Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2002 (IX.6.) önkormányzati rendelete

a sporttevékenységgel kapcsolatos feladatokról

Hatályos: 2009. 08. 28- 2023. 02. 28

Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2002 (IX.6.) önkormányzati rendelete

a sporttevékenységgel kapcsolatos feladatokról1

2009.08.28.

A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdése és a sportról szóló 2000. évi CXLV. tv. 61. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az önkormányzat sporttevékenységgel kapcsolatos részletes feladatairól és kötelezettségeiről a következő rendeletet alkotja.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet kiterjed Ságvár község közigazgatási területére, az önkormányzat szerveire és intézményeire.

Kötelező települési sportfeladatok

2. § (1) A képviselő-testület támogatja, hogy a kialakult hagyományok alapján a településen a labdarúgás tárgyi feltételei legalább Megyei II. osztály szintig megfelelően meglegyenek.

(2) A képviselő-testület támogatja, hogy igény szerint az asztalitenisz, sakk sportágakban községi bajnokság kerüljön évente megrendezésre.

(3) A képviselő-testület támogatja igény szerint a turisztikai jellegű gyalogos és kerékpáros sport kialakítását.

(4) A képviselő-testület támogatja a gyermeksportot és a tehetséges gyermekek sportági tevékenységének fejlesztését.

(5) A képviselő-testület támogatja igény szerint a nők testedzését és tömegsportját.

3. § (1) A képviselő-testület a helyi adottságok figyelembe vételével támogatja a sporttal foglalkozó községi és iskolai szervezeteket.

(2) Különösen fontosnak tartja az általános iskolai testnevelés tárgyi feltételeinek folyamatos javítását.

(3) Együttműködési megállapodást köt a JUNIOR SE helyi sportegyesülettel, melyben a közösen megvalósítandó feladatokat rögzítik.

(4) Az önkormányzat a tulajdonában lévő sportlétesítmények működéséhez, állagmegóvásához, indokolt fejlesztéséhez szükséges fedezetet a költségvetésben biztosítja.

(5) A tömegsport rendezvények, különösen a falunapi és a hagyományos sportnapi rendezvények szervezését és lebonyolítását elősegíti, ehhez anyagi támogatást nyújt.

(6) Szorgalmazza a helyi sporttevékenység szponzorálását, és erre a helyi szervezetek és vállalkozók körében folyamatos és rendszeres szervezőmunkát fejt ki.

A sport anyagi támogatása

4. § (1) A képviselő-testület évente a költségvetési rendeletében határozza meg, hogy a helyi sportegyesület részére milyen összegu támogatást ad, illetve az egyes sporttevékenységekhez milyen anyagi támogatást nyújt.

(2) A sportegyesületek anyagi igényét illetve a tömegsport rendezvények várható anyagi költségeit az éves költségvetési koncepció készítéséig legkésőbb minden év november 30-ig kell igényként az önkormányzat felé jelezni.

5. § A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a sporttal kapcsolatos ügyekben a szükséges egyeztetések elvégzésére, megállapodások aláírására.

Záró rendelkezések

6. § (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

(2)2 E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.

1

Az önkormányzati rendeletet a Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. március 1. napjával.

2

Beiktatta a 8/2009 (VIII.28.) rendelet, hatályos 2009.08.28-tól.