Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX. 29.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 30- 2016. 10. 01

Hangony Község Önkormányzat  Képviselő-testület a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló módosított 1993. évi III. törvény (a továbbiakban Szt.) 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 25. §  (3) bekezdés b. pontjában 26. §-ban, 32. § (3) bekezdésében 45. § (1) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 92. § (1)-(2) bekezdésében a 132.§ (4) bekezdés a) és g) pontjában és a 134/E. § -ban,   kapott felhatalmazás alapján  az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörébeneljárva Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  módosításáról a következőket rendeli el:



1.§


Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  3. § (2) bekezdés g) pontja hatályát veszti.


2.§


Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  4. § kiegészül az alábbi 8. ponttal:

Az életvitelszerű településen élés ellenőrzése céljából a Hangonyi Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyintézői környezettanulmányt készíthetnek és ellenőrizhetik a rendelkezésükre álló nyilvántartásokat.


3.§


Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  9/A. § helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) Tanévkezdéshez kapcsolódó támogatásban részesül jövedelemvizsgálat nélkül a tanulói jogviszonyt igazoló rendszeres gyermekvédelmi támogatásban nem részesülő óvodás, általános iskolai, középiskolai tanulmányokat folytató törvényes képviselője valamint a felsőfokú nappali tanulmányokat folytató és azt igazoló hallgatói jogviszonyban álló fiatal felnőtt, aki a településen bejelentett lakcímmel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen a településen él.

(2) A támogatás mértéke:

a) óvodás esetében: 5000,- Ft/év

b) általános iskolás esetében: 10.000,- Ft/év

c) középiskolás esetében: 15.000,- Ft/év

d) felsőfokú nappali tanulmányokat folytató hallgatói jogviszonyban álló diák: 20.000,- Ft/év.    


4.§


Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  9/B. § helyébe a következő rendelkezés lép:

  1. Időskorúak támogatása címén idősek világnapja alkalmából jövedelemvizsgálat nélkül támogatásban részesül az a 65 életévét betöltött lakos, aki a településen bejelentett lakcímmel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen a településen él.
  2. A támogatás mértéke 10.000,-Ft/év.


5.§


Jelen rendelet  a kihirdetést követő napon lép hatályba.



            Kovács Szilárd sk.                                                                   Henyecz Sándorné sk.

                polgármester                                                                                   jegyző



A rendelet kihirdetésre került 2016. szeptember 29.

                                                                                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Henyecz Sándorné sk.

                                                                                                                      jegyző