Nagyszakácsi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló, - többször módosított – 4/2011. (IV. 8.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 01. 01

Nagyszakácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, továbbá a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 1993. évi III. tv. (továbbiakban: Szt.) 132. § (4) bekezdés g) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján, a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2011. (IV. 8.) önkormányzati rendeletének módosítása kapcsán (továbbiakban: R.) a következőket rendeli el:

1. §


A R. 1. § (5) bekezdéssel egészül ki:


(5) Nagyszakácsi Községi Önkormányzat mint a közös önkormányzati hivatal székhelye szerinti önkormányzat, egyben feladatt címzettje a család- és gyermekjóléti szolgáltatást 2016. január 1. napjától a Marcali Többcélú Kistérségi Társulás révén biztosítja. 

2. §


A R. 2. § (2) bekezdése az alábbiak szerit módosul:


(2) Amennyiben e rendeletben szabályozott szociális alapszolgáltatások biztosítása társulás keretében fenntartott intézmény útján történik, az alapszolgáltatás igénybevétele iránti kérelmet a társulás intézményének vezetőjéhez lehet szóban vagy írásban előterjeszteni.

3. §


A R. 23/A. § az alábbi (2) bekezdéssel egészül ki:


(2) Az önkormányzat minden évben a SZESZK által szervezett nyári táborozásokban résztvevő Nagyszakácsi állandó lakóhellyel rendelkező gyermekeknek biztosítja a táborozáshoz szükséges önerőt. A támogatások folyósításának elrendelése a polgármester hatásköre, melyről a soron következő testületi ülésen ad tájékoztatást a képviselő-testületnek.

4. §


(1) A rendelet 2016. január 1-én lép hatályba, majd az azt követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet rendelkezéseit a hatályba lépése után indult ügyekben, illetve a jogerősen el nem bírált, folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(3) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.





                                Kövér István sk.                                                    Ács Attila sk.

                                   polgármester                                                            jegyző