Babócsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2020. (XI.3.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról szóló 9/2017. (VIII. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 11. 03- 2020. 11. 03



Babócsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 9/2017. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az e rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítása kérelemre vagy hivatalból indul. A kérelemre induló eljárások esetén formanyomtatvány áll rendelkezésre. A kérelmek a Csokonyavisontai Közös Önkormányzati Hivatal Babócsai Kirendeltségén (a továbbiakban: közös hivatal) személyesen, vagy postai úton nyújthatók be.”


2. §


A Rendelet a 17. §-t követően a következő 17/A. §-sal egészül ki:


„17/A. §


„(1) Karácsonyi támogatásban részesíti a képviselő-testület a községben állandó lakóhellyel rendelkező, a lakóhelyén életvitelszerűen tartózkodó személyeket.


(2) Karácsonyi támogatásra jogosult a lakott ingatlanban életvitelszerűen tartózkodó, állandó lakóhellyel rendelkező személy. A megállapítás szempontjából a személyiadat- és lakcímnyilvántartás tárgyév november 23. napján érvényes adatai az irányadók.


(3) Egy lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg az ellátás, függetlenül az ingatlanban található háztartások, valamint lakók számától.



(4) Az (1) bekezdésben meghatározott támogatás mértéke 12 500 Ft értékű tartós élelmiszercsomag/lakott ingatlan, melyben állandó lakóhellyel rendelkező és lakóhelyén életvitelszerűen tartózkodó személy él.


(5) A karácsonyi támogatást a képviselő-testület jövedelemtől függetlenül, tárgyév december hónapjában, egyszeri természetbeni szociális ellátásként, hivatalból indult eljárás keretén belül biztosítja.”




3. §



Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. Hatályát veszti a Rendelet 17. §-a, 18/A. §-a.




Babócsa, 2020. november 2.

                       



                    Jáger Gábor                                                         Balla Róbert

                   polgármester                                                      címzetes főjegyző         




Záradék:  A rendelet hirdetőtáblára helyezve: 2020. november 3.              




                                                                                                     Tulok Mónika

                                                                                                                  aljegyző