Szociális célú tűzifajuttatás

Kéleshalom KÖzségi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XI.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifajuttatásról

Hatályos: 2013. 11. 19- 2014. 03. 30

Kéleshalom Községi Önkormányzata képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontja és a 32. Cikk (2) bekezdése szerinti jogalkotói hatáskörében eljárva, a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolodó kiegészítű kapcsolódó támogatásáról szóló 57/2013.(X. 4.) BM rendelet 3. §(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbiakat rendeli el:

Rendelet hatálya
1.§

E rendelet hatálya kiterjed Kéleshalom köszség közigazgatási területi életvitelszerűen lakó és ott lakcímmel rendelkező állampolgárokra.

Szociális célú tűzifaiktatás részletes szabályai

2.§

(1) A képvieső-testület természetbeli támogatásként tűzifatámogatásban részesítheti azt a szociálisan rászorult személyt , akinek a támogatás elnyerése céljából megnevezett lakóingatlana fával fúthető és a családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban, az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindekori legksiebb összegények 200%-át , egyedülálló esetében az öregségi nyugdíj mindenkori legksiebb összegének 250%-át.
(2) A tűzifa támogatás odaítélése során az (1) bekezdésben foglaltakon belül előnyt élvez aki:
a) aktívkorúak eltartására jogosult vagy,

b) időskorúak járadékára jogosult vagy,

c) adósságkezelési támogatásához kapcsoldódó adósságcsökkentési támogatásra jogosult, vagy

d) lakásfenntartási támogatásra jogosult vagy,

e) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel.

3. §

(1) A kérelmet 2013.december 6-ig háztartásonként 1 személy, 1 alkalommal az 1. mellékletben meghatározottnyilatkozattal, továbbá a nyilatkozatban feltüntetett jövedelem valódiságának igazolására szolgálű dokumentummal együtt nyújtja be.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt határidő elmulasztása jogvesztő

(3) A kérelmek elbírálása beérkezési sorrendben történik. A jogosultság megállapítására az 57/2013. (X. 4.) BM rendelet 1. mellékletében megállapított tűzifa mennyiség felhasználásáig van lehetőség.

(4) A jogosultság tűzifa átvételét e rendelet 2. melléklet szerint igazolja

(5) A tűzifát 2013. december 19. napjáig veheti át a jogosult a határozatban foglaltak szerint.

Záró rendelkezések

4. §

Ez a rendelet kihírdetés napján lép hatályba és 2014. március 31-én hatályát veszti.