Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2008. (XII. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 10. 22- 2014. 10. 23

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő – Testülete

12/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete a

13/2008. (XII. 30.) önkormányzati rendelet Hangony Községi Önkormányzat Képviselő – Testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról módosítása



Hangony Községi Önkormányzat Képviselő – Testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a 13/2008. (XII. 30.) önkormányzati rendelet Hangony Községi Önkormányzat Képviselő – Testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról módosításáról a következőket rendeli el.


1. §


A 13/2008. (XII. 30.) önkormányzati rendelet Hangony Községi Önkormányzat Képviselő – Testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról 33. § helyébe a következő rendelkezés lép:


(1) A képviselő – testület egy állandó bizottságot működtet – Ügyrendi Bizottság – elnevezéssel.

(2) Az Ügyrendi Bizottság tagjainak száma 3 fő képviselő.

(3) Az Ügyrendi Bizottság feladata:

a./ a képviselői vagyonnyilatkozatok kezelése,

b./ a titkos szavazás lebonyolítása.

(4) A képviselő – testület ideiglenes bizottságot hozhat létre, melynek feladatát és létszámát esetenként határozza meg.

(5) Az ideiglenes bizottság a meghatározott feladat elvégzéséről szóló beszámoló elfogadásával, vagy a meghatározott idő elteltével szűnik meg.

(6) Az állandó bizottság tagjainak felsorolását a 2. számú függelék tartalmazza.


2. §


A 13/2008. (XII. 30.) önkormányzati rendelet Hangony Községi Önkormányzat Képviselő – Testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról 35. § helyébe a következő rendelkezés lép:


A képviselő – testület a polgármester helyettesítésére saját tagjai közül egy alpolgármestert választ, aki társadalmi megbízatásban látja el tisztségét, valamint egy fő társadalmi megbízatású, külsős – nem a képviselő – testület tagjai közül választható – alpolgármestert választhat, aki a polgármester irányításával látja el feladatát.


3. §


A rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.


Kovács Szilárd                                              Henyecz Sándorné

 polgármester                                                          jegyző



A rendelet kihirdetésre került 2014. október 21-én.


Henyecz Sándorné

         jegyző