Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

Babócsa község helyi építési szabályozásáról

Hatályos: 2020. 10. 15

Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

Babócsa község helyi építési szabályozásáról

2020.10.15.

Babócsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésében és a 62. § (6) bekezdés 6) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a település-rendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet VI. fejezetének eljárási szabályai alapján a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

A rendelet hatálya

1. § (1)1

(2)2

(3)3

(4)45

(5) Jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben az országos érvényű hatályos jogszabályok szerint kell eljárni.

Az építésre vonatkozó általános előírások

2. § (1)6

(2)78

(3)910 Új épület építése, bővítése és funkcióváltása esetén, a szükséges parkoló igényt az OTÉK előírásai szerint, telken belül kell biztosítani.

(4)11 A község közigazgatási területén huzamos emberi tartózkodásra szolgáló lakókocsi, konténer, és egyéb bódé jellegű építmény nem helyezhető el.

Épületek elhelyezésére vonatkozó általános előírások

3. § (1) Beépítésre szánt területen új épületet elhelyezni csak a szabályozási terven jelölt építési határvonalon belül lehet.

(2) Új beépítésű utcában az ingatlan fő funkcióját betöltő épület utcai homlok-falát a közterület felőli építési határvonalra kell helyezni. Beépített utcában az ingatlan fő funkcióját betöltő új épület utcai homlok-falát az utcában kialakult építési vonalhoz kell igazítani.

(3) Oldalhatáron álló beépítés esetén az épület egyik határoló falát – az utcában kialakult rendnek megfelelő, új utca esetén a kedvező tájolási követelménynek megfelelő telekhatárra, vagy attól 1 m széles sávon belül kell helyezni.

(4)12 Oldalhatáros beépítési mód esetén, a 20 méternél szélesebb telek szabadonállóan is beépíthető.

(5)1314

(6)15 Hátsókert mélysége 40 m-nél mélyebb telek esetén legalább 6 m, ennél rövidebb telekmélység esetén 1 méterig csökkenthető, amennyiben az érintett homlokzaton nyílászáró nem kerül elhelyezésre.

Épületek, építmények kialakítására vonatkozó általános előírások

4. § (1)16 Lakó-, vegyes-, különleges és kertes mezőgazdasági területen minden épületet jellemzően 35-45o hajlású magas tetővel kell kialakítani. Az épületeken alkalmazható tető-héjazati anyag: a natúr égetett cserép színárnyalataival megegyező színű égetett cserép, betoncserép, pikkelyfedés-jellegű fémlemez- vagy bitumenes zsindely-héjazat. Nem alkalmazható azbesztet tartalmazó17 anyag. Kertes mezőgazdasági területen lévő épületeken nád- és zsúpfedés is alkalmazható.

(2) Új építés és épület-átalakítás esetén létesítendő tetőidom az utcában jellemzően kialakult állású nyeregtető, új beépítésű utcában utcára merőleges gerincű nyeregtető.

(3) Terepszint alatti építmények (pince) egy szint mélységben, a telken beépített területet meg nem haladó kiterjedéssel létesíthetők.

(4)18

(5)19

(6)20

Kialakult telekállapotokra és meglévő épületekre vonatkozó külön előírások

5. § (1)21 Az ingatlan-nyilvántartás szerint építési teleknek minősülő, az adott övezeti előírásoknál szűkebb paraméterekkel rendelkező, kialakult telken álló épület is szükség esetén felújítható, korszerűsíthető, és az övezeti előírások betartása mellett bővíthető.

(2)22

(3) Az adott övezeti előírásokban megengedettnél már nagyobb mértékben beépített telek beépítettsége tovább nem növelhető, azonban a meglévő épületek korszerűsíthetők, és a beépítettség további növelése nélkül a megengedett építménymagasság betartása mellett bővíthetők.

(4) Az övezeti előírásokban megengedettnél nagyobb építménymagasságú meglévő épület – a benapozási és tűzvédelmi előírások teljesülése esetén - korszerűsíthető és bővíthető az építménymagasság további növelése nélkül.

(5) Szabályozási vonallal érintett (átszelt) meglévő épületnek a tervezett közterületbe eső része indokolt esetben felújítható, de ezen a telekrészen nem bővíthető.

Általános földtani és talajvédelmi követelmények

6. § (1)23

(2)24

(3)25

(4)26

(5) A termőföld védelme érdekében minden építési, közműépítési és tereprendezési munka során gondoskodni kell a termőréteg (humuszos termőtalaj) megmentéséről és más termőföldön való hasznosításáról.

(6)27

A települési környezet védelmének általános szabályai

7. § (1)28 A közigazgatási területen keletkező, összegyűjtött kommunális szilárd és folyékony hulladékot csak közegészségügyi és környezetvédelmi hatóságok által engedélyezett lerakóhelyen szabad elhelyezni.

(2) Állati tetemeket zárható épületben elhelyezett konténerben kell átmenetileg tárolni, és állati fehérje-feldolgozó üzembe kell elszállítani.

(3)29 A szennyvízcsatornázással nem rendelkező külterületen keletkező szennyvizeket vízzáróan kialakított zárt szennyvíz-tárolóban vagy egyedi szennyvízkezelő berendezésben kell elhelyezni.

(4) A felszínalatti vizek minőségének védelme érdekében kockázatos anyag, illetve ilyen anyagot tartalmazó, vagy lebomlása esetén ilyen anyag keletkezéséhez vezető anyag közvetlen bevezetése a felszín alatti vizekbe tilos.

(5) A mező- és kertgazdasági hulladékok, továbbá kommunális hulladékok nyílt téri égetése tilos.

(6)3031 A településen a zajvédelem az országos előírások szerint, azoknak megfelelően biztosítandó. A zajt keltő és a zajtól védendő létesítményeket egymáshoz képest úgy kell elhelyezni, hogy a területre vonatkozó zajterhelési határértékek betartásra kerüljenek.

(7)32

(8)33

(9)3435 Levegőtisztaság-védelmi szempontból a területen csak olyan tevékenység folytatható és csak olyan létesítmény alakítható ki, amelynek levegő szennyező anyag kibocsátása a területre vonatkozó határértékeket nem lépi túl, és nem okoz lakosságot zavaró bűzhatást.

A természet védelmének általános szabályai

8. § (1)36

(2)37

(3)38

II. Fejezet

BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEKRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK

Lf-1 jelű falusias lakóterületek szabályozása

9. § (1)39

(2) A telkeken az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Legfeljebb kétlakásos lakóépületek,

b) Mező- és erdőgazdasági (üzemi) építmény,

c) A helyi lakosság ellátását szolgáló kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület,

d) Szálláshely szolgáltató épület (legfeljebb 15 fh.)

e) A terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró kézműipari épület,

f) Helyi igazgatási, egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület,

g) Sportépítmény,

h)40

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 16 m

b) mélység: 40 m

c) terület: 900 m2

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 30 %, de legfeljebb 400 m2 beépített terület. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 40 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: oldalhatáron álló.

(6) Megengedett legnagyobb építménymagasság új építés vagy bővítés esetén: 5 m.

(7)41

(8)42 Az építési övezetet teljes közművesítettséggel kell ellátni.

Lf-2 jelű falusias lakóterületek szabályozása

10. § (1)43 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2), (3), (4), (5) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Telekalakítás esetén a kialakult, illetve történetileg igazolható hagyományos telekrendszerhez kell igazodni.

(3) Új építés vagy bővítés esetén megengedett építménymagasság: 4,0 m. Az övezet területén csak a hagyományos faluképhez illeszkedő épületek helyezhetők el. Ennek keretében:

a) A legnagyobb épülettraktus-szélesség 8 m,

b) térdfal-magasítás nem létesíthető,

c) 12 m-nél keskenyebb telken csak utcára merőleges gerincű nyeregtetős épület, 12 m-nél szélesebb telken utcával párhuzamos és merőleges gerincű, illetve L alakban hajlított és keresztszárnnyal bővített nyeregtetős épület is építhető,

d) a nyeregtető-idomból kiugró tornyok, tetőtéri ablakok, illetve beugró loggiák nem létesíthetők,

e) az épületek homlokzatán csak hagyományos jellegű építőanyagok alkalmazhatók: vakolt fal, faszerkezetű, hagyományos arányú nyílászárók, égetett cserép,

f) utcai kerítés falazott, vagy fa anyagú lehet.

Lf-3 jelű falusias lakóterületek szabályozása

11. § (1)44 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2), (3), (4) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Beépítési mód: szabadon álló.

(3) Új építés vagy bővítés esetén megengedett legnagyobb építmény-magasság: 7,5 m.

Lf-4 jelű falusias lakóterületek szabályozása

12. § (1)45 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2), (3), (4) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Beépítési mód: láncházas-zártsorú, az oldalhatároktól mért 3 m széles teleksávban csak 3,5 m építménymagasságú, lapostetős épületszárny építhető.

(3) Az oldalhatártól mért 3-3 m széles teleksávok közötti területen új építés vagy bővítés esetén megengedett legnagyobb építmény-magasság: 7,5 m.

Lf-5 jelű falusias lakóterületek szabályozása

13. § (1)46 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2), (3), (4) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Beépítési mód: ikerházas. Az ikerházak összeépült lakásegységeit szimmetrikus épülettömeggel és utcai homlokzattal kell kialakítani.

(3) Új építés vagy bővítés esetén megengedett legnagyobb építmény-magasság: 5 m.

Lf-6 jelű falusias lakóterületek szabályozása

14. § (1)47 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2), (3), (4) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Beépítési mód: zártsorú.

(3) Új építés vagy bővítés esetén megengedett építménymagasság: 4,5 m. Az övezet területén csak a hagyományos faluképhez illeszkedő épületek helyezhetők el. Ennek keretében:

a) térdfal-magasítás nem létesíthető,

b) új építés esetén az utcafronton utcával párhuzamos tetőgerincű épület építendő,

c) a nyeregtető-idomból kiugró tornyok, tetőtéri ablakok, illetve beugró loggiák nem létesíthetők,

d) az épületek homlokzatán csak hagyományos jellegű építőanyagok alkalmazhatók: vakolt fal, faszerkezetű, hagyományos arányú nyílászárók, égetett cserép,

e) utcai kerítés falazott, vagy fa anyagú lehet.

Lf-7 jelű falusias lakóterületek szabályozása

15. § (1)48 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2), (3), (4) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Beépítési mód: oldalhatáron álló.

(3) Új építés vagy bővítés esetén megengedett legnagyobb építmény-magasság: 7,5 m.

Lf-8 jelű falusias lakóterületek szabályozása49

15/A. § (1)50 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Beépítési mód: oldalhatáron álló.

(3) Új építés vagy bővítés esetén megengedett legnagyobb építmény-magasság: 7,5 m.

(4) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 16 m

b) mélység: 20 m

c) terület: 400 m2

(5) Megengedett legnagyobb beépítettség: 45 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 30 %1*-a fenntartandó.

(6) A rendelethez tartozó 2.1. és 2.2. jelű belterületi szabályozási tervek a Szabadság tér – Béke utca – Rinya utca – Kossuth utca által határolt tömb területén e rendelet 1. mellékletének megfelelően módosulnak.

Lf-9 jelű falusias lakóterületek szabályozása51

15/B. §52 (1)53 A területen a 9. § Lf-1 övezetre vonatkozó szabályozás (2) és (8) bekezdése betartandó.

(2) Beépítési mód: oldalhatáron álló, de a 20 méternél szélesebb telek szabadonállóan is beépíthető.

(3) Új építés vagy bővítés esetén megengedett legnagyobb építmény-magasság: 5,0 m.

(4) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 16 m

b) mélység: 20 m

c) terület: 900 m2

d) Megengedett legnagyobb beépítettség: 30 %, de legfeljebb 800 m2. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 40 %-a fenntartandó.

Vt-1 jelű településközponti vegyes területek szabályozása

16. § (1)54

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Egyházi épület,

b) Igazgatási épület,

c) Egyéb közösségi szórakoztató épület.

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 40 m

b) mélység: 60 m

c) terület: 2500 m2

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 20 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 50 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 20 m.

(7)55

(8)56 Az építési övezetet teljes közművesítettséggel kell ellátni.

Vt-2 jelű településközponti vegyes területek szabályozása

17. § (1)57

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Lakóépület,

b) Egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület,

c) Igazgatási épület,

d) Kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató, szálláshely szolgáltató épület,

e) Egyéb közösségi szórakoztató épület,

f) Nem zavaró hatású egyéb gazdasági építmény,

g) Gépjárműtároló,

h) Sportépítmény.

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 40 m

b) mélység: 60 m

c) terület: 2000 m2

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 25 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 50 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m.

(7)58

(8)59 Az építési övezetet teljes közművesítettséggel kell ellátni.

Vt-3 jelű településközponti vegyes területek szabályozása

18. § (1)60

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Lakóépület,

b) Egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület,

c) Igazgatási épület,

d) Kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató, szálláshely szolgáltató épület,

e) Egyéb közösségi szórakoztató épület,

f) Nem zavaró hatású egyéb gazdasági építmény,

g) Gépjárműtároló,

h) Sportépítmény.

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 20 m

b) mélység: 30 m

c) terület: 600 m2

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 40 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 30 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m.

(7)61

(8)62 Az építési övezetet teljes közművesítettséggel kell ellátni.

Vt-4 jelű településközponti vegyes területek szabályozása

19. § (1)63

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Lakóépület,

b) Egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület,

c) Igazgatási épület,

d) Kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató, szálláshely szolgáltató épület,

e) Egyéb közösségi szórakoztató épület,

f) Nem zavaró hatású egyéb gazdasági építmény,

g) Gépjárműtároló,

h) Sportépítmény.

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 20 m

b) mélység: 20 m

c) terület: 400 m2

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 80 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 10 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m.

(7)64

(8)65 Az építési övezetet teljes közművesítettséggel kell ellátni.

Gksz jelű kereskedelmi-szolgáltató gazdasági területek szabályozása

20. § (1)66

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Nem jelentős zavaró hatású gazdasági építmény,

b) A tulajdonos, használó és személyzet lakásai,

c) Igazgatási és egyéb irodaépület,

d) Üzemanyagtöltő,

e) Gépjárműtároló.

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 30 m

b) mélység: 50 m

c) terület: 2000 m2

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 35 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 30 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6)6768 Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m.

(7)69 Az építési övezetet legalább részleges közművesítettséggel kell ellátni.

Gip jelű gazdasági ipari területek szabályozása

21. § (1)70

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Gazdasági építmény,

b) Igazgatási és egyéb irodaépület,

c) Gépjárműtároló.

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei:

a) szélesség: 30 m

b) mélység: 60 m

c) terület: 3000 m2

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 30 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 40 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6)7172 Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m.

(7)73 Az építési övezetet legalább részleges közművesítettséggel kell ellátni.

Ks jelű különleges (sport) területek szabályozása

22. § (1)74

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Sportpályák, sport-létesítmények,

b) Sportolási rendeltetésű épületek,

c) A sport-funkció működéséhez szükséges kiszolgáló épületek.

(3) Megengedett legnagyobb beépítettség: 10 %.

(4) Beépítési mód: szabadon álló.

(5)75 Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 70 %-a fenntartandó.

(6) A telek bekerítendő.

(7)76 Az építési övezetet legalább részleges közművesítettséggel kell ellátni.

Kt jelű különleges (temető) területek szabályozása

23. § (1)77

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Sírok, urnasírok, kripták,

b) Ravatalozó, halottasház,

c) Egyházi épület,

d) A temető működéséhez szükséges gazdasági és szociális épület.

(3) Új temetkezési helyek kialakítása csak parcellázási terv alapján lehetséges.

(4)78 Megengedett legnagyobb beépítettség: 10 %. Zöldfelület céljára a temető területének legalább 40 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 4 m, egyházi épület esetén 10 m.

(7) A terület bekerítendő.

(8)79 Az építési övezetet legalább részleges közművesítettséggel kell ellátni.

Kf jelű különleges (termál-fürdő) területek szabályozása

24. § (1)80

(2) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Termálfürdő és kiszolgáló épületei,

b) Kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató, szálláshely-szolgáltató, egészségügyi, szociális épület,

c) Egyéb közösségi szórakoztató épület,

d) Gépjárműtároló,

e) Sportépítmény.

(3) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei: 1 ha

(4) Megengedett legnagyobb beépítettség: 10 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 70 %-a fenntartandó.

(5) Beépítési mód: szabadon álló.

(6) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m.

(7)81 Az építési övezetet legalább részleges közművesítettséggel kell ellátni.

Kb jelű egyéb (bánya-) területek szabályozása

25. §82 (1)83 A területen csak a bányászati tevékenységhez tartozó épületek és műtárgyak helyezhetők el.

(2) Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei: 2000 m2, amennyiben az ingatlanon kizárólag a szénhidrogén kútfej került elhelyezésre, úgy 300 m2 is engedélyezhető.

(3) Megengedett legnagyobb beépítettség: 10 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 40 %-a fenntartandó.

(4) Beépítési mód: szabadon álló.

(5) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 5 m, torony jellegű építmények esetében 25 m.

(6)84 Az építési övezetet legalább részleges közművesítettséggel kell ellátni.

Kh jelű egyéb (hulladéklerakó) területek szabályozása

26. § (1) A területen csak építési törmelék és szerves növényi hulladék (nyesedék) helyezhető el.

(2) A területen található kommunális hulladék a környezetvédelmi hatóság előírásai szerint eltávolítandó.

(3) A terület bekerítendő.

(4)85 Telekalakítás esetén a létrejövő új telkek legkisebb méretei: 5000 m2.

(5)86 Megengedett legnagyobb beépítettség: 40 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 40 %-a fenntartandó.

(6)87 Beépítési mód: szabadon álló.

(7)88 Megengedett legnagyobb építménymagasság: 8 m.

(8)89 Az építési övezetet legalább részleges közművesítettséggel kell ellátni.

III. Fejezet

NEM BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEKRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK

KÖu jelű közúti közlekedési területek szabályozása

27. § (1)90 A területen az OTÉK-ban, a közlekedési területen megengedett építmények helyezhetők el.

(2)91 A közutak szabályozási szélességét a szabályozási tervlap tünteti fel, mely országos mellékutak esetén legalább; 30 m, helyi gyűjtőutak esetén legalább; 22 m, kiszolgáló utak esetén legalább ; 12 m.

(3)92

KÖv jelű vasúti közlekedési területek szabályozása

28. § (1) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Vasúti közlekedési pályák,

b) Vasúti közlekedéshez tartozó kiszolgáló épületek,

c) Közmű-vezetékek és műtárgyaik, közvilágítási berendezések,

d) Forgalomirányító berendezések.

(2)93

Z jelű zöldterületek szabályozása

29. § (1)94 A területen az OTÉK-ban, a zöldterületen megengedett építmények helyezhetők el.

(2) Új építés esetén a megengedett legnagyobb beépítettség: 2 %. Zöldfelület céljára (beépítetlen és burkolatlan telekrész) a telek területének legalább 90 %-a fenntartandó.

(3) Beépítési mód: szabadonálló.

(4) Megengedett legnagyobb építménymagasság: 4 m.

(5) Közművezetékeket és műtárgyaikat, közvilágítási berendezéseket úgy kell elhelyezni, hogy a meglévő fákat ne károsítsák.

(6)95

Z-1 jelű zöldterületek szabályozása

30. § (1)9697

(2) A területen minden építési, földmunkával járó, illetve a növényzetet érintő beavatkozás csak a kulturális örökségvédelmi és természetvédelmi hatóságok hozzájárulásával, a területen található régészeti és botanikai értékek károsítása nélkül, a terület kulturális és turisztikai rendeltetéséhez illeszkedő módon engedélyezhető.

V jelű vízgazdálkodási területek szabályozása

31. § (1) A területen az alábbi épületek és létesítmények helyezhetők el:

a) Vízkárelhárítást szolgáló építmények,

b) A sporthorgászást szolgáló közösségi építmények.

(2)98

V-1 jelű vízgazdálkodási területek szabályozása

32. § (1) A területen csak a vízbeszerzést, ívóvíz-kezelést és tárolást szolgáló építmények helyezhetők el.

(2)99

(3) A terület bekerítendő, és a kerítés mentén növényzet (élősövény) telepítendő.

V-2 jelű egyéb területek szabályozása

33. § (1) A területen a kialakult természetközeli állapotok megőrizendők.

(2)100

E jelű gazdasági rendeltetésű erdőterületek szabályozása

34. § (1) A területen – az erdőgazdálkodásra vonatkozó jogszabályok előírásainak betartása mellett - 10 ha területnél nagyobb földrészleten az erdő rendeltetésének megfelelő erdő- és a vad-gazdálkodást kiszolgáló, legfeljebb 5 m építmény-magasságú, tájba illő épületek helyezhetők el, a földrészlet legfeljebb 0,5 %-os beépítettségével.

(2)101 E-1, E-2, E-3 jelű védelmi rendeltetésű erdőterületeken épület, építmény csak kivételesen, kizárólag természetvédelmi érdekből és rendeltetéssel helyezhető el.

E-1 jelű védelmi rendeltetésű védett erdőterület szabályozása

35. §102

E-2 jelű védelmi rendeltetésű, fokozottan védett erdőterület szabályozása

36. §103

Ev jelű védő erdőterület szabályozása

37. § (1) A terület 3 szintes növényzettel beültetendő.

(2) Az erdőtelepítés a környezet-terhelést okozó létesítmény tulajdonosának kötelessége.

(3) A területen épület nem helyezhető el.

M jelű általános mezőgazdasági területek szabályozása

38. § (1)104 A területen minden tevékenység a földművelésre vonatkozó jogszabályok, valamint az OTÉK mezőgazdasági területre vonatkozó előírásainak betartása mellett folytatható.

(2)105 Szántó művelési ágú területen csak extenzív művelés folytatható.

(3) Új épületet, építményt szabadonállóan szabad elhelyezni. Úttól legalább 10 m előkert-mélység biztosítandó.

(4)106 Szőlő, gyümölcsös és kert művelési ág esetében legalább 3000 m2, egyéb művelési ág esetén legalább 6000 m2 területű, földrészlet alakítható ki.

(5) Megengedett építménymagasság: legfeljebb 5 m.

(6)107

(7)108 Az M-1 és M-3 jelű védett általános mezőgazdasági területeken épület, építmény csak kivételesen, kizárólag természetvédelmi érdekből és rendeltetéssel helyezhető el.

M-1 jelű, védett, általános mezőgazdasági területek szabályozása

39. § (1)109 A területen csak a természetvédelem érdekeit szolgáló közösségi létesítmények helyezhetők el, legfeljebb 3 %-os beépíthetőséggel, és 5 méteres maximális építménymagassággal.

(2)110

(3)111

Mk jelű kertes mezőgazdasági területek szabályozása

40. § (1)112 A területen minden tevékenység a földművelésre vonatkozó jogszabályok, valamint az OTÉK kertes mezőgazdasági területre vonatkozó előírásainak betartása mellett folytatható.

(2)113 A területen legalább 1500 m2 területű, és legalább 14 m átlagos szélességű földrészlet alakítható ki.

(3) A területen csak mezőgazdasági rendeltetésű, legfeljebb 4 m építmény-magasságú épület helyezhető el legfeljebb 3%-os beépítettséggel, egy telken azonban legfeljebb 100 m2 beépített területtel.

(4) Új épületet, építményt oldalhatáron állóan kell elhelyezni. Megfelelő telekszélesség esetén az épület az oldalhatáron álló beépítési módnak megfelelő építési helyen belül szabadonállóan is elhelyezhető. Úttól legalább 5 m előkert-mélység biztosítandó.

(5) A területen pince és kertészeti építmény (üvegház és fóliasátor) elhelyezhető.

(6)114

M-0 jelű mezőgazdasági területek szabályozása

41. § (1) A területen minden tevékenység a földművelésre vonatkozó jogszabályok betartása mellett folytatható.

(2) A területen a településszerkezeti terven meghatározott területfelhasználás megvalósulásáig földrészletet-megosztás és épület-elhelyezés nem engedélyezhető.

IV. Fejezet

KIEMELTEN KEZELT TERÜLETEK SZABÁLYOZÁSA

Belterületi határ megállapítása

42. § (1) A település belterületi határvonala csak a szabályozási tervlapon jelölt módon változtatható meg.

(2) Belterületbe csatolásra szánt területen a becsatolás végrehajtásáig a terület művelési ágának megfelelően hasznosítandó, épület azonban nem helyezhető el.

(3)115

Védőtávolságok szabályozása

43. § (1)116117 Nagyfeszültségű elektromos vezetékek mentén történő épület-elhelyezéseknél a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló miniszteri rendeletben előírt védőtávolságok betartandók.

(2)118119 Gázvezetékek mentén a gáz csatlakozóvezetékekre, a felhasználói berendezésekre, a telephelyi vezetékekre vonatkozó műszaki biztonsági előírásokról és az ezekkel összefüggő hatósági feladatokról szóló miniszteri rendeletben előírt védőtávolságok betartandók.

(3) Földgázkutak és földgáz-előkészítő telep telke körül mért 50 m védőtávolságon belül létesítmény nem helyezhető el.

(4)120 Országos közutak,- külterületi szakasza és a vasútvonal mentén,- építmény csak az OTÉK védőterületre vonatkozó előírásainak betartása mellett helyezhető el.

(5)121

(6)122 A vízfolyások mentén mindkét oldalon a karbantartás részére 6-6 m-es szabad parti sáv biztosítandó.

(7)123124

(8)125

V. Fejezet

A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG VÉDELMÉNEK SZABÁLYOZÁSA

Az épített környezet védelmének szabályozása

44. § (1)126 A település műemléki értékeit, a műemléki környezetet a nyilvántartott régészeti lelőhelyeket a 2. függelék tartalmazza. A szabályozási terven szereplő régészeti lelőhelyek, műemlékek és műemléki környezet területe helyett a településrendezési eszközök felülvizsgálatáig e függelékben felsorolt és ábrázolt régészeti lelőhelyek területe alkalmazandó.

(2)127128

(3)129

(4)130131 A nyilvántartott régészeti lelőhelyekre, a régészeti örökségvédelemre, a műemlékekre, azok környezetében elhelyezkedő épületekre, telkekre vonatkozóan a kulturális örökség védelméről szóló törvény előírásai szerint kell eljárni.

A helyi védelem szabályozása

45. §132

A védetté nyilvánítási eljárás

46. §133

A védett érték használata, fenntartása

47. §134

A helyi védelem önkormányzati támogatása

48. §135

Helyi védelem alatt álló értékek átalakítása, bővítése

49. §136

Építésügyi hatósági engedéllyel végezhető munkák és tevékenységek

50. §137

Általános településkép-védelmi előírások138

51. §139 (1)140

(2) Új, 20 m-nél magasabb műtárgy (mikrohullámú átjátszó torony, szélerőmű, víztorony, stb.) a község belterületén, a kertes mezőgazdasági területen, az országos ökológiai hálózathoz tartozó területen, a Kiemelt jelentőségű Természetmegőrzési Területen (Natura 2000-es) nem helyezhető el.

(3)141

(4)142

(5) A község közigazgatási területén az épületek külső megjelenésében kerülendők a feltűnő, tájidegen építési elemek. Homlokzatokon (falburkolat, tető) olyan színárnyalatok alkalmazandók, melyek a hagyományos építőanyagokra (cserép, fa, egyéb természetes anyagok) és vakolatokra jellemzőek.

A természetvédelem szabályozása

52. § (1)143

(2)144 A természeti értékek védelme érdekében a természet védelemről szóló törvény előírásai betartandók.

(3)145

VI. Fejezet

SAJÁTOS JOGINTÉZMÉNYEK

Építési és változtatási tilalom

53. § (1) Az Önkormányzat a Rinya u. 27. (711 hrsz.) ingatlanra községrendezési célból építési tilalmat rendel el.

(2) Meglévő földgázkút 50 m-es védőtávolsága miatt a Dózsa Gy. utcában az 56, 57, 58/1 és 58/2 hrsz-ú ingatlanok építési tilalom alatt állnak.

Településrendezési kötelezések

54. § (1) A 0136/3 hrsz-ú földrészleten található homokbánya területe rekultiválandó. A rekultiváció a terület tulajdonosának kötelessége.

(2) A 814/2 és 072/2 hrsz-ú ingatlanon működő fűrészüzem déli, közút menti 20 m széles területsávja 3 szintes növényzettel beültetendő.

(3)146 Az (1) és (2) bekezdések szerinti kötelezettségek teljesítéséről az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény településrendezési kötelezésekre vonatkozó szabályai szerint a polgármester határozattal dönt.

Kiszolgáló út céljára történő lejegyzés

55. §147

VI/A. Fejezet148

A rendelet szabályozási terv mellékletei

55/A. § (1) 5. melléklet: 2.1, 2.2, 2.3 jelű Belterületi Szabályozási Terv.

(2) 6. melléklet: 1.1, 1.2 jelű Külterületi Szabályozási Terv.

VII. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

56. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 30. napon lép hatályba.

1. melléklet a 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez149

Lf-8 jelű falusias lakóterület módosítása a belterületi szabályozási terven

1. Lf-8 jelű falusias lakóterület módosítása a belterületi szabályozási terven

2.150 Lf-9 jelű falusias lakóterület módosítása a belterületi szabályozási terven

2.a. melléklet a 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez151152

2.b. melléklet a 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez153154

2.d. melléklet a 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez155

3. melléklet a 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez

Babócsa község nyilvántartott tőzeges területei

1. 024/1, 024/2, 024/3, 025, hrsz.

2. 074/9 a; 084/1 a; 084/2; 090/2 a; 088 hrsz.

3. 0152 b hrsz.

4. 0163/15 a hrsz.

4. melléklet a 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez156157

1. függelék a 6/2003. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez160

1

Az 1. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

2

Az 1. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

3

Az 1. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

4

Az 1. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

Az 1. § (4) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

6

A 2. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

7

A 2. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

8

A 2. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

9

A 2. § (3) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

10

A 2. § (3) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 2. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 3. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 3. § (5) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

14

A 3. § (5) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

15

A 3. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 4. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

17

A 4. § (1) bekezdésének "illetve fokozott tűzterjedési fokozatba sorolt héjazati" szövegrészét a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

18

A 4. § (4) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2020. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 33. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

19

A 4. § (5) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 22. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

20

A 4. § (6) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 22. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

21

Az 5. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

22

Az 5. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

23

A 6. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

24

A 6. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

25

A 6. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

26

A 6. § (4) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

27

A 6. § (6) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

28

A 7. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 7. § (3) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 7. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 7. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 7. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

33

A 7. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

34

A 7. § (9) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

35

A 7. § (9) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

36

A 8. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 22. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

37

A 8. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 22. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

38

A 8. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

39

A 9. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

40

A 9. § (2) bekezdés h) pontját a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 22. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

41

A 9. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

42

A 9. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

43

A 10. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

44

A 11. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

45

A 12. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

46

A 13. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

47

A 14. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

48

A 15. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

49

A „Lf-8 jelű falusias lakóterületek szabályozása” alcímet (15/A. §-t) a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 6. §-a iktatta be.

50

A 15/A. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

51

A „Lf-9 jelű falusias lakóterületek szabályozása”ot a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2012. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

52

A 15/B. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2012. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

53

A 15/B. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

54

A 16. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

55

A 16. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

56

A 16. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 14. §-a iktatta be.

57

A 17. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

58

A 17. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

59

A 17. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 15. §-a iktatta be.

60

A 18. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

61

A 18. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

62

A 18. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 16. §-a iktatta be.

63

A 19. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

64

A 19. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

65

A 19. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 17. §-a iktatta be.

66

A 20. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

67

A 20. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

68

A 20. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 18. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

69

A 20. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 18. § (2) bekezdése iktatta be.

70

A 21. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

71

A 21. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

72

A 21. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 19. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

73

A 21. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 19. § (2) bekezdése iktatta be.

74

A 22. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

75

A 22. § (5) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

76

A 22. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 20. §-a iktatta be.

77

A 23. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

78

A 23. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

79

A 23. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 21. § (2) bekezdése iktatta be.

80

A 24. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

81

A 24. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 22. §-a iktatta be.

82

A 25. § a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

83

A 25. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 23. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

84

A 25. § (6) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 23. § (2) bekezdése iktatta be.

85

A 26. § (4) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 12. §-a iktatta be.

86

A 26. § (5) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 12. §-a iktatta be.

87

A 26. § (6) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 12. §-a iktatta be.

88

A 26. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 12. §-a iktatta be.

89

A 26. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 24. §-a iktatta be.

90

A 27. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 25. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

91

A 27. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

92

A 27. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

93

A 28. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

94

A 29. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 26. §-ával megállapított szöveg.

95

A 29. § (6) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

96

A 30. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg.

97

A 30. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

98

A 31. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

99

A 32. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

100

A 33. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

101

A 34. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 27. §-a iktatta be.

102

A 35. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

103

A 36. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

104

A 38. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 28. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

105

A 38. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 28. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

106

A 38. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 28. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

107

A 38. § (6) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

108

A 38. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 28. § (4) bekezdése iktatta be.

109

A 39. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 29. §-ával megállapított szöveg.

110

A 39. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

111

A 39. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

112

A 40. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 30. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

113

A 40. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 30. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

114

A 40. § (6) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

115

A 42. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 22. § g) pontja hatályon kívül helyezte.

116

A 43. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 16. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

117

A 43. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 31. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

118

A 43. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 16. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

119

A 43. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 31. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

120

A 43. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 31. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

121

A 43. § (5) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

122

A 43. § (6) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 31. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

123

A 43. § (7) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 16. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

124

A 43. § (7) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

125

A 43. § (8) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

126

A 44. § (1) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 32. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

127

A 44. § (2) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

128

A 44. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 17. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

129

A 44. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

130

A 44. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 17. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

131

A 44. § (4) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 32. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

132

A 45. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2020. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 33. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

133

A 46. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2020. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 33. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

134

A 47. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2020. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 33. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

135

A 48. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

136

A 49. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2020. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 33. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

137

Az 50. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 22. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

138

Az „Általános településkép-védelmi előírások” alcím címe a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 19. §-ával megállapított szöveg.

139

Az 51. § a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 20. §-ával megállapított szöveg.

140

Az 51. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

141

Az 51. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

142

Az 51. § (4) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

143

Az 52. § (1) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

144

Az 52. § (2) bekezdése a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 35. §-ával megállapított szöveg.

145

Az 52. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

146

Az 54. § (3) bekezdését a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 36. §-a iktatta be.

147

Az 55. §-t a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

148

A VI/A. Fejezetet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 37. §-a iktatta be.

149

Az 1. melléklet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 21. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

150

Az 1. melléklet 2. pontját a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2012. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdése iktatta be.

151

A 2.a. melléklet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 21. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

152

A 2.a. mellékletet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

153

A 2.b. melléklet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 21. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

154

A 2.b. mellékletet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

155

A 2.d. mellékletet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2020. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 33. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

156

A 4. mellékletet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete 21. § (4) bekezdése iktatta be.

157

A 4. mellékletet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

158

Az 5. mellékletet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 37. § (1) bekezdése iktatta be.

159

A 6. mellékletet a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 37. § (2) bekezdése iktatta be.

160

Az 1. függeléket a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 39. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

161

A 2. függeléket a Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 38. §-a iktatta be.