Nemeskisfalud Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016 (XII.6.) önkormányzati rendelete

Az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 12. 07

Nemeskisfalud Község Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


1.§ A rendelet hatálya kiterjed Nemeskisfalud község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi körzetre, házi gyermekorvosi körzetre, fogorvosi körzetre, védőnői ellátás körzetére, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra.


2.§ Nemeskisfalud község háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátást úgy szervezi meg, hogy a település teljes közigazgatási területe a Böhönye-Nemeskisfalud- Szenyér vegyes háziorvosi körzethez tartozik, melynek székhelye 8719. Böhönye, Fő. 28. szám alatt van.


3.§ Nemeskisfalud község a fogorvosi ellátást úgy szervezi meg, hogy a település teljes közigazgatási területe a Böhönye-Nemesdéd-Nemeskisfalud-Varászló-Vése fogorvosi körzethez tartozik, melynek székhelye 8719 Böhönye, Fő u. 28. szám alatt van.


4.§ Nemeskisfalud község az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásról úgy gondoskodik, hogy azt a Marcali Kistérségi Többcélú Társulással kötött megállapodással a feladatot a társulás látja el, melynek székhelye 8700 Marcali Széchenyi u. 17-21. szám alatt, illetve a fogorvosi ügyelet székhelye 7400. Kaposvár, Ezredév utca 13.


5.§ Nemeskisfalud község a védőnői ellátásról úgy gondoskodik, hogy azt a Böhönye és Környéke Önkormányzatai Önkormányzati társulással kötött megállapodás útján látja el, melynek székhelye 8719. Böhönye, Fő u. 28.


6.§ Nemeskisfalud község az iskola-egészségügyi ellátásról úgy gondoskodik, hogy azt a Böhönye-Nemeskisfaud-Szenyér orvosi körzetet betöltő orvos útján szerződéssel és Böhönye és Környéke Önkormányzatai Önkormányzati Társulással kötött megállapodás útján a védőnői iskola egészségügyi feladatokat biztosítja; az ellátás székhelye: 8719 Böhönye, Fő u. 28.


7.§ E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.


kmf.


             Dr. Molnár Zoltán                                                                 Vezér Ákos

                  polgármester                                                                         jegyző


Záradék: A rendelet kihirdetésének napja: 2016. december 6.


Vezér Ákos

     jegyző