Halászi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013 (IV.9.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2011. (IV. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 04. 15- 2013. 04. 14

Halászi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének d) pontjában biztosított feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján és feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:


1. §


Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2011. (IV. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 4. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„4. § (1) Az Önkormányzat a hivatali feladatokat a Máriakálnok Község Önkormányzatával, valamint Püski Község Önkormányzatával közösen fenntartott Halászi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) útján látja el.

(2) A Hivatal belső szervezeti tagozódását, főbb feladatait, működésének részletes szabályait, valamint az ügyfélfogadás rendjét az érintett képviselő-testületek által jóváhagyott szervezeti és működési szabályzata határozza meg.”


2. §


A rendelet 6. § (2) bekezdésének c) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„c) a jegyző, vagy”


3. §


A rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület napirendjén szereplő előterjesztéshez módosító, vagy kiegészítő indítványt (továbbiakban együtt: módosító indítvány) nyújthat be a polgármester, a képviselő, a jegyző és a napirendi pont előterjesztője.”


4. §


A rendelet 8. § (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(7) A levezető elnök soron kívül megadja a szót a jegyzőnek, amennyiben a törvényesség fenntartása céljából kíván észrevételt tenni.”


5. §


A rendelet 9. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés s lép:

„(2) Az (1) bekezdés g) és h) pontjában felsorolt intézkedések a képviselő-testület tagjával és a jegyzővel szemben nem alkalmazhatóak.”



6. §


(1) A rendelet 19. § (1) bekezdés c) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„c) a jegyző.”


(2) A rendelet 19. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) A (6) bekezdésben foglalt kivétellel az önkormányzati rendelet-tervezetet – a Hivatal honlapján történő közzététel útján - társadalmi egyeztetésre kell bocsátani, melynek keretében az állampolgárok, a nem állami és nem önkormányzati szervek, szervezetek (a továbbiakban: véleményezésre jogosultak) a rendelet-tervezettel kapcsolatosan – a Hivatal honlapján megadott elektronikus levélcímen - véleményt nyilváníthatnak.”


(3) A rendelet 19. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A rendelet-tervezetet úgy kell a Hivatal honlapján közzétenni, hogy a tervezet céljához és hatálybalépéséhez igazodóan a véleményezésre jogosultaknak elegendő idő – de legalább 5 nap - álljon rendelkezésre a tervezet érdemi megítéléséhez, és a vélemények kifejtéséhez.”


7. §


A rendelet 21. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A nyilvános ülésről készült jegyzőkönyv az önkormányzat hivatali épületében, továbbá a Hivatal honlapján is megtekinthető.”


8. §


A rendelet 25. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A bizottsági ülésről jegyzőkönyv készül, melyet a képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvére vonatkozó szabályok szerint kell elkészíteni, azzal, hogy a bizottsági ülésről készült jegyzőkönyvet a bizottság elnöke és a jegyző írja alá.”


9. §


A rendelet 27. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A rendelet függelékeinek aktualizálásáról a jegyző gondoskodik.”


10. §


Ez a rendelet 2013. április 15-én lép hatályba.