Szulok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2022 évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 26- 2022. 11. 29

Szulok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2022 évi költségvetéséről

2022.02.26.

Szulok Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm.rendelet 27. §-a értelmében, valamint az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. § (2)-(3) bekezdése, és a 24. § (3) bekezdése alapján az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottsága) és az önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki.

(2) AKépviselő-testület költségvetésében kötelező feladatai mellett önként vállalt feladatként strandfürdő és kempingszolgáltatást lát el, államigazgatási feladatra bevételt és kiadást nem állapít meg.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2022. évi költségvetését 97.833.451,- Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, és 97.833.451,- Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg.Ezen belül:

a) a működési célú bevételt 60.605.331,- Ft-ban

aa) finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0.- Ft-ban

ab) előző évi pénzmaradványt 1.659.692.- Ft-ban

ac) vállalkozási maradványt 0 Ft-ban

b) a működési célú kiadásokat 63.921.962,- Ft-ban

ba) a személyi juttatások kiadásait 30.594.000,- Ft-ban

bb) a munkaadókat terhelő járulékokat és a szociális hozzájárulási adót 3.738.000,- Ft-ban

bc) a dologi kiadásokat 14.235.000,- Ft-ban

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 6.129.000,- Ft-ban

be) egyéb működési célú kiadásokat 7.819.000,- Ft-ban

bf) az általános tartalékot 100.489,- Ft-ban

bg) a céltartalékot 0.- Ft-ban

-

c) a felhalmozási célú bevételt 2.557.000,- Ft-ban

ca) finanszírozási célú pénzügyi műveleteket .0.- Ft-ban

cb) előző évi pénzmaradványt 33.011.428,- Ft-ban

cc) vállalkozási maradványt 0.- Ft-ban

d) a felhalmozási célú kiadást 33.811.000,- Ft-ban

da) intézményi beruházások összegét 4.973.000,- Ft-ban

db) felújítások összegét 28.038.000.- Ft-ban

dc) gépek, berendezések vásárlásának összegét 800.000,- Ft-ban

dd) lakástámogatás összegét 0.-Ft-ban

de) lakásépítés összegét 0.-Ft-ban

df) egyéb felhalmozási kiadások összegét 0.- Ft-ban

állapítja meg.

(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, vállalkozási maradványt – beleértve az Áht. 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 1. melléklet alapján hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiányt az Mötv 111. § (4) bekezdése alapján nem tervez.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit - e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat a 2022. évre tervezett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(6) Az önkormányzat által európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programokat, projekteket a 7. melléklet tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az Áht. 10.§ (4a) bekezdése szerinti költségvetési szervet nem tart fenn.

(8) A képviselő-testület az önkormányzati dolgozók létszámát 5 főben, a közfoglalkoztatottak létszámát az Önkormányzatnál 6 főben határozza meg. A fizetési számlához kapcsolódóan törvény alapján a foglalkoztatotti jogviszonyban: közalkalmazott, Munka törvénykönyve alapján foglalkoztatott állandó dolgozó, főállású polgármester részére havonta adható bankszámla-hozzájárulás mértéke 2022. évben 1.000,- Ft.

(9) Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 10. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet a Képviselő-testület tervez.

(10) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzá járulás részletes szabályairól a 353/2011.(XII.30.) Korm.rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerint adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeket nem tervez a Képviselő-testület.

(11) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

4. § A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal az esetleges átmeneti likviditási nehézségek áthidalására éven belül lejáró hitel felvételére.

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 500.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzatnál céltartalékot nem különít el

(2) A képviselő-testület 2022. évre általános tartalékként 100.489,- Ft-ot különít el.

Több éves kihatással járó feladatok

7. § (1) A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatokat nem tervez.

(2) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011(XII.30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv . 10. § (5) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

8. § A 2022. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 10. melléklet tartalmazza.

Közvetett támogatások

9. § Az Önkormányzat a helyi iparűzési adórendelete szerint adómentességet biztosít a háziorvos részére.

A 2022. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendeletben átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát nem ruházza át

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 15. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

11. § (1) A Közös Hivatal éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a jegyző, mint a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A Közös Hivatal éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A Közös Hivatal tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A Közös Hivatal kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthat be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) A Közös Hivatal éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhat.

12. § A Közös Hivatal pénzmaradványát a fenntartó képviselő-testületek hagyják jóvá.

13. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a Homokszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve - a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő Közös Önkormányzati Hivatal.

14. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

15. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)–(6) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A Közös Hivatal a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzatait saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthat végre a (3) – (6) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(3) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(4) A költségvetési szerv a gazdálkodási év során elért többletbevételeit 500.000,- Ft értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatja.

(5) Az értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról – a jegyző által benyújtott kérelem alapján – a Képviselő-testületek döntenek.

(6) A jegyző a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat köteles az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

16. § (1) A költségvetési szerv által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 1 %-a.

(2) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(4) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

Támogatási szerződés

17. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződést a 6/2011. (VII.15.) számú önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint kell megkötni

(3) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

18. § A nettó 2 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

19. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

20. § A Környezetvédelmi Alap bevételeit a tartós környezetkárosodások kármentesítésére kell felhasználni.

Önkormányzati biztos kirendelése

21. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és egyéb rendelkezések

22. § A képviselő-testület hatáskörét gyakorolva e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolót a polgármester fogadja el. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

23. § Ez a rendelet 2022. február 26-án lép hatályba.

1. melléklet

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa

Működési cél

összeg

pénzmaradvány

1.659.692

Felhalmozási cél

összeg

pénzmaradvány

33.011.428

2. melléklet

A helyi önkormányzat bevételei

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

Összesen

I. Működési bevételek

60.605.331

60.605.331

1. Kapott támogatás

34.394.131

34.394.131

központi költségvetéstől kapott támogatás

34.394.131

34.394.131

0

2. Működési célú támogatásértékű bevétel

16.166.000

16.166.000

elkülönített állami pénzalapból

6.529.000

6.529.000

0

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiból

8.763.000

8.763.000

0

helyi önkormányzattól

874.000

874.000

0

nemzetiségi önkormányzattól

0

többcélú kistérségi társulástól

0

központi költségvetéstől

0

térségi fejlesztési tanácstól

0

európai uniós forrásból EFOP

0

0

európai uniós forrásból TOP

0

0

európai uniós forrásból VP

0

0

0

3. Közhatalmi bevételek

8.700.000

0

8.700.000

adók

8.700.000

8.700.000

0

illetékek

0

járulékok

0

gépjárműadó

0

0

bírságok

0

díjak

0

egyéb fizetési kötelezettségek

0

4. Intézményi működési bevétel

1.345.200

1.345.200

áru és készletértékesítés

0

nyújtott szolgáltatások ellenértéke

48.000

48.000

0

bérleti díj bevételek

1.297.200

1.297.200

0

egyéb bevétel

0

alkalmazottak térítése

0

általános forgalmi adó bevételek

0

hozam és kamatbevételek

0

kártérítés

0

5. Működési célú átvett pénzeszköz

0

6. Előző évi működési célú maradvány átvétele

0

0

II. Felhalmozási

2.557.000

2.557.000

1. Felhalmozási bevételek

2.557.000

2.557.000

tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése

2.557.000

2.557.000

0

pénzügyi befektetések bevételei

0

sajátos felh.és tőke jellegű bevételek

0

2. Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel

0

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

3. Előző évi felhalmozási célú maradvány átvétele

0

0

III. Kölcsönök

1. Működési célú kölcsönök

hitel felvétel

0

nyújtott kölcsön visszatérülése

0

2. Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

kapott kölcsönök

0

nyújtott kölcsön visszatérülése

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

63.162.331

0

63.162.331

0

IV. Előző évi pénzmaradvány

34.671.120

34.671.120

1. Előző évi működési célú pénzmaradvány
igénybevétele (BELSŐ FINANSZÍROZÁS)

1.659.692

1.659.692

2. Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány
igénybevétele
(BELSŐ FINANSZÍROZÁS)


33.011.428


33.011.428


V. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei (KÜLSŐ FINANSZÍROZÁS)



0



0

működési célú

0

felhalmozási célú

0

VI. Aktív pénzügyi műveletek

0

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

97.833.451

0

97.833.451

3. melléklet

A helyi önkormányzat kiadásai

Kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

Összesen

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

62.761.793

62.761.793

Személyi juttatások

30.594.000

30.594.000

0

Munkaadót terhelő járulékok

0

0

Szociális hozzájárulási adó

3.738.000

3.738.000

0

Dologi kiadások

14.235.000

14.235.000

0

Ellátottak pénzbeli juttattásai

6.129.000

6.129.000

0

Egyéb működéi célú kiadások

7.819.000

7.819.000

0

Szolidaritási hozzájárulás

246.793

246.793

0

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

33.811.000

0

33.811.000

Intézményi beruházások

4.973.000

4.793.000

0

Felújítások

28.038.000

28.038.000

0

gépek, berendezések beszerzése

800.000

800.000

0


Lakástámogatás

0

0

Lakásépítés

0

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

KÖLCSÖNÖK

1.160.169

0

1.160.169

Működési célú kölcsönök

1.160.169

0

1.160.169

Folyószámla hitel törlesztés

0

ÁHT-n belül megelőlegezett

1.160.169

1.160.169

0

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

Kölcsön nyújtása

0

0

Hitel törlesztés

0

0

Felhalmozási célú hitel törlesztése

0

0

TARTALÉKOK

0

0

Általános tartalék

100.489

0

100.489

Céltartalék

0

0

Működési célú

100.489

100.489

0

Felhalmozási célú

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

97.833.451

0

0

97.833.451

0

0

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ PÉNZÜGYI MŰVELETEK KIADÁSAI (KÜLSŐ

F 0

0

0

0

működési célú

0

0

felhalmozási célú

0

0

0

0

PASSZÍV PÉNZÜGYI MŰVELETEK

0

0

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

97.833.451

0

97.833.451

4. melléklet

A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásai beruházásonként

feladat megnevezése


előirányzat összege

Játszótér építés

4.973.000

Pótkocsi vásárlás

800.000

Összesen.

5.773.000

5. melléklet

A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásai felújításonként

feladat megnevezése

előirányzat összege

Útfelújítás

23.239.000

Járdafelújítás

4.799.000

Összese:

28.038.000

6. melléklet

Lakosságnak juttatott támogatások

szociális, rászorultsági ellátás

összeg

átmeneti segély

700.000

BURSA

450.000

karácsonyi tám

2.679.000

lakhatási támogatás

1.500.000

beiskolázási segély

600.000

egyéb természetbeni támogatás (tűzifa)

köztemetés

200.000

ÖSSZESEN

6.129.000

7. melléklet

EU támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

EU program,
projekt
megnevezése



EU forrás



Saját forás



Összesen

2022

0

2023

0

2024

0

Összesen

0

0

0

8. melléklet

Az Önkormányzat költségvetési mérlege
BEVÉTELEK KIADÁSOK

Megnevezés

Megnevezés

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

Pénzforgalmi bevételek

63.162.331

Pénzforgalmi kiadások

97.732.962

Működési célú

60.605.331

Működési célú

63.921.962

Kapott támogatás

34.394.131

Személyi jellegű kiadások

30.594.000

Működési célú támogatásértékű bevétel

16.166.000

Munkaadót terh jár. és szoc. hj adó

3.738.000

Közhatalmi bevételek

8.700.000

Dologi kiadások

14.235.000

Intézményi működési bevétel

1.345.200

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6.129.000

Működési célú átvett pénzeszköz

Egyéb működési célú kiadások

7.819.000

Előző évi működési célú pénzmaradvány átvétele

Állam által megelőlegezett

1.160.169

Szolidaritási hozzájárulás

246.793

Felhalmozási célú

2.557.000

Felhalmozási célú

33.811.000

Felhalmozási bevételek

Intézményi beruházások

4.973.000

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése

2.557.000

Felújítások

28.038.000

Pénzügyi befektetések bevételei

gép, berendezés beszerzése

800.000

Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel

Lakástámogatás

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Lakásépítés

Előző évi felhalmozási célú maradvány átvétele

Egyéb felhalmozási kiadások

Sajátos felhalmozási és tőke jellegű bev.

Pénzforgalmi nélküli kiadások

Működési célú tartalékok

100.489

Általános tartalék

100.489

Céltartalékok

Felhalmozási célú tartalékok

Fejlesztési céltartalék

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY

0

Működési hiány

Felhalmozási hiány

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁ

Működési célú hiteltörlesztés

Felhalmozási célú hiteltörlesztés





BEVÉTELEK ÖSSZESEN
(Pénzforgalom nélküli és finanszírozási célú bevételek nélkül)









63.162.331







KIADÁSOK ÖSSZESEN







97.833.451



A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

Működési hiány

Felhalmozási hiány

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

Belső forrásból

34.671.120

I. Működési c. pénzmaradvány igénybevétele

1.659.692

II. Felhalmozási c pénzmaradv. igénybevétele

33.011.428

Külső forrásból

Működési célú hitelfelvétel

Felhalmozási célú hitelfelvétel

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

97.833.451

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

97.833.451

Működési célú bevételek összesen

62.265.023

Működési célú kiadások összesen

64.022.451

Felhalmozási célú bevételek összesen

35.568.428

Felhalmozási célú kiadások összesen

33.811.000

9. melléklet

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya

Saját bevételek

2022

a helyi adóból származó bevétel,

8.700.000

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény,
részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,



2.557.000

bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

Összesen:

11.257.000

Adósságot keletkeztető ügyletek

2023

2024

2025

hitel, kölcsön

0

0

0

értékpapír

váltó

pénzügyi lízing

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási
kötelezettség kikötésével

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott
fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett
ellenérték,

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.- nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

Összesen:

0

0

0

10. melléklet

Előirányzat felhasználási ütemterv

jan. febr. márc. ápr. máj. jún. júl. aug. szept. okt. nov. dec. összesen

BEVÉTELEK

MÛKÖDÉSI
BEVÉTELEK

1000000

1500000

1000000

1000000

1000000

1000000

1500000

1000000

1000000

45200

10045200

TÁMOGATÁSOK

2400000

5000000

2100000

3000000

3000000

3000000

2500000

2500000

2500000

2500000

2500000

2494131

34394131

FELHALMOZÁSI ÉS TŐKE JELLEGŰ BEVÉTELEK






2557000



2557000

TÁMOGATÁSÉRTÉKÛ BEVÉTELEK

1200000

1500000

1500000

1500000

1500000

1500000

1500000

1500000

1500000

1000000

1000000

966000

16166000

VÉGLEGESEN ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK



0

TÁMOGATÁSI KÖLCSÖNÖK VISSZATÉRÜLÉSE



0

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZFORGALOM NÉLKÜLI BEVÉTELEK

10000000







1000000







1000000







4671120














34671120

ÉRTÉKPAPÍROK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK BEVÉTELE



0

KÖTVÉNYEK KIBOCSÁTÁSÁNAK BEVÉTELE



0

HITELEK


ÖSSZESEN

3600000

6500000

5500000

16000000

15500000

15500000

9671120

7557000

5500000

4500000

4500000

3505331

97833451

KIADÁSOK

MŰKÖDÉSI
KIADÁSOK

3600000

6500000

5500000

6000000

5500000

5500000

5860120

7557000

5500000

4500000

4500000

3404842

63921962

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

10000000

10000000

10000000

3811200

33811000

Hitel törl

TARTALÉK

100489

100489

ÖSSZESEN

3600000

6500000

5500000

16000000

15500000

15500000

9671120

7557000

5500000

4500000

4500000

3505331

97833451