Somogyszob Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 01- 2021. 07. 01

Somogyszob Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Somogyszob Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 7. § (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A képviselő-testület által a bizottságokra átruházott hatásköröket a 2. melléklet, a polgármesterre átruházott hatásköröket a 3. melléklet, és a Többcélú Társulásra átruházott feladat- és hatásköröket a 4. melléklet tartalmazza. A jegyzőre átruházott hatásköröket az 5. melléklet tartalmazza.

(4) A képviselő-testület kölcsönös érdekek alapján együttműködik a helyi nemzetiségi önkormányzattal, biztosítja számára a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. § (1) bekezdése szerinti működési feltételeket a Somogyszob, Rákóczi u. 2. szám alatt.”

2. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület tagjainak száma 7 fő.”

3. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 15. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„15. § (1) A képviselő-testület ülésére meg kell hívni az önkormányzati képviselőket, valamint tanácskozási joggal a jegyzőt,

  • a) a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökét,
  • b) az önkormányzat által fenntartott intézmények vezetőit,
  • c) a napirendi pont tárgy szerint illetékes szerv vezetőjét,
  • d) a településen működő önszerveződő közösségek képviselőit, az őket érintő napirendi pontokhoz,
  • e) azokat, akiknek jelenléte a napirend körültekintő megtárgyalásához szükséges (pl.: kérelmező, szakértő, hivatal ügyintézője, stb.),
  • f) azokat, akiknek meghívását törvény kötelezővé teszi.

(2) Önszerveződő közösség a bíróság által bejegyzett egyesület, alapítvány vagy szövetség, amely Somogyszob településen székhellyel rendelkezik, továbbá Somogyszob település illetékességi területén tevékenységet folytató, hatályos jogszabályok alapján egyháznak minősülő szervezet.”

4. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 45. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A jegyzői tisztség betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatás esetére – legfeljebb hat hónap időtartamra – a jegyzői feladatokat a képesítési és alkalmazási feltételnek megfelelő köztisztviselő látja el.”

5. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 50. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A bizottságok feladatait a 2. melléklet tartalmazza.”

6. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 54. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A hivatal elnevezését, székhelyét, megalakításának időpontját, létszámát, belső szervezeti felépítését, működésének részletes szabályait, feladat-és hatáskörét a Somogyszobi Közös Önkormányzati Hivatalt Szervezeti és Működési Szabályzata rögzíti.”

7. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 56. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„56. § A társulások felsorolását az SzMSz. 6. melléklete tartalmazza.”

8. § (1) A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet az 1. melléklet szerinti 5. melléklettel egészül ki.

(2) A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet a 2. melléklet szerinti 6. melléklettel egészül ki.

9. § Hatályát veszti a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet

10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

5. melléklet

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ÁLTAL A JEGYZŐRE ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

1. Dönt létfenntartási támogatás, a gyógyszertámogatás és az eseti támogatás megállapításával összefüggő kérdésekben.”

2. melléklet

6. melléklet

ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁSOK JEGYZÉKE

Rinyamenti Kistérségi Többcélú Önkormányzati Társulás

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás”