Kistapolca Község Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2021. (II.15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 09. 29- 2021. 11. 26

Kistapolca Község Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2021. (II.15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2021.09.29.

Kistapolca Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2)-(4) illetve a 24. § (2)-(4) bekezdéseiben, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. § (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, valamint Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény rendelkezései alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről és annak végrehajtási feladatairól a következőket rendeli el:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Kistapolca Község Önkormányzat Képviselő-testületére, az önkormányzat kötelező, önként és államigazgatási feladatokat ellátó önkormányzati hivatalára.

II. Fejezet

Részletes rendelkezések

1. A rendelet szerkezete

2. §1 (1) A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat 2021. évi költségvetésének bevételi főösszegét 75.894 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési bevétel 72.202 ezer forint,

b) a felhalmozási bevétel 3.692 ezer forint.

(2) A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat 2021. évi kiadási főösszegét 75.894 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési kiadás 72.202 ezer forint,

b) a felhalmozási kiadás 11.093 ezer forint,

c) a felhalmozási hiány -7.401 ezer forint.

(3) A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat 2021. évi költségvetésének működési többletét 4.321 ezer forintban állapítja meg.

(4) Az önkormányzat összevont költségvetését előirányzat- csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerinti bontásban a 1. melléklet tartalmazza.

2. A költségvetési bevételek

3. § (1)2 Az Önkormányzat bevételi és kiadási költségvetését – előirányzat- csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerint – a 2. melléklet szerint állapítja meg.

(2)3

(3)4 Az Önkormányzatot megillető működési és feladatalapú támogatásokat, valamint az Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programokat, projekteket a 3. melléklet állapítja meg.

(4)5 Az Önkormányzat közhatalmi bevételeit az 4. melléklet szerint állapítja meg.

(5)6 Az Önkormányzat működési célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 5. melléklet tartalmazza.

(6)7 Az Önkormányzat felhalmozási célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetési kiadások

4. § (1)8 Az Önkormányzat egyéb működési célú kiadásait a 7. melléklet tartalmazza.

(2)9 Az Önkormányzat felhalmozási célra átadott pénzeszközeit a 8. melléklet tartalmazza.

(3)10 Az Önkormányzat által folyósított ellátottak pénzbeli juttatásait a 9. melléklet tartalmazza.

5. § (1)11 Az Önkormányzat felújítási előirányzatait a 10. melléklet tartalmazza.

(2)12 Az Önkormányzat beruházási előirányzatait a 11. melléklet tartalmazza.

4. A költségvetési kiadások és bevételek

6. § (1)13 Az Önkormányzat tartalék összegét 11.742 ezer forintban hagyja jóvá, ebből

a) az általános tartalék 151 ezer forint,

b) a céltartalék 11.591 ezer forint.

(2)14 A tartalékok részletezését a 12. melléklet tartalmazza.

(3) A tartalék felhasználására vonatkozó szabály:

a) Az általános tartalék összege nem lehet kevesebb, mint a költségvetés főösszegének 0,2%-a.

b) A képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi gazdálkodásáról szóló I. féléves beszámolót megelőzően az általános tartalékot csak elemi károk enyhítésére, elmaradt bevételek pótlására használhatja fel.

c) Tartalékkal való rendelkezés jogát az önkormányzat képviselő-testülete saját hatáskörében tartja.

7. § Az Áht. 24. §. (4) bekezdése alapján az alábbi tájékoztatások kerülnek bemutatásra:

a)15 az Önkormányzat költségvetési mérlege az 1. melléklet szerint

b)16 az Önkormányzat előirányzat felhasználási terve a 13. melléklet szerint

c) a többéves kihatású döntéssel nem tervez az önkormányzat.

d)17 az Önkormányzat közvetett támogatásait a 14. melléklet szerint

e)18 az Áht. 29/A. §. szerinti középtávú tervezés a 15. melléklet szerint.

8. §19 Az Áht. 78. §. (2) bekezdése által előírt likviditási tervet a 16. melléklet tartalmazza.

9. § (1) A képviselő-testület elrendeli, hogy az önkormányzat költségvetéséből támogatott szervezeteknek biztosított pénzeszközök – a 11. és 12. §-ban foglalt kötelezettségvállalások kivételével – megállapodás alapján folyósíthatók.

(2) A (1) bekezdés szerinti támogatásokról szóló megállapodásokat Kistapolca Község Képviselő-testületének döntése alapján a polgármester köti meg és írja alá. A megállapodásnak tartalmaznia kell, hogy a kedvezményezett a támogatást milyen célra használhatja fel. Több cél megjelölése esetén külön-külön kell rendelkezni az egyes feladatokra fordítható támogatás összegéről. A megállapodásnak tartalmaznia kell továbbá a támogatás felhasználásának elszámolási módját, az elszámolás ellenőrizhetőségének lehetőségét. A támogatás felhasználásáról a támogatott feladatjellegétől függően legkésőbb 2021. március 31.-ig el kell számolni. Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő részére újabb támogatás 2 évig nem adható. A képviselő-testület pénzügyi bizottsága jogosult ellenőrizni a támogatások felhasználását és a számadási kötelezettség teljesítését.

(3) Az önkormányzat által pályázati úton vagy azon kívül nyújtott támogatások közzétételével kapcsolatban a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szabályai az irányadók.

5. A költségvetés végrehajtási szabályai

10. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) Költségvetési szerv jóváhagyott éves költségvetés vagy költségvetési keret alapján, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével működik és gazdálkodik.

(3) A költségvetési szerv elemi költségvetését a polgármester hagyja jóvá.

(4) A költségvetési szerv jóváhagyott költségvetése, költségvetési keretei, valamint többletbevételei felhasználásáról az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdésében foglaltak szerint, önállóan dönt.

(5) A választások költségeinek, tételeinek, elszámolására, belső ellenőrzési rendjére, kötelezettségvállalására a jegyző jogosult a mindenkori jogszabályi illetve belső szabályzatok alapján.

(6) A Beremendi Közös Önkormányzati Hivatal az önkormányzat a tárgyévben várható bevételei és kiadási előirányzatok teljesüléséről havi bontású, éves előirányzat-felhasználási tervet készít.

(7)20 A képviselő-testület a költségvetési évet követő három év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 17. mellékletben és a 18. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

11. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését az Áht. 34. § (1)-(5) bekezdése és az Ávr. 43. §-a alapján e rendelet módosításával megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott létszámkeretet nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szervek a létszámot érintő változásokat (feladat elmaradása, csökkentése, nyugdíjazás, átszervezés stb.) kötelesek a végrehajtást megelőzően 2 hónappal a Közös Önkormányzati Hivatalhoz bejelenteni.

(4) A képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszámkeretek között az önálló gazdasági szervezettel rendelkező valamint az az önkormányzat irányítása alatt működő költségvetési szerv saját hatáskörben az Ávr. 42. § szerint átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A költségvetési szerv az Ávr. 43. § (2)-(3) bekezdése alapján – az Ávr. 44. § (2) bekezdésére tekintettel – átcsoportosítást hajthat végre, azonban ez nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve, ha az irányító szerv azt engedélyezi az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt.

(6) Az költségvetési szervek a többlet bevételük terhére is csak a forrás képződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az önkormányzati intézményeknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési fenntartói támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell egyensúlyozni.

(8) Az élet és vagyon biztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ennek következményei elhárítása céljából a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körébe az Áht. 40. § (5) bekezdése szerint átmeneti intézkedéseket hozhat, melyekről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

12. § Költségvetési szerv pénzmaradványának, illetve előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt.

13. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletet csak a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 10. §-a alapján köthet.

(2) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel, a számlavezető pénzintézettől.

(3) A hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének jogát illetve kezesség vállalását a képviselő-testület gyakorolja. A polgármester a képviselő-testület döntés alapján köthet hitelszerződést illetve vállalhat kezességet.

14. § Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja illetve befektetési alapokba helyezheti el.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

15. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1. melléklet21

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési mérlege

Megnevezés

2021. évi módosított előirányzat

Megnevezés

2021. évi módosított előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

2 500 000

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

1 800 000

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

24 885 564

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

14 469 104

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

10 416 460

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

3 691 851

- ebből: támogatásértékű

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

27 288 400

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

15 728 295

Finanszírozási bevételek

Átfutó kiadások, bevételek

Működési bevételek összesen

72 202 259

Felhalmozási bevételek összesen

3 691 851

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

23 526 296

Beruházások

11 093 271

Munkaadókat terhelő járulékok

2 660 898

Felújítások

Dologi kiadások

30 235 357

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

3 623 000

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

414 494

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

250 274

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

164 220

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

11 742 214

Felhalmozási tartalék

Általános tartalék

151 356

Működési tartalékok

11 590 858

Finanszírozási kiadások

Működési kiadások összesen

72 202 259

Felhalmozási kiadások összesen

11 093 271

Működési többlet:

4 340 794

Felhalmozási hiány:

-7 401 420

2. melléklet22

1. Kistapolca Község Önkormányzata - 2021. évi költségvetés: Bevételek

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Működési költségvetés

I. Működési bevétel (intézményi)

2 500 000

2 500 000

II. Közhatalmi bevételek

1 800 000

1 800 000

III. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

24 885 564

24 885 564

Általános működési támogatás

14 469 104

14 469 104

Feladatalapú támogatás

10 416 460

10 416 460

Támogatásértékű bevétel

0

IV.Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

27 288 400

27 288 400

V. Működési célú hitel

VI. Előző évi működési pénzmaradvány

15 728 295

15 728 295

VII. Finanszírozási bevételek

0

Felhalmozási költségvetés

I. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

3 691 851

3 691 851

II. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

0

IV. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. Előző évi felh.cél.pénzm.átfutó kiadások

VI. Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

75 894 110

75 894 110

0

0

2. Kistapolca Község Önkormányzata - 2021. évi költségvetés: Kiadások

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt

Működési költségvetés

I. Személyi juttatások összesen

23 526 296

23 526 296

II. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

2 660 898

2 660 898

III. Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

30 235 357

21 140 158

9 095 199

IV. Ellátottak pénzbeni juttatásai

3 623 000

3 623 000

V. Egyéb működési célú kiadások

414 494

414 494

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

250 274

250 274

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

164 220

164 220

VI. Tartalékok

11 742 214

11 742 214

Általános tartalék

151 356

151 356

Működési tartalék (céltartalék)

11 590 858

11 590 858

VII. Finanszírozási kiadások

0

Felhalmozási költségvetés

I. Beruházások

11 093 271

11 093 271

II. Felújítások

III. Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

83 295 530

74 200 331

9 095 199

3. melléklet23

Helyi önkormányzat általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások 2021.

Jogcím

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Mennyiségi egység

Mutató

Ft

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

forint

0

1.1.1.2 Info Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

forint

950 040

1.1.1.2 Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

forint

1 389 758

1.1.1.3. Info Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása - kiegészítés előtt

forint

800 000

1.1.1.3. Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

forint

1 170 273

1.1.1.4. Info Településüzemeltetés - köztemető támogatása - kiegészítés előtt

forint

1 505 580

1.1.1.4. Településüzemeltetés - köztemető támogatása

forint

2 202 425

1.1.1.5. Info Településüzemeltetés - közutak támogatása - kiegészítés előtt

forint

424 944

1.1.1.5. Településüzemeltetés - közutak támogatása

forint

621 626

1.1.1.6. Info Egyéb önkormányzati feladatok támogatása- kiegészítés előtt

forint

6 000 000

1.1.1.6. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

forint

8 777 048

1.1.1.7. Info Településüzemeltetés - Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

forint

15 300

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

forint

22 381

1.1. A települési önkormányzatok műkdésének általános támogatása

forint

14 183 511

III. A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.3.1. A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

3 623 000

1.3.2.5. Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás összesen

forint

4 479 000

1. 3. A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

8 102 000

1.4.2. Szünidei étkeztetés támogatás

forint

44 460

1.4. A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

forint

44 460

1.5.2. Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatianak támogatása

forint

2 270 000

1.5. A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

149 800

Elszámolásból származó bevételek

135 793

MINDÖSSZESEN:

forint

24 885 564

4. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Közhatalmi bevételek

adatok Ft-ban

Megnevezés

2021. évi előirányzat

Építményadó

Telekadó

Vállalkozók kommunális adója

Magánszemélyek kommunális adója

200 000

Idegenforgalmi adó /tart. utáni/

Iparűzési adó /áll.jell./

1 600 000

Iparűzési adó /ideiglenes.jell./

Helyi adók összesen

1 800 000

Gépjármű adó

Pótlék, bírság, egyéb bevételek

Talajterhelési díj

Közhatalmi bevételek mindösszesen

1 800 000

5. melléklet24

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Működési célú átvett pénzeszközök és támogatások

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

2021. évi módosított előirányzat

Működési célú támogatási bevételek
Kistapolca Község Önkormányzat
Központi költségvetési szervtől
Közcélú foglalkoztatás
Központi költségvetésből- bértámogatás-munkaügyi
Helyi önkormányzattól- temető hozzájárulás

27 288 400

Kistapolca Község Önkormányzat

27 288 400

041233

Központi költségvetési szervtől

Közcélú foglalkoztatás

21 454 049

066020

Központi költségvetésből- bértámogatás- munkaügyi

066020

Helyi önkormányzattól- temető hozzájárulás

240 000

EFOP 1.5.3. Humán szolgáltatások fejlesztése pályázat

2 921 000

TOP 5.3.1. A közösségi felelősség és szerepvállalás erősítése Kásádon és térségében pályázat

2 743 200

Magyar Falu program Falu és tanyagondnoki szolgálat támogatása visszafizetési kötelezettség

-69 849

Működési célú átvett pénzeszközök és támogatások összesen

27 288 400

6. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Felhalmozási célú átvett pénzeszközök és támogatások

adatok ezer Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Felhalmozási célú támogatási bevételek

3 691 851

Egyedi szennyvízkezelés pályázat

3 691 851

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök és támogatások összesen

3 691 851

7. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Egyéb működési célú kiadások

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Pénzeszköz átadások

414 494

Kistapolca Község Önkormányzata

414 494

011130

Önkormányzati igazgatás
Drávaszögi Magyarok Fesztiválja támogatás

Hétvégi ügyelet
Helyi Védelmi Bizottság támogatása
Baranyavíz támogatása
Nefela
Mecsek- Dráva Önkormányzati Társulás támogatása
Határ menti Települések tám. 2020. évi tagdíj
KÖSZ tagdíj- TÖOSZ tagdíj 25 Ft/lakos

414 494

164 220

5 000

90 000

5 250

135 024

10 000

5 000

011130

KÖH-nek átadott - bértámogatás

107054

Beremendi Alapszolgáltatási Központ átadott támogatás

074011

Foglalkozás egészségügy

Támogatásértékű kiadások

0

52020

Polgárőrség támogatása

Egyéb működési célú kiadások összesen

414 494

8. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Felhalmozási célra átadott pénzeszközök és támogatások

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Felhalmozási célra átadott pénzeszközök és támogatások

Funkció

Megnevezés

Felhalmozási célú támogatások

11130

Felhalmozási célra átadott pénzeszközök és támogatások összesen:

9. melléklet

Kistapolca Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés Ellátottak pénzbeni juttatásai

adatok Ft-ban

Sorszám

Megnevezés

Rovat

Eredeti
előirányzat

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

2.

Családi támogatások

K42

189 000

egyéb önkorm. Pénzbeni család támogatás

K42/29

rendszeres gyerekvédelmi támogatás

K42/31

189 000

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

4.

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

K44

0

ápolási díj

K44/21

közgyógyellátás

K44/22

5.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

foglalkoztatást helyettesítő támogatás

K45/27

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

253 000

lakásfenntartási támogatások

K46/21

253 000

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai (gyerekétkeztetés)

K47/9

0

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

3 181 000

rendszeres szociális támogatás

K48/21

átmeneti segélyek

K48/22

362 960

temetési segély

K48/23

80 000

köztemetés

K48/24

200 000

egyéb az önkorm. Rendeletben megállapított juttatás

K48/25

9.

Önkormányzat által folyósított ellátások összesen

K4

3 623 000

10. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Felújítások

adatok Ft-ban

Funkció

Felújítási cél

Eredeti előirányzat

nettó

Áfa

bruttó


011130



Kistapolca Község Önkormányzat

0

0

0

0

0

0

ÖSSZESEN

0

0

0

11. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Beruházások

adatok Ft-ban

Funkció

Beruházási cél

Eredeti előirányzat

nettó

Áfa

bruttó


011130




Kistapolca Község Önkormányzat

8 734 858

2 358 412

11 093 271

Egyedi szennyvízkezelés

2 401 968

648 531

3 050 500

Akadálymentesítés pályázat

5 710 843

1 541 928

7 252 771

Vizesblokk elkészítése

622 047

167 953

790 000

ÖSSZESEN

8 734 858

2 358 412

11 093 271

12. melléklet25

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Tartalékok

Előirányzat

Módosított

1.

Általános tartalék:

151 356

2.

Céltartalék összesen:
Működési céltartalék
Felhalmozási céltartalék
Pályázati önrész
Egyéb

11 590 858

11 590 858

Tartalék összesen

11 742 214

13. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Előirányzat-felhasználási ütemterv

eFt

Megnevezés

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Össz.:

Személyi juttatások

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

1 961

23 526

Járulékok

222

222

222

222

222

222

222

222

222

222

222

222

2 661

dologi kiadások

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

2 520

30 235

Államháztartáson kívüli pe.átadás

0

Támogatásértékű kiadás

35

35

35

35

35

35

35

35

35

35

35

35

415

Ellátottak pénzbeni juttatásai

302

302

302

302

302

302

302

302

302

302

302

302

3 623

Felújítások

0

Beruházások

924

924

924

924

924

924

924

924

924

924

924

924

11 093

Pénzforgalom nélküli kiadások- tartalék

344

344

344

344

344

344

344

344

344

344

344

344

4 125

Hiteltörlesztés

0

Kiadások összesen

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

6 307

75 678

Intézm. Működési bevételek

208

208

208

208

208

208

208

208

208

208

208

208

2 500

Közhatalmi bevételek

900

900

1 800

Ktgvetési támogatások

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

2 050

24 600

Finanszírozási bevétel

0

Támogatásértékű bevételek

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

2 280

27 358

Átvett pénzeszközök

308

308

308

308

308

308

308

308

308

308

308

308

3 692

Kölcsönök visszatérülése

0

Hitelfelvétel

0

Pénzforgalom nélküli bevétel

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

1 311

15 728

Bevételek összesen

6 157

6 157

7 057

6 157

6 157

6 157

6 157

6 157

7 057

6 157

6 157

6 157

75 678

14. melléklet

Kimutatás az Önkormányzat közvetett támogatásairól

adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Jogcím

Összesen

Helyi Adók

Mentesség

-

Magánszemélyek kommunális adója

-

-

-

Gépjárműadó

Mentesség

Súlyos mozgáskorlátozott személy 13 e Ft-ig, egyházi személy, költségvetési szervek

gyermekétkeztetés térítési díj
kedvezménye

5/2015. (II.26.) - a pénzbeli és természetbeni támogatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról-szóló önkormányzati rendelet 38. §.-40. §.

-

szociális étkeztetés térítési díj
kedvezménye

5/2015. (II.26.) - a pénzbeli és természetbeni támogatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról-szóló önkormányzati rendelet 26. §.

-

Összesen:

-

15. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata Áht. 29/A. §. bekezdése szerinti középtávú tervezésre vonatkozó kimutatás

1a.

adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

1.

Saját bevétel (353/2011. (XII.30.) Korm.rend.)

1 800

1 890

1 985

2 084

1.1

helyi adókból származó bevétel

1 800

1 890

1 985

2 084

1.2

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű
jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

1.3

osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

1.4

tárgyi eszköz és az…
értékesítéséből…

1.5

bírság-, pótlék-és díjbevétel

1.6

kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

2.

Hitelfelvételi korlát (Gst.tv. 10. §.(5)bek.)

900

945

992

1 042

3.

Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek

3.1

hitelekből eredő aktuális tőketartozás

3.2

értékpapír kibocsátásből eredő eredő fizetési kötelezettség

3.3

váltó kibocsátásből eredő eredő kötelezettség

3.4

pénzügyi lizin szerződésben kikötött hátralevő tőkerész

3.5

visszavásárlási kötelezettségek

3.6

éven túli halasztott fizetés

3.7

fedezeti betét összege

16. melléklet

Kistapolca Község Önkormányzata 2021. évi költségvetés Likviditási terv

adatok e Ft-ban

Hónap

Adat
jellege

Nyitó
pénzáll.

Pénzforgalmi

Záró
pénzáll.

Likviditás
milyensége

Likviditási hitel

Korrigált
záró egy.

Bevétel

Kiadás

Egyenleg

Felvét

Törlesztés

Egyenleg

Január

havi

15 728

6 157

6 307

-150

15 578

halmozott

Február

havi

15 578

6 157

6 307

-150

15 428

halmozott

Március

havi

15 428

7 057

6 307

750

16 178

halmozott

Április

havi

16 178

6 157

6 307

-150

16 028

halmozott

Május

havi

16 028

6 157

6 307

-150

15 878

halmozott

Június

havi

15 878

6 157

6 307

-150

15 728

halmozott

Július

havi

15 728

6 157

6 307

-150

15 578

halmozott

Augusztus

havi

15 578

6 157

6 307

-150

15 428

halmozott

Szeptember

havi

15 428

7 057

6 307

750

16 178

halmozott

Október

havi

16 178

6 157

6 307

-150

16 028

halmozott

November

havi

16 028

6 157

6 307

-150

15 878

halmozott

December

havi

15 878

6 157

6 307

-150

15 728

halmozott

17. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások 2021/2022/2023. évi alakulását bemutató mérleg

adatok ezer forintban

Megnevezés

2021.év

2022.év

2023.év

I. Működési bevételek és kiadások

Intézményi működési bevételek

2 500

2 600

2 704

Közhatalmi bevételek

1 800

1 872

1 947

Önkormányzatok költségvetési támogatása

24 600

25 584

26 607

Működési célú pénzeszközátvétel áht-on kívül

0

0

Támogatásértékű működési bevétel

27 358

28 452

29 590

Továbbadási célú működési bevétel

0

0

Működési célú kölcsönök visszatérülése

0

0

Rövid lejáratú hitel

0

0

Rövid lejáratú értékpapírok értékesítése

0

0

Működési célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

15 728

16 357

17 011

Finanszírozási bevételek

0

0

Működési bevételek összesen:

71 986

74 865

77 860

Személyi juttatások

23 526

24 467

25 446

Munkaadókat terhelő járulékok

2 661

2 767

2 878

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

30 235

31 444

32 702

Működési célú pénzeszközátadás áht-n kívülre, egyéb támogatás

250

260

270

Támogatásértékű működési kiadás

164

171

177

Továbbadási működési kiadás

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatása

3 623

3 768

3 919

Működési célú kölcsönnyújtás és törlesztés

0

0

Rövid lejáratú hitel visszafizetése

0

0

Rövid lejáratú hitel kamata

0

0

Rövid lejáratú értékpapírok beváltása, vásárlása

0

0

Tartalékok

11 527

11 988

12 468

Finanszírozási kiadások

0

0

Működési célú kiadások összesen:

71 986

74 865

77 860

18. melléklet

Felhalmozási célú bevételek és kiadások 2021/2022/2023. évi alakulását bemutató mérleg

adatok ezer forintban

Megnevezés

2021.év

2022.év

2023.év

II. Felhalmozási bevételek és kiadások

Önkormányzatok felhalmozási és tőke jellegű bevételei

0

0

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

0

0

Fejlesztési célú támogatások

0

0

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel áht-on kívül

3 692

3 840

3 993

Támogatásértékű felhalmozási bevétel

0

0

Továbbadási célú felhalmozási bevétel

0

0

Beruházási és felújítási ÁFA visszatérülés

0

0

Értékesített tárgyi eszközök és immateriális javak ÁFA-ja

0

0

Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése, igénybevétele

0

0

Hosszú lejáratú hitel

0

0

Hosszú lejáratú értékpapírok kibocsátása

0

0

Felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

0

0

Felhalmozási célú bevételek összesen:

3 692

3 840

3 993

Felhalmozási kiadások (ÁFA-val együtt)

11 093

11 537

11 998

Felújítási kiadások (ÁFA-val együtt)

0

0

Értékesített tárgyi eszközök és immateriális javak utáni ÁFA befizetés

0

0

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás áht-n kívülre

0

0

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

0

0

Továbbadási célú felhalmozási kiadás

0

0

Felhalmozási célú kölcsönnyújtás és törlesztés

Hosszú lejáratú hitel visszafizetése

0

0

Hosszú lejáratú hitel kamata

0

0

Hosszú lejáratú értékpapírok beváltása

0

0

Tartalékok

0

0

Felhalmozási célú kiadások összesen:

11 093

11 537

11 998

Önkormányzat bevételei összesen:

75 679

78 706

81 854

Önkormányzat kiadásai összesen:

75 679

78 706

81 854

1

A 2. § a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (1) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 3. § (2) bekezdését a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-a hatályon kívül helyezte.

4

A 3. § (3) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. § (4) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § a) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 3. § (5) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 3. § (6) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § c) pontja szerint módosított szöveg.

8

A 4. § (1) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § d) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 4. § (2) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § e) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 4. § (3) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § f) pontja szerint módosított szöveg.

11

Az 5. § (1) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § g) pontja szerint módosított szöveg.

12

Az 5. § (2) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § h) pontja szerint módosított szöveg.

13

A 6. § (1) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

14

A 6. § (2) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § i) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 7. § a) pontja a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § j) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 7. § b) pontja a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § k) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 7. § d) pontja a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § l) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 7. § e) pontja a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § m) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 8. §-a a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. § n) pontja szerint módosított szöveg.

20

A 10. § (7) bekezdése a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

21

Az 1. melléklet a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 2. melléklet a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 3. melléklet a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

24

Az 5. melléklet a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 12. melléklet a Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.