 355

154 073

372 428

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések





1.8.

   - Elvonások és befizetések





1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

52 864 426

52 864 426

1 000 000

53 864 426

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre


150 000

335 000

485 000

1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások





1.16.

   - Kamattámogatások





1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2 796 040

2 796 040


2 796 040

1.18.

Tartalékok





1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék





1.20.

   - Céltartalék





2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

14 865 490

26 410 190

97 583 608

123 993 798

2.1.

Beruházások

7 118 490

7 238 490

12 528 054

19 766 544

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás





2.3.

Felújítások

7 747 000

19 171 700

85 055 554

104 227 254

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás



85 055 554

85 055 554

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások





2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre





2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





2.12.

   - Lakástámogatás





2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre





3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

175 526 054

189 347 572

114 395 122

303 742 694

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államházt-on kívülre (4.1. + … + 4.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)





5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.3.

Kincstárjegyek beváltása





5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





5.5.

Belföldi kötvények beváltása





5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)


2 902 019


2 902 019

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása





6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése


2 902 019


2 902 019

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése





6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai





7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)





7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása





7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek





7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek





8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek





9.

Váltókiadások





10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)


44 798 631

31 495 597

76 294 228

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

175 526 054

234 146 203

145 890 719

380 036 922







KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat




Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-13 219 067

-10 317 048


-10 317 048

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
 (+/-)

13 219 067

10 317 048


10 317 048





1.2 melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[5][6]

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat




Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2017. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás
(±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C

D


E=C±D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

91 683 151

93 601 889

15 192 163

108 794 052

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

21 926 026

21 925 576

1 000 000

22 925 576

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 909 640

47 843 822

2 988 785

50 832 607

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

18 235 060

18 479 116

204 261

18 683 377

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 363 440

1 363 440


1 363 440

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 248 985

3 989 935

10 999 117

14 989 052

1.6.

Elszámolásból származó bevételek





2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei





2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás





3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

5 848 490

17 341 902

86 655 554

103 997 456

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások


11 493 412

1 600 000

13 093 412

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

5 848 490

5 848 490

85 055 554

90 904 044

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás



85 055 554

85 055 554

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

9 880 000

9 880 000

2 240 000

12 120 000

4.1.

Építményadó

4 700 000

4 700 000


4 700 000

4.2.

Idegenforgalmi adó





4.3.

Iparűzési adó

3 000 000

3 000 000

2 140 000

5 140 000

4.4.

Talajterhelési díj





4.5.

Gépjárműadó

2 100 000

2 100 000

50 000

2 150 000

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók





4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

80 000

80 000

50 000

130 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 137 508

11 298 895

2 446 405

13 745 300

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke


412 658

1 359 668

1 772 326

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

680 311

3 429 040

142 737

3 571 777

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

297 220

297 220


297 220

5.4.

Tulajdonosi bevételek





5.5.

Ellátási díjak

5 606 479

5 606 479


5 606 479

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 553 498

1 553 498

825 000

2 378 498

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése





5.8.

Kamatbevételek



55 000

55 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés



34 000

34 000

5.11.

Egyéb működési bevételek



30 000

30 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

9 017 000

9 017 000


9 017 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése





6.2.

Ingatlanok értékesítése

6 000 000

6 000 000


6 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 017 000

3 017 000


3 017 000

6.4.

Részesedések értékesítése





6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek





7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

720 000

870 000

1 055 000

1 925 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről


150 000

335 000

485 000

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

720 000

720 000

720 000

1 440 000

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)





8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz





8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

162 306 987

179 030 524

114 395 122

293 425 646

   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)





11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása





11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása





    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12 984 067

12 984 067


12 984 067

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12 984 067

12 984 067


12 984 067

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele





    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)





13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések





13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





13.3.

Betétek megszüntetése





    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)





    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása





    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele





    15.

Váltóbevételek





    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei





    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

12 984 067

54 880 679

31 495 597

86 376 276

    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

175 291 054

233 911 203

145 890 719

379 801 922






K I A D Á S O K

2. sz. táblázat




Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2017. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás
(±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C

D


E=C±D

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

160 425 564

162 702 382

16 811 514

179 513 896

1.1.

Személyi  juttatások

56 085 202

57 816 902

2 584 700

60 401 602

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 512 402

9 512 402

1 500 000

11 012 402

1.3.

Dologi  kiadások

28 737 494

28 914 257

11 237 741

40 151 998

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 665 000

10 665 000


10 665 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

55 425 466

55 793 821

1 489 073

57 282 894

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések


218 355

154 073

372 428

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések





1.8.

   - Elvonások és befizetések





1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

52 864 426

52 864 426

1 000 000

53 864 426

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre


150 000

335 000

485 000

1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások





1.16.

   - Kamattámogatások





1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2 561 040

2 561 040


2 561 040

1.18.

Tartalékok





1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék





1.20.

   - Céltartalék





2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

14 865 490

26 410 190

97 583 608

123 993 798

2.1.

Beruházások

7 118 490

7 238 490

12 528 054

19 766 544

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás





2.3.

Felújítások

7 747 000

19 171 700

85 055 554

104 227 254

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás



85 055 554

85 055 554

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások





2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre





2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





2.12.

   - Lakástámogatás





2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre





3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

175 291 054

189 112 572

114 395 122

303 507 694

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államházt-on kívülre (4.1. + … + 4.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)





5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.3.

Kincstárjegyek beváltása





5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





5.5.

Belföldi kötvények beváltása





5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)


2 902 019


2 902 019

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása





6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése


2 902 019


2 902 019

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése





6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai





7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)





7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása





7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek





7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek





8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek





9.

Váltókiadások





10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)


44 798 631

31 495 597

76 294 228

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

175 291 054

233 911 203

145 890 719

379 801 922







KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat




Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-12 984 067

-10 082 048


-10 082 048

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
 (+/-)

12 984 067

10 082 048


10 082 048


1.3 melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[7][8]


B E V É T E L E K

1. sz. táblázat




Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2017. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás
(±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C

D


E=C±D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)





1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása





1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása





1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása





1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása





1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások





1.6.

Elszámolásból származó bevételek





2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)





2.1.

Elvonások és befizetések bevételei





2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei





2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás





3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)





3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások





3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei





3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás





4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)





4.1.

Építményadó





4.2.

Idegenforgalmi adó





4.3.

Iparűzési adó





4.4.

Talajterhelési díj





4.5.

Gépjárműadó





4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók





4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek





5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)





5.1.

Készletértékesítés ellenértéke





5.2.

Szolgáltatások ellenértéke





5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke





5.4.

Tulajdonosi bevételek





5.5.

Ellátási díjak





5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó





5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése





5.8.

Kamatbevételek





5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés





5.11.

Egyéb működési bevételek





6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)





6.1.

Immateriális javak értékesítése





6.2.

Ingatlanok értékesítése





6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése





6.4.

Részesedések értékesítése





6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek





7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)





7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz





7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)





8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz





8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)





   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)





10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól





10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)





11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása





11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása





    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

235 000

235 000


235 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

235 000

235 000


235 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele





    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)





13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések





13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





13.3.

Betétek megszüntetése





    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)





    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása





    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele





    15.

Váltóbevételek





    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei





    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

235 000

235 000


235 000

    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

235 000

235 000


235 000





K I A D Á S O K

2. sz. táblázat




Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2017. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás
(±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C

D


E=C±D

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

235 000

235 000


235 000

1.1.

Személyi  juttatások





1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó





1.3.

Dologi  kiadások





1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai





1.5

Egyéb működési célú kiadások

235 000

235 000


235 000

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések





1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések





1.8.

   - Elvonások és befizetések





1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre





1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások





1.16.

   - Kamattámogatások





1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

235 000

235 000


235 000

1.18.

Tartalékok





1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék





1.20.

   - Céltartalék





2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)





2.1.

Beruházások





2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás





2.3.

Felújítások





2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás





2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások





2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre





2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





2.12.

   - Lakástámogatás





2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre





3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

235 000

235 000


235 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államházt-on kívülre (4.1. + … + 4.3.)





4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)





5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.3.

Kincstárjegyek beváltása





5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





5.5.

Belföldi kötvények beváltása





5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)





6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása





6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése





6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése





6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai





7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)





7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása





7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek





7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek





8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek





9.

Váltókiadások





10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)





11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

235 000

235 000


235 000







KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat




Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-235 000

-235 000


-235 000

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
 (+/-)

235 000

235 000


235 000


2.1 melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[9][10]


I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)













Forintban!



Sor-
szám

Bevételek





Kiadások








Megnevezés

2017. évi eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

 2. sz. módosítás (±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

Megnevezés

2017. évi eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

 2. sz. módosítás (±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat



A

B

C

D


E=C±D

F

G

H


I=G±H



1.

Önkormányzatok működési támogatásai

91 683 151

93 601 889

15 192 163

108 794 052

Személyi juttatások

56 085 202

57 816 902

2 584 700

60 401 602



2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 512 402

9 512 402

1 500 000

11 012 402



3.

2.-ból EU-s támogatás





Dologi kiadások

28 737 494

28 914 257

11 237 741

40 151 998



4.

Közhatalmi bevételek

9 880 000

9 880 000

2 240 000


12 120 000


Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 665 000

10 665 000


10 665 000



5.

Működési bevételek

8 137 508

11 298 895

2 446 405


13 745 300


Egyéb működési célú kiadások

55 660 466

56 028 821

1 489 073

57 517 894



6.

Működési célú átvett pénzeszközök

720 000

870 000

1 055 000

1 925 000

Tartalékok







7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)












8.













9.













10.













11.













12.













13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)


147 441 497


152 671 622

27 739 568


180 411 190


Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

160 660 564

162 937 382

16 811 514

179 748 896



14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )


13 219 067


13 167 779

-10 928 054

2 239 725

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása







15.

   Költségvetési maradvány igénybevétele


13 219 067


13 167 779

-10 928 054

2 239 725

Likviditási célú hitelek törlesztése


41 896 612

31 495 597

73 392 209



16.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele





Rövid lejáratú hitelek törlesztése







17.

   Betét visszavonásából származó bevétel





Hosszú lejáratú hitelek törlesztése







18.

   Egyéb belső finanszírozási bevételek





Kölcsön törlesztése







19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)


41 896 612

31 495 597


73 392 209


Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása







20.

   Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele


41 896 612

31 495 597


73 392 209


Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése







21.

   Értékpapírok bevételei





Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek







22.

   Váltóbevételek





Váltókiadások







23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei





Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése


2 902 019


2 902 019



24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)


13 219 067


55 064 391

20 567 543


75 631 934


Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)


44 798 631

31 495 597

76 294 228



25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)


160 660 564


207 736 013

48 307 111


256 043 124


KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

160 660 564

207 736 013

48 307 111

256 043 124



26.

Költségvetési hiány:

13 219 067

10 265 760

-

-

Költségvetési többlet:

-

-


662 294



27.

Bruttó  hiány:

-

-

-

-

Bruttó  többlet:

-

-


-







2.2 melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[11][12]



II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)












Forintban!

Sor-
szám

Bevételek





Kiadások





Megnevezés

2017. évi eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

 2. sz. módosítás (±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

Megnevezés

2017. évi eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

 2. sz. módosítás (±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C

D


E=C±D

F

G

H


I=G±H

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

5 848 490

17 341 902

86 655 554

103 997 456

Beruházások

7 118 490

7 238 490

12 528 054

19 766 544

2.

1.-ből EU-s támogatás



85 055 554

85 055 554

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás





3.

Felhalmozási bevételek

9 017 000

9 017 000


9 017 000

Felújítások

7 747 000

19 171 700

85 055 554

104 227 254

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele





3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás



85 055 554

85 055 554

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)





Egyéb felhalmozási kiadások





6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek










7.











8.











9.











10.











11.






Tartalékok





12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

14 865 490

26 358 902

86 655 554

113 014 456

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)


14 865 490


26 410 190

97 583 608

123 993 798

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)


51 288

10 928 054

10 979 342

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása





14.

Költségvetési maradvány igénybevétele


51 288

10 928 054

10 979 342

Hitelek törlesztése





15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele





Rövid lejáratú hitelek törlesztése





16.

Betét visszavonásából származó bevétel





Hosszú lejáratú hitelek törlesztése





17.

Értékpapír értékesítése





Kölcsön törlesztése





18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek





Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása





19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )





Betét elhelyezése





20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele





Pénzügyi lízing kiadásai





21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele










22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele










23.

Értékpapírok kibocsátása










24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek










25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)


51 288

10 928 054

10 979 342

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)





26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

14 865 490

26 410 190

97 583 608

123 993 798

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)


14 865 490


26 410 190

97 583 608

123 993 798

27.

Költségvetési hiány:

-

51 288

10 928 054

10 979 342

Költségvetési többlet:

-

-

-

-

28.

Bruttó  hiány:

-

-

-

-

Bruttó  többlet:

-

-

-

-




                                                                                                                                                                                





                                                                                                                                                                                


3. melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[13]

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként








Forintban!

Beruházás  megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás   2016. XII. 31-ig

2017. évi
eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás (±)")

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F


G=(D+F)

Közfoglalkoztatási program keretében tárgyieszközök beszerzése

1 751 965

2017


1 751 965

1 751 965


1 751 965

Közfoglalkoztatási program keretében építmény létesítése

4 096 525

2017


4 096 525

4 096 525


4 096 525

Árokburkolás, híd, parkoló kialakítása

770 000

2017


1 270 000

1 270 000

-500 000

770 000

Közvil részvények vásárlása

120 000

2017



120 000


120 000

Jelzálogjog visszavásárlása 3 db ingatlan esetében

13 028 054

2017




13 028 054

13 028 054

































ÖSSZESEN:

19 766 544



7 118 490

7 238 490

12 528 054

19 766 544



4. melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[14]



Felújítási kiadások előirányzata felújításonként








Forintban!

Felújítás  megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás   2016. XII. 31-ig

2017. évi
eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás (±)")

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F


G=(D+F)

Önkormányzati ingatlanon tetőcsere (Hadnagy út 2.)

635 000

2017


635 000

635 000


635 000

Ravatalozó tető pótlás, felújítás

762 000

2017


762 000

762 000


762 000

Település aszfaltozatlan útszakaszainak aszfaltozása

5 080 000

2017


5 080 000

5 080 000


5 080 000

Önkormányzati ingatlanon vízelvezetés, tereprendezés (Sztgy út 143.)

1 270 000

2017


1 270 000

1 270 000


1 270 000

Vis Maior pályázatból belújítás

11 424 700

2017



11 424 700


11 424 700

TOP-3.2.1-15 iskola épület energiahatékonysági felújítása

85 055 554

2017-2018




85 055 554

85 055 554

















































ÖSSZESEN:

104 227 254



7 747 000

19 171 700

85 055 554

104 227 254




5. melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat 2017. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai


NEMLEGES

0

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása


A

B

1.



2.



3.



4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

                                                                        -     








6. melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[15]


Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként







Forintban!

Beruházás  megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás   2016. XII. 31-ig

2017. évi
eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
2017.
(±)

Módosítás utáni
2017. 1. sz.

A

B

C

D

E

F

G=(D+F)

Közfoglalkoztatási program keretében tárgyieszközök beszerzése

1 751 965

2017


1 751 965


1 751 965

Közfoglalkoztatási program keretében építmény létesítése

4 096 525

2017


4 096 525


4 096 525

Árokburkolás, híd, parkoló kialakítása

1 270 000

2017


1 270 000


1 270 000

Közvil részvények vásárlása

120 000

2017



120 000

120 000


















































ÖSSZESEN:

7 238 490



7 118 490

120 000

7 238 490


7. melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[16]

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként







Forintban!

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás   2016. XII. 31-ig

2017. évi
eredeti előirányzat

1. sz. módosítás
2017.
(±)

Módosítás utáni
2017. 1. sz.

A

B

C

D

E

F

G=(D+F)

Önkormányzati ingatlanon tetőcsere (Hadnagy út 2.)

635 000

2017


635 000


635 000

Ravatalozó tető pótlás, felújítás

762 000

2017


762 000


762 000

Település aszfaltozatlan útszakaszainak aszfaltozása

5 080 000

2017


5 080 000


5 080 000

Önkormányzati ingatlanon vízelvezetés, tereprendezés (Sztgy út 143.)

1 270 000

2017


1 270 000


1 270 000

Vis Maior pályázatból belújítás

11 424 700

2017



11 424 700

11 424 700




































ÖSSZESEN:

19 171 700



7 747 000

11 424 700

19 171 700



8. melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

EU-s projekt neve, azonosítója:





0

Források

2017.

2018.

2018. után

Összesen

Saját erő




0

- saját erőből központi támogatás




0

EU-s forrás




0

Társfinanszírozás




0

Hitel




0

Egyéb forrás




0





0

Források összesen:

0

0

0

0






Kiadások, költségek

2017.

2018.

2018. után

Összesen

Személyi jellegű




0

Beruházások, beszerzések




0

Szolgáltatások igénybe vétele




0

Adminisztratív költségek




0





0

Összesen:

0

0

0

0











EU-s projekt neve, azonosítója:





0

Források

2017.

2018.

2018. után

Összesen

Saját erő




0

- saját erőből központi támogatás




0

EU-s forrás




0

Társfinanszírozás




0

Hitel




0

Egyéb forrás




0





0

Források összesen:

0

0

0

0






Kiadások, költségek

2017.

2018.

2018. után

Összesen

Személyi jellegű




0

Beruházások, beszerzések




0

Szolgáltatások igénybe vétele




0

Adminisztratív költségek




0





0

Összesen:

0

0

0

0






Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulás 2017. évi előirányzat






Támogatott neve

Hozzájárulás  (Ft)





Összesen:

0



9.1 melléklet az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[17][18]







Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01






Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás
(±)

2.sz. módosítás
utáni előirányzat


A

B

C


D

E=C±D

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

91 683 151

93 601 889

15 192 163

108 794 052

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

21 926 026

21 925 576

1 000 000

22 925 576

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 909 640

47 843 822

2 988 785

50 832 607

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

18 235 060

18 479 116

204 261

18 683 377

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 363 440

1 363 440


1 363 440

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 248 985

3 989 935

10 999 117

14 989 052

1.6.

Elszámolásból származó bevételek





2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei





2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás





3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

5 848 490

17 341 902

86 655 554

103 997 456

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások


11 493 412

1 600 000

13 093 412

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

5 848 490

5 848 490

85 055 554

90 904 044

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás



85 055 554

85 055 554

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

9 880 000

9 880 000

2 240 000

12 120 000

4.1.

Építményadó

4 700 000

4 700 000


4 700 000

4.2.

Idegenforgalmi adó





4.3.

Iparűzési adó

3 000 000

3 000 000

2 140 000

5 140 000

4.4.

Talajterhelési díj





4.5.

Gépjárműadó

2 100 000

2 100 000

50 000

2 150 000

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók





4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

80 000

80 000

50 000

130 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 137 508

11 298 895

2 446 405

13 745 300

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke


412 658

1 359 668

1 772 326

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

680 311

3 429 040

142 737

3 571 777

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

297 220

297 220


297 220

5.4.

Tulajdonosi bevételek





5.5.

Ellátási díjak

5 606 479

5 606 479


5 606 479

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 553 498

1 553 498

825 000

2 378 498

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése





5.8.

Kamatbevételek



55 000

55 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés



34 000

34 000

5.11.

Egyéb működési bevételek



30 000

30 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

9 017 000

9 017 000


9 017 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése





6.2.

Ingatlanok értékesítése

6 000 000

6 000 000


6 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 017 000

3 017 000


3 017 000

6.4.

Részesedések értékesítése





6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek





7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

720 000

870 000

1 055 000

1 925 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről


150 000

335 000

485 000

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

720 000

720 000

720 000

1 440 000

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)





8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz





8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

162 306 987

179 030 524

114 395 122

293 425 646

 10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.3.

    Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)





11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása





11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása





    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

13 219 067

13 219 067


13 219 067

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

13 219 067

13 219 067


13 219 067

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele





    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)





13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések





13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





13.3.

Betétek megszüntetése





    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)





    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása





    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele





    15.

Váltóbevételek





   16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei





   17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

13 219 067

55 115 679

31 495 597

86 611 276

   18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

175 526 054

234 146 203

145 890 719

380 036 922







Kiadások

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

160 660 564

162 937 382

16 811 514

179 748 896

1.1.

Személyi  juttatások

56 085 202

57 816 902

2 584 700

60 401 602

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 512 402

9 512 402

1 500 000

11 012 402

1.3.

Dologi  kiadások

28 737 494

28 914 257

11 237 741

40 151 998

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 665 000

10 665 000


10 665 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

55 660 466

56 028 821

1 489 073

57 517 894

1.6.

 az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések


218 355

154 073

372 428

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések





1.8.

   - Elvonások és befizetések





1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

52 864 426

52 864 426

1 000 000

53 864 426

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre


150 000

335 000

485 000

1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások





1.16.

   - Kamattámogatások





1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2 796 040

2 796 040


2 796 040

1.18.

Tartalékok





1.19.

 az 1.18-ból: - Általános tartalék





1.20.

     - Céltartalék





2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

14 865 490

26 410 190

97 583 608

123 993 798

2.1.

Beruházások

7 118 490

7 238 490

12 528 054

19 766 544

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás





2.3.

Felújítások

7 747 000

19 171 700

85 055 554

104 227 254

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás



85 055 554

85 055 554

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások





2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre





2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





2.12.

   - Lakástámogatás





2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre





3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

175 526 054

189 347 572

114 395 122

303 742 694

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése





4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése





5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)





5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.3.

Kincstárjegyek beváltása





5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása





5.5.

Belföldi kötvények beváltása





5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)


2 902 019


2 902 019

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása





6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése


2 902 019


2 902 019

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás





6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése





6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai





7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)





7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása





7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek





7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek





8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek





9.

Váltókiadások





10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)


44 798 631

31 495 597

76 294 228

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

175 526 054

234 146 203

145 890 719

380 036 922







Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


32


1

33

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


25


3

28
















9.1.1 melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[19][20]







Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02






Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás
(±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C


D

E=C±D

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

91 683 151

93 601 889

15 192 163

108 794 052

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

21 926 026

21 925 576

1 000 000

22 925 576

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 909 640

47 843 822

2 988 785

50 832 607

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

18 235 060

18 479 116

204 261

18 683 377

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 363 440

1 363 440


1 363 440

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 248 985

3 989 935

10 999 117

14 989 052

1.6.

Elszámolásból származó bevételek





2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei





2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

37 020 838

37 020 838

6 806 000

43 826 838

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás





3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

5 848 490

17 341 902

86 655 554

103 997 456

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások


11 493 412

1 600 000

13 093 412

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

5 848 490

5 848 490

85 055 554

90 904 044

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás



85 055 554

85 055 554

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

9 880 000

9 880 000

2 240 000

12 120 000

4.1.

Építményadó

4 700 000

4 700 000


4 700 000

4.2.

Idegenforgalmi adó





4.3.

Iparűzési adó

3 000 000

3 000 000

2 140 000

5 140 000

4.4.

Talajterhelési díj





4.5.

Gépjárműadó

2 100 000

2 100 000

50 000

2 150 000

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók





4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

80 000

80 000

50 000

130 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 137 508

11 298 895

2 446 405

13 745 300

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke


412 658

1 359 668

1 772 326

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

680 311

3 429 040

142 737

3 571 777

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

297 220

297 220


297 220

5.4.

Tulajdonosi bevételek





5.5.

Ellátási díjak

5 606 479

5 606 479


5 606 479

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 553 498

1 553 498

825 000

2 378 498

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése





5.8.

Kamatbevételek



55 000

55 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés



34 000

34 000

5.11.

Egyéb működési bevételek



30 000

30 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

9 017 000

9 017 000


9 017 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése





6.2.

Ingatlanok értékesítése

6 000 000

6 000 000


6 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 017 000

3 017 000


3 017 000

6.4.

Részesedések értékesítése





6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek





7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

720 000

870 000

1 055 000

1 925 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről


150 000

335 000

485 000

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

720 000

720 000

720 000

1 440 000

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)





8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz





8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

162 306 987

179 030 524

114 395 122

293 425 646

 10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól


41 896 612

31 495 597

73 392 209

10.3.

    Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)





11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása





11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása





    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12 984 067

12 984 067


12 984 067

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12 984 067

12 984 067


12 984 067

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele





    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)





13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések





13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





13.3.

Betétek megszüntetése





    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)





    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása





    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele





    15.

Váltóbevételek





   16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei





   17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

12 984 067

54 880 679

31 495 597

86 376 276

   18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

175 291 054

233 911 203

145 890 719

379 801 922







Kiadások

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

160 425 564

162 702 382

16 811 514

179 513 896

1.1.

Személyi  juttatások

56 085 202

57 816 902

2 584 700

60 401 602

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 512 402

9 512 402

1 500 000

11 012 402

1.3.

Dologi  kiadások

28 737 494

28 914 257

11 237 741

40 151 998

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 665 000

10 665 000


10 665 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

55 425 466

55 793 821

1 489 073

57 282 894

1.6.

 az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések


218 355

154 073

372 428

1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések





1.8.

   - Elvonások és befizetések





1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

52 864 426

52 864 426

1 000 000

53 864 426

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre


150 000

335 000

485 000

1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások





1.16.

   - Kamattámogatások





1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2 561 040

2 561 040


2 561 040

1.18.

Tartalékok





1.19.

 az 1.18-ból: - Általános tartalék





1.20.

     - Céltartalék





2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

14 865 490

26 410 190

97 583 608

123 993 798

2.1.

Beruházások

7 118 490

7 238 490

12 528 054

19 766 544

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás





2.3.

Felújítások

7 747 000

19 171 700

85 055 554

104 227 254

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás



85 055 554

85 055 554

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások





2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre





2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





2.12.

   - Lakástámogatás





2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre





3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

175 291 054

189 112 572

114 395 122

303 507 694

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése





4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak


41 896 612

31 495 597

73 392 209

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése





5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)





5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.3.

Kincstárjegyek beváltása





5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása





5.5.

Belföldi kötvények beváltása





5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)


2 902 019


2 902 019

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása





6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése


2 902 019


2 902 019

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás





6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése





6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai





7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)





7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása





7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek





7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek





8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek





9.

Váltókiadások





10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)


44 798 631

31 495 597

76 294 228

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

175 291 054

233 911 203

145 890 719

379 801 922







Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


32


1

33

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


25


3

28











9.1.2 melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez[21][22]

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

02






Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás
utáni előirányzat

2. sz. módosítás
(±)

2. sz. módosítás
utáni előirányzat

A

B

C


D

E=C±D

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)





1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása





1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása





1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása





1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása





1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások





1.6.

Elszámolásból származó bevételek





2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)





2.1.

Elvonások és befizetések bevételei





2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei





2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás





3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)





3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások





3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések





3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése





3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele





3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei





3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás





4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)





4.1.

Építményadó





4.2.

Idegenforgalmi adó





4.3.

Iparűzési adó





4.4.

Talajterhelési díj





4.5.

Gépjárműadó





4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók





4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek





5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)





5.1.

Készletértékesítés ellenértéke





5.2.

Szolgáltatások ellenértéke





5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke





5.4.

Tulajdonosi bevételek





5.5.

Ellátási díjak





5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó





5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése





5.8.

Kamatbevételek





5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés





5.11.

Egyéb működési bevételek





6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)





6.1.

Immateriális javak értékesítése





6.2.

Ingatlanok értékesítése





6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése





6.4.

Részesedések értékesítése





6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek





7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)





7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz





7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)





8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről





8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről





8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz





8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)





9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)





 10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+10.3.)





10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól





10.3.

    Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele





   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)





11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása





11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása





    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

235 000

235 000


235 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

235 000

235 000


235 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele





    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)





13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések





13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





13.3.

Betétek megszüntetése





    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)





    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése





    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása





    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele





    15.

Váltóbevételek





   16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei





   17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

235 000

235 000


235 000

   18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

235 000

235 000


235 000







Kiadások

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

235 000

235 000


235 000

1.1.

Személyi  juttatások





1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó





1.3.

Dologi  kiadások





1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai





1.5

Egyéb működési célú kiadások

235 000

235 000


235 000

1.6.

 az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések





1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések





1.8.

   - Elvonások és befizetések





1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre





1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások





1.16.

   - Kamattámogatások





1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

235 000

235 000


235 000

1.18.

Tartalékok





1.19.

 az 1.18-ból: - Általános tartalék





1.20.

     - Céltartalék





2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)





2.1.

Beruházások





2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás





2.3.

Felújítások





2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás





2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások





2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre





2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre





2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre





2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre





2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre





2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre





2.12.

   - Lakástámogatás





2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre





3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

235 000

235 000


235 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)





4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése





4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak





4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése





5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)





5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása





5.3.

Kincstárjegyek beváltása





5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása





5.5.

Belföldi kötvények beváltása





5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása





6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)





6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása





6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése





6.3.

Központi, irányító szervi támogatás





6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése





6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai





7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)





7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása





7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása





7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek





7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek





8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek





9.

Váltókiadások





10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)





11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

235 000

235 000


235 000







Éves tervezett létszám előirányzat (fő)


0



0

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


0



0











10. melléklet a 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv számlaszáma:

55400369-16896291









Éves eredeti kiadási előirányzat: 175 526 054 Ft





30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: ……………… Ft







Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások






2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás






3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás






4.

TB alapokkal szembeni tartozás






5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé






6.

Egyéb tartozásállomány






7.

Összesen:







1. tájékoztató az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat




Sor-
szám

Bevételi jogcím

2015. évi tény

2016. évi várható

2017. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

62 514 234

96 717 475

91 683 151

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 924 989

20 849 824

21 926 026

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

15 298 567

48 780 233

46 909 640

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

22 648 755

22 401 407

18 235 060

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 386 240

1 382 820

1 363 440

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

4 255 683

1 885 465

3 248 985

1.6.

Elszámolásból származó bevételek


1 417 726


2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

48 115 668

64 105 559

37 020 838

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei




2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

48 115 668

64 105 559

37 020 838

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás




3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

10 241 524

1 914 242

5 848 490

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

9 976 767

326 742


3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések




3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése




3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele




3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

264 757

1 587 500

5 848 490

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás




4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

9 828 640

8 706 300

9 880 000

4.1.

Építményadó

4 135 396

3 655 385

4 700 000

4.2.

Idegenforgalmi adó




4.3.

Iparűzési adó

3 645 659

2 865 880

3 000 000

4.4.

Talajterhelési díj




4.5.

Gépjárműadó

2 002 637

2 105 026

2 100 000

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

44 948

80 009

80 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

26 802 068

22 784 298

8 137 508

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

17 018

159 841


5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

15 259 394

10 783 688

680 311

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 435 028

1 953 778

297 220

5.4.

Tulajdonosi bevételek




5.5.

Ellátási díjak

4 401 834

5 227 651

5 606 479

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 631 593

4 650 252

1 553 498

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése




5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

57 201

8 883


5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés




5.11.

Egyéb működési bevételek


205


6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

1 023 622


9 017 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése




6.2.

Ingatlanok értékesítése



6 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

1 023 622


3 017 000

6.4.

Részesedések értékesítése




6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

530 956

102 008

720 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

47 000



7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

483 956

102 008

720 000

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről




8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről




8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz




8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)




   9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

159 056 712

194 329 882

162 306 987

   10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről  (10.1.+…+10.3.)

6 831 480

78 879 976


10.1.

Hosszú lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




10.2.

Likviditási célú  hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

6 831 480

78 879 976


10.3.

   Rövid lejáratú  hitelek, kölcsönök felvétele




   11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása




11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása




    12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

8 228 000

3 053 087

13 219 067

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

8 228 000

3 053 087

13 219 067

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele




    13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

2 964 557

2 902 019


13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

2 964 557

2 902 019


13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




13.3.

Betétek megszüntetése




    14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




    14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása,  értékesítése




    14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása




    14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele




    15.

Váltóbevételek




    16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




    17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18 024 037

84 835 082

13 219 067

    18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

177 080 749

279 164 964

175 526 054

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat



0

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2015. évi tény

2016. évi várható

2017. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

   Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

143 885 717

178 693 693

160 660 564

1.1.

Személyi  juttatások

54 045 327

62 561 894

56 085 202

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 012 092

11 243 948

9 512 402

1.3.

Dologi  kiadások

38 175 772

40 779 149

28 737 494

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 045 195

9 355 000

10 665 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

32 607 331

54 753 702

55 660 466

1.6.

 - az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

2 427 830

1 706 982


1.7.

   - Törvényi előíráson alapuló befizetések




1.8.

   - Elvonások és befizetések




1.9.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




1.10.

   -Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




1.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




1.12.

   - Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

22 539 001

49 045 875

52 864 426

1.13.

   - Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




1.14.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre


80 000


1.15.

   - Árkiegészítések, ártámogatások




1.16.

   - Kamattámogatások




1.17.

   - Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

7 640 500

3 920 845

2 796 040

1.18.

Tartalékok




1.19.

 - az 1.18-ból: - Általános tartalék




1.20.

   - Céltartalék




2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

22 082 727

5 407 671

14 865 490

2.1.

Beruházások

517 702

4 199 281

7 118 490

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás




2.3.

Felújítások

14 671 025

1 208 390

7 747 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás




2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6 894 000



2.6.

2.5.-ből        - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre




2.7.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre




2.8.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre




2.9.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre




2.10.

   - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre




2.11.

   - Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre




2.12.

   - Lakástámogatás




2.13.

   - Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

165 968 444

184 101 364

175 526 054

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

6 831 480

78 879 976


4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

6 831 480

78 879 976


4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak




5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)




5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása




5.3.

Kincstárjegyek beváltása




5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




5.5.

Belföldi kötvények beváltása




5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása




6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

1 226 321

2 964 557


6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása




6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 226 321

2 964 557


6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése




6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai




7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)




7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása




7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása




7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek




7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek




8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek




9.

Váltókiadások




10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

8 057 801

81 844 533


11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

174 026 245

265 945 897

175 526 054




2. tájékoztató az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint




NEMLEGES





Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
 éve

2017 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2017.

2018.

2019.

2019.
 után

A

B

C

D

E

F

G

H

I=(D+E+F+G+H)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)








2.

............................








3.

............................








4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)








5.

............................








6.

............................








7.

Beruházási kiadások beruházásonként








8.

............................








9.

Felújítási kiadások felújításonként








10.

............................








11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)








12.

............................








Összesen (1+4+7+9+11)













3. tájékoztató az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez


Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)





Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

A

B

C

D

1.

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése



2.

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése



3.

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése



4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése



5.

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen



6.

-ebből:            Építményadó



7.

Telekadó



9.

Magánszemélyek kommunális adója



10.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után



11.

Idegenforgalmi adó épület után



12.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után



13.

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

2 100 000

49 000

14.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség



15.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség



16.

Egyéb kedvezmény



17.

Egyéb kölcsön elengedése



18.




19.




20.




21.




22.




23.




24.




25.




26.




27.

Összesen:

2 100 000

49 000





4. tájékoztató az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási terv
2017. évre















0

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

7 640 263

7 640 263

7 640 262

7 640 263

7 640 262

7 640 263

7 640 262

7 640 263

7 640 262

7 640 263

7 640 262

7 640 263

91 683 151

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

3 085 070

3 085 070

3 085 070

3 085 069

3 085 070

3 085 070

3 085 070

3 085 070

3 085 069

3 085 070

3 085 070

3 085 070

37 020 838

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül




5 848 490









5 848 490

5.

Közhatalmi bevételek


300 000

2 170 000

2 170 000

200 000

100 000



2 500 000

1 000 000

1 440 000


9 880 000

6.

Működési bevételek

678 126

678 126

678 125

678 126

678 125

678 126

678 126

678 126

678 125

678 125

678 126

678 126

8 137 508

7.

Felhalmozási bevételek





6 000 000



3 017 000





9 017 000

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

180 000



180 000



180 000



180 000



720 000

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök














10.

Finanszírozási bevételek

1 482 671

1 562 671

192 673

12 671

1 362 673

1 762 671

1 682 672

2 096 172

96 175

682 672

422 675

1 862 671

13 219 067

11.

Bevételek összesen:

13 066 130

13 266 130

13 766 130

19 614 619

18 966 130

13 266 130

13 266 130

16 516 631

13 999 631

13 266 130

13 266 133

13 266 130

175 526 054

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

4 673 767

4 673 767

4 673 767

4 673 766

4 673 767

4 673 767

4 673 766

4 673 767

4 673 767

4 673 767

4 673 767

4 673 767

56 085 202

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

792 700

792 700

792 700

792 700

792 700

792 700

792 700

792 701

792 700

792 700

792 701

792 700

9 512 402

15.

Dologi  kiadások

2 194 791

2 394 791

2 894 791

2 894 791

2 094 791

2 394 791

2 394 791

1 894 791

2 394 792

2 394 791

2 394 792

2 394 791

28 737 494

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

766 500

766 500

766 500

766 500

766 500

766 500

766 500

1 500 000

1 500 000

766 500

766 500

766 500

10 665 000

17.

 Egyéb működési célú kiadások

4 638 372

4 638 372

4 638 372

4 638 372

4 638 372

4 638 372

4 638 373

4 638 372

4 638 372

4 638 372

4 638 373

4 638 372

55 660 466

18.

Beruházások




5 848 490




1 270 000





7 118 490

19.

Felújítások





6 000 000



1 747 000





7 747 000

20.

Egyéb felhalmozási kiadások














21.

Finanszírozási kiadások














22.

Kiadások összesen:

13 066 130

13 266 130

13 766 130

19 614 619

18 966 130

13 266 130

13 266 130

16 516 631

13 999 631

13 266 130

13 266 133

13 266 130

175 526 054

23.

Egyenleg















5. tájékoztató az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

A 2017. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként


adatok forintban

Jogcím

2017. évi támogatás összesen

A

B

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

2 771 890

Közvilágítás fenntartásának támogatása

2 560 000

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

886 500

Közutak fenntartásának támogatása

3 881 700

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 000 000

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

7 650

Település-üzemeltetéshez  kapcsolódó kiegészítés

5 798 786

A 2016. évről áthúzódó bérkompenzáció támogatása

19 500

Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

40 254 307

Óvodaműködtetési támogatás

6 236 433

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

418 900

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

10 665 000

Szociális étkeztetés

2 712 640

Gyermekétkeztetés támogatása

3 358 320

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

1 499 100

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 363 440







Összesen:

88 434 166




6. tájékoztató az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

K I M U T A T Á S
a 2017. évben céljelleggel juttatott támogatásokról







0

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összge

1.

Közösségi feladatokat ellátó egyesületek

Közösségi feladatok

2 537 040

2.




3.




4.




5.




6.




7.




8.




9.




Összesen:


2 537 040



7. tájékoztató az 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelethez

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat



0

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2018. évi

2019. évi

2020. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

91 500 000

92 000 000

92 500 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

38 000 000

38 500 000

38 500 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

6 000 000

6 500 000

7 000 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

9 880 000

9 880 000

9 880 000

4.1.

Építményadó

4 700 000

4 700 000

4 700 000

4.2.

Idegenforgalmi adó




4.3.

Iparűzési adó

3 000 000

3 000 000

3 000 000

4.4.

Talajterhelési díj




4.5.

Gépjárműadó

2 100 000

2 100 000

2 100 000

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók




4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

80 000

80 000

80 000

5.

Működési bevételek

8 200 000

8 300 000

8 400 000

6.

Felhalmozási bevételek




7.

Működési célú átvett pénzeszközök

720 000

720 000

720 000

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök




9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

154 300 000

155 900 000

157 000 000

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

12 000 000

13 000 000

12 000 000

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

166 300 000

168 900 000

169 000 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat



0

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2018. évi

2019. évi

2020. évi

A

B

C

D

E

1.

   Működési költségvetés kiadásai

160 300 000

162 400 000

162 000 000

2.

   Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

6 000 000

6 500 000

7 000 000

2.1.

Beruházások

4 500 000

4 000 000

4 000 000

2.2.

Felújítások

1 500 000

2 500 000

3 000 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások




3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

166 300 000

168 900 000

169 000 000

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:




5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

166 300 000

168 900 000

169 000 000



[1]

A rendelet szövegét Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő – testületének a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelete 1. § - a módosította. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[2]

A rendelet szövegét Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő – testületének a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelete 1. § - a módosította. Hatályos: 2018. február 17. napjától.

[3]

Az 1.1 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[4]

Az 1.1 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.

[5]

Az 1.2 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[6]

Az 1.2 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.

[7]

Az 1.3 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[8]

Az 1.3 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.

[9]

  A 2.1 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[10]

A 2.1 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától

[11]

A 2.2 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.


[12]

A 2.2 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.

[13]

A 3. melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.


[14]

A 4. melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.


[15]

A 6. melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[16]

A 7. melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[17]

A 9.1 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.


[18]

A 9.1 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.

[19]

A 9.1.1 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[20]

A 9.1.1 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.


[21]

A 9.1.2 melléklet a 9/2017.(IX.26.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2017. szeptember 27. napjától.

[22]

A 9.1.2 melléklet a 3/2018.(II.16.) önkormányzati rendelet 2.§ szerint módosított melléklet. Hatályos: 2018. február 17. napjától.