Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2021. (VII.7.) önkormányzati rendelete

a közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról

Hatályos: 2021. 07. 08- 2021. 08. 14

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2021. (VII. 7.) önkormányzati rendelete

a közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról[1]

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Tilos szeszes italt fogyasztani Borsodszentgyörgy Község közterületein.

(2) A tilalom nem vonatkozik a vendéglátó egységhez kapcsolódó, érvényes közterület-használati hozzájárulással elfoglalt közterületekre a nyitva tartási időben, valamint az érvényes közterület-használati hozzájárulással szervezett alkalmi rendezvények engedélyezett területére, a rendezvény időtartama alatt.

2. § (1) E rendelet alkalmazásában a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 29. § (2) bekezdés a) pontja alapján közterület a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is.

(2) Az 1. § (1) bekezdésének alkalmazása szempontjából minden alkohol tartalmú ital szeszes italnak minősül.

3. § Ez a rendelet 2021. július 8-án lép hatályba.


[1] Az önkormányzati rendeletet a Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (VII. 29.) önkormányzati rendelete 47. § (5) bekezdése hatályon kívül helyezte 2021. augusztus 15. napjával.