Sajóörös Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról

Hatályos: 2022. 12. 10

Sajóörös Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról

2022.12.10.

Sajóörös Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a veszélyhelyzet során a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról szóló 449/2022. (XI. 9.) Korm. rendelet 4. §-ban kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel a közvilágításra vonatkozó helyi működési rend meghatározása keretében Sajóörös közigazgatási területén a közvilágítást biztosító lámpatestek által szolgáltatott fényáram egységes, 50 %-os mértékben kerül csökkentésre, az ezen rendelet hatályba lépését közvetlenül megelőző, olyan időszakhoz viszonyítva, mely a felhasznált villamosenergia fogyasztás mérését és összehasonlítását biztosítja.

2. § A felhasznált villamosenergia Önkormányzat által elfogadott mértéke nem haladja meg az 1. § alapján megtett intézkedések eredményeként a szolgáltató által igazolható módon mért villamosenergia fogyasztás mértékét.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 10. napon lép hatályba és az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022. (X. 28.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnésével hatályát veszti.