Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Hatályos: 2023. 03. 30

Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

2023.03.30.

Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésében, 26. §-ában, 32. § (3) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 92. § (1) bekezdés b) pontjában, valamint a 132. § (4) bekezdés d) és g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya kiterjed a Tordas Község közigazgatási területén lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban: Szoctv.) meghatározott személyekre.

2. Értelmező rendelkezések

2. § E rendelet alkalmazásában az egyes ellátási formáknál használt fogalmakat a Szoctv. 4. § szerint kell értelmezni, ahol a Szoctv. nem tartalmaz meghatározást, ott a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény értelmező rendelkezése az irányadó.

3. § A települési, valamint a szociális támogatás: a települési önkormányzat képviselő-testülete által nyújtott szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátás.

3. Hatásköri rendelkezések

4. § A Szoctv.-ben, valamint e rendeletben meghatározott feltételek szerint átruházott hatáskörben

a) a jegyző dönt a rendszeres lakhatási és ápolási települési támogatás megállapításáról,

b) Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális Bizottsága (továbbiakban: Szociális Bizottság) dönt a rendkívüli települési támogatás és a beiskolázási támogatás megállapításáról, a húsvéti és karácsonyi csomag odaítéléséről,

c) a polgármester dönt

ca) köztemetés elrendeléséről,

cb) köztemetés költségének megtérítése alóli mentességről,

cc) szociális étkeztetésre való jogosultságról, az ehhez kapcsolódó személyi térítési díj megállapításáról és a szociális étkeztetés költségének megtérítése alóli mentességről.

4. Eljárási rendelkezések

5. § (1) Az e rendeletben szabályozott ellátások igénylésére irányuló eljárás kérelemre indul.

(2) Kérelmet egész évben folyamatosan lehet benyújtani a Tordasi Polgármesteri Hivatalhoz (a továbbiakban: Hivatal) a rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon az egyes támogatási formára meghatározott dokumentumokkal – igazolásokkal, nyilatkozatokkal – együtt.

(3) Ha a támogatási formánál igénylési feltétel a vagyonnyilatkozat benyújtása, ott a rendelet 2. melléklete szerinti vagyonnyilatkozatot kell benyújtani.

(4) A rendkívüli települési támogatás megállapítása, a köztemetés és a szociális étkeztetés elrendelése hivatalból is indulhat.

6. § (1) A jövedelemvizsgálat során a jövedelem-adatokat a Szoctv. 4. § (1) bekezdésében és 10. §-ában foglaltak figyelembevételével, a tartalmuk tekintetében jelen rendeletben meghatározott nyilatkozatokkal és igazolásokkal kell igazolni.

(2) A jövedelem az alábbi dokumentumokkal igazolható:

a) a kérelem beadását megelőző havi munkabérből származó nettó jövedelem és táppénz a munkáltató által kiállított igazolás, mely részletezze a pénzbeli és természetbeni juttatások havi összegét is,

b) vállalkozásból származó jövedelem esetén a lezárt adóévről az állami adóhatóság által kiadott igazolás, a le nem zárt időszakra vonatkozóan pedig könyvelői igazolás vagy a vállalkozó nyilatkozata,

c) nyugdíj, egyéb nyugdíjszerű ellátásokat a kifizető által kiállított nyugdíjközlő lap és az utolsó kifizetési szelvény,

d) gyermektartásdíj tekintetében a felvett vagy megfizetett tartásdíj összegére vonatkozóan teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt átvételi elismervény vagy egyéb hitelt érdemlő módon történő igazolás, a tartásdíjat jogerősen megállapító bírói ítélet,

e) munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzellátás megállapításáról szóló határozat, valamint a munkaügyi szerv által a nettó kifizetésről kiállított igazolás,

f) bérbeadásból származó jövedelem esetén a bérleti szerződés,

g) alkalmi munkavállaló esetében a kérelmező büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozata.

h) az a)–g) pontba nem tartozó jövedelem esetén a jövedelem típusának megfelelő igazolás.”

(3)2

(4) A jelen rendeletben szabályozott ellátások tekintetében az elektronikus ügyintézés nem lehetséges.

7. § A jegyző a szociális ellátásra való jogosultság megállapítása, az ellátás biztosítása, fenntartása és megszüntetése céljából a Szoctv. 18-19. §-ában foglaltaknak megfelelően nyilvántartást vezet, a szükséges adatokat kezeli.

8. § (1) A megállapított támogatás kifizetéséről, folyósításáról, valamint ellenőrzéséről a jegyző gondoskodik. Előnyben kell részesíteni a természetbeni támogatást.

(2) A kifizetés történhet

a) készpénzben, az ügyfél folyószámlájára történő átutalással vagy a Hivatal házipénztárából, vagy

b) vásárlási utalvány formájában, vagy

c) a kérelmező közvetlen költségeinek átvállalásával.

(3)3

(4) A pénzbeli települési támogatás kifizetése a döntés véglegessé válásától számított 8 napon belül történik, felhasználásáról a kérelmező az összeg felvételétől számított 30 napon belül elszámoltatható.

9. §4

10. § A jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítése vonatkozó szabályokat a Szoctv. 17. § és 17/A. §-a határozza meg.

II. Fejezet

Támogatási formák

5. Lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás

11. § (1)5 A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás a szociálisan rászoruló háztartások részére a háztartás tagjai által lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez nyújtott hozzájárulás. A jegyző a villanyáram- vagy a gázfogyasztás költségeihez települési támogatást nyújthat a 11. § (2) bekezdésben meghatározott feltételeknek megfelelő kérelmezőnek.

(2)6 Lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás adható annak a személy, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (továbbiakban: nyugdíjminimum) 250%-át, egyedülálló vagy kiskorú gyermekét egyedül nevelő szülő esetén a 275%-át, egyedülélő esetén a 300%-át, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona.

(3) A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás megállapításához benyújtandó dokumentumok:

a) a háztartás (egy lakcímen élők) tagjai jövedelmének hitelt érdemlő igazolása,

b) gyermek esetén tanulói, illetve hallgatói jogviszony igazolása,

c) kérelmező, illetve családtagok munkanélkülisége esetén a munkaügyi központ igazolása az álláskeresői regisztrálásról,

d) vagyonnyilatkozat,

e) tulajdonjogot, haszonélvezeti jogot, bérlői jogviszonyt igazoló vagy szívességi lakáshasználatot igazoló iratok (tulajdoni lap, bérleti szerződés, nyilatkozat a tulajdonostól a lakáshasználat engedélyére),

f) a szolgáltatótól kapott utolsó áram- vagy gázszámla az igénylendő támogatásnak megfelelően,

g) nyilatkozat a lakásban előrefizetős áram- vagy gázszolgáltatást mérő készülék meglétéről.

(4) A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás legfeljebb egy évre kerül megállapításra, összege havonként 5.000 Ft, mely a kérelmező a szolgáltatónál vezetett folyószámlájára kerül átutalásra, utólag minden hónap 5. napjáig.

(5) A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától állapítható meg.

(6) A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától. Külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

(7) Ha a lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatásban részesülő személy lakcíme a támogatás folyósításának időtartama alatt megváltozik vagy meghal, a változás, illetve a haláleset hónapjára járó támogatást teljes összegben folyósításra, de a támogatás további folyósítása megszüntetésre kerül.

6. Ápoláshoz kapcsolódó települési támogatás

12. § (1) A jegyző a (2) bekezdésben foglalt feltételek együttes fennállása esetén ápoláshoz kapcsolódó települési támogatást állapíthat meg annak a hozzátartozónak, aki nem jogosult a Szoctv. 41. §-a alapján ápolási díjra, azaz nem súlyosan fogyatékos, azonban tartósan beteg 18 év feletti személy gondozását, ápolását végzi.

(2) Az elbírálás alapja:

a)7 az ápoló családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 200%-át, egyedülálló, egyedülélő vagy kiskorú gyermekét egyedül nevelő szülő esetében a 250%-át,

b) az ápoló, amennyiben kereső tevékenységet folytat, munkaideje – az otthon történő munkavégzés kivételével – a napi 4 órát nem haladhatja meg,

c) az ápoló és ápolt között tartási, életjáradéki szerződés nem áll fenn.

d)8 adott ápolt személy tekintetében ápolási támogatásban egyidejűleg csak egy személy részesülhet.

(3) Jegyző a döntését a 18. életévét betöltött tartósan beteg személy háziorvosa által kiállított igazolás figyelembevételével hozza meg.

(4) Az ápoláshoz kapcsolódó települési támogatás megállapításához benyújtandó dokumentumok:

a) a család (egy lakcímen élő közeli hozzátartozók) tagjai jövedelmének hitelt érdemlő igazolása,

b) gyermek esetén tanulói, illetve hallgatói jogviszony igazolása,

c) kérelmező, illetve családtagok munkanélkülisége esetén igazolás a munkaügyi központból álláskeresői regisztrálásról,

d) az ápolt személy háziorvosa által kiállított igazolás a tartós betegségről,

e) nyilatkozat, hogy munkanélküliek ellátására, társadalombiztosítási ellátására, valamint nyugellátásra nem jogosult,

f) nyilatkozat, hogy nappali tagozaton tanulói, hallgatói jogviszonyban nem áll,

g) nyilatkozat, hogy nem jogosult az Szoctv. 41. §-a alapján ápolási díjra,

h) nyilatkozat, hogy a 18. életévét betöltött tartós beteg személy háztartásában a kérelmezőn kívül ápolásra, gondozásra alkalmas más személy nincs,

i) nyilatkozat, hogy az ápoló és az ápolt között tartási, életjáradéki vagy öröklési szerződés nem áll fenn.

j) nyilatkozat, hogy rendszeres pénzellátásban nem részesül, vagy ha részesül, annak pontos fajtájáról és havi összegéről,

k) nyilatkozat, hogy az ápolási tevékenységet a saját vagy az ápolt személy lakóhelyén/tartózkodási helyén végzi, ha az különbözik,

l) nyilatkozat az ápolt személytől, vagy ha az ápolt személy nem cselekvőképes, akkor a törvényes képviselőjétől az ápolt személyes adatainak (név, születési név, születési hely, idő, anyja neve, TAJ száma, lakóhelye, tartózkodási helye, aláírása), törvényes képviselőjének neve, lakcíme megadásával arról, hogy az ápolt egyetért az otthoni ápolásával, gondozásával a kérelmező hozzátartozó végezze,

m) nyilatkozat, hogy átutalással vagy postai úton kéri a támogatást a kézbesítési cím megadásával.

(5)9 Az ápoláshoz kapcsolódó települési támogatás legfeljebb két évre kerül megállapításra, összege az éves központi költségvetési törvényben meghatározott ápolási díj alapösszegének 80%-a egy ápolt esetében, 100%-a két vagy több ápolt esetében, mely a kérelmező számlaszámára kerül átutalásra vagy lakcímére postázva, utólag minden hónap 5. napjáig.

(6) Az ápoláshoz kapcsolódó települési támogatás a kérelem benyújtását követő hónap első napjától állapítható meg.

(7) Az ápolási kötelezettség teljesítése szükség szerint ellenőrizhető.

(8) Az ápoláshoz kapcsolódó települési támogatás folyósítását a megszűnésre okot adó körülményt (ide értve az ápolt személy halálát is) követő hónap utolsó napjával kell megszüntetni.

7. Rendkívüli települési támogatás

13. § (1) Rendkívüli élethelyzetbe került nagykorú személy részére rendkívüli települési támogatás (továbbiakban: RkTT) adható kérelemre vagy hivatalból az alábbiakra:

a) elemi kár, katasztrófa, vis major elhárítása, valamint rendkívüli egészségügyi helyzet esetén

b) hozzátartozó bekövetkezett halálesete miatti temetési költségek mérséklésére,

c) aktív korúak 30 napot meghaladó tartós betegsége esetén,

d) közgyógyellátásra nem jogosultak gyógyszer támogatására, gyógyászati segédeszköz beszerzésére

e) tartós munkanélküliség esetén,

f) létfenntartási gondok enyhítésére,

g) gyermek rászorultsága esetén,

h) önhibán kívüli hajléktalanság bekövetkeztekor,

i) lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralék kifizetésére.

(2) Az (1) bekezdésben szereplő támogatási lehetőségek közül egy kérelemben kizárólag egy támogatási cél jelölhető meg.

(3) RkTT állapítható meg, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem

a)10 14. § (1) bekezdés a)–b) pontokban felsorolt esetekben a nyugdíjminimum 400%-át, egyedülálló vagy kiskorú gyermekét egyedül nevelő szülő esetén a 450%-át, egyedülélő esetén az 500%-át nem haladja meg,

b)11 14. § (1) bekezdés c)-i) pontokban felsorolt esetekben a nyugdíjminimum 250%-át, egyedülálló vagy kiskorú gyermekét egyedül nevelő szülő esetén a 275%-át, egyedülélő esetén a 300%-át nem haladja meg.

(4) Egyéni mérlegelés alapján, különös méltányosságból, családonként évente legfeljebb egy alkalommal az 1 főre jutó havi jövedelemhatártól legfeljebb 50%-kal el lehet térni.

(5) A RkTT összege

a) az (1) bekezdés a) pontban felsorolt esetben legfeljebb 250.000 Ft,

b) az (1) bekezdés b) pontban felsorolt esetben a kérelmező nevére kiállított temetési számla összegének 50%-a, de legfeljebb 100.000 Ft,

c) az (1) bekezdés c)–i) pontban felsorolt esetekben legfeljebb évi 120.000 Ft értékben, azzal a kikötéssel, hogy

ca)12 egyszeri pénzbeni támogatásként adva legfeljebb 30.000 Ft,

cb) rendszeres pénzbeni támogatásként adva havonta legfeljebb 20.000 Ft

cc) egyszeri természetbeni támogatásként adva tartós élelmiszercsomag vagy meleg étel formájában a Bizottság által meghatározott összegben.

(6) A RkTT megállapításához benyújtandó dokumentumok:

a) a család tagjai jövedelmének hitelt érdemlő igazolása,

b) kérelmező, illetve családtagok munkanélkülisége esetén 30 napnál nem régebbi igazolás a munkaügyi központból álláskeresői regisztrálásról,

c) gyermek esetén 30 napnál nem régebbi tanulói, illetve hallgatói jogviszony igazolása,

d) (1) (b) pont szerinti támogatás kérelme esetén a haláleset bekövetkezését követő 30 napon belül benyújtott halotti anyakönyvi kivonat, a kérelmező nevére kiállított temetési számla, nyilatkozat az eltemettető részéről, hogy az elhunyttal nem kötött öröklési, életjáradéki szerződést, valamint az elhunyt között fennállt rokonsági fokról,

e) (1) (c) pont szerinti támogatás kérelme esetén igazolás a tartós táppénzről, kórházi kezelésről,

f) (1) (d) pont szerinti támogatás kérelme esetén háziorvosi igazolás a havi gyógyszerköltségről vagy szakorvosi igazolás a gyógyászati segédeszköz szükségességéről, nyilatkozat, hogy kérelmező közgyógyellátásban részesül-e. Amennyiben igen, a nyilatkozaton fel kell tüntetni a jogosultságot megállapító határozat számát, jogosultság idejét, gyógyszerkeret összegét,

g) (1) (i) pont szerinti támogatás kérelme esetén igazolás a közüzemi vagy lakbér hátralékáról

(7)13 A RkTT havi rendszerességgel legfeljebb 6 hónapon keresztül adható.

(8) A RkTT pénzbeni vagy természetbeni módját és mértékét a kérelmező a formanyomtatványon megjelölheti, azonban annak tényleges módjáról és mértékéről a Szociális Bizottság dönt.

(9) A RkTT-t megállapító határozatban rendelkezni kell a kifizetések pénzbeli vagy természetbeni módjáról, a kifizetések időpontjáról, a kifizetendő összegről, természetbeni támogatás esetén pedig annak pénzbeli értékéről.

8. Beiskolázási támogatás

14. § (1) A Szociális Bizottság évente, hivatalból a tanévkezdés megkönnyítése érdekében - a tárgyévben még felhasználható szociális pénzkeret figyelembe vételével - a település közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező

a) általános iskolai tanulók,

b) középiskolai nappali tagozatos tanulók,

c) nappali tagozaton, alapképzés keretében egyetemi, főiskolai tanulmányokat folytató hallgatók részére beiskolázási támogatást biztosíthat annak a személynek, aki a tárgyév augusztus 1-jén hatályos rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultsággal rendelkezik.

(2) A beiskolázási támogatás maximális mértéke tanulónkként 20.000,- Ft, mely tárgyév augusztus 21-től szeptember 30-ig a Hivatal házipénztárából kerül kifizetésre a tanulói vagy hallgatói jogviszony igazolás Hivatalhoz történő benyújtása ellenében.

9. Húsvéti és karácsonyi csomag

15. § (1)14 A Szociális Bizottság évente kétszer, hivatalból - a tárgyévben még felhasználható szociális pénzkeret figyelembe vételével maximum 20.000 Ft értékű húsvéti és karácsonyi csomagban részesítheti

a)15 tárgyév november 1-jén és november 1-jén érvényes rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultsággal rendelkező gyermekek családját

b)16 tárgyév november 1-jén és november 1-jén érvényes lakhatási vagy ápolási települési támogatásban részesülőket

c)17 azokat az állandó lakóhellyel és életvitelszerűen is ott tartózkodó 65 év feletti személyeket, akik saját jogú vagy hozzátartozó nyugellátása, rokkantsági ellátása a tárgyév február 1-jei (húsvéti csomag) és november 1-jei (karácsonyi csomag) állapot szerint a háztartásban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 500%-át

(2)18 Húsvéti vagy karácsonyi csomag ugyanazon lakott ingatlanra lakásonként kizárólag egy személynek állapítható meg függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(3) A csomagot a jogosultak részére az adott ünnep előtti 15 napban kell átadni. Az átvételt a megajándékozott az átvételi elismervény aláírásával igazolja.

10. Köztemetés

16. § (1) A Szoctv. 48. § (1) bekezdésében foglaltak szerint köztemetésnek van helye.

(2) A polgármester közköltségen csak három árajánlatból kiválasztott legolcsóbb temetést rendelheti el.

(3) A köztemetés helye: Tordas Köztemető.

(4)19 A polgármester a Szoctv. 48. § (3) bekezdés b) pontjában meghatározott megtérítési kötelezettség alól az eltemettetésre köteles személyt a terhére megállapítható köztemetés költségeinek megfizetése alól részben vagy egészben mentesítheti.

(5) Mentesíthető a fizetési kötelezettség alól az az eltemettetésre köteles személy, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a nyugdíjminimum 120 %-át, egyedülélő esetén a 150 %-át nem haladja meg és vagyona sem neki, sem a családtagjainak nincs, továbbá, ha az elhunyt személy után hagyatéki vagyon nem maradt, illetve az nem olyan mértékű, amely a köztemetés költségeit fedezné.

(6)20 Részben mentesíthető a fizetési kötelezettség alól az az eltemettetésre köteles személy, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a nyugdíjminimum 150 %-át, egyedülálló vagy egyedülélő esetén a nyugdíjminimum 200 %-át nem haladja meg, és vagyona sem neki, sem a családtagjainak nincs, továbbá, ha az elhunyt személy után hagyatéki vagyon nem maradt, illetve az nem olyan mértékű, amely a köztemetés költségeit fedezné. Az eltemettetésre kötelezett személy ez esetben 50 %-ig terjedő kedvezményben részesülhet.

(7) A megfizetésre egyetemlegesen kötelezhető hozzátartozók esetén a (4)–(6) bekezdésben meghatározott feltételek meglétét külön-külön kell vizsgálni.

(8) Amennyiben az elhunyt hagyatéka a köztemetés költségét részben fedezi, az eltemettetésre köteles személyt csak a köztemetés és a hagyatéki vagyon különbsége közötti összeg tekintetében lehet a (4)–(6) bekezdésben foglalt feltételek megléte esetén részben vagy egészben mentesíteni.

11. Tordasi Tanulmányi Diákösztöndíj

17. § (1) Az önkormányzat éves költségvetésétől függően a Képviselő Testület legkésőbb október 31. napjáig dönt Tordasi Tanulmányi Diákösztöndíj (továbbiakban: Diákösztöndíj) pályázat kiírásáról a szociális keret terhére.

(2) A Diákösztöndíj célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok oktatásban való részvételének támogatása az esélyteremtés érdekében.

(3) A Diákösztöndíjra kizárólag azok a Tordas Község közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező és ott életvitelszerűen is élő, hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló, aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók pályázatnak, akik középfokú oktatási intézményben nappali tagozaton folytatják tanulmányaikat.

(4) A Diákösztöndíj pályázatot a Hivatalhoz kell benyújtani e rendelet 3. melléklete szerinti adatlapon az Ösztöndíjhoz meghatározott dokumentumokkal – igazolásokkal, nyilatkozatokkal – együtt.

(5) Diákösztöndíj állapítható meg annak a diáknak, aki

a) a pályázat benyújtásakor a 21. életévét nem töltötte be és

b) a pályázat beadása előtti hónapban a családjában az egy főre jutó jövedelem a nyugdíjminimum 400%-át, egyedülálló szülő vagy családon belül tartósan beteg gyermek esetén az 500%-át nem haladja meg

c)21 családjának vagyona nem haladja meg a Szoctv. 4. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott forgalmi értéket.

(6) A Diákösztöndíj pályázathoz benyújtandó dokumentumok, nyilatkozatok:

a) a család tagjai (pályázat benyújtása előtti hónapban szerzett) jövedelmének hitelt érdemlő igazolása,

b) családtagok munkanélkülisége esetén igazolás a munkaügyi központból álláskeresői regisztrálásról,

c) a pályázó tanulói jogviszony igazolása

d) a család összes tagjának vagyonnyilatkozata (2. melléklet).

(7) A pályázat elbírálásánál előnyt élvez az a pályázó, aki

a) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül

b) szülője egyedülálló

c) családjában tartósan beteg gyermek van.

(8) A Diákösztöndíj havi összege a költségvetéstől függően kerül megállapításra egy tanévre, azaz 10 oktatási hónapra. Amennyiben a Képviselő-testület a Diákösztöndíj megvalósítása mellett dönt, a pályázónként adható ösztöndíj összege nem lehet kevesebb havi 5000 Ft-nál.

(9) A beérkezett pályázatokat Tordas Község Önkormányzat Képviselő-testülete bírálja el legkésőbb 2021. november 30-ig.

(10) A pályázati döntés közlése postai úton a pályázó lakcímére december 5. napjáig, a kifizetés egy összegben, a pályázati adatlapon megadott bankszámlára való utalással történik legkésőbb december 15. napjáig.

(11) A Diákösztöndíjban részesülő hallgató köteles az ösztöndíj folyósításának időszaka alatt minden, az ösztöndíj folyósítását érintő változásról haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül írásban értesíteni Tordas Község Önkormányzatát az alábbi adatok változásakor:

a) tanulmányok befejezése, tanulói jogviszony megszűnése,

b) tanulmányok helyének megváltozása (az új intézmény, szak, megnevezésével);

c) tanulmányi státusz (munkarend, képzési forma,) változása;

d) személyes adatainak (név, lakóhely, elektronikus levelezési cím) változása.

(12) Amennyiben megállapítást nyer, hogy a pályázó a pályázatban nem a valóságnak megfelelő adatokat szolgáltatta vagy a pályázati feltételeknek egyébként nem felel meg, vagy a (11) bekezdésben felsorolt esetben a változást nem jelentette be, támogatásban nem részesülhet, ill. a jogosulatlanul felvett ösztöndíjat Tordas Község Önkormányzata részére 30 napon belül köteles visszafizetni.

III. Fejezet

Szociális alapszolgáltatások

12. Szociális étkeztetés

18. § (1) Étkeztetés keretében az önkormányzat tartósan vagy átmenetileg munkanapokon napi egyszeri meleg étkeztetést, ebédet biztosíthat a szociális rászorultaknak a Tordasi Polgármesteri Hivatal Főzőkonyhája útján biztosítja a jogosult általi elvitellel, vagy kapacitás hiányában vállalkozótól rendelve.

(2) Az étkeztetésért személyi térítési díjat kell fizetni, melynek összege a mindenkori elviteles felnőtt étkeztetési térítési díj 25 %-a. A polgármester különös méltánylást érdemlő esetben dönthet a díjfizetés alóli mentességről.

(3) Szociális rászorultnak tekinthető az a személy, aki:

a) 65. életévét betöltötte, és háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 200%-át, vagy

b) tartós vagy átmeneti betegsége, szenvedélybetegsége, pszichiátriai betegsége, fogyatékossága vagy hajléktalansága miatt önmaga ellátására képtelen,

c)22 a (3) bekezdés a) vagy b) pont feltételek valamelyikének teljesülése esetén vagyonnal nem rendelkezik, tartásra képes vagy köteles hozzátartozója nincs, vagy tartási kötelezettségét nem teljesíti, eltartási, öröklési, gondozási szerződéssel nem rendelkezik.

(4) A szociális étkeztetés igénybevételéhez benyújtandó dokumentumok:

a) a háztartás (egy lakcímen élők) tagjai jövedelmének hitelt érdemlő igazolása,

b) vagyonnyilatkozat,

c) gyermek esetén tanulói, illetve hallgatói jogviszony igazolása,

d) háziorvosi igazolás tartós vagy átmeneti betegség esetén,

e) szakorvosi igazolás pszichiátriai betegsége vagy fogyatékossága esetén,

f) nyilatkozat tartásra képes vagy köteles hozzátartozó létéről, tartási kötelezettségét nem teljesítéséről,

g) nyilatkozat, hogy eltartási, öröklési, gondozási szerződéssel nem rendelkezik.

(5) Hajléktalanság esetén a Hivatal a népességnyilvántartóból szerzi be az információit.

(6) A kérelmezőt a havi rendszerességgel járó támogatás legkorábban a kérelem elbírálását követő 2. munkanapjától illeti meg.

(7) A szociális étkeztetésre való jogosultság egy évre kerül megállapításra. Hamarabb megszüntethető, ha a kérelmező jövedelmi viszonyaiban, állapotában javulás, változás következik be, vagy a kérelmező halála esetén.

(8) A szociális étkeztetés folyósítását a megszűnésre okot adó körülményt hónapjának utolsó napjával kell megszüntetni vagy a kérelmező halála napját követő napon.

(9)23

13. Házi segítségnyújtás

19. § (1) A házi segítségnyújtás keretében az önkormányzat az Szt. 63. § (2) bekezdésében meghatározott ellátásokat biztosítja.

(2) Az önkormányzat a házi segítségnyújtási feladatot a Szent László Völgye Többcélú Önkormányzati Társulás (továbbiakban: Társulás) keretében, a Szent László Völgye Segítő Szolgálaton keresztül látja el.

14. Családsegítés

20. § (1) A családsegítés keretében az önkormányzat az Szt. 64. § (4) bekezdésében meghatározott ellátásokat biztosítja.

(2) Az önkormányzat a családsegítést a Társulás keretében, a Szent László Völgye Segítő Szolgálaton keresztül látja el.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

21. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2)24

1. melléklet

KÉRELEM
települési, szociális támogatás megállapítására

Neve:

Születési neve:

Anyja neve:

Születés helye, ideje:

Családi állapota:

Állampolgársága:

TAJ száma:

Adóazonosító jele:

Telefon, e-mail:

Lakóhelye (állandó):

Tartózkodási helye (ideiglenes):

Kérelmezővel egy családban/háztartásban (egy lakcímen) élők száma: ……. fő (+ a kérelmező)

Név / Születési név

Születés hely, idő

Anyja neve

Rokonsági fok

TAJ száma

1

2

3

4

5

6

Jövedelem típusa

Kérelmező
jövedelme

Házastárs /élettárs jövedelme

Kérelmezővel egy családban/háztartásban élők jövedelme

Összesen

1. Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelem

2. Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, ill. szellemei és más önálló tevékenységből származó jövedelem

3. Táppénz, gyermekgondozási támogatások (GYES, GYED, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, árvaellátás)

4. Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű ellátások

5. Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások (FHT, EGYT, álláskeresési járadék, ápolási díj)

4. Ingatlan, ingó vagyontárgyak értékesítéséből, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem

5. Föld és bérbeadásából származó jövedelem

6. Egyéb (ösztöndíj, bérbeadásból származó jövedelem, cafeteria, stb.)

7. Összes jövedelem

A család/háztartás egy főre jutó havi jövedelme a kérelem benyújtását megelőző hónapban:
……………… Ft/fő
(a benyújtott kérelmen egy támogatási forma választható ki)
- lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás
- ápoláshoz kapcsolódó települési támogatás
- rendkívüli települési támogatás:
- elemi kár, katasztrófa, vis major elhárítása, valamint rendkívüli egészségügyi helyzet esetén,
- hozzátartozó bekövetkezett halálesete miatti temetési költségek mérséklésére,
- aktív korúak 30 napot meghaladó tartós betegsége esetén,
- közgyógyellátásra nem jogosultak gyógyszertámogatására, gyógyászati segédeszköz beszerzésére
- tartós munkanélküliség esetén,
- létfenntartási gondok enyhítésére,
- gyermek veszélyeztetése esetén,
- önhibán kívüli hajléktalanság bekövetkeztekor,
- lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralék kifizetésére.
- köztemetés
- szociális étkeztetés
A támogatást az alábbi formában szeretném igénybe venni:
- pénzbeni kifizetés bankszámlaszámra utalva
- bankszámlaszám (bank és számlatulajdonos megnevezésével):
………………………………………………………………………………………….
- pénzbeni kifizetés a Hivatal pénztárából
- természetbeni támogatás – tartós élelmiszercsomag
- természetbeni támogatás – meleg étel
Igényelt támogatás összege/értéke:
…………………………………………………………………………………………………
Büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom az alábbiakról (megfelelőt kérjük x-szel jelölje):
- Életvitelszerűen lakóhelyemen tartózkodási helyemen élek
- A kérelem benyújtásának időpontjában a családom/háztartásom táblázatban feltüntetett tagjai között van olyan személy (kérelmezőt is beleértve):
- aki után vagy részére súlyos fogyatékosság vagy tartós betegség miatt magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak: ............ fő,
- aki fogyatékossági támogatásban részesül: száma .........fő,
- aki gyermekét egyedülállóként neveli: .......... fő.
- aki aktív korú, álláskereső, de nem regisztrált munkanélküli: .......... fő
- Lakókörnyezetemet rendezetten, tisztán tartom. Amennyiben a helyszíni ellenőrzés mást állapít meg, tudomásul veszem, hogy a támogatás visszavonható.
- Egyedülálló vagyok
- Egyedülélő vagyok
- Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához
- Kijelentem, hogy a kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok.
Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát, a benyújtott igazolások, nyilatkozatok tartalmát a hatáskör gyakorlója ellenőrizheti, ennek körében
- megkeresheti az illetékes adóhatóságot,
- megkeresheti a polgárok személyi adatait és lakcímét nyilvántartó szervet,
- megkeresheti a közlekedési igazgatási hatóságot,
- megkeresheti az igazolást kiállító szervet, munkáltatót,
- elrendelheti környezettanulmány készítését, különös tekintettel az Szt. 10. § (6) bekezdésében foglaltak vizsgálatára vonatkozóan.
Kelt: Tordas, ……………………
………………………………………
Kérelmező aláírása

2. melléklet

Vagyonnyilatkozat

I. A kérelmező személyes adatai

Neve: ............................................................................................................................
Születési neve: .............................................................................................................
Anyja neve: ..................................................................................................................
Születési hely, év, hó, nap: ..........................................................................................
Lakóhely: .....................................................................................................................
Tartózkodási hely: .......................................................................................................
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: .......................................................................

II. A kérelmező és a vele együtt élő közeli hozzátartozójának vagyona

A. Ingatlanok

1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):

- címe: ........................................ város/község ........................... út/utca .......... hsz.,

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):

- címe: ........................................ város/község ........................... út/utca ............. hsz.,

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület- vagy épületrész-tulajdon (vagy állandó használat):

- megnevezése .................................... (pl. zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs),

- címe: ........................................... város/község ......................... út/utca ............. hsz.,

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat):

- megnevezése: ......................................................................................................................

- címe: ........................................... város/község ....................... út/utca ............ hsz., (pontos cím hiányában: ...................... helyrajzi szám),

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

B. Egyéb vagyontárgyak

Gépjármű adatai:

a) személygépkocsi: ................................................................ típus .................. rendszám

a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ...............................................................................

Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

Gépjárműre bejegyzett terhek, gépjárművet terhelő vagyoni értékű jogok:

................................................................................. (pl. elidegenítési és terhelési tilalom, bejegyzett üzemben tartói jog). A gépjárművet mozgáskorlátozottságra tekintettel tartják fenn:

igen nem

(a megfelelő aláhúzandó).

b) tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű:

................................................................................................. típus .................. rendszám

a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ..............................................................................

Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

Gépjárműre bejegyzett terhek, gépjárművet terhelő vagyoni értékű jogok:

................................................................................. (pl. elidegenítési és terhelési tilalom, bejegyzett üzemben tartói jog).

III. Nyilatkozatok

5. Felelősségem tudatában kijelentem [a megfelelő aláhúzandó, és a b) pont szerinti esetben kitöltendő], hogy

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

a) fizetési számlával nem rendelkezem vagy

b) az alábbi fizetési számlával rendelkezem (valamennyi megjelölendő):

6. Felelősségem tudatában kijelentem [a megfelelő aláhúzandó, és a b) pont szerinti esetben kitöltendő], hogy a velem együtt élő közeli hozzátartozóm

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ...............................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

a) fizetési számlával nem rendelkezik vagy

b) az alábbi fizetési számlával rendelkezik (valamennyi megjelölendő):

7. Tudomásul veszem, hogy az ellátásra való jogosultság feltételeinek megállapítása érdekében a hatóság a fentiekben megjelölt pénzforgalmi szolgáltató felé megkereséssel élhet a fizetési számlán kezelt összeg tekintetében.

8. Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárásban történő felhasználásához, kezeléséhez.

Kelt: .......... év .............................. hó ............ nap

................................................

aláírás

Megjegyzés:

Ha a kérelmező vagy vele együttélő közeli hozzátartozója bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Ha a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.

* Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.

** Becsült forgalmi értékként a gépjármű kora és állapota szerinti értéket kell feltüntetni.

3. melléklet

Tordasi Tanulmányi Diákösztöndíjimage1.jpeg
PÁLYÁZATI ADATLAP
……….. / ………….. tanév
(Nyomtatott NAGYBETŰVEL kérjük kitölteni!)
A pályázó személyi adatai:
Név: …..........................................................................................................................................
Anyja neve: …………...................................................................................................................
Születési hely, idő: ........................................................................................................................
Állandó lakcím: ...……….............................................................................................................
Telefonszám: ….......................................................................
Email: ….................................................................................
Bankszámlaszám (bank és számlatulajdonos megnevezésével):
…………………………………………………………………………………………………..
A szülők (gondviselők) adatai:
Név: ………………………..........................................................................................................
Születési név: ……………………………………………………………………………………
Állandó lakcím: ………………………………..………..............................................................
Név: ………………………..........................................................................................................
Születési név: ……………………………………………………………………………………
Állandó lakcím: ………………………………..………..............................................................
A pályázó
□ rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül
□ szülője egyedülálló
□ családjában tartósan beteg gyermek van.
Tanulói jogviszony:
Iskola neve: (képzési forma megnevezésével): ..……………………………………………….
…………………………………………………………………………………………………...
Címe: ……………………………………………………………………………………………
Tanuló évfolyama: ……….……………………………………………………………………..
Választott szak: …………………………………………………………………..……………..
A pályázóval a pályázat benyújtásának időpontjában azonos lakcímen, egy családban élők száma (pályázóval együtt): ............... fő.
Pályázó családtagjainak személyi adatai:

Név, születési név

Születési hely, idő:

Anyja neve

TAJ szám

Nettó jövedelem (Ft):

A pályázati adatlaphoz mellékelni kell:
- a pályázó és családtagjainak a pályázati adatlap benyújtását megelőző hónapban szerzett havi nettó jövedelméről szóló igazolásokat, iratokat, kivéve a családi pótlék és a gyermekgondozási segély (GYES) igazolását, amennyiben azt nem munkáltatói kifizetőhely folyósítja, a gyermeknevelési támogatás (GYET) és a fogyatékossági támogatás (FOT) igazolását,
- családtagok munkanélkülisége esetén igazolás a munkaügyi központból álláskeresői regisztrálásról,
- a pályázó tanulói jogviszony igazolását
- a pályázó és családtagjai vagyonnyilatkozatait.
Egyéb nyilatkozatok
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek, és tudomásul veszem, hogy azok valódisága a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §. (7a) bekezdése alapján a NAV-nál ellenőrizhető.
Alulírott hozzájárulok, hogy személyi adataimat, illetve családomban élők adatait a jogosultság megállapítása és teljesítése céljából felhasználják.
Tudomásul veszem, hogy amennyiben megállapítást nyer, hogy a pályázatban nem a valóságnak megfelelő adatokat szolgáltattam, vagy sikeres pályázat esetén a tanév során a tanulmányaimban, személyes adataimban bekövetkezett változást nem jelentem be, támogatásban nem részesülhetek, illetve a jogosulatlanul felvett ösztöndíjat Tordas Község Önkormányzata részére 30 napon belül köteles vagyok visszafizetni.
Tordas, ……………..………………..
……………………………………… ………………………………………
pályázó aláírása szülő, gondviselő aláírása
(18 év alatti pályázó esetén)
1

A bevezető a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 6. § (3) bekezdését a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 9. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

3

A 8. § (3) bekezdését a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 9. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

4

A 9. §-t a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 9. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

5

A 11. § (1) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

6

A 11. § (2) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

7

A 12. § (2) bekezdés a) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 12. § (2) bekezdés d) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 12. § (5) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 13. § (3) bekezdés a) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 13. § (3) bekezdés b) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 13. § (5) bekezdés c) pont ca) alpontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 13. § (7) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 15. § (1) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

15

A 15. § (1) bekezdés a) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 15. § (1) bekezdés b) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 15. § (1) bekezdés c) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 15. § (1) bekezdés c) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 15. § (2) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

19

A 16. § (4) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 16. § (6) bekezdése a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 17. § (5) bekezdés c) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

22

A 18. § (3) bekezdés c) pontja a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

23

A 18. § (9) bekezdését a Tordas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 9. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

24

A 21. § (2) bekezdése a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.