Kéleshalom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete

Kéleshalom Községi Önkormányzat 2022. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2023. 06. 01

Kéleshalom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete

Kéleshalom Községi Önkormányzat 2022. évi zárszámadásáról

2023.06.01.

Kéleshalom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Kéleshalom Községi Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat), valamint az önkormányzati támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre.

A költségvetés címrendje

2. § Kéleshalom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) az Önkormányzat címrendjét az alábbiak szerint állapítja meg: 1.Cím: Kéleshalom Községi Önkormányzat ezen költségvetési szerven belül végrehajtott kormányfunkciók szerinti gazdálkodás.

Az önkormányzat és költségvetési szervének 2022. évi költségvetésének teljesítése

3. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének teljesítését

a) 206 196 125 forint bevételi főösszeggel,

b) 160 330 100 forint kiadási főösszeggel

hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti költségvetési bevételi és kiadási főösszeg részletezését kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben, Önkormányzat és költségvetési szervek szerinti megbontásban az 1. melléklet, a 2. melléklet szerint fogadja el.

(3) A Képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti bevételi főösszeg kiemelt előirányzatok és rovatrend szerinti részletezését az Önkormányzatra vonatkozóan a 3. melléklet szerint fogadja el.

(4) A Képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti kiadási főösszeg kiemelt előirányzatok és rovatrend szerinti részletezését az Önkormányzatra vonatkozóan a 4. melléklet, 5. melléklet szerint fogadja el.

(5) A Képviselő-testület az Önkormányzat mutatószámok és feladatmutatók alapján járó támogatásainak felhasználását a 6. melléklet, a központi költségvetésből származó bevételeinek elszámolását a 6. melléklet.

(6) A Képviselő-testület az Önkormányzat működési célú támogatásértékű és egyéb működési célú támogatási kiadásait részletesen a 7. melléklet szerint fogadja el.

(7) A Képviselő-testület az Önkormányzat felhalmozási célú támogatásértékű és egyéb felhalmozási célú támogatási kiadásait részletesen a 8. melléklet szerint fogadja el.

(8) A Képviselő-testület az Önkormányzat beruházási kiadásait részletesen a 8. melléklet szerint, felújítási kiadásait a 6. melléklet szerint fogadja el.

(9) A Képviselő-testület az Önkormányzat tartalék előirányzatait a 9. melléklet szerint fogadja el.

(10) A Képviselő-testület az Önkormányzat létszámadatait - amely tartalmazza a közcélú foglalkoztatottak létszámát is -, a 10. melléklet szerint fogadja el.

(11) A Képviselő-testület az Önkormányzat összevont költségvetési-, és működési-felhalmozási mérlegét a 11. melléklet szerint fogadja el.

(12) A Képviselő-testület az Önkormányzat könyvviteli mérlegét a 13. melléklet, konszolidált eredménykimutatását a 14. melléklet, pénzeszközváltozásait a 15. melléklet szerint fogadja el.

(13) A több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségeket a 16. melléklet tartalmazza.

(14) Az Önkormányzat összesített adósságának állományát lejárat szerint, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek bel- és külföldi irányú kötelezettségek szerint a 17. melléklet, 18. melléklet tartalmazza.

(15) Az Önkormányzat közvetett támogatásainak kimutatását a 19. melléklet tartalmazza. (16) Az Önkormányzat vezetői nyilatkozatait a 21. melléklet tartalmazza.

Költségvetési maradvány

4. § A Képviselő-testület az Önkormányzat 2022. évi gazdálkodása során keletkezett, jogszabályok szerint felülvizsgált alaptevékenységből származó maradványainak kimutatását a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

Vagyonkimutatás

5. § A Képviselő-testület az Önkormányzat pénzügyi nyilvántartásának alapján 2022. december 31-i fordulónappal elkészített vagyonkimutatását a 20. melléklet szerint fogadja el.

6. § Ez a rendelet 2023. június 1-jén lép hatályba.