Nemeskisfalud Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016 (IX.23.) önkormányzati rendelete

a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladék szelektív gyűjtéséről és ártalommentes elhelyezéséről szóló 2/2013. (III.29.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 24- 2016. 09. 24

Nemeskisfalud Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés b.) pontja valamint a hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV tv 35.§-a és 88.§ (4) bekezdés felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja.


1.§. Nermeskisfaud Község Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladék szelektív gyűjtéséről és ártalommentes elhelyezéséről szóló 26/B§-a az alábbira változik azzal, hogy  a (2) bekezdés hatályát veszti, és a (3) bekezdés számozása (2) bekezdésre változik:


„(1) Az önkormányzati igazolás alapján igényelhető 1. melléklet szerinti edényméretek használatára való jogosultságát az ingatlanhasználó köteles az Önkormányzat által kiállított igazolás alapján a Közszolgáltató felé igazolni. Az ingatlanhasználónak rendelkeznie kell az igényelt szabványos gyűjtőedényzettel.

(2) A Közszolgáltató köteles az önkormányzati igazolás és a hiánytalanul aláírt Hulladékelszállítási Közüzemi Megállapodás birtokában köteles módosítani a számlázási adatokat.”


2.§. R. 1. mellékletében a lakosság körében használható gyűjtőedényzetek méreteinek meghatározása az alábbira változik:

„60 literes egy fős háztartás esetében

80 literes egy-két fős háztartások esetében

120 literes legalább egy fős háztartás esetében

240 literes legalább egy fős háztartás esetében”


3.§ (1) R. 2. melléklete hatályát veszti

(2) E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.


kmf.


                 dr. Molnár Zoltán sk.                                                      Vezér Ákos sk.

                      polgármester                                                                  Jegyző