Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

a közterület filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 09. 13

Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testülete

11/2013. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

a közterület filmforgatási célú használatáról



Hangony Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk. (1) bek. e. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4)-(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:  


1. §


A képviselő-testülete filmforgatás célú közterület használattal összefüggő, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvényben (továbbiakban Mgtv.) a települési önkormányzat tulajdonában lévő közterület filmforgatási célú igénybevétele során a települési önkormányzat részére megállapított hatáskört Hangony Község Polgármestere gyakorolja.


2. §



A hatósági szerződés abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a következő feltételek teljesítését vállalja a hatósági szerződésben:

a) az eredeti állapot helyreállítását,

b) az igénybe vett közterület és a közterületen elhelyezett tárgyak rendben- és tisztán tartását,

c) a keletkezett hulladék elszállításáról való gondoskodást,

d) a filmforgatással érintett lakosság és a vállalkozás tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról,

e) az esetleges forgalomkorlátozásról szóló tájékoztatót

f) a filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelíthetőségének folyamatos biztosítása,

g) a filmforgatás miatti vagy az azzal összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését, beleértve a harmadik személy által az önkormányzat felé érvényesített kárt is.

3. §


(1) Az önkormányzat tulajdonában lévő közterület filmforgatású célú igénybevételéért használati díjat kell fizetni, forgatási helyszín, technikai kiszolgálás 400,- Ft/négyzetméter/nap, stáb parkolás 100 Ft/négyzetméter/nap.

(2) A filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események estén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően legfeljebb 3 napon belül újra biztosítani kell.   

(3) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg az egy hét időtartamot.

(4) Amennyiben a közterületre vonatkozóan már közterület használat iránt kérelmet nyújtottak be a már benyújtott kérelem az elbírálás során elsőbbséget élvez.

(5) Ha a hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület használati szerződés van, a közterület használat jóváhagyását meg kell tagadni. 

(6) Vasárnap és ünnepnapra vonatkozó közterület-használat nem hagyható jóvá. A közterület használatra naponta 7 óra és 22 óra közötti időtartamra vonatkozhat.

(7) Mentes a közterület használati díj alól:

a) oktatási, tudományos, ismeretterjesztő témájú,

b) a települést, vagy az önkormányzat intézményeit bemutató,

c) az önkormányzat, vagy intézményei rendezvényeiről készült film.


              

4. §


A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.





            Hangonyi László sk.                                                   Henyecz Sándorné sk.         

                 polgármester                                                                     jegyző


Záradék


A rendelet kihirdetés került 2013. szeptember 12-én. 



                                                                                              Henyecz Sándorné sk.

                                                                                                        jegyző