Kács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Hatályos: 2013. 11. 07- 2020. 12. 31

KIVONAT


Kács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből:            



Kács Község Önkormányzat Képviselő-testületének

15/2013. (XI.6.) rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére

vonatkozó közszolgáltatásról



Kács Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról az alábbi rendeletet alkotja:


1. §

A Rendelet hatálya


 (1) A rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével összefüggő közszolgáltatásra terjed ki.


(2) A rendelet területi hatálya Kács község közigazgatási területére terjed ki.


(3) A rendelet személyi hatálya a közszolgáltatást ellátó, Kács Község Önkormányzatának valamint Kács község közigazgatási területén a közszolgáltatást igénybe vevő ingatlan-tulajdonosra, vagyonkezelőjére vagy az ingatlant egyéb jogcímen használóra (a továbbiakban: ingatlan tulajdonos) terjed ki.


2. §

A közszolgáltatás rendje, módja


(1) A közszolgáltatást a közszolgáltató kizárólagosan jogosult és köteles ellátni e rendelet, valamint a Kács Község Önkormányzatával kötött, közszolgáltatás ellátására vonatkozó szerződésben foglaltak szerint.


(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítására és ártalommentes elhelyezésére az ingatlan tulajdonosa a közszolgáltatás kötelező igénybevétele útján köteles gondoskodni.


(3) A hulladék összegyűjtése és elszállítása az ingatlan tulajdonosának előzetes bejelentésére, valamint megrendelésére történik.


(4) Az ingatlan tulajdonosa köteles a kezelés költségeit megfizetni, valamint a költség megfizetéséről szóló bizonylatot szükség esetén felmutatni.


(5) A közszolgáltató a megrendeléstől számított 72 órán belül köteles a hulladékot elszállítani és az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (3700 Kazinczbarcika, Tardonai út 1.sz adószám: 110 69186-2-05) üzemeltetésében működő mezőkövesdi szennyvíztisztító telepen elhelyezni. Továbbá az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (3700 Kazinczbarcika, Tardonai út 1.sz adószám: 110 69186-2-05) üzemeltetésében működő szentistváni szennyvíztisztító telepen elhelyezni.


(6) A közszolgáltatás igénybevételével a tulajdonos és a közszolgáltató között – a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény közüzemi szerződésre vonatkozó szabályai szerinti – szerződés jön létre.


(7) A közszolgáltató a tevékenysége végzése során birtokába jutott a közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat (a természetes személyazonosító adatok, valamint a lakcím) köteles az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezelni.


(8) A hulladékot úgy kell szállítani, hogy annak során a környezet ne szennyeződjön.  Szállításból eredő szennyeződés esetén a közszolgáltató a hulladék eltakarításáról, a terület szennyeződésmentesítéséről, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról köteles gondoskodni.


[1]

(9) Az önkormányzat 37/2013.(X.30.) határozatával Szilágyi György (3422 Bükkábrány, Deák Ferenc út 20.) adószám:62532460-2-25 nyilvántartási szám: 1843073 bízza meg Kács Község közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött folyékony hulladék ideiglenes tárolására szolgáló - az ingatlan tulajdonosoknál lévő – létesítmények (szennyvízaknák) kiürítésére, tartalmának elszállítására.

a.)A teljesítés helye Kács Község közigazgatási területe. A hulladék részben aszfaltos, részben kőzúzalékos utakon szállítható. A település lakossága ~ 1666 fő.

b.)A szerződést a Felek 1 évre kötik, szerződéses viszonyuk 2014. december 31. napján megszűnik.

c.)A közszolgáltató a közszolgáltatást köteles folyamatosan a község közigazgatási területén teljes körűen ellátni.

d.)A közszolgáltatás rendszeres tartályos gyűjtés, igény szerint végzi a szállítást.

e.)A közszolgáltatás teljesítéséhez 1 db saját tulajdonú (IVECO Eurocargo frsz.: KZD-924) típusú szippantót használ.”


3. §

A közszolgáltatás díja


(1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséért, elszállításáért és ártalommentes elhelyezéséért az ingatlan tulajdonos e rendelet 1. számú Mellékletében meghatározott díjat köteles fizetni.


(2) Az 1. számú mellékletben meghatározott egységnyi díjtétel a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz egy egységére eső begyűjtési díja.



4.§

Záró rendelkezések


Ez a rendelet kihirdetését követő nap lép hatályba.




                                                                                              1. számú Melléklet



A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiség arányos két tényezős díja:

Alapdíj: 12204,7 Ft+27% áfa=15500 Ft/forduló

              Ami tartalmazza a kilométer arányos úthasználati díjat is.


Ürítési díj: A mennyiségarányos szippantott háztartási szennyvíz mindenkor aktuális                                                  

                  elhelyezési díja.

2013. évi elhelyezési díj Mezőkövesdi Tisztító üzem: 767,8 Ft/m3 +27% áfa= 975,1Ft/m3

2013. évi elhelyezési díj Szentistváni Tisztító üzem: 769,7 Ft/m3 +27% áfa=977,5 Ft/m3



                Ostorházi István  sk.                                                  Kiss Zoltán  sk.

                   Polgármester                                                               Jegyző                                                                                                   


Kiadmány hiteles:


Molnár Zoltánné

Főelőadó


Kács, 2013.11.20.