Sárkeszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020. (II.24.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező közszolgáltatásról szóló 8/2015. (VIII. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 25- 2020. 02. 25

Sárkeszi  Község Önkormányzat képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13. § (1) bekezdés 11. és 19. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.                  § A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező közszolgáltatásról szóló 8/2015. (VIII. 26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. § (2)-(3)  bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A közszolgáltatást igénybe vevő, illetve a közszolgáltatás igénybevételére köteles ingatlantulajdonosok nyilvántartásáról a Közszolgáltató gondoskodik.

(3) A Közszolgáltató belső szabályzatában köteles megteremteni és fenntartani az adatkezelés személyi és tárgyi feltételeit, gondoskodni az adatok biztonságáról, meghatározni azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek figyelemmel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltakra.”


2.                  § A Rendelet 14. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A Közszolgáltató nyilvántartása a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdés g) pontjában meghatározott adatokat tartalmazza, mely adatokat az Önkormányzat a Közszolgáltató kérelmére a Közszolgáltató és az Önkormányzat között létrejött közszolgáltatási szerződés fennállásának időtartama alatt a Közszolgálatónak átad."


3. § A Rendelet 14. § (5)-(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép

„ (5) A Közszolgáltató az (4) bekezdésben meghatározott adatokat – amennyiben e rendelet kivételt nem tesz – a közszolgáltatási szerződés létrejöttének időpontjától a közszolgáltatási szerződés megszűnésének időpontjáig kezeli.

(6) Az (5) bekezdéssel ellentétben, amennyiben az ingatlantulajdonosnak a közszolgáltatási szerződés megszűnésének időpontjában a Közszolgáltatóval szemben, közszolgáltatási díjhátraléka áll fenn, a Közszolgáltató az adatokat a hátralék, valamint a késedelmi kamat és a felmerült költségek összegének megtérüléséig, de legkésőbb a Vgt. 44/E. § (4) bekezdésében meghatározott időpontig tartja nyilván és kezeli.”


4. § A Rendelet 14. §-a a következő (7)-(8) bekezdéssel egészül ki:

 „(7) Az adatkezelést a Közszolgáltató azon munkavállalói végzik, akiknek az adatkezelés, feldolgozás és nyilvántartás a munkaköri feladatai közé tartozik. Az adatkezelést végzők e tevékenységüket úgy folytatják, hogy az adatokhoz az arra jogosulatlan személyek ne férjenek hozzá, ne ismerhessék meg.

(8) A Közszolgáltató a közszolgáltatás kapcsán rendelkezésére bocsátott adatokat kizárólag a közszolgáltatás biztosítása céljából használja fel, azokat harmadik személy részére tovább nem adja.”


5. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és 2020. február 26-án hatályát veszti.

 

Kőhegyi László                                                                      dr. Pahola Tünde

  polgármester                                                                                  jegyző