Pilisjászfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (V. 2.) önkormányzati rendeletének indokolása

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2022. 05. 03
az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról
Végső előterjesztői indokolás
Tisztelt Képviselő-testület!
Felügyeleti eljárása keretében a Pest Megyei Kormányhivatal 2022.02.14-én keltezett levelében törvényességi felhívásáról értesítette Önkormányzatunkat.
A Kormányhivatal a felhívásában közli, hogy ellenőrzésének keretében megállapította, hogy Önkormányzatunk az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény (Eatv.) 6. § (1) bekezdésének előírása ellenében nem rendelkezik az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló önkormányzati rendelettel. A Kormányhivatal előírja, hogy Önkormányzatunk a jogszabály által előírt kötelezettségnek tegyen eleget, pótolja az egészségügyi alapellátásról szóló rendeletét.
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontja, valamint a 23. § (5) bekezdés 9. pontja a települési önkormányzat feladataként határozza meg az egészségügyi alapellátás biztosítását.
Az Országgyűlés 2015. július 6-án fogadta el az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvényt (Eatv.). Az Eatv. – az önkormányzatok feladatai vonatkozásában – 2015. augusztus 1-től hatályon kívül helyezte az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (Eütv.) 152. § (1)-(2) bekezdését:
„152. § (1) A települési önkormányzat az egészségügyi alapellátás körében gondoskodik:
a) a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátásról,
b) a fogorvosi alapellátásról,
c) az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásról,
d) a védőnői ellátásról,
e) az iskola-egészségügyi ellátásról.
(2) A települési önkormányzat képviselő-testülete - a kormányrendelet szerinti praxiskezelő által megadott szempontokat figyelembe véve - megállapítja és kialakítja az egészségügyi alapellátások körzeteit. Több településre is kiterjedő ellátás esetén a körzet székhelyét az érintett települési önkormányzatok egyetértésben állapítják meg.”
2015. augusztus 1-től az önkormányzatok egészségügyi alapellátással kapcsolatos feladatait az Eatv. állapítja meg: „5. § (1) A települési önkormányzat az egészségügyi alapellátás körében gondoskodik:
a) a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátásról,
b) a fogorvosi alapellátásról,
c) az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásról,
d) a védőnői ellátásról, és
e) az iskola-egészségügyi ellátásról.”
Az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvényt 5. § (1) bekezdés a)-e) pontjaiban meghatározott valamennyi egészségügyi alapellátás körzeteit az Eatv. 6. § (1) bekezdése alapján önkormányzati rendeletben kell szabályozni:
„6. § (1) A települési önkormányzat képviselő-testülete - a Kormány által kijelölt praxiskezelő által megadott szempontokat figyelembe véve - rendeletben megállapítja és kialakítja az egészségügyi alapellátások körzeteit. Több településre is kiterjedő ellátás esetén a körzet székhelyét az érintett települési önkormányzatok erre irányuló megállapodásban határozzák meg.”
Az önálló orvosi tevékenységről 2000. évi II. törvény 2. § (1)-(2) bekezdése szerint:
„háziorvos önálló orvosi tevékenységet – akadályoztatásának jogszabályban meghatározott eseteit kivéve – csak személyesen folytathat az önkormányzat által meghatározott háziorvosi körzetben, a praxisjogot engedélyező határozat jogerőre emelkedésétől. A praxisjog alapján végezhető önálló orvosi tevékenység – törvényben meghatározott kivétellel – csak a települési önkormányzat rendeletében meghatározott háziorvosi körzetben folytatható.”
Az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 5. § (2) bekezdése szerint az önkormányzati rendelettel kapcsolatban ki kell kérni a háziorvos és a védőnő véleményét:
A rendelet elfogadásához az Mötv. 42. § 1. pontjában foglalt rendeletalkotáshoz kapcsolódóan és az 50. § értelmében minősített többség szükséges.
Indokolás
Az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapítása vonatkozásában az önkormányzat nem rendelkezik hatályos önkormányzati rendelettel, ezért a törvényi felhatalmazásból fakadó jogalkotási kötelezettségének tesz eleget e rendelet elfogadásával.
A rendelet tervezet tulajdonképpen a jelenleg is működő egészségügyi alapellátási körzeteknek helyi jogszabályba foglalását pótolja.
A rendelet tervezet az eddigi körzethatárok tekintetében változást nem tartalmaz.
Előzetes hatásvizsgálat
A rendeletalkotás
a) társadalmi-gazdasági hatása: nem jelentős.
b) költségvetési hatása: nincs.
c) környezeti, egészségi következményei: nincs.
d) adminisztratív terheket befolyásoló hatása: nem jelentős.
A rendelet megalkotásának szükségessége: Az Egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény elfogadása, illetve hatálybalépése.
A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek:
- személyi: rendelkezésre áll,
- szervezeti: rendelkezésre áll,
- tárgyi: rendelkezésre áll,
- pénzügyi: rendelkezésre áll.
Az előadottak alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet tervezetét megtárgyalni és elfogadni szíveskedjenek, hogy a Kormányhivatal által feltárt mulasztás okán az Önkormányzat a törvényi kötelezettségének eleget tegyen.
Pilisjászfalu, 2022....
Borsó András Geréb Tünde
alpolgármester jegyző