Edve Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (V. 28.) önkormányzati rendelete

Edve Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (V. 28.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének zárszámadásáról

Hatályos: 2014. 05. 29- 2015. 05. 11


Edve Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja.



A rendelet hatálya:

  1. §


A rendelet hatálya az Önkormányzatra terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai


2. §


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének teljesítését:


27 277 eFt

bevétellel

26 222 eFt

kiadással

1 130 eFt

módosított pénzmaradvánnyal


hagyja jóvá.


  1. Az Önkormányzat mérlegszerűen bemutatott kiadásait, bevételeit előirányzat csoportonként, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező, önkánt vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerint, továbbá a finanszírozási célú műveletek bevételeit és kiadásait Önkormányzati szinten az 1. számú mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el.
  2. A működési bevételek és kiadások, valamint a felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegét a 2. számú mellékelt szerint fogadja el.


3. §



A Képviselő-testület az Önkormányzat 2013. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:

  1. Az Önkormányzat, mint a költségvetési szerv bevételeit a 3. számú melléklet, kiadásait a 4. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  2. Az Önkormányzat beruházási és felújítási kiadásainak feladatonkénti teljesítése az 5. számú melléklet szerint kerül elfogadásra.
  3. Az Önkormányzat költségvetésében szereplő dologi kiadásokat a 6. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  4. A Képviselő-testület az Önkormányzat kiemelt szociális és gyermekjóléti ellátásainak teljesülését a 7. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  5. A Képviselő-testület az Önkormányzat által államháztartáson kívülre, valamint belülre átadott pénzeszközeit működési és felhalmozási cél szerinti bontásban a 8. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

Költségvetési létszámkeret


4. §



A Képviselő-testület az Önkormányzat záró létszámkeretét a 9. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

Pénzmaradvány



5. §


Az Önkormányzat 2013. évi gazdálkodása során keletkezett, - beszámoló szerinti – tárgyévi pénzmaradványát és a pénzmaradvány elszámolását a 10. számú melléklet szerint hagyja jóvá.




Egyéb rendelkezések


6. §



  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat – 2013. december 31-i állapotnak megfelelő vagyonmérleget a 11. számú melléklet szerint állapítja meg.
  2. Az Önkormányzatnak 2013. évben Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházásait a 12. számú melléklet tartalmazza.
  3. Az Önkormányzat 2013. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulását jogcímenként a 13. számú melléklet tartalmazza.
  4. Az Önkormányzat 2013. évi közvetett támogatásait a 14. számú melléklet tartalmazza.
  5. A Képviselő-testület a több éves kihatással járó kötelezettségeket (feladatok) célok és évek szerinti bontásban a 15. számú melléklet szerint állapítja meg.
  6. Az Önkormányzat által felvett hitelállomány alakulását a 16. melléklet tartalmazza.
  7. Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 17. melléklet tartalmazza.
  8. A Képviselő-testület a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót az előterjesztés szerint (18. számú melléklet) jóváhagyja.


Záró rendelkezések


7. §



Ez a rendelet 2014. május 29-én lép hatályba.


                        Imre László                                                                           Dr. Gál László

          polgármester                                                                                  jegyző