Felpéc Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (IX.29.) önkormányzati rendelete

7/2017.(IX.29.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 09. 30

                                                   Felpéc Község Önkormányzata Képviselő-testületének

7/2017.(IX.29.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól



    Felpéc Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott          eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1)                      bekezdésének 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált                        településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos                            jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. r.) 29. §-ában foglaltakra tekintettel a                következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések


1.§ (1) E rendelet hatálya Felpéc község közigazgatási területére terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya az egyeztetésben résztvevőkre (a továbbiakban: partnerek) terjed ki. A partnerek körébe tartoznak:

a)Felpéc községben lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek;

b)Felpécon, ezen belül az adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek;

c)Felpéci székhelyű érdekképviseleti- és civil szervezetek;

d)valamennyi, Felpécon működő elismert egyház.


II. A tájékoztatás módja és eszközei


2.§ (1) A településfejlesztési koncepció (a továbbiakban: koncepció), az integrált település-fejlesztési stratégia (a továbbiakban: stratégia), a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv (a továbbiakban: kézikönyv) és a településképi rendelet készítése, és módosítása során, a partnerek tájékoztatása a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendeletben (továbbiakban: Kormr.) megfogalmazott módon és időben történik. Ahol a Kormr. a tájékoztatás módjában választási lehetőséget ad, ott a tájékoztatás általános módja, helye a dokumentumoknak az önkormányzati honlapra (www.felpec.hu) történő feltöltése.

(2) A rendelet 1. mellékletében felsorolt szervezetek elektronikus úton – elektronikus postafiók hiányában postai úton – külön tájékoztatást kapnak.

(3) A partnerek az egyes tájékoztatási, véleményezési szakaszokhoz, a Kormr.-ben, az államigazgatási szervek részére előírt határidőn belül tehetnek észrevételt, fogalmazhatnak meg véleményt. Ahol a Kormr. a partnerek tájékoztatását előírja, de nem történik egyben az államigazgatási szervek tájékoztatása is, azon esetekben a partnerek az önkormányzati honlapon való megjelenéstől számított 8 napon belül tehetnek észrevételt.


III. A javaslatok, vélemények és azok dokumentálásnak módja


3.§ (1) A partnerek a tájékoztatóval kapcsolatban a közzétételtől, valamint az átvételtől számított, a Kormr.-ben megjelölt határidőn belül fejthetik ki előzetes javaslataikat a koncepció, a stratégia, a településrendezési eszköz, a kézikönyv és a településképi rendelet készítésével kapcsolatban.

(2) Amennyiben a partner a tájékoztatásra az (1) bekezdésben megjelölt határidőn belül észrevételt nem tesz, részvételi szándékát nem jelzi, úgy az eljárás további szakaszában nem vesz részt és kifogást nem emelt véleményezőnek kell tekinteni.


4.§ (1) A koncepció, a stratégia, a településrendezési eszköz, a kézikönyv és a településképi rendelet készítésével kapcsolatban bármely lakos írásbeli vagy szóbeli tájékoztatást kérhet a polgármestertől.

(2) A 2.§ (3) bekezdésben meghatározott időn belül bármely partner véleményt adhat a polgármesternek címezve, amelyet postai úton vagy elektronikus formában (a közzétételben megadott e-mail címre) juttathat el.


5.§ (1) A beérkezett vélemények az adott településrendezési eszköz ügyiratának részét képezik, és azokat a polgármester a a településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszköz, arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével megbízott tervező ( a továbbiakban: tervező) felé továbbítja.

(2) A beérkezett véleményekről a Képviselő-testülettel előzetes tájékoztatást kérhet.



IV. A javaslatok,

vélemények elfogadásának-, és indokolásának módja,

dokumentálásuk rendje


6.§ (1) A vélemények elfogadására, illetve el nem fogadására, valamint ezek indokolására a polgármester - a tervező közreműködésével összeállított szakmai javaslat alapján - polgármesteri válaszokban javaslatot tesz, amelyet a Képviselő-testülettel ismertetni kell.

(2) A polgármesteri válaszokról a Képviselő-testület határozathozatallal dönt.



V. Az elfogadott koncepció, stratégia és

településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító eszközök


7.§ Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök nyilvánosságát az Önkormányzat a Kormr.-ben meghatározott módon közzététellel biztosítja.



VI. Záró rendelkezések


8.§ (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



              ..…………………………..                                   ..…………………………..

                             Kuglics Tamás                                                      Tarr Attila

                             polgármester                                                            jegyző 

                        


                                     

                                     A rendelet kihirdetve: 2017. 09. 29-n.

     Dr. Nagy Artúr

   kirendeltség-vezető

-------------------------------------------------------------------------------     o     -------------------------------------------------------------------------


1.melléklet a  6/2017. (IX. 29.) önkormányzati rendelethez




 MEGNEVEZETT PARTNEREK:


érintett lakosság (közzététel útján),

gazdálkodó szervezetek (közzététel útján),


érdekképviseleti és civil szervezetek (elektronikusan, ennek hiányában postacímen)

megnevezés

e-mail cím

Felpéci Sportkör SE

kuglics69@freemail.hu

Felpéci Polgárőr Egyesület

felpecipolgarorseg@gmail.com

Felpécért Alapítvány

alapitvany99@gmail.com


egyházak és szervezeteik (elektronikusan, ennek hiányában postacímen)

megnevezés

e-mail cím

Római Katolikus Plébánia

borsimrecpr@gmail.com

Evangélikus Egyházközség

kajarpec@lutheran.hu