Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(III.31.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek támogatásáról

Hatályos: 2014. 04. 01

Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(III.31.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek támogatásáról

2014.04.01.

Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya kiterjed Mónosbél Község közigazgatási területén működő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011.évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó civil szervezetekre.

2. § (1) Az önkormányzat civil szervezetekkel kapcsolatos célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek helyi társadalmi szerepvállalásának segítése, az Önkormányzat és a civil szervezetek közötti partneri viszony és munkamegosztás előmozdítása a közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében, valamint a civil szervezetek számára nyújtott támogatás világossá, átláthatóvá és ellenőrizhetővé tétele.

(2) A támogatás céljára felhasználható előirányzat összegét a képviselő-testület évente a költségvetési rendeletben állapítja meg.

3. § (1) A települési önkormányzat civil szervezetekkel kapcsolatos feladatai:

a) a civil szervezetek működési támogatása,

b) a civil szervezetek közhasznú tevékenységének támogatása,

c) a civil szervezeteket érintő évfordulók, rendezvények támogatása.

4. § Az önkormányzat által támogatott tevékenységek:

a) egészségmegőrzés,

b) szociális tevékenység (családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetűek segítése),

c) kulturális tevékenység, hagyományápolás,

d) idegenforgalom,

e) nevelés, oktatás, képességfejlesztés,

f) ismeretterjesztés ,

g) testvér-településekkel kapcsolatos tevékenység,

h) természetvédelem, környezetvédelem, műemlékvédelem,

h) gyermek- és ifjúságvédelem,

i) közrend, közbiztonság védelme,

j) sport, tömegsport.

A civil szervezetek támogatása

5. § Az önkormányzat éves költségvetéséből a civil szervezetek támogatására e rendeletben meghatározott alapelvek szerint nyújt támogatást.

6. § Az önkormányzat a helyi civil tevékenység pénzügyi támogatására éves költségvetésében keretösszeget különít el.

7. § (1) A civil szervezetek számára támogatás vissza nem térítendő támogatásként, cél jelleggel, elszámolási kötelezettséggel nyújtható, amelyet pályázati úton vagy támogatási kérelem alapján lehet igényelni.

(2) A pénzügyi támogatás általános feltételei:

a) a tárgyévre vonatkozóan pénzügyi tervet kell benyújtani,

b) a pályázónak nincs lejárt köztartozása,

c) a pályázó a korábban kapott támogatásokkal elszámolt,

d) nincs folyamatban a pályázóval szemben tartozás rendezésére, a szerveződés megszüntetésére irányuló, valamint törlés iránti eljárás,

e) a pályázó rendezvényein Mónosbél Község Önkormányzatát támogatóként tünteti fel.

8. § A pályázati támogatások odaítélésére a 9. §, 10. § és 11. §-ban meghatározott pályázati eljárási rend az irányadó.

A pályázati eljárás

9. § (1) A civil szervezetek adott évi támogatására vonatkozó pályázati felhívásról, illetve a támogatásról a Képviselő-testület dönt.

(2) A támogatás e rendeletben meghatározott pályázati feltételeit a Képviselő-testület évente határozza meg és közzéteszi az Önkormányzat hirdetőtábláján, a honlapján és a helyi kábeltévé hálózaton.

(3) A pályázatot e rendelet 1. melléklete szerinti pályázati adatlapon, a pályázati felhívásban megjelölt mellékletekkel együtt kell benyújtani Mónosbél Község Polgármesteréhez címezve az átvételt igazoltatva személyesen, vagy ajánlott postai küldeményként.

(4) A pályázót egyszeri esetben - 8 napos határidő kitűzésével – hiánypótlásra lehet felhívni.

(5) A beérkezett pályázatokat a Képviselő-testület a benyújtási határidőt követő 30 napon belül bírálja el.

10. § (1) A pályázati kiírásban meg kell határozni:

a) a lehetséges pályázók körét,

b) a pénzügyi támogatás e rendelet 7. § (2) bekezdésében rögzített általános feltételeit,

c) a benyújtandó pályázatok kötelező elemeit,

d) a pályázathoz csatolandó mellékletek és igazolások megnevezését,

e) a pályázat benyújtásának határidejét.

(2) A pályázatnak tartalmaznia kell:

a) az igényelt támogatás összegét,

b) a támogatandó program leírását.

11. § (3) A pályázathoz csatolandó mellékletek:

a) pénzügyi terv a megvalósítandó programra vonatkozóan,

b) a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy nincs lejárt köztartozása,

c) a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a korábban kapott támogatással elszámolt,

d) a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy nincs folyamatban a pályázóval szemben tartozás rendezésére, a szerveződés megszűntetésére irányuló, valamint törlés iránti eljárás,

e) a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a program megvalósításához mekkora önerővel rendelkezik,

f) a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy Mónosbél Község Önkormányzatát a rendezvényen, programon támogatóként tünteti fel.

g) civil szervezet alapdokumentumai

h) egyéb, a pályázati felhívásban megjelölt melléklet.

Támogatás pályázati eljáráson kívül

12. § (1) A civil keretből pályázati eljárás nélkül, kérelemre is nyújtható támogatás e rendeletben meghatározott célokra abban az esetben, ha a támogatási cél a pályázatok benyújtási határidejét követően jut a civil szervezet tudomására, illetve működési támogatás esetén a támogatás elmaradás a civil szervezet működését veszélyezteti.

A civil szervezetek számára elkülönített keretből nyújtott támogatás felhasználása

13. § (1) A támogatás elszámolási kötelezettség mellett kizárólag arra a célra használható fel, amelyre a támogató juttatta. A támogatást a támogatott köteles tárgy év december 31. napjáig felhasználni.

(2) A támogató a támogatás felhasználását és az erről készült számadást ellenőrzi.

(3) A pályázati támogatás felhasználására a polgármester az önkormányzat nevében - e rendelet 2. melléklete szerinti - támogatási szerződést köt a támogatást igénybe vevővel. A támogatás összegének támogatott részére történő kifizetésére a támogatási szerződés megkötését követően kerülhet sor.

A pályázati támogatással történő elszámolás

14. § (1) A támogatott a támogatás összegével köteles a Képviselő-testületnek legkésőbb a tárgyévet követő év február 1. napjáig elszámolni. A pénzügyi elszámoláshoz szakmai és pénzügyi beszámolót kell mellékelni.

(2) A pénzügyi elszámolás a támogatási célokkal kapcsolatosan felmerülő költségekről kiállított számlákkal és/vagy szabályszerűen kiállított számviteli bizonylattal, és számlaösszesítővel történik.

(3) Amennyiben a támogatott határidőre a pénzügyi elszámolási, valamint a szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtási kötelezettségének nem tesz eleget, úgy köteles a támogatás teljes összegét a mindenkor érvényes, a támogatás átvételét követő naptól számított jegybanki alapkamat mértékének kétszeresével növelt összegben a tárgyévet követő évben, a Képviselő-testület elszámolást felülvizsgáló döntésében előírt határidőig, de legkésőbb tárgy évet követő év március 10. napjáig visszafizetni.

(4) Amennyiben a támogatott pénzügyi elszámolásából az állapítható meg, hogy a támogatást nem rendeltetésszerűen használták fel, úgy a támogatott köteles a támogatás nem rendeltetésszerűen felhasznált részét a mindenkor érvényes, a támogatás felhasználására nyitva álló határidőt követő naptól - tárgyév december 1. napjától - számított jegybanki alapkamat mértékének kétszeresével növelt összegben a tárgyévet követő évben, a Képviselő-testület elszámolást felülvizsgáló döntésében előírt határidőig, de legkésőbb tárgyévet követő év március 10. napjáig visszafizetni.

(5) Amennyiben a támogatás odaítélését követően megállapítást nyer, hogy a támogatott nem jogosult a támogatás igénybevételére, úgy a (3) bekezdés rendelkezései szerint kell eljárni.

(6) Amennyiben a támogatott a számára odaítélt támogatást egészben vagy részben nem kívánja felhasználni, úgy ezt a szándékát köteles a támogatónak bejelenteni és a támogatási szerződés módosítását kezdeményezni. Ebben az esetben a támogatott a fel nem használt támogatás összegét a támogatási szerződés módosítását követő 15 napon belül, de legkésőbb a támogatás felhasználására előírt határidőig köteles kamatmentesen visszafizetni.

15. § (1) A pénzügyi beszámoló a pénzügyi elszámolás szöveges részletezése, magyarázata, melyben ki kell térni a támogatott működés, tevékenység, program, rendezvény teljes költségvonzatának ismertetésére, a rendelkezésre álló önerő részletezésére, valamint a támogatás felhasználására.

(2) A szakmai beszámoló tartalmazza a támogatási szerződésben vállalt kötelezettség teljesítéséről szóló értékelést, az elért eredményeket.

(3) A szakmai beszámolót az alábbi elemekkel kell elkészíteni:

a) A szervezet megnevezése, címe, vezetőjének neve, elérhetősége.

b) Az önkormányzati támogatás a tárgyévet megelőző évi és tárgyévi mértéke a támogatást igénybe vevő szervezet éves költségvetéséhez viszonyítva.

c) A támogatott tevékenység/ program végrehajtásának eredménye, illetve – amennyiben még nem, vagy részben valósult meg – eddigi tapasztalatai, teljesíthetőségének lehetőségei. (A megjelölt célokat sikerült-e a várakozásoknak megfelelően teljesíteni, és ehhez mennyiben járult hozzá az önkormányzat támogatása).

d) A támogatott tevékenység/ program közvetlen résztvevőinek száma, és az összes érintett becsült száma.

e) A támogatott tevékenység/ program jellege (szűk közösséget érint, a lakosság széles rétegét érinti, a község egészét érinti, több települést is érint, stb.).

f) A támogatott tevékenység/program egyszeri, vagy több évben is megismételhető, megvalósítható.

g) Jövőbeni tervek, célok rövid leírása, azok megvalósításának lehetőségei. (Milyen saját, pályázati és egyéb források állnak jelenleg és előreláthatóan a jövőben rendelkezésre).

h) Egyéb tapasztalatok, vélemények, fontosnak tartott információk.

A támogatások nyilvántartása

16. § (1) A támogatások nyilvántartásáról a jegyző gondoskodik.

(2) A nyilvántartásnak tartalmaznia kell

a) a kedvezményezett megnevezését,

b) a támogatás célját,

c) a támogatás összegét,

d) a képviselő-testület döntésének számát,

e) a támogatás közzétételének napját,

f) a finanszírozás teljesítésének időpontját,

g) az elszámolás határidejét,

h) az elszámolás teljesítésének napját,

i) a határidőre nem teljesített számadási kötelezettség pótlására történő felszólítás időpontját.

17. § Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testületének jelen, 6/2014. (III. 31.) önkormányzati rendelete a kihirdetést követő napon lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet Mónosbél Községi Önkormányzat 6/2014. (III. 31.) önkormányzati rendeletéhez

Pályázati adatlap

Mónosbél Községi Önkormányzat Pályázati alapjából történő pénzbeli támogatás igényléséhez

….. évre vonatkozóan

1. A pályázó adatai:

A pályázó neve:

A pályázó címe:

A pályázó adószáma:

A pályázat megvalósításáért felelős személyek adatai:

Név:

Cím:

Telefonszám:

E-mail cím:

2. A pályázati témakör: (aláhúzással jelölni)

h gyermek- és ifjúságvédelem,

a) egészségmegőrzés,

b) szociális tevékenység (családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetűek segítése),

c) kulturális tevékenység, hagyományápolás,

d) idegenforgalom,

e) nevelés, oktatás, képességfejlesztés,

f) ismeretterjesztés ,

g) testvér-településekkel kapcsolatos tevékenység,

h) természetvédelem, környezetvédelem, műemlékvédelem,

i) közrend, közbiztonság védelme,

j) sport, tömegsport.

3. A pályázat előzménye:

4. A pályázatban megvalósítandó cél:

5. A pályázat megvalósításához szükséges pénzügyi fedezet:

Saját forrás:

Egyéb forrás:

Pályázott összeg:

6. A pályázott összeg részletezése: (költségvetés)

7. Számlatulajdonos adatai:

Név:

Helység, utca, házszám:

Telefon/fax:

A számlavezető pénzforgalmi jelzőszáma:

8. A pályázathoz csatolandó:

- Nyilatkozat az összeférhetetlenség, illetve az érintettség fennállásáról, illetve hiányáról (1. Nyilatkozat), illetve amennyiben releváns, azaz, ha az érintettség fennáll, a közzétételi kérelem (2. Közzétételi kérelem) az érintettségről. A pályázó a pályázat benyújtásakor – vagy ha az érintettség a pályázat benyújtása után, de a támogatási döntés előtt következik be, az ettől számított 8 munkanapon belül – kezdeményezheti érintettségének közzétételét.

- Igazolás a Mérlegbeszámoló letétbe helyezéséről.

A pályázó kijelenti, hogy az adatlapon leírtak megfelelnek a valóságnak.

A pályázat kelte:

P.H. A pályázó aláírása

1. NYILATKOZAT

a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról, vagy hiányáról

A Pályázó neve:

Természetes személy lakcíme:

Születési helye, ideje:

Gazdasági társaság esetén székhelye:

Cégjegyzékszáma:

Adószáma:

Képviselőjének neve:

Egyéb szervezet esetén székhelye:

Képviselőjének neve:

Nyilvántartásba vételi okirat száma:

Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:

____

Kijelentem, hogy személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.)

- 6. § (1) bekezdése szerinti összeférhetetlenség

1. nem áll fenn vagy

2. fennáll az ____ pont alapján

- 8. § (1) bekezdése szerinti érintettség

1. nem áll fenn vagy

2. fennáll az ____ pont alapján

Az összeférhetetlenség vagy az érintettség alapjául szolgáló körülmény leírása:

Kijelentem, hogy az összeférhetetlenség megszüntetésére az alábbiak szerint intézkedtem:

Kijelentem, hogy az érintettség közzétételét külön űrlap csatolásával kezdeményeztem.

Kelt:

Aláírás/Cégszerű aláírás

2. KÖZZÉTÉTELI KÉRELEM

a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettségéről

A Pályázó neve:

Természetes személy lakcíme:

Születési helye, ideje:

Gazdasági társaság esetén székhelye:

Cégjegyzékszáma:

Adószáma:

Képviselőjének neve:

Egyéb szervezet esetén székhelye:

Képviselőjének neve:

Nyilvántartásba vételi okirat száma:

Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:

____

Kijelenten, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettség személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben fennáll, mert

1. A pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok, de a törvény értelmében nem minősülök döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak. (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:

Munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok az alábbi szervezettel (a szervezet neve, székhelye beírandó):

_______________________________________

____________________________

1. Nem kizárt közjogi tisztségviselő vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:

Az alábbiakban felsorolt tisztségek valamelyikével rendelkezem (a kívánt rész aláhúzandó): köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv – a 2007. évi CLXXXI. törvény 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó – vezetője és helyettesei.

1. Az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:

- Közeli hozzátartozóm pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő, vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, de a törvény értelmében nem minősül döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak.

- Közeli hozzátartozóm nem kizárt közjogi tisztségviselő.

(A kívánt rész aláhúzandó!)

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):

házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, és mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér.

1. A pályázóként megjelölt szervezet olyan gazdasági társaság, amely az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában áll (Kizárólag gazdasági társaság pályázó esetén!)

Indoklás:

Az érintett tulajdonos, Szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álla (a szervezet neve, székhelye beírandó):

Közjogi tisztségének megjelölése (a tisztség beírandó):

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):

házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha és a nevelőszülő, valamint a testvér.

1. A pályázóként megjelölt gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyház, vagy szakszervezet tekintetében az érintettség fennáll, mert

o vezető tisztségviselője

o az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője,

o vagy egyesület ügyintéző, vagy képviseleti szervének tagja

a pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő szervnél, vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, nem kizárt közjogi tisztségviselő, vagy e személyek közeli hozzátartozója

Indoklás:

Az érintettséget megalapozó személy társaságban betöltött pozíciója (a pozíció beírandó):

A szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):

Közjogi tisztség megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):

köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv – a 2007. évi CLXXXI. törvény 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó – vezetője és helyettesei.

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):

házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, és mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér.

Kijelentem, hogy a fenti nyilatkozat kitöltésével eleget tettem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény rendelkezéseinek az érintettségemet illetően. A nyilatkozatban szereplő adatok a valóságnak megfelelnek.

Kelt:

Aláírás/Cégszerű aláírás

Kivonat a közpénzekről nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényből

6. § (1) Nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban

fa) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt),

fb) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson,

a) aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó,

b) a kizárt közjogi tisztségviselő,

c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,

d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,

e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyházi jogi személy vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, az egyesület, az egyházi jogi személy vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,

f) az az egyesület vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége, valamint az egyházi jogi személy,

g) akinek a részvételből való kizártságának tényét a 13. § alapján a honlapon közzétették.

8. § (1) Ha a pályázó

köteles kezdeményezni e körülménynek a honlapon történő közzétételét a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

(2) Ha az érintettséget megalapozó körülmény a pályázat benyújtása után, de a támogatási döntés előtt következik be, a pályázó köteles 8 munkanapon belül kezdeményezni e körülménynek a honlapon történő közzétételét.

(3) Ha a pályázó a közzétételt határidőben nem kezdeményezte, támogatásban nem részesülhet.

a) a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll,

b) nem kizárt közjogi tisztségviselő,

c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,

d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,

e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyházi jogi személy vagy szakszervezet, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy az egyesület ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,

2. melléklet

1. melléklet Mónosbél Községi Önkormányzat 6/2014. (III. 31.) önkormányzati rendeletéhez

Iktatószám:

Támogatási szerződés

mely létrejött egyrészről Mónosbél Községi Önkormányzat (3345 Mónosbél, Kossuth L. u. 3.), - melynek képviseletében Varga Sándorné polgármester jár el - (továbbiakban: támogató), másrészről _________________________________________, - melynek képviseletében _______________________________ jár el - (továbbiakban: támogatott) között támogatás juttatásáról az alábbi feltételekkel:

1. A felek rögzítik, hogy Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testülete …./20… (….) számú határozatával Támogatott részére ……..…. Ft összegű támogatást biztosított, mely kizárólag a ______________________________________________ költségeire használható fel.

2. Az 1. pontban rögzített összeget a támogató vissza nem térítendő támogatásként, egyedi támogatás formájában biztosítja a Támogatott részére.

3. A felek rögzítik, hogy a támogatás célja a ___________________________________ költségeinek támogatása.

4. A támogatás egyszeri kifizetésére e szerződés aláírását követő 15 napon belül sor, támogatott által a pályázati adatlapon megjelölt számlára történő utalással.

5. A támogatás elszámolásának határideje: __________________________________

6. A támogatás felhasználásáról támogatott számadást köteles adni. A számadást Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testületéhez kell benyújtani.

A számadáshoz a támogatottnak csatolnia kell a számadásban feltüntetett adatok valódiságát igazoló bizonylatokat (pénzügyileg teljesített számlák, vagy egyéb bizonylatok hitelesített másolatát). A támogatottnak a számlákat záradékolnia kell a következők szerint: a számla eredeti példányára rá kell vezetni „ a számlán szereplő tétel(ek) (vagy ebből ____ összeg) Mónosbél Községi Önkormányzat felé elszámolva a ___. számú támogatási szerződésre”, melyet a támogatott aláírásra jogosult képviselője aláírásával hitelesít.

7. Amennyiben a támogatott az elmulasztott számadást, vagy hiányos számadásának kiegészítését a hiánypótlásra történt felhívás ellenére sem nyújtja be az önkormányzatnak

a.) a számadási kötelezettség elmulasztása esetén a támogatás teljes összegét,

b.) a támogatási szerződésben meghatározott céltól eltérő felhasználás esetén a támogatás számadással alá nem támasztott hányadát

köteles egy összegben visszafizetni az önkormányzat __________________________ számú számlájára.

8. A támogató köteles és jogosult a támogatás felhasználását ellenőrizni.

Az ellenőrzést a Bélapátfalvai Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és vagyongazdálkodási csoportja végzi, melynek eredményéről támogatottat értesíti.

9. Jelen szerződést a szerződést kötő felek közös megegyezéssel módosíthatják. Jelen szerződés szerződésszegés esetén a szerződő felek részéről azonnali hatállyal egyoldalúan is megszüntethető. Rendkívüli felmondás esetén az eredeti állapotot kell helyreállítani.

10. Jelen szerződésben nem rendezett kérdésekben a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései az irányadók.

Jelen szerződést a szerződő felek közösen értelmezték, és felolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt helybenhagyólag aláírták.

Mónosbél, ____________________

Támogató képviseletében: Támogatott képviseletében:

Varga Sándorné ______________________

polgármester ______________________

Ellenjegyzem:

Bélapátfalva, ____________________

pénzügyi ellenjegyző

Melléklet a Támogatási szerződéshez

Támogatott megnevezése, címe: ____________________________

Oldalszám/kitöltött jegyzéklapok száma: _____________________

Támogatás összege: ______________________________________

Támogatás célja: ________________________________________

Jegyzék ellenőrzési dokumentációhoz

a

____ évi ______________________________ által nyújtott támogatás felhasználását igazoló bizonylatokról és azok elhelyezéséről

1. Számlaösszesítő1

Sorszám

Bizonylat

kifizetés jogcíme

összeg (Ft)

bizonylat elhelyezése

Kiállítója

kelte

száma

Áthozatal:

Összesen:

IGAZOLJUK, HOGY A JEGYZÉKBEN FOGLALTAK A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSBEN FOGLALTAKNAK MEGFELELŐEN AZ ÉRVÉNYES PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI RENDELKEZÉSEK SZERINT KERÜLTEK FELHASZNÁLÁSRA, KIFIZETÉSRE ÉS KÖNYVELÉSRE. A BIZONYLATOKAT MÁS ELSZÁMOLÁSBAN NEM HASZNÁLTUK FEL.

Kelt: ____________________________________

P. H. ______________________________

Támogatott aláírása

Megjegyzés:

A bizonylat adatait értelemszerűen kell kitöltetni. A kifizetés jogcíménél kérjük pontosan megnevezni, hogy miről szól a bizonylat (megbízási díj, stb.).

A bizonylat elhelyezése oszlopba a bizonylat visszakereshetőségére szóló információt (pl.: bankkivonat, pénztár, stb.) kérjük feltüntetni!

A jegyzék mellékleteként csak a bizonylatok hitelesített másolatát küldjék be. Az eredeti bizonylatokat a támogatott őrizze meg, azokat beküldeni nem kell!

A JEGYZÉK – szükség szerint – házilag sokszorosítható, géppel vagy tintával kitöltendő.

1

A számlaösszesítő kitöltése, aláírása, keltezése a támogatott kötelezettsége