Pilisjászfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2020. évi válságköltségvetéséről szóló 2/2020. (III. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 14

az Önkormányzat 2020. évi válságköltségvetéséről szóló 2/2020. (III. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletes indokolás

Az 1–8. §-hoz, az 1. melléklethez és a 2. melléklethez

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 91. §-ában foglalt rendelkezések szerint a zárszámadási rendelet tervezetével együtt a képviselő-testület részére tájékoztatásul be kell nyújtani a kincstár ellenőrzése keretében a helyi önkormányzat éves költségvetési beszámolójával kapcsolatosan elkészített jelentését (beszámoló).

Az elemi költségvetés készítésére kötelezett önálló működő költségvetési szervek (Pilisjászfalun az önkormányzat, és az óvoda) a gazdálkodásukról éves költségvetési beszámolót kötelesek készíteni. A helyi önkormányzat összevont költségvetési beszámolója az önkormányzat, valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó, fent sorolt költségvetési szervek beszámolóit tartalmazza.

A fenti rendelkezésekre tekintettel a kincstári ellenőrzésre már benyújtott, és a kincstár által pénzügyileg jóváhagyott éves beszámolóról szóló jelentés eredményeként előállt végleges költségvetési számokra történő módosítást szükséges költségvetési számokon átvezetni.

A rendelet 1. mellékletében szereplő táblázat egyes munkafülein a 2020. évi végleges költségvetési adatok a megfelelő bontásban és részletességgel szerepelnek.

A rendelet 2. mellékletében szereplő táblázat tartalmazza a Tinnyei Közös Önkormányzati hivatal 2020. évi záró adatait.