Kaposmérő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (V. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2022. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Hatályos: 2023. 05. 25

Kaposmérő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (V. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.05.25.
az Önkormányzat 2022. évi gazdálkodásának zárszámadásáról
Részletes indokolás
Az 1–12. §-hoz és az 1–46. melléklethez
A 2022. év gazdálkodásának tájékoztatója a költségvetési rendelet szerkezeti rendjének megfelelően került összeállításra.
2022-ben is nagy figyelmet fordítottunk a működési kiadások teljesítésére és a folyó beruházások finanszírozására Kaposmérő Község Önkormányzatánál valamint Intézményeinél.
Önkormányzati feladatellátás általános értékelése
2022. évben Kaposmérő Község Önkormányzata, mind a törvényben előírt, mind a vállalt feladat ellátási kötelezettségének eleget tett.
1. Kaposmérői Bokréta Óvoda és Mini Bölcsőde
1. Óvoda:
A települések fő feladata a köznevelés területén 2022. évben is az óvodai ellátás biztosítása. E feladathoz a 2021. évhez hasonló finanszírozást biztosít a központi költségvetés.
- pedagógusok átlagbér alapú támogatása
- pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbér alapú támogatása
- kiegészítő támogatás jár az óvodapedagógusok minősítéséből fakadó többletkiadásokhoz, létszámuk alapján,
- óvodaműködtetési támogatás szolgálja az intézmény szakmai eszközei beszerzésének, dologi bevételeinek támogatását,
A 2022-es nevelési évre 80 540 300 Ft normatíva illeti meg az intézményt, melyből 69 210 300 Ft személyi kiadásokra, 11 330 000 Ft pedig működésre. Az Óvoda gyermeklétszáma folyamatosan növekszik. 2022 első 8 hónapban 102 fő, melyből 5 kisgyermek SNI-s, 2022. utolsó 4 hónapban 105 fő, melyből 11 fő SNI-s. A gyermeklétszám növekedése miatt a mutatószám 9,8-ra változott.
A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a minimálbér, valamint az ágazati pótlék emelésének ellentételezésére 9 354 422 Ft-ot.
A nevelési feladatokat 1 fő óvodavezető, 8 fő óvoda pedagógus, ebből 1 fő óvodavezető helyettes, a gondozási feladatokat 4 fő dajka és 2 fő óvodai segítő végzi.
2021. júliustól új intézményvezető került kinevezésre Marácziné Keresztes Katalin, aki szeptembertől bölcsőde vezetői szerepet is betölt.
Törzsökné Kászonyi Tímea óvónő felmondott, a helyére Pappné Imrecze Tímea került, aki sajnálatos módon huzamosabb ideig tartós táppénzen volt, így helyettesítését már nyugdíjban lévő volt kollégákkal, megbízási szerződéssel tudtuk csak megoldani.
Az intézmény zavartalan működéséhez elegendő forrást biztosít az állam, nem szükséges önkormányzati forrás bevonása.
1.2 Mini Bölcsőde:
2021. szeptember 14-ével a településen megnyitott a Mini Bölcsőde. Jelenleg 6 fő kisgyermek jár az intézménybe.
A bölcsőde szociális intézmény, ezért a finanszírozása eltér az óvodáétól. Az önkormányzatokat kötött felhasználású támogatás illeti meg az általuk fenntartott bölcsődék, mini bölcsődék kiadásaihoz.
Az ellátottak száma a tárgyév január 31-én beíratott gyermekek száma, vagy a bölcsőde szolgáltatói nyilvántartásban szereplő férőhelyszám 80%-a közül a kedvezőbb. Amennyiben a bölcsőde, mini bölcsőde nem egész évben működik, a férőhelyszámot a működés megkezdését követő hónap 1-jétől, illetve megszűnése hónapjának utolsó napjáig időarányosan kell megállapítani.
A beíratott és a támogatás szempontjából figyelembe vett gyermekek létszáma egyetlen alkalommal és összesen sem haladhatja meg a szolgáltatói nyilvántartásban szereplő férőhelyszámot.
A Mini Bölcsődében 2 fő foglalkoztatott van, Pinczés Ildikó kisgyermekgondozó és Bokor Ildikó bölcsődei dajka.
2. Kaposmérő és Környéke Szociális Társulás
Szociális feladatainak ellátását, ezen belül a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, időkorúak nappali ellátása, valamint a gyermek és családvédelem a Kaposmérő és Környéke Szociális Társuláson keresztül a Kaposmérői Szociális Alapszolgáltatási Központ végzi.
2005. január 28. napjától a Kaposmérő és Környéke Szociális Társulás önálló jogi személyiségű társulásként működik. 15 tagönkormányzatból áll, gesztor település Kaposmérő Községi Önkormányzat.
A Társulás önálló költségvetéssel rendelkezik, önálló könyvvezetésre és beszámoló készítésére kötelezett. Munkaszervezeti feladatait a Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal látja el. Finanszírozását az Önkormányzat biztosítja a zökkenőmentes feladatellátás érdekében. 2022-ben az Intézmény állami támogatásból biztosította működését, nem volt szükség az Önkormányzat plusz hozzájárulására.
Ebben az évben a legnagyobb nehézséget a szociális étkezés okozta. A nyersanyagárak folyamatos emelkedése miatt a közétkeztetők kétszer is árat emeltek.
2022. februárjától Kaposfő, Jákó, Kiskorpád településeken megkezdődött az idősek nappali ellátása, falunként 20 fővel.
A Kaposmérői Szociális Alapszolgáltatási Központ tevékenységét az alábbi kormányzati funkciókon belül látja el a felsorolt településeken:
107051 Szociális étkeztetés
-Kaposmérő, Kaposújlak, Kaposfő, Gige, Hetes, Csombárd, Mike, Hencse, Kőkút, Visnye, Kiskorpád, Jákó, Hedrehely
-szociális étkezők száma 132 fő
107052 Házi segítségnyújtás
-Kaposmérő, Kaposújlak, Kaposfő, Hetes, Csombárd, Mike, Visnye, Kiskorpád, Jákó, Hedrehely,
-gondozottak száma 80 fő
102031 Idősek nappali ellátása- Idősek Klubja (74 fő)
-Kaposmérő
-2022. februárjától Kaposfő, Jákó valamint Kiskorpád településen is működik az idősek nappali ellátása
104042 Család és gyermekjóléti szolgáltatás
-Kaposmérő, Kaposújlak, Somogyaszaló, Somodor, Mike, Hencse, Kőkút, Visnye, Hedrehely
1. Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal
A Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal folyamatosan ellátja a jogszabályok és a képviselő testület határozatainak megfelelő hatósági és egyéb feladatokat. Az Önkormányzatra, valamint az irányítása alatt álló költségvetési szervekre vonatkozóan gazdasági, pénzügyi feladatokat végez.
2020. január 1-vel 5 település csatlakozott a Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatalhoz. A feladatellátás nem csak a gesztortelepülésen, hanem még két kirendeltségen történik, melyek a következők:
Kaposmérő székhely:
-Kaposmérő Községi Önkormányzat
-Kaposújlak Községi Önkormányzat
Kaposfő, Kiskorpád, Jákó Kirendeltsége:
-Kiskorpád Községi Önkormányzat
-Jákó Községi Önkormányzat
-Kaposfő Községi Önkormányzat
Somogyaszalói Kirendeltség:
-Somogyaszaló Községi Önkormányzat
-Somodor Községi önkormányzat
A 2022-es állományi létszám 20 fő, a kirendeltségek létszámösszetétele a következő:
Kaposmérő székhely: 8 fő, ebből 0,5 fő Intézményvezetői feladatkört lát el.
Kaposfő, Kiskorpád, Jákó Kirendeltsége:8 fő ebből
*0,5 főt finanszíroz a Kaposfő Községi Önkormányzat
Somogyaszaló Kirendeltsége: 4 fő, melyből 1 fő 4 órás
1. Faluház és Fodor András Községi és Iskolai Könyvtár
Kaposmérő Községi Önkormányzat a törvényben kötelezően előírt közművelődési feladatok biztosítását-figyelembe véve a lakossági igényeket-a Faluház közreműködésével valósítja meg. 2022-ben számos rendezvény szerveztek meg. A gyermeknap a falunappal együtt, a Szüreti Fesztivál, advent, bormustra, különböző ünnepélyes megemlékezések, átadó ünnepségek.
A nyilvános könyvtári ellátást, illetve a könyvhasználathoz való jog érvényesülése a Fodor András Községi és Iskolai Könyvtár fenntartásán keresztül térítésmentesen biztosított a lakosság részére.
5. Egészségügyi ellátás:
A település az egészségügyi feladatait vállalkozó háziorvosokkal, valamint fogorvosokkal biztosítja. 1 fő védőnő végzi a 49/2004. (V. 21.) ESzCsM rendeletben meghatározott feladatokat, aki 2019. január 1-től szintén vállalkozóként végzi a feladatát. Falugondnoki szolgáltatás keretében biztosított a szociális étkezés kiszállítása a településen, a járóképtelen betegek és idősek szállítása a háziorvosi rendelőbe, valamint más egészségügyi intézménybe, a hátrányos helyzetű gyermekek óvodába és iskolába való eljuttatása.
Beszámoló a Kaposmérő Községi Önkormányzat, valamint intézményeinek 2022. évi gazdálkodásáról
Kaposmérői Községi Önkormányzat 2022. évi gazdálkodása
Bevételek: 1 328 109 671 Ft
Költségvetési bevételek: 973 755 946 Ft
1. Önkormányzatok működési támogatásai: 448 457 016 Ft
1.
1.
1. Helyi önkormányzatok működésének támogatása: 148 161 492 Ft
A Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal működésének támogatása:
120 508 888
Ft, ami a központi költségvetés támogatása az önkormányzati hivatalok működési kiadásaihoz. A finanszírozás részletes magyarázata a Közös Hivatal bevételeinél található.
Zöldterület gazdálkodásával kapcsolatos feladatok:
4 213 440 Ft
A támogatás a települési önkormányzatokat a zöldterületek, és az azokhoz kapcsolódó építmények kialakítása és fenntartásához kapcsolódóan a belterület nagysága alapján illeti meg.
Közvilágítás fenntartása:
7 680 000 Ft
A támogatás a települési önkormányzatokat a településen történő közvilágítás biztosításához kapcsolódóan illeti meg. A támogatás meghatározza a településen kiépített kisfeszültségű hálózat kilométerben meghatározott hossza alapján történik.
Közutak fenntartásának a támogatása: 3 725 455 Ft
A támogatás a települési önkormányzatokat a közutak fenntartásával kapcsolatos feladatokhoz illeti meg.
Köztemető fenntartásával kapcsolatos feladatok támogatása: 1 308 792 Ft
A támogatás a települési önkormányzatokat a köztemető fenntartásával kapcsolatos feladataihoz kapcsolódóan illeti meg.
Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása: 339 150 Ft
A központi költségvetés támogatást biztosít a lakott külterülettel rendelkező települési önkormányzatoknak a 2022. január 1-jei külterületi lakosok száma alapján.
Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása: 8 000 000 Ft
A központi költségvetés támogatást biztosít az önkormányzatok számára a Mötv. 13. §-ában meghatározott egyes kötelező feladatok ellátásához és a polgármesteri illetmény, tiszteletdíj kifizetéséhez.
A kiegészítő támogatás, valamint a polgármester illetményének a külön jogcímen történő finanszírozása megszűnt. Ezen forrás felosztásra került a működéssel kapcsolatos támogatásokba.
A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a minimálbér, garantált minimálbér emelésének ellentételezésére 2 385 767 Ft
1.
1.
1. A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása: 90 512 012 Ft
1.1.2.1 Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása: 47 642 700 Ft
A központi költségvetés a Kjt., az Nkt., valamint a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: köznevelési Kjtvhr.), továbbá egyéb, a kereseteket meghatározó jogszabályok alapján elismert átlagbéralapú támogatást biztosít az óvodát fenntartó önkormányzat részére az általa fenntartott óvodában foglalkoztatott pedagógusok béréhez és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adóhoz.
1.1.2.2 .Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz jogcím: 1 533 600 Ft
A központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosít az Nkt. 64. §-a szerinti előmeneteli rendszer keretén belül lebonyolított minősítési eljárás során 2022. január 1-jén Pedagógus II., Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatú besorolással rendelkező pedagógusok, a bölcsődében és mini bölcsődében foglalkoztatott felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők (a továbbiakban: felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők), valamint Pedagógus II. fokozatba átsorolt, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők béréhez. A támogatás az önkormányzatot az általa fenntartott óvodai, bölcsődei és mini bölcsődei intézményben 2022. évben ténylegesen foglalkoztatott pedagógusok, felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők és pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők időarányosan figyelembe vett, egy tizedesre kerekített száma alapján illeti meg.
1.1.2.3. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása jogcím: 20 034 000 Ft
A támogatás igénylése szempontjából a segítői létszám - beleértve a pedagógus szakképzettséggel, szakképesítéssel rendelkező segítőket is - az Nkt. 2. melléklete szerint elismerhető és pedagógusok nevelőmunkáját segítő munkakörben foglalkoztatotti létszám, de legfeljebb a 2022. évben a ténylegesen foglalkoztatott segítők, teljes munkaidőre átszámított átlagos száma, egy tizedesre kerekítve.
1.
1.
1.
1. Óvoda működési támogatás: 11 330 000 Ft
A támogatás az önkormányzatot az óvoda működésével és feladatellátásával összefüggő kiadásaihoz kapcsolódóan illeti meg az általa fenntartott óvodában nevelt gyermeklétszám után, azzal, hogy minden gyermeket egy főként kell figyelembe venni.
1.
1.
1.
1. A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a minimálbér, garantált minimálbér emelésének ellentételezésére 9 354 422 Ft
A Kincstár az egyik 3 főnek számító SNI-s kisgyermeket, 2 főnek minősítette, így a normatívából 563 150 Ft-ot elvont.
1.
1.
1. A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása: 155 954 387 Ft
1.1.3.1. Szociális feladatok: 145 048 387 Ft
Időskorúak nappali intézményi ellátása: 24 706 120 Ft
A támogatást azok az önkormányzatok vehetik igénybe, amelyek időskorúak nappali ellátását biztosító intézményt tartanak fenn. A támogatás az önkormányzatokat az ellátottak száma szerint illeti meg. 74 fő.
Család és gyermekjóléti szolgálat: 15 863 528 Ft
A támogatásra a feladat ellátására kötelezett önkormányzat, azaz az önálló polgármesteri hivatalt működtető, illetve a közös önkormányzati hivatal székhelye szerinti önkormányzat jogosult. Ez utóbbi esetben a támogatás igénylője a támogatásból a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó valamennyi település feladatellátását biztosítja.
A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a minimálbér, garantált minimálbér emelésének ellentételezésére 3 113 550 Ft
Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása: 18 091 558 Ft
Ez a támogatás a pénzbeli szociális ellátások, a szociális és gyermekjóléti feladatok, a gyermekétkeztetés feladataira, egyéb állami támogatással nem fedezett részére, a gyermekétkeztetés térítési díjának szociális alapon történő egyedi mérséklésére vagy elengedésére szolgál.
Szociális étkeztetés: 9 547 520 Ft
A támogatás az önkormányzatoknak a szociális étkeztetés feladataihoz kapcsolódik.
A támogatás az önkormányzatot a szociális étkeztetésben ellátottak száma szerint illeti meg. Szociális étkezők létszáma: 132 fő
Házi segítségnyújtás – személyi gondozás: 39 142 920 Ft
A támogatásra az az önkormányzat jogosult, amely a házi segítségnyújtást működteti.
A támogatás az önkormányzatot a házi segítségnyújtás szociális segítés keretében ellátott személyek száma, személyi gondozás esetén a számított ellátotti létszám szerint illeti meg.
Az ellátottak száma éves átlagban nem haladhatja meg a szolgáltatói nyilvántartásba véglegessé vált döntéssel bejegyzett ellátotti létszám 100%-át.
Ellátottak száma: 80 fő
Falugondnoki szolgáltatás 4 590 600 Ft
A támogatásra az az önkormányzat jogosult, amely falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatást tart fenn.
A támogatás az önkormányzatot az ellátást biztosító szolgálat száma alapján illeti meg.
Szociális ágazati póték: 13 933 191 Ft
A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a
minimálbér, garantált minimálbér emelésének
ellentételezésére
16 059 400 Ft
Az év végi mutatószám felmérés alapján a szociális ágazatra 1 350 780 Ft pótlólagos normatíva került lehívásra, melyet a kincstár 2023. májusában fog kiutalni.
1.1.3.2. Mini bölcsőde támogatása: 10 906 000 Ft
1.1.3.2.1. Bölcsődei bértámogatás jogcím
A központi költségvetés a Kjt., valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban történő végrehajtásáról szóló 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kjtvhr.), továbbá egyéb, a kereseteket meghatározó jogszabályok alapján elismert átlagbéralapú támogatást biztosít a bölcsődét, mini bölcsődét fenntartó önkormányzatok részére, az általuk foglalkoztatott kisgyermeknevelők, szaktanácsadók és bölcsődei dajkák (a továbbiakban együtt: szakmai dolgozók) béréhez, valamint az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó kifizetéséhez. A szakmai dolgozók körébe tartozik a szakmai feladatokat ellátó bölcsődevezető, intézményvezető is. A bértámogatás szolgál a bölcsődei pótlék és az arra tekintettel fizetendő szociális hozzájárulási adó kifizetésére is. 8 520 000 Ft
A mutatószám nem haladhatja meg a ténylegesen dolgozók állományi létszámát, amely 2 fő.
1.1.3.2.2. Bölcsődei üzemeltetési támogatás jogcím
A központi költségvetés támogatást biztosít az önkormányzatoknak az általuk biztosított bölcsődei, mini bölcsődei feladattal összefüggésben felmerülő kiadásokhoz a személyi térítési díjból származó elvárt bevételek figyelembevételével. 2022-es évre 0 Ft-ot biztosított az állam.
1.1.3.2.3. A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a minimálbér, garantált minimálbér emelésének ellentételezésére 2 386 000 Ft
1.
1.
1. A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak a támogatása: 20 340 831 Ft
1.1.4.1.-Intézményi gyermekétkeztetés támogatása: 17 549 073 F
A Kaposmérői Bokréta Óvoda és Mini Bölcsődében, valamint a Kaposmérői Hunyadi János Általános Iskolában étkező gyermekek után járó normatíva.
1.
1.
1.
1. Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása: 1 252 290 Ft
A támogatás a rászoruló gyermekek Gyvt. 21/C. § (1) bekezdés a) pontjában szereplő gyermekek szünidei étkeztetését biztosító önkormányzatokat illeti meg, az étkezési adagok száma alapján. Az étkezési adagok számába beleértendő a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 13/A. § (1)-(2) bekezdése szerint biztosított szünidei étkeztetés is.
1.1.4.3. A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a minimálbér, garantált minimálbér emelésének ellentételezésére 1 539 468 Ft
Az év végi mutatószám felmérés alapján a gyermekétkeztetésre 1 435 719 Ft pótlólagos normatíva került lehívásra, melyet a kincstár 2023. májusában fog kiutalni.
1.
1.
1. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak a támogatása: 5 424 063 Ft
1.1.5.1.A támogatások a kulturális alapellátás biztosításához, a muzeális intézmények fenntartásához, a nyilvános könyvtári feladatok ellátásához és a közművelődési alapszolgáltatások biztosításához járulnak hozzá, amely 5 424 063 Ft
1.
1.
1. Kiegészítő támogatások: 25 666 923 Ft
A helyi Önkormányzatok kiegészítő támogatásai esetében az ilyen jogcímen kapott támogatás nem tervezhető, mivel ezt év közben pótelőirányzatként kapja az Önkormányzat, melyet a költségvetésből az állam át is utal az Önkormányzat számlájára. Ezen támogatások év közben a Belügyminisztérium rendeleteiben jelennek meg, melyből:
-szociális tűzifára 2 409 825 Ft
-lakossági víz és csatornaszolgáltatás fejlesztésére, karbantartására 7 031 800 Ft pályázati forrás, amit a Drv Zrt részére átadásra került
-polgármesterek illetménytámogatása: 3 610 011 Ft
-a kieső iparűzési adó kormány által biztosított része 12 615 287 Ft
1.
1.
1. Elszámolásból származó bevételek: 2 397 308 Ft
A 2022. januárban leadott normatíva felhasználás alapján 2021. évre vonatkozóan póttámogatás.
1. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről:
1. 281 415 Ft
1.
1. Közmunkaprogramra START munka keretében működési célú támogatás bevétele
A közfoglalkoztatási program támogatása 5 581 415 Ft.
1.
1. Diákmunka támogatása 2 273 508 Ft
3. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről: 454 738 431 Ft
3.1. A felhalmozási célú önkormányzati támogatás 18 801 45 Ft
Az önkormányzat vis maior támogatást kapott a 2022.májusában bekövetkezett jég és viharkár ellentételezésére.
A vis maior támogatás felhasználásának részletes szabályairól szóló 9/2011. (II. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: vis maior rendelet) alapján a helyi önkormányzatok egyes természeti károkból adódó, indokolt és szükséges védekezéssel összefüggő kiadások részbeni vagy teljes megtérítése, a helyi önkormányzat tulajdonában lévő építményben vagy az állam tulajdonában és a helyi önkormányzat vagyonkezelésében lévő, kötelező feladatellátást szolgáló épületben a vis maior események okozta károk helyreállításának és a katasztrófavédelmi szúnyoggyérítéssel összefüggő kiadások részbeni támogatásának forrásául.
3.2. Egyéb felhalmozási célú támogatás 374 132 683 Ft
3.2.1. TOP 3.1.1 Kerékpárút kialakítása pályázat Kaposújlaki gesztorral, 2019-ben megkapott előleg 102 849 992 Ft. A teljes pályázati forrás kiutalásra került, felhasználásra még nem került. A Kormány megadta a ráemelési kérelmet, így a megnövekedett költségekre 28 727 355 Ft plusz támogatást kaptunk.
1.
1.
1. VP 6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi utak fejlesztése
Felújított útszakasz: Hetesi út, szeméttelephez vezető út, Ebédvesztő út felújítása pályázat támogatási összege: 289 736 633 Ft
Pályázati forrás: 144 868 316 Ft
Önerő:15 249 299 Ft
1.
1.
1. TOP Plusz 1.2.1-21-S01-2022. Csapadékvíz elvezetés felújítása pályázat
Hunyadi utca, Zrinyi utca, Rákóczi utca egyrésze
100 %-os lehívott támogatás előleg 229 264 367 Ft
4.Közhatalmi bevételek: 43 555 637 Ft
Kommunális adó: 5 012 059 Ft
2022-ben 924 db ingatlanra kerül a kommunális adó kivetésre.
Iparűzési adó: 35 189 605 Ft
A 639/2020. (XII.22.) Kormányrendelet alapján a kormány a helyi iparűzési adó mértékét 1 %-ra csökkentette. A4/2021 (I.14.) Kormányrendelet kimondja, hogy minden 25 000 fő alatti település kiegészítő támogatásként megkapja az államtól a 2022-ben kieső iparűzési adóbevételét két részletben, június és október hónapokban kerül sor a folyósításra.
Talajterhelési díj: 2 126 625 Ft
17 lakás talajterhelési díja jelenik meg.
Gépjárműadó: 0 Ft
A koronavírus miatt az állam 2020-tól elvonta a gépjárműadó 100 %-át.
Egyéb közhatalmi bevételek: 587 400 Ft
Bírságokból, pótlékokból és végrehajtási költségekből származó bevétel 100%-a, a környezetvédelmi bírság 30%-a az önkormányzati költségvetés bevételeit növeli.
5. Működési bevételek: 81 369 942Ft
5.1. Szolgáltatások, bérleti díjak: 31 440 857 Ft
1.
1. szennyvízszállítás HBP Speed Kft 4 268 560 Ft
2. szennyvízszállítás Táskai Kálmán 678 260 Ft
3. Egyéb szolgáltatások (gépi munka, kaszálás, szárzúzás, szállítás, gyűjtőhely üzemeltetés) 4 014 939 Ft
4. vendéglátó egységek bérleti díja 1 738 000 Ft
5. lakbér 1 999 897 Ft
6. Sportolók szállítása: 180 390 Ft
7. Sírhely megváltás: 179 449 Ft
8. gyűjtőhely üzemeltetés:2 576 000 Ft
9. házasságkötés 100 000 Ft
10. Inert -Inwest Kft-nek végzett szolgáltatások 2 620 000 Ft
11. egyéb 430 605 Ft
12. Iparterület bérleti díja: 9 744 937 Ft
13. helypénz, faluház bérleti díja: 2 470 450 Ft
14. Sportpálya bérleti díj: 439 370 Ft
5.2.Közvetített szolgáltatások: 2 444 035 Ft
vendéglátó egységek, Orvosi rendelő, védőnő, Szaszk közüzemi díjai, a Tankerület napelem bérletei díja, szegregácius lakások bérleti díja,
1.
1. Koncessziós díjból származó bevételek: 22 919 580 Ft
A DRV Rt-től kapott koncessziós díj bevétel.
A DRV Rt-től kapott koncessziós díjat csak célirányosan, az ívóvíz- és szennyvízhálózat bővítésére, fejlesztésére lehet felhasználni.
A DBR Kft által fizetett eszközhasználati díj (szeméttelep) 5 048 083 Ft
5.4.Áfa: 14 530 175 Ft
1.
1. Egyéb működési bevételek: 1 796 741 Ft
1.
1. Biztosító által fizetett kártérítés: 2 939 958 Ft
2. Kamat és árfolyambevételek: 5 141 676 Ft
Az ipari park bérleti szerződéseiből járó késedelmi kamatok.
1. Működési célú átvett pénzeszköz: 1 104 502 Ft
-Kamatmentes kölcsön visszatérítése kerül ide könyvelésre 677 000 Ft.
-Szociális Alapba magánszemélyek, valamint vállalkozások támogatása: 427 502 Ft
1. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz: 53 300 Ft
Viziközmű tartozások kiegyenlítése kerül ide könyvelésre.
Finanszírozási bevételek: 354 353 725 Ft
1. Az előző évi pénzmaradvány igénybevétele: 306 160 559 Ft
A pénzmaradványból 306 160 559 Ft, amiből feladattal terhelt 245 525 156 Ft
* TOP 3.1.1. Fenntartható kerékpáros közlekedés fejlesztés Kaposújlak térségében pályázat forrása, 101 262 492 Ft
* EFOP 1.6.2 Szegregált élethelyzetek felszámolása melyből még feladattal terhelt 2 803 564 Ft
*koncessziós díj felhasználása 16 079 862 Ft
*rekultiváció 12 810 921 Ft
*Konyha felújítás pályázat: 99 768 317 Ft
*Magyar Falvak programban falubusz vásárlás:12 800 000 Ft
Szabad pénzmaradvány 60 635 403 Ft
1. Belföldi értékpapírok bevételei: 30 000 000 Ft
A Magyar Államkincstárnál 2021. évben önkormányzati kötvény vásároltunk 80 000 000 Ft értékben, amiből 30 000 000 Ft névértékű kötvényt értékesítettünk.
1. Államháztartáson belüli megelőlegezések: 18 193 166 Ft.
2023. évi normatíva megelőlegezése a 2022. évi decemberi bérek kifizetésére
Kiadások:
A kiadások nagyságrendjének meghatározásánál – figyelembe véve természetesen az előzőekben felvázolt forráslehetőségeket – elsődlegesnek tekintettük a település, az intézményhálózat működtetésének biztosítását, jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítését, a Képviselő testület 2022. évi döntéseit.
1. Költségvetési kiadások: 647 117 243 Ft
1. Személyi juttatások és a munkáltatót terhelő járulékok: 55 491 849 Ft
A törvény szerinti illetmények soron az alábbi szakfeladaton lévő dolgozók bére jelenik meg: (figyelembe véve az előírt minimálbért és besorolási osztályokat)

Megnevezés

Létszám (fő)

Faluház

2

Kommunális csoport

4

Falugondnok

1

Közhasznú munkások

6

Összesen

13

A választott tisztségviselők soron az alábbi jogcímen lévő dolgozók bére jelenik meg: (figyelembe véve az előírt minimálbért és besorolási osztályokat)

Megnevezés

Létszám (fő)

polgármester

1

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja,

4

alpolgármester,

2

külső bizottsági tag:

2

Egyéb jogviszonyban lévő dolgozók juttatása soron az alábbi jogcímen lévő dolgozók bére jelenik meg

Megnevezés

Létszám (fő)

Fizikoterápiás asszisztensnő

1

Fűtő

1

A személyi juttatások költségsoron számoltunk a kötelező béremeléssel, 2022. január 01-től a garantált minimálbér 219 000 Ft – ról 260 000 Ft-ra, a minimálbér 200 000 Ft-ra emelkedett.
A munkaadót terhelő szociális hozzájárulási adó 13 %-.
A béren kívüli juttatás soron a (közhasznú munkások nélkül) 96 000,-Ft/fő cafetéria összeg van beállítva.
A külső személyi juttatások összegében a képviselői díjak, a nem saját dolgozónak fizetett juttatás soron a fizikoterápiás gépeket kezelő asszisztens, valamint a fűtő megbízási díja szerepel.
A kaposmérői honlap szerkesztésére Harangozó Csaba képviselő úrral havi 58 000 Ft-os megbízási szerződést kötöttünk.
1. Dologi kiadások:126 413 834 Ft
A dologi kiadások a feladatfinanszírozásnak megfelelően kerültek beállításra. A szigorú feladatfinanszírozás miatt a kötelező feladatokon felüli önálló feladatok finanszírozása csak saját bevételből lehetséges.
A dologi kiadások között szerepelnek a kötelező feladatok (pl. köztisztaság, zöldterület fenntartás, köztemető fenntartás stb.) ellátásához szükséges üzemeltetéséhez anyagok beszerzése, karbantartások. Itt jelentkeznek a közüzemi díjak, közvilágítás költségei.
Szakmai anyagokra 443 186 Ft-ot költöttünk, elsősorban könyvtári könyvekre, magazinokra, valamint háziorvosoknak, védőnőknek szükséges eszközökre.
Üzemeltetési anyagokra 10 458 505 Ft-ot fordítottunk.
-a közfoglalkoztatási program által előírt munkaruha, szerszámok, eszközök beszerzése, takarítószerek, védőital vásárlása.
- üzemanyag a falubuszokba, valamint a munkagépek működtetéséhez. 3 634 577 Ft, ami az üzemanyagárak emelkedése miatt 1 500 000 Ft-tal több, mint az előző évben
-szociális tűzifa vásárlás 2 145 000 Ft
-rendezvényekhez (Falunap, Nyári tábor) vásárlás.
Karbantartási munkálatok eddig 16 474 939 Ft-ba kerültek az Önkormányzatnak.
-Sajnálatos módon a kazán és az aprítógép folyamatos javítást igényelnek, a kommunális csoport gépjárműveinek javítására, a falubuszok, traktorok karbantartására, a munkagépeink, kézi eszközeinek szerelésére 6 754 054 Ft-ot költöttünk.
- a kazán megjavítására 1 876 569 Ft-ot, az óvodai kazán karbantartására 200 000 Ft-ot, az Ipari Park hűtőberendezéseinek ellenőrzésére 166 000 Ft-ot fizettünk.
-közvilágítás karbantartása 440 784 Ft
-óvoda épületének belső falfestése vis maior pályázatból 1 529 559 Ft
-Hunyadi utca 28. szolgálati lakás belső falfestése 334 646 Ft
-vis maior forrásból finanszírozott felújítások, védőfóliák: 1 629 239 Ft
-Területrendezés 2 500 000 Ft
Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások: 7 849 184 Ft
a pályázatok megvalósításához szükséges projektmenedzsment, közbeszerzés, belső ellenőrzés díja
Egyéb szolgáltatások:26 818 685 Ft
rendezvények lebonyolítására, fellépők költsége falunapra, szüretre, nyugdíjas estre
bankköltség 2 382 384 Ft,
műsorgyártás, hangosítás 1 259 142 Ft,
konténer szállítás vis maior pályázatból 14 865 889 Ft
autómentes nap pályázatból 500 000 Ft
mezőgazdasági munkák: 750 000 Ft
Az egyéb dologi kiadás 6 864 493 Ft,
a pályázatok megvalósításához szükséges hatósági díjak, adók stb.
1. Ellátottak pénzbeli juttatása: 5 576 136 Ft

Segélyforma

Összeg Ft

Átmeneti segély

1 261211

Pénzbeni temetési segély

15 000

Lakhatáshoz kapcsolódó támogatás

1 837 087

Iskolakezdési támogatás

360 000

Tehetséggondozás támogatása (Arany János program)

120 000

Szociális Alapból idősek támogatása

315 000

Gyógyszertámogatás

108 000

Ápolási díj

901 430

Köztemetés

408 789

mikulás csomagok

249 619

Összesen:

5 576 136

A foglalkozást helyettesítő támogatás, ápolási díjak kikerültek az önkormányzati támogatások köréből, azonban az állam egyes szociális támogatásokra (tűzifa, szociális feladatok önerő támogatása, egyéb szociális támogatások, kötelező szociális feladatok támogatása, gyermekétkezés támogatása, segélyek) plusz forrást biztosít. Ezen jogcímek az önkormányzat szociális rendeletében kerülnek meghatározásra.
1. Egyéb működési célú kiadások: 125 246 018 Ft
1. Az egyéb működési célú támogatások soron a SZASZK után kapott normatíva társulásnak átadott összege szerepel, ami 112 813 993 Ft.
1. Az egyéb működési célú támogatások áht. kivülre soron az alábbi támogatási összegek szerepelnek: 9 813 216 Ft

Név

Kiutalt támogatás

Tandem SE

150 000

„Együtt a jövőnkért Alapítvány”

150 000

Vörösmarty Baráti Kör Egyesület

200 000

Bokréta Óvodai Egyesület

200 000

Református Egyház

600 000

Kaposmérő Sport Egyesület

5 000 000

Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány

500 000

Zselici Borászok Egyesülete

430 000

Katolikus Egyház

250 000

FUTaMÉRŐ Sport és Kulturális Egyesület

200 000

KÖTÉL Egyesület

20 000

Kaposmérői nyugdíjas klub

400 000

Kaposmérői Dobogó Egyesület

500 000

Polgárőrség

800 000

Rákóczi Szövetség

20 000

Összesen:

9 420 000

Az ukrajnai menekültek 93 216 Ft támogatást nyújtottunk.
A Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány részére a 2021-es támogatásból 300 000 Ft 2022. év januárjában lett kiutalva.
1. A lakosság részére 638 000 Ft kamatmentes kölcsönt nyújtottunk.
2. Elvonások és befizetések: 361 525 Ft.
3. . Hetesi hulladéklerakó bérleti díjának átadása az illetékes önkormányzatok részére 1 194 284 Ft
4. Bursa ösztöndíj: 425 000 Ft
1. Beruházások, felújítások: 327 357 606 Ft
(adatok Ft-ban)

Falubusz beszerzése

14 200 000


csőbúvár szivattyú beszerzése

96 900


Ipari parkban térbeton kialakítása

6 845 300


Gyalogátkelőhely megvilágítása

127 000


Sebességmérő telepítése

2 283 460


Sebességkorlátozó tábla

272 187


Gerendaasztal készítése


127 000


Jurtába padozat készítése

330 200


Csőkamera felszerelése

195 428


Szolgálati lakásba konyhabútor

295 990


Buszmegálló építési terve Sziklai Ákos

440 000


Laptop vásárlás

199 987


Gránit könyöklő, ívóvút készítése

284 000

25 697 452

Kerékpárút pályázat

Talajvédelmi terv

177 800

Ingatlanok vásárlása

1 980 843

Földmérés

2 413 000

4 571 643

Külterületi útak pályázat(Ebédvesztő, Hetesi út)

Mecsek Aszfalt kivitelezése

131 532 503

Műszaki ellenőr

2 850 000

134 382 503

Kossuth utcai ívóvízvezeték kliépítése

végszámla

12 858 750

Csapadékvíz elvezetés pályázat

Tervezés

3 746 500

Projektelőkészítő tanulmány

3 206 500

6 953 000

Vis maior pályázat

Kossuth utca 45.

670 560

Óvoda tetőfelújítás

12 499 454

13 170 014

Konyha felújítás

Tányér és pohármosogatógép

1 574 165

gipszkarton álmennyezet

6 000 750

konyhafelújítás Benedek Generál Kft

119 114 409

*ebből fűtés korszerűsítés

15 231 510

*ebből hőmennyiségszabályozás

2 404 412

Áram rákötés

494 920

Műszaki ellenőrzés

2 540 000

129 724 244

1. Egyéb felhalmozási célú kiadások: 7 031 800 Ft
A lakossági víz és csatornaszolgáltatás karbantartására 7 031 800 Ft pályázati forrás továbbutalása a DRV Zrt részére.
1. Finanszírozási kiadások: 279 229 867 Ft
1. A finanszírozási kiadási soron a Hivatalnak és az Óvodának továbbadott normatív támogatási összeg jelenik meg, a két intézményre összesen 251 746 587 Ft
2. Itt kerül kimutatásra az úgynevezett 13. havi normatíva támogatás visszafizetése, az állami megelőlegezés kiadásként történő kimutatása 14 183 280 Ft
3. Az OTP-nél felvett beruházási hitelek 2021. évre vonatkozó törlesztő részlete az ütemterv alapján 13 300 000 Ft
-Jones vendéglő hitele
-Ipari Park beruházási hitel
-Kaposmérői Bokréta Óvoda és Mini Bölcsőde játszótér kialakítás
Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal 2022.évi gazdálkodása
Bevételek: 138 096 155 Ft
2020. január 1-vel 5 település csatlakozott a Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatalhoz. A feladatellátás nem csak a gesztortelepülésen, hanem még két kirendeltségen történik, melyek a következők:
Kaposfő, Kiskorpád, Jákó Kirendeltsége:
-Kiskorpád Községi Önkormányzat
-Jákó Községi Önkormányzat
-Kaposfő Községi Önkormányzat
Somogyaszaló Kirendeltsége
-Somogyaszaló Községi Önkormányzat
-Somodor Községi önkormányzat
1. Az egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről: 11 940 293Ft
2022. év nehéz év volt a Hivatali dolgozók számára.
2022. áprilisában a Hivatal feladta volt az Országgyűlési választás területi lebonyolítása. A feladat elvégzésére 5 705 488 Ft finanszírozást kaptunk, ami fedezetet nyújtott a HVI, valamint az SZSZB tagok személyi jellegű költségekre, valamint a szükséges dologi kiadásokra.
2022. októberében zajlott az Országos népszámlálás, amit a Hivatal szintén sikeresen lebonyolított.
2. Működési bevételek: 4 915 066 Ft
A Hivatal a Szociális Társulás könyvelési feladatait 1 147 700 Ft-ért látja el. Kaposfő Község
Önkormányzata 1 fő dolgozó bérköltségéhez 1 000 000 Ft-tal hozzájárul. A működési bevételek között szerepel a projektmenedzsmenti díj, valamint az intézmények felé továbbszámlázott telefon költség.
3.Finanszírozási bevételek: 121 654 578 Ft
A Magyarország 2022. évi központi költségvetésről szóló 2022. évi XC törvény tartalmazza az önkormányzati hivatalok működésének állami támogatását. A központi költségvetés támogatást biztosít az önkormányzati hivatal működési kiadásaihoz az Mötv. szerint 2020. november 1-jén működő, illetve a Mötv. 85. § (3a) bekezdése alapján történő kijelölés szerinti hivatali struktúrának megfelelően.
A Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal 2022-ben elismert hivatali létszáma:
21,08 fő 5 495 500 Ft/ fő Összesen: 115 845 140 Ft
A Hivatal működési támogatása a lakosságszám szerint jutó, kiegészítéssel korrigált székhelyre összesített együttes összege: 120 508 888 Ft.
Magyarország 2021.évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC törvény által kapott felhatalmazás alapján a Képviselő-testület az illetményalapot 2021. január 1-től 46 320
forintban határozta meg.
Kiadások: 138 096 155 Ft
A Közös Hivatal költségvetésének nagy hányadát a foglalkoztattak személyi juttatása, valamint annak járulékai adják.
A jelenlegi állományi létszám 20 fő, a kirendeltségek létszámösszetétele a következő:
Kaposmérő székhely: 8 fő,
Kaposfő, Kiskorpád, Jákó Kirendeltsége: 8 fő ebből
Somogyaszaló Kirendeltsége: 4 fő (ebből 1 fő 4 órás)
A Hivatalban 2022-ben is voltak személyi változások. 2021. nyarán Cséki Lajosné 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjba vonult, feladatait Bedő-Papp Kitti vette át. A Kitti 2022. mákusában átkérte magát a Kiskorpádi Kirendeltségre szociális ügyintézőnek. A székhelyen a pályázati ügyintézői munkakört 2022. februárjától Kovács Péter tölti be.
dr. Deák István és felesége, dr. Halas Tünde 2022. áprilisában felmondtak a Kiskorpádi Kirendeltségen. A Kirendeltségvezetői munkakört Müller Ágnes töltötte be 2022. áprilistól 2022. év végéig. Sajnálatos módon ő is felmondott, így a helyére 2023. februárjától dr. Bekes Ildikó került.
A Somogyaszalói Kirendeltségen Tormási Rajmund adóügyi ügyintéző átkérte megát 4 órás munkaviszonyba.
A köztisztviselők 235 000 Ft caffeteria juttatásban részesültek. A Hivatal a teljes összeget szépkártyára kiutalta a dolgozóknak.
A dologi kiadások között a Hivatal folyamatos működésének költségei, valamint a feladat ellátáshoz szükséges szoftverdíjak, szakmai anyagok, irodaszerek beszerzése jelenik meg.
A kirendeltségek lemondtak a havi ellátmányról. Kaposfő telephelyen valamint a Somogyaszalói kirendeltségen az informatikai szolgáltatást saját dolgozóval látják el.
Kaposmérői Bokréta Óvoda és Mini Bölcsőde és Mini Bölcsőde 2022. évi gazdálkodása
Bevételek: 145 145 414 Ft
Óvoda
A települések fő feladata a köznevelés területén 2022. évben is az óvodai ellátás biztosítása. E feladathoz a 2022. évhez hasonló finanszírozást biztosít a központi költségvetés.
- pedagógusok átlagbér alapú támogatása
- pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbér alapú támogatása
- kiegészítő támogatás jár az óvodapedagógusok minősítéséből fakadó többletkiadásokhoz, létszámuk alapján,
- óvodaműködtetési támogatás szolgálja az intézmény szakmai eszközei beszerzésének, dologi bevételeinek támogatását,
A 2022-es nevelési évre 80 540 300 Ft normatíva illeti meg az intézményt, melyből 69 210 300 Ft személyi kiadásokra, 11 330 000 Ft pedig működésre. Az Óvoda gyermeklétszáma folyamatosan növekszik. 2022 első 8 hónapban 102 fő, melyből 5 kisgyermek SNI-s, 2022. utolsó 4 hónapban 105 fő, melyből 11 fő SNI-s. A gyermeklétszám növekedése miatt a mutatószám 9,8-ra változott.
A 8/2022. (I.14.) Kormányrendelet alapján az állam kiegészítő támogatást nyújtott a minimálbér, valamint az ágazati pótlék emelésének ellentételezésére 9 354 422 Ft-ot.
A 2017-től az óvodához kerül a gyermekétkeztetés elszámolása, melynek finanszírozására az állam ebben az évben 20 340 831 Ft-ot biztosít. Saját bevételként megjelenik az ellátottak juttatása, ahol a befizetett térítési díjak kerülnek kimutatásra. Térítési díjat elsősorban az iskolás diákok fizetnek, mivel az óvodai gyermekek számára az állam szociális helyzetre tekintettel biztosítja az ingyenes étkezést.
A nyersanyagárak folyamatos emelkedése miatt a gyermekétkeztetés bevétele nem fedezte a kiadásokat, a különbség a települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb normatívából lett finanszírozva. Az önkormányzatnak saját forrást nem kellett biztosítania.
Mini Bölcsőde
2021. szeptemberével 14-ével a településen megnyitott a Mini Bölcsőde. Jelenleg 6 fő kisgyermek jár az intézménybe.
A mutatószám felmérés alapján a település 8 520 000 Ft állami normatívát kapott
A központi költségvetés működési támogatást biztosít az önkormányzatoknak az általuk biztosított bölcsődei, mini bölcsődei feladattal összefüggésben felmerülő kiadásokhoz a személyi térítési díjból származó elvárt bevételek figyelembevételével. A 2022- es évben a teljes működési támogatást az állam elvonta évközben.
A garantált minimálbér emelésének finanszírozására 2 386 000 Ft kiegészítő támogatást kaptunk.
Kiadások: 144 216 304 Ft
Az intézményeknél a legnagyobb költség a személyi jellegű kiadások. A bérköltségek és annak járulékai 84 371 442 Ft.
A nevelési feladatokat 1 fő óvodavezető, 8 fő óvoda pedagógus, ebből 1 fő óvodavezető helyettes, a gondozási feladatokat 4 fő dajka és 2 fő óvodai segítő végzi.
2021. júliustól új intézményvezető került kinevezésre Marácziné Keresztes Katalin, aki szeptembertől bölcsőde vezetői szerepet is betölt.
Törzsökné Kászonyi Tímea óvónő felmondott, a helyére Pappné Imrecze Tímea került, aki sajnálatos módon huzamosabb ideig tartós táppénzen volt, így helyettesítését már nyugdíjban lévő volt kollégákkal, megbízási szerződéssel tudtuk csak megoldani.
A Bölcsődében Bokor Ildikó 2021. szeptembertől bölcsődei dajka munkakört lát el, a kisgyermeknevelő pedig Pinczés Ildikó.
Az Óvoda zavartalan működéséhez elegendő forrást biztosított az állam, nem volt szükséges önkormányzati forrás bevonása.
A Bölcsőde szociális intézmény, így a finanszírozása teljesen eltér az Óvodáétól. A Kormány a 2022. évi költségvetésben előirányzott működési támogatást a Bölcsődék jelentős részétől teljes mértékben elvonta minden indoklás nélkül. Az intézmény jól gazdálkodott, így ennek ellenére sem kellett plusz forrást biztosítani.
A béren kívüli juttatást a dolgozók döntése alapján az OTP szépkártyájára bruttó 96 000 Ft –ot töltünk fel, vagy bérként havi bruttó 6 695 Ft juttatásként kifizetésre kerül. A költségvetésbe beépítésre került a dadáknak kötelezően előírt védőruha költség (25.000,- forint/fő/év) és az óvónőknek adható munkaruha költség (15.000,-forint/fő/év).
A dologi kiadásoknál az intézmény működési költségei jelennek meg. (rezsi, internet, telefondíj, tisztítószerek, stb.), a szakmai anyagok között a csoportban lévő mindennapi használati játékok vásárlása (babakonyha, kisautó, labda, talicska, kismotor, tornagép,). Az Óvodavezető lecserélte a konyhai evőeszközöket, étkészleteket, poharakat. A kézműves foglalkozásokhoz szükséges anyagok árai folyamatosan emelkednek (irodaszer, textília, gyöngy stb.), ezért magasabb keretet állapítottunk meg.
A 2022-es májusi vihar az Óvoda tetőt jelentősen károsította. Az Önkormányzat a biztosító által fizetett kártérítésből, valamint a vis maior támogatásból teljesen felújította az intézmény tetőszerkezetét. A leázások miatt a csoportszobákat kifestettük. A dolgozóknak az öltözőszobájukat felújítottuk.
Maradványkimutatás
Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendelet szerint maradvány-kimutatást az 5,12,18. számú mellékletek tartalmazzák. A maradvány-kimutatás az alaptevékenység és a vállalkozási tevékenység bevételeit és kiadásait mutatja.
Összes maradvány:312 811 505 Ft.
Az Önkormányzat 2021. évi összevont maradványkimutatása:
Kaposmérő Községi Önkormányzat: 401 762 561 Ft
Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal: 413 782 Ft
Kaposmérői Bokréta Óvoda: 929 110 Ft
Összesen: 403 105 453 Ft
Az előző évi pénzmaradvány
A pénzmaradványból 401 762 561 Ft, amiből feladattal terhelt 383 987 044 Ft
* TOP 3.1.1. Fenntartható kerékpáros közlekedés fejlesztés Kaposújlak térségében pályázat forrása, 97 870 458 Ft
*koncessziós díj felhasználása 25 803 853 Ft
*rekultiváció 15 713 710 Ft
*Külterületi út pályázat: 10 437 813 Ft
*TOP PLUSZ belvízvédelem pályázat 205 838 327 Ft
Ipari park bérleti díj: 10 063 849 Ft
*Csoma helyi identitás program pályázat: 65 868 Ft
*2023. évi 2022. decemberében kifizetett államháztartási megelőlegezés: 18 193 166 Ft
Szabad pénzmaradvány: 17 775 517 Ft
A Magyar Államkincstárnál 2021. évben önkormányzati kötvény vásároltunk 80 000 000 Ft értékben, 2022-ben eladtunk 30 000 000 Ft értékű önkormányzati kötvényt.
KAPOSMÉRŐ Községi Önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzete
Az Önkormányzat vagyona 2022. december 31-re az előző évhez képest 84 371 442 Ft-tal nőtt. A nemzeti vagyonba tartozó befektetett eszközök állománya 2 806 888 982 Ft-ról 3 094 809 621 Ft-ra emelkedett. A Pénzeszközeink 309 854 418 Ft-ról 398 938 340 Ft-ra gyarapodtak, melyből 317 583 113 Ft a Kincstári számlákon vezetett pályázati forrás.
A mérlegtételek jelentős mértékű változásának oka, hogy 2022-ben a Kaposmérői Konyha felújításra került.
Az Önkormányzat sikeresen pályázott a külterületi utak helyreállítására, valamint a csapadékvíz elvezetésre, melynek előlegét az állam a rendelkezésünkre bocsájtotta.
A település hiteltartozása 73 421 542 Ft, ami az Ipari Park beruházáshoz szükséges forrást, a vendéglátóegységek vételárát, valamint új óvoda játszótér kialakítását finanszírozta.
Az Ipari Park beruházásból származó bérleti díjakat az önkormányzat saját célokra nem fordíthatja, vissza kell forgatni az Ipari Parkra. Ennek ellenére a bérleti szerződésekből település jelentős kamatbevételre tett szert.
Az Önkormányzat 50 000 000 Ft névértékű önkormányzati államkötvénnyel rendelkezik a Magyar Államkincstárnál.
A Számviteli törvény előírása alapján a véglegesen kapott vissza nem térítendő, felhalmozási célú támogatásokat halasztott bevételként el kell határolni, ennek köszönhetően emelkedik évről évre a passzív időbeli elhatárolás összege. A bevételek a beruházások adott évi értékcsökkenésének arányos összegével megegyezően visszacsöpögtetésre kerül.
A 2022. éves gazdálkodását értékelve elmondható, hogy az Önkormányzati a kötelező feladatok ellátásához, biztonságos és folyamatos működéséhez szükséges pénzeszközök rendelkezésre álltak.
A képviselő-testület által önként vállalt feladatok finanszírozásához korábbi években a Stabilitási tv. 3.-nek megfelelően beruházási hitel felvétele vált szükségessé.
Az önkormányzat a fennálló hitel törlesztését a saját bevételeiből finanszírozza.
Kaposmérő Községi Önkormányzat és Intézményeinek pénzügyi helyzete 2022-ben a számok tükrében stabilnak mondható, ezt támasztja alá a pénzforgalmilag teljesült bevételek és kiadások pozitív egyenlege is.
A 2022. évben is fő célunk a feladatellátás színvonalának, a gazdálkodás biztonságának a megtartása, valamint az EU-s beruházások megvalósítása.