Mánfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete

A FILMFORGATÁSI CÉLÚ KÖZTERÜLET HASZNÁLATRÓL

Hatályos: 2013. 12. 02

MÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

9/2013. (IX.24.)

ö n k o r m á n y z a t i  r e n d e l e t e


A FILMFORGATÁSI CÉLÚ KÖZTERÜLET HASZNÁLATRÓL


Mánfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4)-(5) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. §


(1)       A filmforgatás célú közterület-használat forgatásonként nem haladhatja meg a

45 napot.

(2)Ha a filmforgatás célú közterület-használatra létrejött hatósági szerződés jóváhagyását követően a közterület igénybevétele a kérelmezőnek fel nem róható okból meghiúsul, a forgatást akadályozó körülmény vagy rendkívüli természeti esemény miatt, úgy a közterület használatát az akadályozó körülmény elhárulását követő 10 napon belül újra biztosítani kell.

(3)Mentes a díjfizetés alól az önkormányzat megbízásából készülő filmalkotás-, továbbá a közérdekű célokat szolgáló (különösen oktatási, tudományos vagy ismeretterjesztő témájú, vagy filmművészeti állami felsőoktatási képzés keretében készülő) filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat.

(4)A közterület filmforgatás célú használatával kapcsolatos hatósági szerződés jóváhagyásának vagy annak megtagadásának a kérdésében a Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(5)A filmforgatás célú közterület-használat díja megegyezik a mozgóképről szóló törvényben meghatározott legmagasabb díj mindenkori összegével.


2. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Mánfa, 2013. szeptember 24.


 dr. Vaskó Ernő     s.k.                                                                  Hohn Krisztina  s.k.

    címzetes főjegyző                                                                            polgármester