Mike község képviselő-testületének 20/2016(XII.12.) önkormányzati renásdelete

Mike Község Önkormányzat képviselő-testületének 20/2016. (XII.12.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletének feltételeiről

Hatályos: 2018. 06. 01- 2023. 06. 20

Mike község képviselő-testületének 20/2016(XII.12.) önkormányzati renásdelete

Mike Község Önkormányzat képviselő-testületének 20/2016. (XII.12.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletének feltételeiről

2018.06.01.

az önkormányzat tulajdonátnn álló lakások bérletének feltételeiről

Mike Község Önkormányzat Képviselő-testülete Alaptörvény 32. cikk (l) a) pontjában meghatározott eljárva, a lakások és helyiségek bérletére, az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról rendelkezi többször módosított 1993. évi LXXVIIT. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 3. (l) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a törvény 2. sz. melléklet&en meghatározott tartalommal az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletéről az alábbi rendeletet alkotja:

I. Általános rendelkezégk

A rendelet hatálya
1. (l) A rendelet hatálya kiteöed Mike Község Önkormányzat tulajdonában álló lakásokra és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekre, valamint a hozzájuk tartozó Eldrészletekre.
(2) Az önkormányzat tulajdonában álló bérlakások felsorolását az l. sz. melléklet tatülmazza,
A lakásbérlet I&ejötte
2. (l) A lakásbérleti jogviszonyt a bérbeadó és a bérlő szerződése határozott időre, vagy valm•łely feltétel bekövedczéséivhozza létre.
(2) A lakásbérleti jogviszony a lakásm, a lakáshoz ta-tozó helyiségekre és földrészletre terjed ki. A bérlőt és a vele együttlakó személyeket a közös használatra szolgáló helyiségek és területü használatának-joga is megilleti.
3. (1) A rendelet hatálya alá tartozó lakások esetében a bérlő kijelölésével és a bérleti szerződés megkötésével bérbeadói jogokat a Képviselő-testület gyakorolja.
(2) A lakásbérleti szerződést a polgármester fija alá és gyakorolja az egyéb bérbeadói jogokat
(3) A lakásbérleti szerződést a 3. sz. melléklet tartalmazza.
A bérbeadás jogcímei
4. A lakás sor kerülhď.
a) pályáztatás útján:
a.a) szociális helyzet alQján, ab) piaci vígonyok alapján
b) önkm•nányzati érdekből történô elhelyezéssel.
II. helyzet alappn
S. (1) Az önkormányzat szociálisan rászorulók részére adhatja bérbe pályázati úton.
(2) Szociális helyzet alapján lakásbérleti szmzódéskötésre irányuló pályázatot az a nagykorú személy jogosult beadni,
a) aki a pályázat benyújtását megelözően életvitelszerfen Mike Község területén tartózkodik, és
b) akinek és a vele együttköltöz.ó személyeknek az egy före jutó havi nettó jövedelme a nyugdíjminimum összegének nem meg egyedülálló esetében a kétszeresét, és ingatlanaimk, ingóságainak, továbtÁ vagyoni értékü jogainak együttes forgalmi átéke a nyugd{jminimum nem haladja meg, továbbá
c) aki és a családja lakhatását biztoštani nem képes, és
d) aki a pályázati elfogadja.
(3) A (2) bekezdésben foglalt feltételek teljesülése sem adható bérbe a pályáztatott lakás annak a pályázónak, aki az orsz.ág területén bárhol rendelkezik:
a) önálló beköltözhető lakástulajdonnal, önálló lakástulajdonnak minősülő beköltözhetö tulajdoni hányaddal,
b) önkormányzati bérlakás b&leti jogával
c) önkonnányzati bálakás bérleti jogáról ellenért& lemondott.
(4) Szociális helyzet alapján legfeljebb a következö szobaszámú lakás adható bérbe:
a) ha a személyek száma: 1—4, akkor a lakószobák súna: 2
6. S (l) Szociális bérlakás megüresedését követő testületi ülésen a pályázat kifrásáról a képviselő-testület dönt.
(2) A pályázati kiírást a Közös Önkormányzati Hivaml hirdetőtábláján 30 napig közzé kell tenni.
(3) A beérkezett pályázatokat a — pályázati határidő lejártát követően — a Testület az alábbi szociális helyzet alapján kialakult sürgösségi figyelembevételével véleményezi:
a) legalább két Idskorú gyermekről való gondoskodás,
b) a kérelmezővel egy háztartásban élő közeli ellátása,
c) az 1998. évi XXVI. törvény szerinti súlyosan fogyatékos szanéllyel egy háztartásban történő együttélés.
(4) A lakás szociális helyzet alapján történő pályázati eljárással maximum év határozott időtartamra adható bérbe,

111. Pdly"atdspiaci viszonyok alapján

7. (I) Önkonnánymti lakás piaci alapon tirbeadása pályázat alapján történik.
(2) Piaci alepú lakásb&leti szzrződésköEsre irányuló pályázatot az a nagykorú személy jogosult badni:
a) aki közvetlenül a pályázat benyújtá.sát mege15zően a községben bejelentett lakóhellyel rendelkezik, vagy életvitelszerűen a községtm tartózkodik, vagy
b) aki a községben közvetlenül a pályáznt megelőzően folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik. illetőleg egyéb kereső folytat,
(3) A kiírásáról a képvielö-testtilet dönt a piaci alapoti bérbe adható lakás megüregedését kővetô testületi ülésen.
(4) A pályázati kiírást a Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján 30 napig közzé kéll tenni. A b±kezett a Testület vélernäyezi? (5) A elbfrálásánál előnytm részesül az a pályázó aki:
a) helyreálkftásra, korszerűsítésre szoruló lakás esetében vállalja a t*rbeadó által meghatározott helyreállítási, korszerűsítési munkák elvégzését, vagy
b) korszerűsítést nem igénylb lakás eseeben vállalja az önkormányzat által meghat&ozott bérleti dfjnál magasabb összeg megfzetéét.
(6) Több azonos tatülmú pályázat esetében a b&lő személyét sorsolással kell eldönteni.
(7) Helyreállításra, korszerűsitésre szoruló lakás pályáztatása esetén, ha a bérlő egy év alatt a által meghatátx»zott munkálatokat nem végzi úgy dhelyezésre nem tarthat igényt és a lakást kiüdtett állapotban az átadáskori leltárral egyezően köteles a bértxadó rä.ére visszaadni.
(8) Amennyiben a helyreállításra, szoruló lakásra kötött szerződés a határozott idó lejárta előtt megszűnik, úgy a részére a által m$atározott és a bérlő által elvégzett, számlákkal igazolt költségeket — melyek a bérlő lakbér szündeltetés cimén nem tältek meg — az önkormányzat egy összegben, 60 napon belül megtéríti.
(9) A képviselő-teŔület önkormányzati lakás piaci alapon történő bérbeadására maximum 1 évre köthet szerződést.

IV. Önkormányzati érdekből történő bért3kijeMlá

8. (l) Önkormányzati édekbdl történő célja, hogy biztosítsa a községben megfelelően képmt szakemberek letelepedését
(2) Önkormányzati érdekből történő elhelyezést a polgármester, a képviselő-testület bizottságai, önkormányzati képviselők, valamint intézményvezet6k kezdeményezhetik, önkormányzati feladat ellátásához, vagy az önkormányzat által támogatott szükséges elhelyezések melyről a bérbeadó dönt.
(3) A lakásbérleti szerződés
a) határozoü időre,
b)

a megbízásos,
jogviszony, vagy munkaviszony tartamára köthető.
(4) Az (1) bekezdés szerint elhelyezett bérlő köteles a feltétel megszűnéset vagy a határozott időtartam leteltét követő 30 napon be101 a lakást a bérbeadónak helyreállított állapotban elhelyezési igény nélkül visuaadni.
. (5) Hä a elhelyezésre jogosító mtmkaviuonya rokkantsági vagy baleseti ellátás miatt szűnik meg, a bérib kérelmére az elhelŔ egy alkalommal, 1 év határozott időtartammal meghosszabbítható.
u Felekjogai és k*eiezettségei
9. S (I) A bérbeadó a lakást [az Ltv. 7. (1) bekezdése alapján] a komfortfokozatának meýelelö lakásberendezésekkel egytitt, a szerződésben meghatározott feltételekkel és időpontban rendeltetésszzrű használatra alkalmas állapotban köteles a bérlőnek átadni.
(2) A lakás használatra akkor alkalmas, ha az épület központi berendezéseinek a lakásban lévő rézei és a lakástxrendezések üzemképesek.
(3) A helyszínen készült leltárban fel kell tüntetni a lakás, 'illetőleg lakásberendezéek tényleges állaptát, az esetleges hibákat, hiányosságokat. A bérlő az átvételt — észrevételeinek írásbeli rögitésével — a leltár alärásával ismeri el.
(4) A lakás átadáskor észlelt hibák, hiányosságok megszüntetéséről a bérbeadó köteles gondoskodni. A szerződéskötéskor a felek megállapodhatnak, hogy a bérlő a szükséges munkát a bérbeadó helyett elvégi, Ebben az esetben a bérlő ráfordításait — megegyezés alapján — lakbér szüneteltetéssel kQja vissza
(5) A kérelmére a bérleti szerződést az esettxn is meg kell kötni, ha a beköltözés egy későbbi időpontban — a lakás mdbehozatala után — történik.
(6) Lakbérfizetési kötelaäég a lakás ténylegä átadásától áll
10. S Helyreállftásra, korszerűsítésre szoruló lakások pályáztatása esetén bérlőnek a lakást jegyzňkönyvbe foglalt és lelärfvben rögzített állaptban adja át, megjelölve a helyreállítással, korszerüsítéssel érintet munkálatokat, a munkálatok elvégzésének maximális összegét azok határidej&. 11. (1) A bérbeadó köteles gondoskodni
a) az épület karbantartásáról ;
b) az épület központi tM•endezéseinek állandó üzemképes állapotáról;
c) a közös használatra szolgáló helyiségek állagában, továbbá e helyiségü berz)dezéseiben keletkezett hibák megszűntetéséről.
(2) Az épülettel, illetőleg a közös használatra szolgáló helyiségekkel és területtel összefiiggö — az (I ) bekezdésben nem — egyéb kötelezetiségek teljesítésére a felek megállapodása irányadó [Ltv. 10. (l bekezdés).
12. (l) A bérbeadó a 17. (1) meghatározott [az Ltv. I l. S-a alapján]:
a) életveszélyt okozó, továbbá az épület állagát veszélyeztető vagy a lakás, illetőleg a szomszédos lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek rendeltetésszerd használatát ténylegesen (a továbbiakban együtt: aznnnali beavatkozást igénylő) hibák esetében haladéktalanul;
b) azonnali beavatkozást nem igénylő hibák esetében pdig általában az épület karbantartásával vagy felújításával összefiiggä)en köteles teljesíteni.
(2) A l*rlô az igazolt költségének egy összegben való megtérítését igényelheG a bérbeadótól, ha helyette azormali beavatkozást igénylő munkát végzett, feltéve. hogy az a másik félnek méltánytalan megterhelést nem okoz.
(3) Önkonnányzati lakás esetén a bérbeadónak a igazolt költségeit — haladéktalanul egy összegben kell megtéríteni.
(4)

Ha a bérbeadó az (l) Hezd& b) foglalt
— az ott megjelölt idö1Mitban — a bérlő felszólítása ellenére sem teljesíti, akkor a bérlő
a) a bíróságtól kérheti a Mrbeadó kötelezBét a hiba kijavítására;
b) a bérbeadó helyett költségére a mankát elvégaheti.
13. A bérbeadó sztikség szerint, de legalább évenként ellenőrzi a lakás rendeltetésszerű használatát és a terhelő kötelezettségek teljesítését. Az ellenőrzés a bérlő előzetes értesítésével munkanqnkon 8—20 óra között végezhető.
14, } (l) A lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és a lakás berendezéseinek karbantartásával, felújításával, illetőleg azok Fótlásával, cseréjével kapcsolatos költségek viselésére a bérbeadó és a bérlő az irányadó; megállapodás hiányában a karbantartással, és täújftással kapcsolatos költségek a bérlőt, a pótlással és cserével kapcsolatos költségek a bérbeadót (Ltv. 13, (l ) bekezdés).
(2) A bérlő a szerződésben vállalt és e rendeletben felsorolt kötelezettségeit olyan és köteles teljesíteni, ahogy azt a lakás, illetőleg a lakásberendezések állapota szükségessé teszi.
(3) Az épület felújítása, illetőleg a vezetékrendszer meghiMsodása miatt a lakáson szükséges munkák elvégzéséről a bérbeadó köteles gondoskodni.
(4) Ha a lakásban, a lakásberendeáekben, továbbá az épületben, az épület központi berendezéseiben a bér.lö vagy a vele egyattlakó személyek magatartása miatt keletkezik, a bérbeuió a bérlőtől a hiba kijavítását vagy a kér megtérítését követelheti.
15. A 17. rendelkezéseit a lakásbérleti jogviszony megszűnése esetén a jogcím nélküli lakáshasználókra is megfelelően alkalmami kell.
16. Épület felújítása, korszerűsítése, átalakítása, bontása miatti bérleti jogviszony megszűnésekor a Erlő a bérbeadónak a lakást helyreállf±nul, berendezési tárgyait a leMmak megfelelőei adja vissza.

16/A. (1) A lakásbérleti fennállása alatt a bérlő köteles a lakásban lakni. A bérlő a lakásból történő két hónapot meghaladó távollétét és annak időtartamát köteles írásban a bérbeadó részére bejelenteni,

(2) A bérlő a lakásba más személyt az Ltv. 21. S-ában szabályozott kívül csak a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával fogadhat be.

16/B. (l) Bérlőtárssá válhat az a bérlővel együttköltöző vag befogadott nagykorú személy, akit a bérlő az Ltv, 21. alapján a bérbeadó hozzájárulása nélkül a lakásba befogadhat és önálló ka•esettel, jövedelemmel łmdelkezik, továbbá a lakásban az együttköltözéstől vagy betögadástól számitott egy év óta életvitelszerűen a bérlővel együtt lakik.

(2) Bérlötársi jogviszony létesítéséhez a a bérlő és a leendő bérlőtárs közös kérelme alapján járulhat hozzá.
(3) Bérlőtársi jogviszony nem létesíthető, ha a bérlőnek lakbér, illetve közüzemi tartozása
(4) kérlemre a válhamak, a bérleti szerződés módosításával.
(5) Bérlőtársak közös kérelmére a bérbeadó a bérlőtársi jogviszonyt megszűnteti.

VII. A lakásbérlet megszűnése

17. (1) A felek az önkorrnányzati lakásra a 4.' 4. ab) és a 4. b) pont alapján kötött szerződést közös megegyezéssel úgy is megszüntethetik, hogy a bérbeadó a bérlőnek másik lakást ad bérbe, vagy pénztmi t"tést fizet Ha a bérbeadó alacsonyabb komfortfokozatú, vag kisebb lakást biztosit a bérlőnek, akkor a két lakás havi díja közöti különbség éves összegét a bérlő — a képviselő-testület döntése alapján megkQhatja.
(2) Amennyiben a lakásbérleti jogról cserelakás biztosítása nélkül mond le a bérlő, lemondási díjra jogosult, a lakást elhagyását követő 15 napon belül, ha a lakást használatra alkalmas állapotban a bérbeadó rendelkezésére. A lemondási díj összzge a jogosult éves lakbérének kétszeräe.
(3) A lakásbérleti szerződés megszűnése után a lakásban visszamaradó személy másik lakásban történö elhelyezésére — a lakásbérleti jog folytatására jogosult kivételével — a bérbeadó nem vůllal kötelezetséget.
VIII.
18. A lakásbérleti jog folytatására a lakások és bérldére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII'. tv. vonatkozó łmdelkezései az irányadók
ne. Albérlet
19. S (l) A bérlő a lakást és haszonkölcsönbe (szívességi lakáshasználatra) nem adhaja.
(2) Az albérlett* adás olyan súlyos szerződésszegés, amely esetén rendkívüli felmondásnak van helye.

X A lakbér

20. S (l) Az önkormányzati lakások lakbérének m&tékét 2. sz. melléklet tartalmazza.
a) A lakbér mediapitásánál figyelntnel kell lenni a lakás komfottfokozatára, alaptergłetére, minőségére, állapotára, fekvésére, illetve a lakásbérleti szerződésben szabályozot sz)lgáltatásokra.
b) A képviselő-testület a lakbbr mértékét minden év dece±r 1—31. között felülvizsgálja.
(2) Az (1) bekezdésben meg*lapitott lakbér nagságát az értékállóság biztosítása érdek&en a képviselő-testület évente felülvizsgálja.

M. Jogcím nélküli lakáshgstndlat

21.} (1) A jogcím nélküli lakáshasználó a jogviszonya rendeéséig, illetve a lakás bérbeadónak történő visszaaddáig a bérbeadó részére használati köteles fizetni.
(2) A használati díj a jogcím nélküli használat kezdetét követö hónap első napjától szimítotí hat hónapig a lakásra megállapított havi bérleti díjjal azonos összeg.
(3) A hatodik hónap elteltévél — kivéve, ha a jogcím használó másik lakásra tart.hat igényt — a használať díj a lakásra megállapított b&leti díj 120%-a, mely minden további hónappal a jogcím nélküli lakáshasználat kezdetén megállapított használati díj 10%4val emelkedik.
(4) A használati díjat a lakb& megfizetésére vonatkozó szabályok sz.erint kell
(5) A jogcímnélkali lakáshasmáló lakáshasználata során, illetve annak megszűnését követően is felel mindaznn kár&t, amelyet a jogcímnélküli lakáshasználatával okozott.

MI. Záró renddkezések

22. (l) A reideleben nn szabályozott kérdésektm a többször módosított 1993. évi LXXVIII. törvény rendelkaéséit kell alkalmami.
(2) Jelen mdelet 2016, dec4iber 13. napján lép hatályba.
(3) Hatályát veszti a 11/2Wľ (XII.31.) önkorrnányzati
Mike, 2016. december 12.

Dr. Barka Tamás jegyző

Kihirdetve: Miká 2016. d
Dr. Barka Tarnás
l.
önkormányzati rendelethez
Mike Község Önkormányzati tulajdonában lévő lakás
Önkormányzati érdekből bérbe adható lakások:
l . 7512 Mike, Zrínyi u. l .
2 ) önkormányzati rendelethez

Lakbérek és bérleti díjak

Szociális helyzet alapján: I .000 — 10.000 Ft/ hónap, továbbá a közüzemi számlák összege
Piaci viszonyok alapján: 20.000 Ft/hónap, továbbá a közüzemi számlák összege
Önkormányzati érdekből történő elhelyezéssel: 10.000 Ft/hónap, továbbá a közüzemi számlák összege
3.
önkormányzati rendelethez

LAKÁSBÉRLETI SZERZÖDÉS

mely létrejött egyrészről a Mike Község Önkormányzat Képviselőtestülete képviselője: polgármester), mint bérbeadó — a továbbiakban bérbeadó, és .....................(név) szám alatti lakos bérlő, .... .... .............(név) . szám alatti lakos — bérlőtárs, mint bérbevevők (a továbbiakban: bérlők) között az alábbi feltételek szerint.
szám alatti lakás a Községi Önkormányzat tulajdonában áll. A lakás komfortfokozata ..............., helyiségei: . .. m2, alapterülete összesen: m2
A lakáshoz tartozik ... ... ... .... .. . rn .2 . elnevezésű melléképület.
A lakás leltár szerinti berendezéseit és tartozékait a szerződés melléklete tartalmazza.
2. A bérbeadó bérbe adja, a bérlő bérbe veszi az l . pontban megjelölt lakást ... ... .... napjától
— határozott időre, 200................. napjáig, vagy
............. ... ... ... .... ... .... feltétel bekövetkezéséig.
3. A bérbeadó ..... ... ... ... .... napján adja át a lakást a bérlőnek rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban.
4. A bérlő a lakás használatáért és a szerződés keretében a bérbe adó által nyújtott szolgáltatásért lakbért köteles fizetni. A lakás használatáért a bérlő minden hó 15. napjáig Ft-ot egy összegben fizet a bérbeadónak, a bérbeadó által kiállított számla alapján.
A bérbeadó a lakbér mértékét a hatályos önkormányzati rendeletnek megfelelően emelheti.
5. A bérlő és a vele együtt lakó személyek a lakást rendeltetésszerúen a szerződésnek megfelelően használhatják.
6. A bérlő karbantartási kötelezettsége a lakáson belül:
a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, az elektromos vezetéknek a lakáshoz tartozó fogyasztásmérótól kezdődő szakaszán keletkezett hibák kijavításáról, a kapcsolók és csatlakozóaljak cseréjéről, a bérlőnek, vagy a vele együtt lakó személynek magatartása folytán keletkezett károk megszüntetéséről, illetőleg a kár megtérítéséről, a lakás tisztántartásáról.
7. A bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy a lakás azon helyiségébe, melyben a gázkazán található nem szerel fel olyan szellőztető, illetve páraelszívó berendezést, amely ventillátoros technológiával működik. /konyhai szagelszívó, klíma stb./
8. A bérlő a lakás átalakítására, korszerűsítésére a felek megállapodása alapján jogosult.
9. A bérlő a lakásba házastársát, gyermekét, befogadott gyermekének gyermekét a bérbeadó hozzájárulása nélkül is befogadhatja. Más személyt a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával fogadhat be.
10. A lakásbérleti szerződés megszűnése után a bérlő a lakást és a leltárban feltüntetett lakásberendezéseket tisztán, és rendeltetésszerú használatra alkalmas állapotban köteles a bérbeadónak visszaadni. A bérlő a megállapított hiányosságokért és a karbantartási kötelezettségének elmulasztásából keletkezett hibákért felel.
11. A bérlő tudomásul veszi és vállalja, hogy a bérleti szerződés megszűnésekor sem pénzbeli, sem természetbeni térítésre nem tart igényt.
Bérlő vállalja, hogy a szerződés megszűnése után lakhatási feltételeiről gondoskodik.
12. A lakásbérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles életvitelszerúen a lakásban lakni. A bérlő a lakásból történő két hónapot meghaladó távollétét és annak időtartamát köteles írásban a bérbeadó részére bejelenteni.
13. A bérbeadó a lakásbérleti szerződést felmondhatja, ha
— a bérlő a lakbért a megállapított időpontig nem fizeti meg, vagy a lakás karbantartására vonatkozó kötelezettségét nem teljesíti,
— a bérlő vagy vele együttlakó személyek a bérbeadóval, lakókkal szemben az együttélés követelményeivel ellentétes, botrányos, tűrhetetlen magatartást tanúsítanak,
— a bérlő vagy vele együttlakó személyek a lakást, a közös hasmálatra szolgáló helyiségeket és területet, az épület állagát rongálják, illetőleg rendeltetésükkel ellentétesen használják. Rendeltetésellenes használat az is, ha a bérlő a lakást nem lakás céljára, hanem albérlet, ágybérlet, fizető vendéglátás céljára hasznosítja.
a bérlő vagy vele együttlakó személyek az épület karbantartásával, stb. kapcsolatos munkák elvégzését akadályozzák. Kutyát vagy egyéb más állatot tart.
14. A szerződés megszűnik a 2. pontban meghatározott időpontban.
15. A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, a Ptk. valamint az önkormányzat e tárgykörben megalkotott mindenkor hatályos rendelete az irányadó.
16. A szerződés mellékletét képezi: lakás leltár, külön megállapodás a lakbér egyösszegú előre megfizetéséről.
Dátum:
bérbe adó
bérló
bérlőtárs
4. sz. melléklet a Mike Község Önkormányzat képviselő-testületének 20/2016. (XII. 12.) önkormánĽzati rendelethez
KÉRELEM önkormányzati lakás bérbevételére
Kérelmező
személyi ig. száma:
Anyja neve: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Születési hely: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..idő .
Családi állapota: .
Állandó bejelentett lakcíme:
Tartózkodási helye, ha ez nem azonos az előző címmel.
A lakásba vele együtt költöző személyek (a születési év és a rokonsági fok megjelölésével):
Munkahely neve, címe:
Foglalkozása, beosztása:
Jelen munkáltatónál a munkaviszony kezdete: .
Nettó havi átlagjövedelme:
A vele közös háztartásban élők nettó havi átlagjövedelme. ........................................... .. . .....
Dátum.... . . . . . . .
kérelmező
kérelemhez csatolni kell:
A havi átlagjövedelemre, illetve egyéb, rendszeres jövedelemre vonatkozó igazolást.
Jelenlegi lakáskörülményeinek leírását (milyen lakásban, milyen minőségben, hányadmagával lakik stb.)
A lakás szolgálati jelleggel történ bérbeadása esetén:
Kinevezésre, alkalmazásra vonatkozó okirat másolatát.
A munkáltató javaslatát, véleményét
A lakás szociális helyzet alapján történő bérbeadása esetén:
1. A rendelet 5. S (2) bekezdés pontjaira vonatkozó nyilatkozatot