Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

a közvilágítás veszélyhelyzet ideje alatti helyi működési rendjéről

Hatályos: 2022. 11. 30

Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

a közvilágítás veszélyhelyzet ideje alatti helyi működési rendjéről

2022.11.30.

Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testülete a veszélyhelyzet során a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról szóló 449/2022. (XI. 9.) Kormányrendelet 4 §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 13 § (1) bekezdés 2. pontjában foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Lábod Község Önkormányzata a Mötv. 13 § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott településüzemeltetési közfeladatai körében gondoskodik a közvilágítás biztosításáról.

(2) Az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022. (X. 28.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) szerinti veszélyhelyzet fennállása alatt Lábod Község Önkormányzata a közvilágításra vonatkozó helyi működési rendet az e rendeletben foglaltak szerint állapítja meg.

2. § (1) A veszélyhelyzet fennállása alatt Lábod Község Önkormányzata a közvilágítás mértékét az e rendelet hatálybalépését megelőzőhöz képest legfeljebb ötven százalékkal csökkentheti.

(2) A közvilágítás mértékének 2 § (1) bekezdés szerinti csökkentése megvalósulhat az üzemben lévő lámpatestek fényerejének, vagy azok darabszámának csökkentésével.

(3) A közvilágítás mértékének e rendelet szerinti csökkentése során az üzemben lévő lámpatestek fényerejét és számát úgy kell meghatározni, hogy az útkereszteződések, gyalogátkelőhelyek megvilágítása a veszélyhelyzet fennállása alatt is biztosított legyen.

3. § Ez a rendelet 2022. november 30-án lép hatályba, és ez a rendelet hatályát veszti azon a napon, amikor a veszélyhelyzet során a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról szóló 449/2022. (XI. 9.) Korm. rendelet hatályát veszti. hatályát veszti.