Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 15

Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.03.15.

Babócsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését

a) 688 537 576 Ft bevétellel

b) 688 537 576 Ft kiadással

állapítja meg.

(2) A bevételi főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) Működési költségvetés bevételei 156 230 666 Ft

aa) Önkormányzat működési támogatásai 38 743 269 Ft

ab) Működési célú támogatások államháztartáson belülről 62 339 578 Ft

ac) Közhatalmi bevételek 53 000 000 Ft

ad) Működési bevételek 2 147 819 Ft

ae) Működési célú átvett pénzeszközök 0 Ft

b) Felhalmozási költségvetés bevételei 0 Ft

ba) Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről 0 Ft

bb) Felhalmozási bevételek 0 Ft

bc) Felhalmozási célú átvett pénzeszközök 0 Ft

c) Finanszírozási bevételek 532 306 910 Ft

jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) Működési költségvetés kiadásai 223 963 563 Ft

aa) Személyi juttatások 73 877 840 Ft

ab) Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 7 792 620 Ft

ac) Dologi kiadások 53 474 158 Ft

ad) Ellátottak pénzbeli juttatásai 9 500 000 Ft

ae) Egyéb működési célú kiadások 30 351 932 Ft

af) Tartalék 48 967 013 Ft

b) Felhalmozási költségvetés kiadásai 463 024 282 Ft

ba) Beruházások 15 843 499 Ft

bb) Felújítások 447 180 783 Ft

bc) Egyéb felhalmozási kiadások 0 Ft

c) Finanszírozási kiadások 1 549 731 Ft

jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 2. és 3. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 2. és 3. mellékletek szerint állapítja meg.

(6) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 4., 5. és 6. melléklet részletezi.

(7) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

(8) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből vagy az előző év(ek) költségvetési maradványának igénybevételével történik.

A költségvetés részletezése

4. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az 7. melléklet részletezi.

(2) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások és felújítások kiadásainak részletezését a 9. melléklet szerint határozza meg.

(4) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület az éves létszám előirányzatot a 11. melléklet szerint engedélyezi.

(6) A képviselő-testület a kiadások között 48 967 013 Ft általános, 0 Ft céltartalékot állapít meg.

(7) Az önkormányzat lakosságnak juttatott támogatásait, a szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat a 12. melléklet részletezi.

(8) Az önkormányzat által nyújtott támogatások, kölcsönök részletezését a 13. melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat által átvett pénzeszközök részletezését a 14. melléklet tartalmazza.

(10) A helyi adók és egyéb közhatalmi bevételek részletezését a 15. melléklet tartalmazza.

Béren kívüli, és béren kívüli juttatásnak nem minősülő juttatások

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatott közalkalmazottak, valamint munkavállalók részére cafeteria juttatásként éves 200 000 Ft-ot biztosít SZÉP Kártyára utalással.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdésben felsorolt foglalkoztatottak részére a munkába járással kapcsolatos gépjármű költségtérítést 30 Ft/km összegben állapítja meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

6. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(5) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

7. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 300 000 Ft összeghatárig - mely esetenként a 100 000 Ft összeghatárt nem haladhatja meg - a polgármesterre átruházza.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(4) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet fentiek szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

Támogatási szerződés

8. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:

a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás felhasználásának célját,

d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,

e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,

f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,

g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,

h) a támogatással kapcsolatos iratok, valamint a támogatás felhasználását alátámasztó bizonylatok teljes körű megőrzésének határidejét,

i) a támogatott tevékenység megvalósításában közreműködők bevonásának lehetőségét, a közreműködők által megvalósítható tevékenységeket,

j) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,

k) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.

(3) Nem folyósítható támogatás azon szervezetek részére, melyeknek lejárt határidejű tartozása van az önkormányzat felé, illetve az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezet működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. §-a és 75. §-a alapján a beszámolójának letétbe helyezését nem teljesítette.

(4) Az önkormányzati támogatások felhasználását és a felhasználásról adott számadást ellenőrizni kell.

(5) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

Követelések

9. § (1) A lejárt követelés behajtásáról a polgármester köteles intézkedni.

(2) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 97. §-ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a polgármester az alábbi esetekben saját hatáskörben engedélyezheti a meg nem térült követelések törlését:

a) a felszámolási eljárás alá vont szervezettel szemben fennálló meg nem térült követelés,

b) egyéb, végrehajtás során behajthatatlanná vált, valamint bírósági döntéssel alátámasztott behajthatatlan követelés,

c) a kis összegű lejárt követelések közül azok esetében, melyek érvényesítésével kapcsolatos költségei igazoltan meghaladják a követelés összegét, vagy a követelés összege nem éri el a 10 000 Ft-ot, amennyiben az önkéntes teljesítésre történő felszólítás eredménytelenül zárult.

(3) Követelés lemondásáról a (2) bekezdésben foglaltak kivételével kizárólag a képviselő-testület dönthet.

Készpénzben történő kifizetések

10. § Az Áht. 107. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a képviselő-testület a kiadások készpénzben történő kifizetését az alábbi esetekben engedélyezi:

a) készpénzfizetési számlák,

b) vásárlási előleg,

c) munkavállalók illetmény előlege,

d) munkavállalók utazási költségtérítése,

e) munkavállalók belföldi kiküldetése,

f) polgármester, önkormányzati képviselők tiszteletdíja, költségtérítése,

g) közfoglalkoztatásban dolgozók munkabére,

h) pénzbeli szociális és gyermekvédelmi ellátások.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

11. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

12. § Ez a rendelet 2023. március 15-én lép hatályba.

1. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Címrend

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

1

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

2

Köztemető-fenntartás és működtetés

3

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

4

Informatikai fejlesztések, szolgáltatások

5

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

6

Országos közfoglalkoztatási program

7

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

8

Ár- és belvíz védelemmel összefüggő tevékenységek

9

Telepszerű lakókörnyezetek felszámolását célzó programok

10

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

11

Közvilágítás

12

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

13

Háziorvosi ügyeleti ellátás

14

Háziorvosi ellátás

15

Fogorvosi alapellátás

16

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

17

Ifjúság-egészségügyi gondozás

18

Könyvtári szolgáltatások

19

Közművelődés – közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

20

Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

21

Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejlesztés

22

Egyéb szabadidős szolgáltatás

23

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

24

Biztos Kezdet Gyerekház

25

A gyermekek, fiatalok és családok életminőségét javító programok

2. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Kiadások (Ft)

1

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

államigazgatási feladatok

ÖSSZESEN

2

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

56 429 052

56 429 052

3

Normatív jutalmak

K1102

4

Céljuttatás, projektprémium

K1103

5

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

6

Végkielégítés

K1105

7

Jubileumi jutalom

K1106

8

Béren kívüli juttatások

K1107

1 350 000

1 350 000

9

Ruházati költségtérítés

K1108

10

Közlekedési költségtérítés

K1109

681 160

681 160

11

Egyéb költségtérítések

K1110

12

Lakhatási támogatások

K1111

13

Szociális támogatások

K1112

14

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

12 728

12 728

15

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

58 472 940

58 472 940

16

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

14 916 900

14 916 900

17

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

438 000

438 000

18

Egyéb külső személyi juttatások

K123

50 000

50 000

19

Külső személyi juttatások

K12

15 404 900

15 404 900

20

Személyi juttatások

K1

73 877 840

73 877 840

21

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

7 792 620

7 792 620

22

Szakmai anyagok beszerzése

K311

23

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

6 024 181

6 024 181

24

Árubeszerzés

K313

25

Készletbeszerzés

K31

6 024 181

6 024 181

26

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

318 000

318 000

27

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

377 000

377 000

28

Kommunikációs szolgáltatások

K32

695 000

695 000

29

Közüzemi díjak

K331

17 373 428

17 373 428

30

Vásárolt élelmezés

K332

867 118

867 118

31

Bérleti és lízing díjak

K333

32

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

2 339 924

2 339 924

33

Közvetített szolgáltatások

K335

34

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

35

Egyéb szolgáltatások

K337

18 170 212

18 170 212

36

Szolgáltatási kiadások

K33

38 750 682

38 750 682

37

Kiküldetések kiadásai

K341

38

Reklám- és propagandakiadások

K342

39

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

40

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

7 909 295

7 909 295

41

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

42

Kamatkiadások

K353

65 000

65 000

43

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

44

Egyéb dologi kiadások

K355

30 000

30 000

45

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

8 004 295

8 004 295

46

Dologi kiadások

K3

53 474 158

53 474 158

47

Társadalombiztosítási ellátások

K41

48

Családi támogatások

K42

49

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

50

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

51

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

52

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

53

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

54

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

9 500 000

9 500 000

55

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

9 500 000

9 500 000

56

Nemzetközi kötelezettségek

K501

57

Elvonások és befizetések

K502

5 795 102

5 795 102

58

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

60

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

61

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

19 706 830

19 706 830

62

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

63

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

64

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

65

Kamattámogatások

K510

66

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

4 850 000

4 850 000

67

Tartalékok-általános

K513

48 967 013

48 967 013

68

Tartalékok-cél

K513

69

Egyéb működési célú kiadások

K5

79 318 945

79 318 945

70

Működési kiadások összesen

223 963 563

223 963 563

71

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

72

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

73

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

74

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

12 475 196

12 475 196

75

Részesedések beszerzése

K65

76

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

77

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

3 368 303

3 368 303

78

Beruházások

K6

15 843 499

15 843 499

79

Ingatlanok felújítása

K71

351 703 450

351 703 450

80

Informatikai eszközök felújítása

K72

81

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

82

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

95 477 333

95 477 333

83

Felújítások

K7

447 180 783

447 180 783

84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

88

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

89

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

90

Lakástámogatás

K87

91

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

92

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

93

Felhalmozási kiadások összesen

463 024 282

463 024 282

94

Költségvetési kiadások

K1-K8

686 987 845

686 987 845

95

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

96

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

97

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

98

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

99

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

100

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

101

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

102

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

103

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

104

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

105

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1 549 731

1 549 731

106

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

107

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

108

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

109

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

110

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

1 549 731

1 549 731

111

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

112

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

113

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

114

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

115

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

116

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

117

Finanszírozási kiadások

K9

1 549 731

1 549 731

118

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

688 537 576

688 537 576

3. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Bevételek (Ft)

1

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

államigazgatási feladatok

ÖSSZESEN

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

25 268 807

25 268 807

3

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

4

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

10 168 240

10 168 240

5

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

3 306 222

3 306 222

6

Működési célú központosított előirányzatok

B115

7

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

8

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

38 743 269

38 743 269

9

Elvonások és befizetések bevételei

B12

10

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

13

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

62 339 578

62 339 578

14

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

101 082 847

101 082 847

15

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

16

Társaságok jövedelemadói

B312

17

Jövedelemadók

B31

18

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

19

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

20

Vagyoni tipusú adók

B34

3 000 000

3 000 000

21

Értékesítési és forgalmi adók

B351

50 000 000

50 000 000

22

Fogyasztási adók

B352

23

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

24

Gépjárműadók

B354

25

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

26

Termékek és szolgáltatások adói

B35

50 000 000

50 000 000

27

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

28

Közhatalmi bevételek

B3

53 000 000

53 000 000

29

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

30

Szolgáltatások ellenértéke

B402

1 431 209

1 431 209

31

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

32

Tulajdonosi bevételek

B404

656 610

656 610

33

Ellátási díjak

B405

34

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

35

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

36

Kamatbevételek

B408

37

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

38

Egyéb működési bevételek

B411

60 000

60 000

39

Működési bevételek

B4

2 147 819

2 147 819

40

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

41

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

42

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

43

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

44

Működési bevételek összesen

156 230 666

156 230 666

45

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

46

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

47

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

48

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

49

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

50

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

51

Immateriális javak értékesítése

B51

52

Ingatlanok értékesítése

B52

53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

54

Részesedések értékesítése

B54

55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

56

Felhalmozási bevételek

B5

57

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

58

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

59

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

60

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

61

Felhalmozási bevételek összesen

62

Költségvetési bevételek

B1-B7

156 230 666

156 230 666

63

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

64

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

65

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

66

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

67

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

68

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

69

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

70

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

71

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

72

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

73

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

74

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

69 282 628

69 282 628

75

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

463 024 282

463 024 282

76

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

77

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

78

Maradvány igénybevétele

B813

532 306 910

532 306 910

79

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

80

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

81

Központi, irányító szervi támogatás

B816

82

Betétek megszüntetése

B817

83

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

84

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

85

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

86

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

87

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

88

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

89

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

90

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

91

Finanszírozási bevételek

B8

532 306 910

532 306 910

92

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

688 537 576

688 537 576

4. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Ft)

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

38 743 269

Személyi juttatások

73 877 840

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

62 339 578

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 792 620

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

53 474 158

4.

Közhatalmi bevételek

53 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 500 000

5.

Működési bevételek

2 147 819

Egyéb működési célú kiadások

30 351 932

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

48 967 013

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Céltartalék

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

156 230 666

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

223 963 563

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

69 282 628

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

69 282 628

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Értékpapírok bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

22.

Váltóbevételek

Váltókiadások

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

1 549 731

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

69 282 628

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

1 549 731

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

225 513 294

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

225 513 294

26.

Költségvetési hiány:

69 282 628

Költségvetési többlet:

-

27.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

5. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Ft)

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

15 843 499

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

Felújítások

447 180 783

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

0

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

463 024 282

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

463 024 282

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

463 024 282

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

463 024 282

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

463 024 282

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

463 024 282

27.

Költségvetési hiány:

463 024 282

Költségvetési többlet:

-

28.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

6. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat költségvetési mérlege közgazdasági tagolásban (Ft)

1

Rovat megnevezése

Rovat-szám

2023. évi eredeti ei.

2

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

58 472 940

3

Külső személyi juttatások

K12

15 404 900

4

Személyi juttatások

K1

73 877 840

5

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

7 792 620

6

Készletbeszerzés

K31

6 024 181

7

Kommunikációs szolgáltatások

K32

695 000

8

Szolgáltatási kiadások

K33

38 750 682

9

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

0

10

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

8 004 295

11

Dologi kiadások

K3

53 474 158

12

Társadalombiztosítási ellátások

K41

0

13

Családi támogatások

K42

0

14

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

0

15

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

0

16

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

0

17

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

0

18

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

0

19

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

9 500 000

20

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

9 500 000

21

Nemzetközi kötelezettségek

K501

0

22

Elvonások és befizetések

K502

5 795 102

23

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

0

24

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

0

25

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

0

26

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

19 706 830

27

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

0

28

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

0

29

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

0

30

Kamattámogatások

K510

0

31

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

4 850 000

32

Tartalékok-általános

K513

48 967 013

33

Tartalékok-cél

K513

0

34

Egyéb működési célú kiadások

K5

79 318 945

35

Működési kiadások összesen

223 963 563

36

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0

37

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

38

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0

39

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

12 475 196

40

Részesedések beszerzése

K65

0

41

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

42

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

3 368 303

43

Beruházások

K6

15 843 499

44

Ingatlanok felújítása

K71

351 703 450

45

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

46

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

47

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

95 477 333

48

Felújítások

K7

447 180 783

49

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

0

50

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

0

51

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

0

52

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

53

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

0

54

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

0

55

Lakástámogatás

K87

0

56

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

0

57

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

0

58

Felhalmozási kiadások összesen

463 024 282

59

Költségvetési kiadások

K1-K8

686 987 845

60

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

0

61

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

0

62

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

0

63

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1 549 731

64

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

65

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

66

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

67

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

0

68

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

1 549 731

69

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

0

70

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

0

71

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

0

72

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

0

73

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

74

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

0

75

Finanszírozási kiadások

K9

1 549 731

76

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

688 537 576

77

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

2023. évi eredeti ei.

78

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

38 743 269

79

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

80

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

0

81

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

82

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

83

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

62 339 578

84

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

101 082 847

85

Jövedelemadók

B31

0

86

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

0

87

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

0

88

Vagyoni tipusú adók

B34

3 000 000

89

Termékek és szolgáltatások adói

B35

50 000 000

90

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

91

Közhatalmi bevételek

B3

53 000 000

92

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

0

93

Szolgáltatások ellenértéke

B402

1 431 209

94

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

0

95

Tulajdonosi bevételek

B404

656 610

96

Ellátási díjak

B405

0

97

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

98

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

99

Kamatbevételek

B408

0

100

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

101

Egyéb működési bevételek

B411

60 000

102

Működési bevételek

B4

2 147 819

103

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

0

104

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

0

105

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

106

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

0

107

Működési bevételek összesen

156 230 666

108

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

109

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

0

110

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

111

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

112

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

113

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

0

114

Immateriális javak értékesítése

B51

0

115

Ingatlanok értékesítése

B52

0

116

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

117

Részesedések értékesítése

B54

0

118

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

119

Felhalmozási bevételek

B5

0

120

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

0

121

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

122

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

123

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

124

Felhalmozási bevételek összesen

0

125

Költségvetési bevételek

B1-B7

156 230 666

126

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

127

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

128

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

0

129

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

0

130

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

69 282 628

131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

463 024 282

132

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

0

133

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

0

134

Maradvány igénybevétele

B813

532 306 910

135

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

0

136

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

0

137

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

138

Betétek megszüntetése

B817

0

139

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

0

140

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

532 306 910

141

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

142

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

143

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

144

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

0

145

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

0

146

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

147

Finanszírozási bevételek

B8

532 306 910

148

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

688 537 576

7. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési év azon fejlesztési céljai, amelyek megvalósításához a Gst. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé (Ft)

1

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kiadási eredeti előirányzat

ebből kiadási előirányzat fedezete-saját forrás

ebből kiadási előirányzat fedezete-adósságot keletkeztető ügylet

adósságot keletkeztető ügylet fajtája

adósságot keletkeztető ügylet rovatszáma (B8)

adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja

adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja

adósságot keletkeztető ügylet- várható visszatérítendő összege (kamattal) leáratig mindösszesen

2

hitel/lízing/kölcsön/értékpapír

3

4

5

6

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

7

8

9

10

11

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

12

13

14

15

16

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

17

18

19

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

20

21

22

Részesedések beszerzése

K65

23

24

25

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

26

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

27

Beruházások

K6

0

0

0

0

0

0

0

0

28

29

30

31

32

Ingatlanok felújítása

K71

33

34

35

36

37

Informatikai eszközök felújítása

K72

38

39

40

41

42

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

43

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

44

Felújítások

K7

0

0

0

0

0

0

0

0

45

Az önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a garancia, kezesség érvényesíthetőségéig

46

ebből:

47

ebből:

48

ebből:

8. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Középtávú tervezés (Ft)

Fizetési kötelezettségek

Rovat megnevezése

Rovat-szám

2023. évi előirányzat

2024. évi előirányzat

2025. évi előirányzat

2026. évi előirányzat

1. hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása,

0

0

0

0

2. a számvitelről szóló törvény (a továbbiakban: Szt. ) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára,

0

0

0

0

3. váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke,

0

0

0

0

4. az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege,

0

0

0

0

5. a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése - ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is - a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár,

0

0

0

0

6. a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

0

0

0

0

7. hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

0

0

0

0

ÖSSZESEN:

K9

0

0

0

0

Saját bevételek

Rovat megnevezése

Rovat-szám

saját bevételek 2023.

saját bevételek 2024.

saját bevételek 2025.

saját bevételek 2026.

353/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül

1. a helyi adóból származó bevétel,

B3

53 000 000

53 000 000

53 000 000

53 000 000

2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

B5

1 431 209

1 400 000

1 400 000

1 400 000

3. az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

B5

656 610

656 610

656 610

656 610

4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

B5

0

0

0

0

5. bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

B3

0

0

0

0

6. a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

B6-B7

0

0

0

0

ÖSSZESEN:

55 087 819

55 056 610

55 056 610

55 056 610

9. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Beruházások és felújítások (Ft)

1

Rovat megnevezése

Rovat-szám

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

2

3

4

5

6

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

7

8

9

10

11

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

12

13

14

15

16

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

17

18

19

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

12 475 196

20

Játszótéri eszközök beszerzése, eszközbeszerzés község (lombszívó)

21

Klímaberendezés, számítógép, egyéb kisértékű tárgyieszköz (kv gép)

22

Részesedések beszerzése

K65

23

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

24

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

3 368 303

25

Beruházások

K6

15 843 499

26

Szolgálati lakás felújítás

27

Művelődési ház felújítás

28

Ravatalozó felújítás

29

Kazáncsere, Fűtés rendszer felújítás

30

Óvoda felújítás

31

Csapadékvíz rendezése TOP-2.1.3

32

Ingatlanok felújítása

K71

351 703 450

33

34

35

36

37

Informatikai eszközök felújítása

K72

38

39

40

41

42

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

43

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

95 477 333

44

Felújítások

K7

447 180 783

45

46

Összesen:

463 024 282

10. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (Ft)

EFOP-1.4.3-16 Biztos Kezdet Gyerekház Babócsán

Eredeti ei.

1

K1. Személyi juttatások

2

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3

K3. Dologi kiadások

4

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

5

K5. Egyéb működési célú kiadások

807 830

6

K6. Beruházási kiadások

7

K7. Felújítások

8

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

9

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

807 830

10

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

11

B25 Felhalmozási célú támogatásokfejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

12

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

13

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

14

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

15

B1-B7 Költségvetési bevételek

0

16

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

807 830

17

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

807 830

18

19

20

Csapadékvíz rendezése TOP-2.1.3 pályázat

Eredeti ei.

21

K1. Személyi juttatások

22

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

23

K3. Dologi kiadások

24

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

25

K5. Egyéb működési célú kiadások

26

K6. Beruházási kiadások

0

27

K7. Felújítások

284 682 756

28

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

29

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

284 682 756

30

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

31

B25 Felhalmozási célú támogatásokfejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

0

32

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

33

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

34

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

0

35

B1-B7 Költségvetési bevételek

0

36

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

284 682 756

37

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

284 682 756

38

39

40

Óvoda felújítás TOP_PLUSZ-3.3.1-21-SO1-2022-00015

Eredeti ei.

41

K1. Személyi juttatások

42

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

43

K3. Dologi kiadások

0

44

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

45

K5. Egyéb működési célú kiadások

0

46

K6. Beruházási kiadások

0

47

K7. Felújítások

136 142 020

48

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

49

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

136 142 020

50

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

0

51

B25 Felhalmozási célú támogatásokfejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

52

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

53

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

54

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

55

B1-B7 Költségvetési bevételek

0

56

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

136 142 020

57

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

136 142 020

11. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Foglalkoztatottak létszáma

1

MEGNEVEZÉS

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) ÖNKORMÁNYZAT

2

főjegyző, jegyző, aljegyző, címzetes főjegyző, körjegyző

3

I. besorolási osztály összesen

4

II. besorolási osztály összesen

5

III. besorolási osztály összesen

6

KÖZTISZTVISELŐK, KORMÁNYTISZTVISELŐK ÖSSZESEN

7

igazgató (főigazgató), igazgatóhelyettes (főigazgató-helyettes)

8

főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, osztályvezető, ügykezelő osztályvezető, további vezető

9

főtanácsos, főmunkatárs, tanácsos, munkatárs

10

A, B fizetési osztály összesen

1

11

C, D fizetési osztály összesen

0,75

12

E-J fizetési osztály összesen

1

13

kutató, felsőoktatásban oktató

14

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

2,75

15

vezető

16

egyéb foglalkoztatott

3

17

fizikai alkalmazott,
a költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló (fizikai alkalmazott)

1,75

18

ösztöndíjas foglalkoztatott

19

közfoglalkoztatott

24

20

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

28,75

21

polgármester, főpolgármester

1

22

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja

5

23

alpolgármester, főpolgármester-helyettes,
megyei közgyűlés elnöke, alelnöke

1

24

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

7

25

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

38,5

12. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások (Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

1

mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása

K44

2

mozgáskorlátozottak szerzési és átalakítási támogatása

K44

3

megváltozott munkaképességűek illetve egészségkárosodottak keresetkiegészítése

K44

4

cukorbetegek támogatása

K44

5

helyi megállapítású ápolási díj [Szoctv. 43/B. §]

K44

6

helyi megállapítású közgyógyellátás [Szoctv.50. § (3) bek.]

K44

7

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

8

foglalkoztatást helyettesítő támogatás [Szoctv. 35. § (1) bek.]

K45

9

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

10

hozzájárulás a lakossági energiaköltségekhez

K46

11

lakbértámogatás

K46

12

lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 38. § (1) bek. a) és b) pontok]

K46

13

adósságcsökkentési támogatás [Szoctv. 55/A. § 1. bek. b) pont]

K46

14

természetben nyújtott lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 47. § (1) bek. b) pont]

K46

15

adósságkezelési szolgáltatás keretében gáz-vagy áram fogyasztást mérő készülék biztosítása [Szoctv. 55/A. § (3) bek.]

K46

16

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

17

állami gondozottak pénzbeli juttatásai

K47

18

oktatásban résztvevők pénzbeli juttatásai

K47

19

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

20

időskorúak járadéka [Szoctv. 32/B. § (1) bek.]

K48

21

rendszeres szociális segély [Szoctv. 37. § (1) bek. a) - d) pontok]

K48

22

átmeneti segély [Szoctv. 45. §]

K48

23

temetési segély [Szoctv. 46. §]

K48

24

egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás

K48

9 000 000

25

természetben nyújtott rendszeres szociális segély [Szoctv. 47. § (1) bek. a) pont]

K48

26

átmeneti segély [Szoctv. 47. § (1) bek. c) pont]

K48

27

temetési segély [Szoctv. 47. § (1) bek. d) pont}

K48

28

köztemetés [Szoctv. 48. §]

K48

500 000

29

rászorultságtól függõ normatív kedvezmények [Gyvt. 151. § (5) bek.]

K48

30

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott pénzügyi ellátás

K48

31

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott természetbeni ellátás

K48

32

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

9 500 000

33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

9 500 000

13. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Támogatások, kölcsönök nyújtása és törlesztése ( Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

1

központi költségvetési szervek részére

K504

2

központi kezelésű előirányzatok részére

K504

3

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K504

4

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K504

5

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K504

6

elkülönített állami pénzalapok részére

K504

7

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K504

8

társulások és költségvetési szerveik részére

K504

9

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K504

10

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K504

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

12

központi költségvetési szervek részére

K505

13

központi kezelésű előirányzatok részére

K505

14

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K505

15

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K505

16

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K505

17

elkülönített állami pénzalapok részére

K505

18

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K505

19

társulások és költségvetési szerveik részére

K505

20

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K505

21

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K505

22

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

23

központi költségvetési szervek részére

K506

24

központi kezelésű előirányzatok részére

K506

25

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K506

26

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K506

27

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K506

28

elkülönített állami pénzalapok részére

K506

29

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

10 750 824

30

társulások és költségvetési szerveik részére

K506

8 956 006

31

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

32

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K506

33

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

19 706 830

34

egyházi jogi személyek részére

K508

35

egyéb civil szervezetek részére

K508

36

háztartások részére

K508

37

pénzügyi vállalkozások részére

K508

38

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K508

39

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K508

40

egyéb vállalkozások részére

K508

41

Európai Unió részére

K508

42

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K508

43

egyéb külföldiek részére

K508

44

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

45

egyházi jogi személyek részére

K512

46

egyéb civil szervezetek részére

K512

4 850 000

47

háztartások részére

K512

48

pénzügyi vállalkozások részére

K512

49

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

50

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

51

egyéb vállalkozások részére

K512

52

Európai Unió részére

K512

53

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K512

54

egyéb külföldiek részére

K512

55

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

4 850 000

56

központi költségvetési szervek részére

K82

57

központi kezelésű előirányzatok részére

K82

58

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K82

59

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K82

60

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K82

61

elkülönített állami pénzalapok részére

K82

62

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K82

63

társulások és költségvetési szerveik részére

K82

64

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K82

65

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K82

66

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

67

központi költségvetési szervek részére

K83

68

központi kezelésű előirányzatok részére

K83

69

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K83

70

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K83

71

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K83

72

elkülönített állami pénzalapok részére

K83

73

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K83

74

társulások és költségvetési szerveik részére

K83

75

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K83

76

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K83

77

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

78

központi költségvetési szervek részére

K84

79

központi kezelésű előirányzatok részére

K84

80

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K84

81

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K84

82

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K84

83

elkülönített állami pénzalapok részére

K84

84

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

85

társulások és költségvetési szerveik részére

K84

86

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

87

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K84

88

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

89

egyházi jogi személyek részére

K86

90

egyéb civil szervezetek részére

K86

91

háztartások részére

K86

92

pénzügyi vállalkozások részére

K86

93

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K86

94

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K86

95

egyéb vállalkozások részére

K86

96

Európai Unió részére

K86

97

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K86

98

egyéb külföldiek részére

K86

99

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

100

egyházi jogi személyek részére

K88

101

egyéb civil szervezetek részére

K88

102

háztartások részére

K88

103

pénzügyi vállalkozások részére

K88

104

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K88

105

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K88

106

egyéb vállalkozások részére

K88

107

Európai Unió részére

K88

108

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K88

109

egyéb külföldiek részére

K88

110

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

14. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Támogatások, kölcsönök bevételei ( Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

1

központi költségvetési szervektől

B14

2

központi kezelésű előirányzatoktól

B14

3

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B14

4

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B14

5

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B14

6

elkülönített állami pénzalapoktól

B14

7

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B14

8

társulások és költségvetési szerveiktől

B14

9

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B14

10

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B14

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

12

központi költségvetési szervektől

B15

13

központi kezelésű előirányzatoktól

B15

14

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B15

15

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B15

16

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B15

17

elkülönített állami pénzalapoktól

B15

18

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B15

19

társulások és költségvetési szerveiktől

B15

20

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B15

21

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B15

22

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

23

központi költségvetési szervektől

B16

24

központi kezelésű előirányzatoktól

B16

296 964

25

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B16

9 228 840

26

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B16

27

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B16

25 776 548

28

elkülönített állami pénzalapoktól

B16

27 037 226

29

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B16

30

társulások és költségvetési szerveiktől

B16

31

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B16

32

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B16

33

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

62 339 578

34

központi költségvetési szervektől

B23

35

központi kezelésű előirányzatoktól

B23

36

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B23

37

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B23

38

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B23

39

elkülönített állami pénzalapoktól

B23

40

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B23

41

társulások és költségvetési szerveiktől

B23

42

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B23

43

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B23

44

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

45

központi költségvetési szervektől

B24

46

központi kezelésű előirányzatoktól

B24

47

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B24

48

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B24

49

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B24

50

elkülönített állami pénzalapoktól

B24

51

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B24

52

társulások és költségvetési szerveiktől

B24

53

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B24

54

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B24

55

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

56

központi költségvetési szervektől

B25

57

központi kezelésű előirányzatoktól

B25

58

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25

59

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B25

60

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B25

61

elkülönített állami pénzalapoktól

B25

62

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B25

63

társulások és költségvetési szerveiktől

B25

64

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B25

65

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B25

66

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

67

egyházi jogi személyektől

B62

68

egyéb civil szervezetektől

B62

69

háztartásoktól

B62

70

pénzügyi vállalkozásoktól

B62

71

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B62

72

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B62

73

egyéb vállalkozásoktól

B62

74

Európai Uniótól

B62

75

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B62

76

egyéb külföldiektől

B62

77

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

78

egyházi jogi személyektől

B63

79

egyéb civil szervezetektől

B63

80

háztartásoktól

B63

81

pénzügyi vállalkozásoktól

B63

82

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B63

83

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B63

84

egyéb vállalkozásoktól

B63

85

Európai Uniótól

B63

86

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B63

87

egyéb külföldiektől

B63

88

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

89

egyházi jogi személyektől

B72

90

egyéb civil szervezetektől

B72

91

háztartásoktól

B72

92

pénzügyi vállalkozásoktól

B72

93

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B72

94

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B72

95

egyéb vállalkozásoktól

B72

96

Európai Uniótól

B72

97

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B72

98

egyéb külföldiektől

B72

99

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

100

egyházi jogi személyektől

B73

101

egyéb civil szervezetektől

B73

102

háztartásoktól

B73

103

pénzügyi vállalkozásoktól

B73

104

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B73

105

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B73

106

egyéb vállalkozásoktól

B73

107

Európai Uniótól

B73

108

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B73

109

egyéb külföldiektől

B73

110

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

15. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Helyi adó és egyéb közhatalmi bevételek (Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

1

építményadó

B34

2

épület után fizetett idegenforgalmi adó

B34

3

magánszemélyek kommunális adója

B34

3 000 000

4

telekadó

B34

5

Vagyoni tipusú adók

B34

3 000 000

6

Értékesítési és forgalmi adók

B351

50 000 000

7

ebből: állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

8

ebből: ideiglenes jeleggel végzett tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

9

Gépjárműadók

B354

0

10

ebből: belföldi gépjárművek adójának a központi költségvetést megillető része

B354

11

ebből: belföldi gépjárművek adójának a helyi önkormányzatot megillető része

B354

12

ebből: külföldi gépjárművek adója

B354

13

ebből: gépjármű túlsúlydíj

B354

14

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

15

ebből: tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

B355

16

ebből: talajterhelési díj

B355

17

Termékek és szolgáltatások adói

B35

50 000 000

18

eljárási illetékek

B36

19

igazgatási szolgáltatási díjak

B36

20

felügyeleti díjak

B36

21

ebrendészeti hozzájárulás

B36

22

környezetvédelmi bírság

B36

23

természetvédelmi bírság

B36

24

műemlékvédelmi bírság

B36

25

építésügyi bírság

B36

26

szabálysértési pénz- és helyszíni mbírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közigazgatási bírság helyi önkormányzatot megillető része

B36

27

egyéb bírság

B36

28

Egyéb közhatalmi bevételek

B36