Halászi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016 (XII.23.) önkormányzati rendelete

a lakásépítéshez, lakásvásárláshoz nyújtható önkormányzati támogatásról szóló 8/2008. (IX. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 01. 01- 2016. 12. 31

Halászi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva alábbi rendeletet alkotja:


1. §


A lakásépítéshez, lakásvásárláshoz nyújtható önkormányzati támogatásról szóló 8/2008. (IX. 16.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:


"(2) A támogatás igénylésének további, együttes feltételei az alábbiak:…


a) a támogatás iránti kérelem benyújtásakor – a lakásépítést, illetve lakásvásárlást követően egy háztartásba kerülők számát figyelembe véve - az igénylő háztartásában az egy főre eső nettó jövedelem nem haladhatja meg a mindenkori minimálbér háromszorosát,


b) a támogatás iránti kérelmet lakóház építése esetén az építkezés megkezdésétől számítva 5 éven belül, illetve lakásvásárlás esetén a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésétől számítva 2 éven belül lehet benyújtani."


2. §


A lakásépítéshez, lakásvásárláshoz nyújtható önkormányzati támogatásról szóló 8/2008. (IX. 16.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


"(2) A 3. § (1) –(2) bekezdésekben felsorolt feltételek együttes meglétét, illetve azt, hogy vele szemben a 3. § (3) bekezdésében meghatározott kizáró okok egyike sem áll fenn - a kérelmező a szükséges hatósági igazolvány, illetve hatósági bizonyítvány másolatával, illetve teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozattal köteles igazolni. Az ingatlan megvásárlását adásvételi szerződés, vagy tulajdoni lap másolatával, az építkezést pedig az építési napló másolatával (kivonatával) kell igazolni. A kérelmező jövedelmének igazolására elsősorban a munkáltató által kiállított jövedelemigazolás szolgál. Egyéni vállalkozók, mezőgazdasági őstermelők, illetve olyan személyek esetében, akik jövedelemigazolást beszerezni nem tudnak, a jövedelmet az állami adóhatóság által kiállított igazolásnak megfelelően kell figyelembe venni."

3. §


Ez a rendelet 2017. január 1-jével lép hatályba, azzal, hogy rendelkezéseit - amennyiben azok a kérelmező szempontjából kedvezőbb elbírálást tesznek lehetővé - a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.