Mike Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Mike Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 28 16:20

Mike Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Mike Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.03.28.

Mike Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) a. és (1) f. bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §. (1) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

(2) A rendelet meghatározza a kötelező és önként vállalt feladatok ellátásához szükséges bevételeket és kiadásokat, figyelemmel a 2022. évi gazdálkodás főbb szabályaira.

II. Fejezet

A költségvetés címrendje

2. § A képviselő-testület a címrendet az alábbiak szerint állapítja meg

a) Mike Község Önkormányzata (továbbikban: Önkormányzat) önálló címet alkot,

b) Mikei Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban Hivatal) önálló címet alkot,

c) Mikei Mesevár Óvoda (továbbiakban Óvoda) önálló címet alkot,

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerve együttes 2022. évi költségvetését 305.371.603 Ft összes költségvetési bevétellel, 305.371.603 Ft összes költségvetési kiadással állapítja meg.

(2) Ezen belül:

a) a működési célú bevételt 305.371.603 Ft-ban

b) felhalmozás célú bevétel 0 Ft-ban

c) előző évi pénzmaradvány

d) működési 76.947.958 Ft-ban

e) felhalmozási 0 Ft-ban

f) működési célú kiadásokat 251.449.152 Ft-banebből:

g) a személyi juttatások kiadásait 83.144.979 Ft-ban

h) a munkaadót terhelő járulékokat 10.194.665 Ft-ban

i) a dologi kiadásokat 33.268.353 Ft-ban

j) az ellátottak pénzbeli juttatásait 12.452.000 Ft-ban

k) egyéb működési célú kiadásokat 15.030.666 Ft-ban

l) Intézményfinanszírozás 97.358.489 Ft-ban

m) a felhalmozás célú kiadásokat 53.922.451 Ft-ban állapítja meg.

4. § (1) Az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda bevételi és kiadási főösszegének mérlegszerű bemutatását az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat és a Hivatal bevételeit részletes bontásban kötelező és önként vállalt államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 2. melléklet, kormányzati funkciók szerinti bontásban a mellékletek tartalmazzák. Az Óvoda bevételeit részletes bontásban kötelező és önként vállalt államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 2. sz. melléklet, kormányzati funkciók szerinti bontásban a mellékletek tartalmazzák.

(3) Az Önkormányzat a Hivatal és az Óvoda kiadásait elkülönítetten, jogcímenkénti bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 3. melléklet, kormányzati funkciók szerint bontásban a 4. mellékletek tartalmazzák.

(4) Az Óvoda kiadásait elkülönítetten, jogcímenkénti bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 3. sz. melléklet, kormányzati funkciók szerint bontásban a 5. mellékletek tartalmazzák.

(5) Az Önkormányzat felhalmozási kiadásait részletes bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben 6. melléklet tartalmazza.

(6) Az Önkormányzat költségvetési tartaléka 9.367.103 Ft.

(7) Az Önkormányzat és a Hivatal költségvetési szervének létszámkeretét a 7. melléklet tartalmazza.

(8) A Hivatal finanszírozási ütemtervét a 8. melléklet tartalmazza.

(9) Az Óvoda finanszírozási ütemtervét a 9. melléklet tartalmazza.

(10) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból származó kötelezettségeit és a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény szerinti saját bevételeit a 14. melléklet tartalmazza.

(11) 10. melléklet felhalmozási kiadásokat tartalmazza

(12) 11. melléklet létszám előirányzatot tartalmaz

(13) 12. melléklet közös önkormányzati hivatal finanszírozási tervét tartalmazza 2022. évre

(14) 13. melléklet a Mikei Mesevár Óvoda finanszírozási tervét 022. évre tartalmazza

(15) 15. melléklet önkormányzat által adott közvetlen támogatásokat tartalmazó kimutatás

(16) 16. melléklet adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek és a saját bevételek

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodási év során keletkezett bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak teljesülését követően esetenként dönt.

(2) A Hivatal a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az irányító szerv egyidejű tájékoztatásával, a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű előirányzat-módosítás után használja fel.

Általános és céltartalék

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 1.000.000 Ft összegben, céltartalékát 14.030.666 Ft összegben állapítja meg. A céltartalék kizárólag előre nem látható esetekben – belvízmentesítés, viharkár elhárítás stb. – használható fel. A céltartalék felhasználásáról - a képviselő-testület előtti utólagos beszámolási kötelezettséggel – a polgármester dönt.

(2) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor dönt.

Többéves kihatással járó döntések, európai uniós programok, projektek

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatról, ill. európai uniós forrásból megvalósuló programok, projektek tárgyában nem döntött.

Előirányzat- felhasználási ütemterv

8. § A költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 9. sz. melléklet tartalmazza.

Támogatások

9. § Az önkormányzat által adott közvetlen támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 10. sz. melléklete tartalmazza.

IV. Fejezet

A költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet mellékletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát nem ruházza át, azt magának fenntartja.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) Az általános tartalék előirányzaton belül a költségvetési évet tekintve összesen 500.000 Ft felhasználását a képviselő-testület – a teljesülést követően negyedévenkénti beszámolási kötelezettséggel – a polgármester hatáskörébe utalja.

11. § (1) A Hivatal éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a jegyző a felelős.

(2) A Hivatal éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

12. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a testület dönt a polgármester előterjesztésére, szükség esetén a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról és a Hivatal saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő testület az (1) bekezdésben foglalt módon dönt.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

13. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szerv saját hatáskörű előirányzat módosítást csak abban az esetben hajthat végre, ha a személyi juttatások és a munkaadót terhelő járulék előirányzatból dologi kiadásokra csoportosít át. Az átcsoportosítást a képviselő-testület rendelet-módosításban hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő átvezetése, annak módosítása után használhatják fel.

(4) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül az átcsoportosításról a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(5) A költségvetési szerv a saját hatáskörű előirányzat módosításokról az irányító szervét félévenként tájékoztatja.

(6) Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34 § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert feladatonként nettó 15 millió forint értékhatárig az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítására, és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra. A módosítást a költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(7) Év közben az önkormányzat számára meghatározott kötött felhasználású pótelőirányzat felhasználásáról a polgármester dönt. Az előirányzat módosítást a költségvetési rendelet módosításakor át kell vezetni.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

14. § (1) A polgármester önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

Támogatási szerződés

15. § Az államháztartáson kívülre nyújtott támogatások esetében a 6/2018. (III.14.) önkormányzati rendel szerint kell eljárni.

16. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja.

(2) Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások évi két egyenlő részletekben kerüljenek kiutalásra.

Szolgáltatási szerződés a Hivatal szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

17. § (1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(5) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.

(6) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen

a) az ellátandó feladatot

b) a díjazás mértékét

c) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn

d) a szerződés időtartamát

e) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint

f) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését

Önkormányzati biztos kirendelése

18. § (1) Ha a helyi önkormányzati költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy egyébként a 150 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervnél az Áht. 71. §. (2) és (3) bekezdésében foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

b) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

c) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

(5) Amennyiben az önkormányzatnál időközben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek az általa fenntartott költségvetési szervek körében, az önkormányzati biztos további tevékenységére az alábbi szabályok alkalmazandók:

a) az önkormányzati biztos tevékenységéről a képviselő-testületnek havonta köteles beszámolni,

b) az önkormányzati biztos haladéktalanul köteles tájékoztatni a polgármestert, ha a költségvetési szervvel szemben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek.

c) Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

19. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 30 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

Záró és egyéb rendelkezések

20. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék a rendelet kihirdetve 2022. február 28.

21. § Ez a rendelet 2022. március 28-án 16 óra 20 perckor lép hatályba.

1. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése-bevételek

1. Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2022. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Önkormányzat

Közös hivatal

Óvoda

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államilag

Összesen

Kötelező

Önként vállalt feladat

Államilag

Öszzesen

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

B1

091.

130 761 191

0

0

130 761 191

0

0

0

0

0

0

0

0

130 761 191

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

B2

092.

1 314 859

0

0

1 314 859

0

0

1 314 859

3.

Közhatalmi bevételek

B3

093.

2 350 000

0

0

2 350 000

0

0

2 350 000

4.

Működési bevételek

B4

094.

1 005 035

0

0

1 005 035

5

5

10

10

1 005 050

5.

Felhalmozási bevételek

B5

095.

0

0

0

0

0

0

0

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

B6

096.

0

0

0

0

0

0

0

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

B7

097.

0

0

0

0

0

8.

Költségvetési bevételek összesen

135 431 085

0

0

135 431 085

5

5

0

135 431 090

9.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

B811

98.

0

0

0

0

10.

Maradvány igénybevétele - működési

B813

98.

76 172 396

76 172 396

571 438

0

0

571 438

204 124

0

0

204 124

76 947 958

11.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

B813

098.

0

0

0

0

0

0

12.

Intézményfinanszírozás

B816

098.

0

61 219 420

61 219 420

31 773 125

0

0

31 773 125

92 992 545

13.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

B816

98.

0

0

0

0

0

0

13.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

211 603 481

0

0

211 603 481

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

305 371 603

0

0

1.

Működési célú bevételek

211 603 481

0

0

211 603 481

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

305 371 603

2.

Felhalmozási célú bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

211 603 481

0

0

211 603 481

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

305 371 603

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2022. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Önkormányzat

Közös hivatal

Óvoda

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államilag

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államilag

Öszzesen

1.

Személyi juttatások

K1

051.

18 842 224

0

0

18 842 224

47 295 947

0

0

47 295 947

17 006 808

0

0

17 006 808

83 144 979

2.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

K2

052.

1 919 413

0

0

1 919 413

6 148 473

0

0

6 148 473

2 126 779

0

0

2 126 779

10 194 665

3.

Dologi kiadások

K3

053.

12 078 238

0

0

12 078 238

8 346 443

0

0

8 346 443

12 843 672

0

0

12 843 672

33 268 353

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

054.

12 452 000

0

0

12 452 000

0

0

0

0

0

0

0

0

12 452 000

5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

055.

15 030 666

0

0

15 030 666

0

0

0

0

0

0

0

0

15 030 666

6.

Beruházások

K6

056.

9 436 100

0

0

9 436 100

0

0

0

0

0

0

0

0

9 436 100

7.

Felújítások

K7

057.

44 486 351

0

0

44 486 351

0

0

0

44 486 351

8.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

058.

0

0

0

0

8.

Költségvetési kiadások összesen

114 244 992

0

0

114 244 992

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

208 013 114

9.

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

K911

0

0

10.

Intézményfinanszírozás

K9

059.

97 358 489

0

0

97 358 489

0

0

0

0

0

0

0

0

97 358 489

11.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

0

0

0

0

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

211 603 481

0

0

211 603 481

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

305 371 603

1.

Működési célú kiadások

157 681 030

0

0

157 681 030

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

251 449 152

2.

Felhalmozási célú kiadások

53 922 451

0

0

53 922 451

0

0

0

0

0

0

0

0

53 922 451

KIADÁSOK ÖSSZESEN

211 603 481

0

0

211 603 481

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

305 371 603

0

0

1.

Működési célú bevételek - kiadások

53 922 451

0

0

53 922 451

0

0

0

0

0

0

0

0

53 922 451

2.

Felhalmozási célú bevételek - kiadások

-53 922 451

0

0

-53 922 451

0

0

0

0

0

0

0

0

-53 922 451

BEVÉTELE ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése-bevételek

1. Mike Község Önkormányzat 2022. évi bevételek

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Önkormányzat

Összesen

Közös Hivatal

Összesen

Óvoda

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Kötelező

Önként

Államig.

Kötelező

Önként

Államig.

Önkormányzatok működési támogatásai

B111

091111.

Helyi önkorm. működésének ált. tám.

64 539 079

64 539 079

0

0

64 539 079

B112

091121.

Tel. önk. egyes köznevelési feladatainak tám.

21 742 650

21 742 650

0

0

21 742 650

B113

091131.

Tel. önk.szoc., gyermekjóléti és gy.étk.fel.tám.ei.

20 388 254

20 388 254

0

0

20 388 254

B114

091141.

Tel. önk. kulturális feladatainak tám.

2 270 000

2 270 000

0

0

2 270 000

B115

091151.

Működési célú központosított előirányzatok

0

0

0

0

B116

091161.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

6 483 911

6 483 911

0

0

6 483 911

B11

Önk. működési támogatásai összesen

115 423 894

0

0

115 423 894

0

0

0

0

0

115 423 894

B12

09121.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

B13

09131.

Műk. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

0

0

0

0

B14

09141.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

0

0

0

0

B15

09151.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

0

0

0

0

B16

09161.

Egyéb műk. célú támog. bevételei áht-n belülről

15 337 297

15 337 297

0

0

15 337 297

B1

MŰK. CÉLÚ TÁMOG. ÁHT-N BELÜLRŐL

130 761 191

0

0

130 761 191

0

0

0

0

0

130 761 191

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

B21

09211.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

B22

09221.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

0

0

0

0

B23

09231.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

0

0

0

0

B24

09241.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

0

0

0

0

B25

09251.

Egyéb felh. célú támog. bevételei áht-n belülről

1 314 859

1 314 859

0

0

1 314 859

B2

FELHALM. CÉLÚ TÁM. ÁHT-N BELÜLRŐL

1 314 859

0

0

1 314 859

0

0

0

0

0

1 314 859

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B311

093111.

Magánszemélyek jövedelemadói

0

0

0

0

B312

093121.

Társaságok jövedelemadói

0

0

0

0

B31

Jövedelemadók összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B32

09321.

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

B33

09331.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

B34

09341.

Vagyoni típusú adók

2 000 000

2 000 000

0

0

2 000 000

B351

093511.

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

0

B352

093521.

Fogyasztási adók

0

0

0

0

B353

093531.

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

B354

093541.

Gépjárműadók

0

0

0

0

B355

093551.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

B35

Termékek és szolgáltatások adói összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B36

09361.

Egyéb közhatalmi bevételek

350 000

350 000

0

0

350 000

B3

KÖZHATALMI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 350 000

0

0

2 350 000

0

0

0

0

0

2 350 000

Működési bevételek

0

0

0

0

B401

094011.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

B402

094021.

Szolgáltatások ellenértéke

1 005 000

1 005 000

0

0

1 005 000

B403

094031.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

B404

094041.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

B405

094051.

Ellátási díjak

0

0

0

0

B406

094061.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

B407

094071.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

B408

094082.

Kamatbevételek

35

35

5

5

10

10

50

B409

094091.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

B411

094101.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

B4

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 005 035

0

0

1 005 035

5

0

0

5

10

10

1 005 050

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B51

09511.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

B52

09521.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

B53

09531.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

B54

09541.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

B55

09551.

Részesedések megszűnéséhez kapcs. bevételek

0

0

0

0

B5

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B61

09611.

Műk. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n kívülről

0

0

0

0

B64

09641.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

0

0

0

0

B65

Egyéb műk. C. átvett pénzezköz

B6

MŰK. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÖSSZ.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B71

09711.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n kívülről

0

0

0

0

B74

09721.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

0

0

0

0

B7

FELH. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZK. ÖSSZESEN

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

135 431 085

0

0

135 431 085

5

0

0

5

10

10

135 431 100

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

0

0

0

B8111

0981111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

B8112

0981121.

Likvid. célú hitelek, kölcs. felvétele pénzügyi váll.

0

0

0

0

B8113

0981131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről összesen

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

B8121

0981211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, ért.

0

0

0

0

B8122

0981221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

B8123

0981231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok bevált., ért.

0

0

0

0

B8124

0981241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei összesen

0

0

0

0

Maradvány igénybevétele

0

0

0

0

B8131

0981311.

Előző év költségvetési maradványának igénybev.

76 172 396

76 172 396

571 438

571 438

204 124

204 124

76 947 958

B8132

0981321.

Előző év vállalkozási maradványának igénybev.

0

0

0

0

B813

Maradvány igénybevétele összesen

76 172 396

0

0

76 172 396

571 438

0

0

571 438

204 124

204 124

76 947 958

B814

098141.

Áht-n belüli megelőlegezések

0

0

0

0

B815

098151.

Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

B816

098161.

Központi, irányító szervi támogatás

0

61 219 420

61 219 420

31 773 125

31 773 125

92 992 545

B817

098171.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

B818

098181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bev.

0

0

0

0

B81

Belföldi finanszírozás bevételei összesen

76 172 396

0

0

76 172 396

61 790 858

0

0

61 790 858

31 977 259

0

0

31 977 249

169 940 503

B821

098211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, ért.

0

0

0

0

B822

098221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok bevált., ért.

0

0

0

0

B823

098231.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

B824

098241.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

B82

Külföldi finanszírozás bevételei összesen

0

0

0

0

B83

09831.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek bev.

0

0

0

0

B8

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELK ÖSSZESEN

76 172 396

0

0

76 172 396

61 790 858

0

0

61 790 858

31 977 259

0

0

31 977 249

169 940 503

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

211 603 481

0

0

211 603 481

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 269

0

0

31 977 259

305 371 603

3. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése-Bevételek

1. Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetés kiadások

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Önkormányzat

Összesen

Közös Hivatal

Összesen

Óvoda

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Kötelező

Önként

Államig.

Kötelező

Önként

Államig.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K1101

0511011.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

11 204 000

11 204 000

40 822 147

40 822 147

16 359 840

16 359 840

68 385 987

K1102

0511021.

Normatív jutalmak

0

0

0

0

0

0

K1103

0511031.

Céljuttatás, projektprémium

0

372 000

372 000

0

372 000

K1104

0511041.

Készenléti, ügyeleti, helyett. díj, túlóra, túlszolg.

0

0

0

0

K1105

0511051.

Végkielégítés

0

0

0

0

K1106

0511061.

Jubileumi jutalom

0

877 800

877 800

0

877 800

K1107

0511071.

Béren kívüli juttatások

0

1 500 000

1 500 000

0

1 500 000

K1108

0511081.

Ruházati költségtérítés

0

0

0

0

K1109

0511091.

Közlekedési költségtérítés

0

1 300 000

1 300 000

256 968

256 968

1 556 968

K1110

0511101.

Egyéb költségtérítések

0

0

0

0

K1111

0511111.

Lakhatási támogatások

0

0

0

0

K1112

0511121.

Szociális támogatások

0

0

0

0

K1113

0511131.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

240 000

240 000

240 000

K11

0511.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen

11 204 000

0

0

11 204 000

44 871 947

0

0

44 871 947

16 856 808

0

0

16 856 808

72 932 755

Külső személyi juttatások

0

0

0

0

K121

051211.

Választott tisztségviselők juttatásai

6 958 224

6 958 224

0

0

6 958 224

K122

051221.

Mvégz. ir. egyéb jogv. nem saját fogl. fiz. jutt.

480 000

480 000

2 424 000

2 424 000

150 000

150 000

3 054 000

K123

051231.

Egyéb külső személyi juttatások

200 000

200 000

0

0

200 000

K12

0512.

Külső személyi juttatások összsen

7 638 224

7 638 224

2 424 000

0

0

2 424 000

150 000

0

0

150 000

10 212 224

K1

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN

18 842 224

0

0

18 842 224

47 295 947

0

0

47 295 947

17 006 808

0

0

17 006 808

83 144 979

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

K21

05211.

Szociális hozzájárulási adó

1 919 413

1 919 413

6 148 473

6 148 473

2 126 779

2 126 779

10 194 665

K24

05241.

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

K27

05271.

Személyi jövedelemadó

0

0

0

0

K2

0521.

MADÓKAT TERH. JÁR. ÉS SZOC. HJ. ADÓ

1 919 413

1 919 413

6 148 473

0

0

6 148 473

2 126 779

0

0

2 126 779

10 194 665

Készletbeszerzés

0

0

0

0

K311

053111.

Szakmai anyagok beszerzése

0

0

160 000

160 000

160 000

K312

053121.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

1 000 000

1 000 000

800 000

800 000

450 000

450 000

2 250 000

K313

053131.

Árubeszerzés

0

0

0

0

K31

05311.

Készletbeszerzés összesen

1 000 000

1 000 000

800 000

0

0

800 000

610 000

0

0

610 000

2 410 000

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

0

K321

053211.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

650 000

650 000

1 435 000

1 435 000

90 000

90 000

2 175 000

K322

053221.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

250 000

250 000

300 000

300 000

50 000

50 000

600 000

K32

05321.

Kommunikációs szolgáltatások összesen

900 000

900 000

1 735 000

0

0

1 735 000

140 000

0

0

140 000

2 775 000

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

0

K331

053311.

Közüzemi díjak

1 800 000

1 800 000

240 000

240 000

350 000

350 000

2 390 000

K332

053321.

Vásárolt élelmezés

863 379

863 379

0

6 500 000

6 500 000

7 363 379

K333

053331.

Bérleti és lízing díjak

900 000

900 000

0

0

900 000

K334

053341.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

600 000

600 000

0

0

600 000

K335

053351.

Közvetített szolgáltatások

0

200 000

200 000

0

200 000

K336

053361.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

500 000

500 000

1 600 000

1 600 000

0

2 100 000

K337

053371.

Egyéb szolgáltatások

2 200 000

2 200 000

900 000

900 000

300 000

300 000

3 400 000

K33

05331.

Szolgáltatási kiadások összesen

6 863 379

6 863 379

2 940 000

0

0

2 940 000

7 150 000

0

0

7 150 000

16 953 379

Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások

0

0

0

0

K341

053411.

Kiküldetések kiadásai

0

1 600 000

1 600 000

0

1 600 000

K342

053421.

Reklám- és propagandakiadások

0

0

0

0

K34

05341.

Kiküld., reklám- és propaganda kiad. összesen

0

0

1 600 000

0

0

1 600 000

0

0

0

0

1 600 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

K351

053511.

Műk. célú előzetesen felsz. ÁFA

2 000 000

2 000 000

700 000

700 000

2 000 000

2 000 000

4 700 000

K352

053521.

Fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

0

K353

053531.

Kamatkiadások

0

0

0

0

K354

053541.

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

0

K355

053551.

Egyéb dologi kiadások

1 314 859

1 314 859

571 443

571 443

2 943 672

2 943 672

4 829 974

K35

Különféle befiz. és egyéb dologi kiad. összesen

3 314 859

3 314 859

1 271 443

0

0

1 271 443

4 943 672

0

0

4 943 672

9 529 974

K3

DOLOGI KIADÁSOK ÖSSZESEN

12 078 238

12 078 238

8 346 443

0

0

8 346 443

12 843 672

0

0

12 843 672

33 268 353

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K41

05411.

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

K42

05421.

Családi támogatások

0

0

0

0

K43

05431.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

K44

05441.

Betegséggel kapcs. (nem TB-i) ellátások

0

0

0

0

K45

05451.

Foglalk., munkanélküliséggel kapcs. ellátások

0

0

0

0

K46

05461.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

K47

05471.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K48

05481.

Egyéb nem intézményi ellátások

12 452 000

12 452 000

0

0

12 452 000

K4

ELLÁTOTTAK PÉNZBELI JUTT. ÖSSZESEN

12 452 000

12 452 000

0

0

0

0

0

12 452 000

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K501

055011.

Nemzetközi kötelezettségek

0

0

0

0

K502

055021.

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

K503

055031.

Műk. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

0

0

0

0

K504

055041.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

0

0

0

0

K505

055051.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

0

0

0

0

K506

055061.

Egyéb műk. célú tám. áht-n belülre

0

0

0

0

K507

055071.

Műk. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

0

0

0

0

K508

055081.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

0

0

0

0

K509

055091.

Árkiegészítések, ártámogatások

0

0

0

0

K510

055101.

Kamattámogatások

0

0

0

0

K512

055121.

Egyéb működési célú tám. áht-n kívülre

0

0

0

0

K513

055131.

Tartalékok

15 030 666

15 030 666

0

0

15 030 666

K5

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

15 030 666

0

0

15 030 666

0

0

0

0

0

15 030 666

Beruházások

0

0

0

0

K61

05611.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

0

0

0

0

K62

05621.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

0

0

0

K63

05631.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

0

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

7 430 000

7 430 000

0

0

7 430 000

K65

05651.

Részesedések beszerzése

0

0

0

0

K66

05661.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcs. kiad.

0

0

0

0

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

2 006 100

2 006 100

0

0

2 006 100

K6

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

9 436 100

0

9 436 100

0

0

0

0

0

9 436 100

Felújítások

0

0

0

0

K71

05711.

Ingatlanok felújítása

35 028 623

35 028 623

0

0

35 028 623

K72

05721.

Informatikai eszközök felújítása

0

0

0

0

K73

05731.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

0

0

0

K74

05741.

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

9 457 728

9 457 728

0

0

9 457 728

K7

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN

44 486 351

44 486 351

0

0

0

0

0

44 486 351

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K81

05811.

Felh. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

0

0

0

0

K82

05821.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

0

0

0

0

K83

05831.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

0

0

0

0

K84

05841.

Egyéb felhalm. célú tám. áht-n belülre

0

0

0

0

K85

05851.

Felh. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

0

0

0

0

K86

05861.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

0

0

0

0

K87

05871.

Lakástámogatás

0

0

0

0

K88

05881.

Egyéb felhalm. célú támogatások áht-n kívülre

0

0

0

0

K8

EGYÉB FELHALM. CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

114 244 992

0

0

114 244 992

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

208 013 114

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

0

0

0

0

K9111

0591111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

K9112

0591121.

Likvid. c. hitelek, kölcsönök törl. pénzügyi váll.

0

0

0

0

K9113

0591131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

K911

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre összesen

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

0

0

K9121

0591211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

K9122

0591221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

K9123

0591231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

K9124

0591241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai összesen

0

0

0

0

K913

059131.

Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

K914

059141.

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

4 365 944

4 365 944

0

0

4 365 944

K915

059151.

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

92 992 545

92 992 545

0

0

92 992 545

K916

059161.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

0

0

0

0

K917

059171.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

K918

059181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiad.

0

0

0

0

K91

Belföldi finanszírozás kiadásai összesen

97 358 489

0

0

97 358 489

0

0

0

0

0

0

0

0

97 358 489

Külföldi finanszírozás kiadásai

0

0

0

0

K921

059211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

K922

059221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

K923

059231.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

K924

059241.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

K92

Külföldi finanszírozás kiadásai összesen

0

0

0

0

K93

05931.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek kiad.

0

0

0

0

K9

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

97 358 489

0

0

97 358 489

0

0

0

0

0

97 358 489

KIADÁSOK ÖSSZESEN

211 603 481

0

0

211 603 481

61 790 863

0

0

61 790 863

31 977 259

0

0

31 977 259

305 371 603

4. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése

1. Kormányzati funkciók bevételek önkormányzat

COFOG kód

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Kötelező feladat összesen

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

Kötelező feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

0

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

2 350 000

1 005 035

3 355 035

018010

Önkorm. elszámolásai a közp. költségvetéssel

119 425 358

1 314 859

120 740 217

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

76 172 396

76 172 396

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

9 065 833

9 065 833

082091

közművelődés közösségi

2 270 000

2 270 000

0

KORMÁNYZTI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

130 761 191

1 314 859

2 350 000

1 005 035

0

0

0

76 172 396

211 603 481

5. melléklet

Mike Község 2022. évi költségvetése

1. Kiadások

COFOG kód

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Kötelező feladat összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Kötelező feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

10 158 224

1 232 169

4 081 485

15 030 666

30 502 544

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

430 423

430 423

013320

Köztemető fennt. És műk.

572 785

572 785

018010

Önkormányzatok elszámolásai

4 365 944

4 365 944

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

92 992 545

92 992 545

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

7 580 000

543 724

1 314 859

9 438 583

064010

Közvilágítás

1 400 000

1 400 000

062020

Településfejlesztési projekt

9 436 100

44 486 351

53 922 451

082044

Könyvtári szolgáltatás

1 104 000

143 520

1 022 480

2 270 000

082092

Közművelődés Hagyományos Közösségi Kult. Ért. Gond.

2 392 827

2 392 827

104037

Intézményen kívűli gyermekétkeztetés

863 379

863 379

107060

Egyéb szociális pénzbeli és term. ellátás., tám.

12 452 000

12 452 000

KORMÁNYZATI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

18 842 224

1 919 413

12 078 238

12 452 000

15 030 666

9 436 100

44 486 351

0

97 358 489

211 603 481

6. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetés

1. Kormányzati funkciók bevétel közös hivatal

COFOG kód

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Kötelező feladat összesen

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

Kötelező feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

5

5

018030

Támogatási célú finanszírozási művelet

61 790 858

61 790 858

KORMÁNYZTI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

0

5

61 790 858

61 790 863

7. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetés

1. Kormányzati funkciók kiadás közös hivatal

COFOG kód

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Kötelező feladat összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Kötelező feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

47 295 947

6 148 473

8 346 443

61 790 863

KORMÁNYZATI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

47 295 947

6 148 473

8 346 443

0

0

0

0

0

0

61 790 863

8. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetés

1. Kormányzati funkciók bevételek óvoda

COFOG kód

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Kötelező feladat összesen

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

Kötelező feladat

018030

Támogatási célú finansz.

10

31 977 249

31 977 259

KORMÁNYZTI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

10

31 977 249

31 977 259

9. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetés

1. Kormányzati funkciók kiadások óvoda

COFOG kód

Megnevezés

2022. évi eredeti előirányzat

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Kötelező feladat összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Kötelező feladat

091110

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

13 406 808

1 658 779

4 588 672

19 654 259

091140

Óvodai ellátás működtetés feladatai

0

096015

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

3 600 000

468 000

8 255 000

12 323 000

KORMÁNYZATI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

17 006 808

2 126 779

12 843 672

0

0

0

0

0

0

31 977 259

10. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetés

1. Felhalmozási kiadások

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

Telepésfejlesztési prj.

Kötelező feladat összesen

062020

Kötelező

Beruházások

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

7 430 000

7 430 000

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

2 006 100

2 006 100

K6

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

9 436 100

9 436 100

K 71

Ingatlanok Felújítása

35 028 623

35 028 623

K 74

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

9 457 728

9 457 728

K7

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN

44 486 351

44 486 351

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

53 922 451

53 922 451

11. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetés

1. Létszám előirányzat

Létszám előirányzat 2022.

Önkormányzat

2 fő

Közös Hivatal

12 fő

Óvoda

5 fő

Összesen:

19 fő

Hosszú távú közfoglalkoztatás

6 fő

Közfoglalkoztatási mintaprogram

7 fő

Összesen:

13 fő

Mindösszesen:

32 fő

12. melléklet

Mike Község 2022. évi költségvetés

1. Közös Önkormányzati Hivatal finanszírozási terve 2022. évre

Közös Önkormányzati Hivatal finanszírozási terve 2022. évre

Január

5149239

Február

5149239

Március

5149239

Április

5149239

Május

5149239

Június

5149239

Július

5149239

Augusztus

5149239

Szeptember

5149239

Október

5149239

November

5149240

December

5149240

Összesen:

61 790 863

13. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi

1. Mikei Mesevár Óvoda finanszírozási terve 2022. évre

Január

2664772

Február

2664772

Március

2664772

Április

2664772

Május

2664772

Június

2664772

Július

2664772

Augusztus

2664772

Szeptember

2664772

Október

2664772

November

2664772

December

2664773

Összesen:

31 977 269

14. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése

1. Önkormányzat előirányzat felhasználási ütemterv

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

10 896 766

130 761 191

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

109 572

1 314 859

3.

Közhatalmi bevételek

50 000

50 000

900 000

20 000

30 000

20 000

30 000

20 000

30 000

1 150 000

50 000

0

2 350 000

4.

Működési bevételek

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

83 753

1 005 035

5.

Felhalmozási bevételek

0

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

0

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

0

8.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

0

9.

Maradvány igénybevétele - működési

76 172 396

76 172 396

10.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

0

Kiadások

11.

Személyi juttatások

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

1 570 185

18 842 224

12.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

159 951

1 919 413

13.

Dologi kiadások

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

1 006 520

12 078 238

14.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

1 037 667

12 452 000

15.

Egyéb működési célú kiadások

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

1 252 556

15 030 666

16.

Beruházások

9 436 100

9 436 100

17.

Felújítások

44 486 351

44 486 351

18.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

19.

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

20.

Intézményfinanszírozás

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

8 113 207

97 358 489

20.

Bevételek összesen

87 312 486

11 140 090

11 990 090

11 110 090

11 120 090

11 110 090

11 120 090

11 110 090

11 120 090

12 240 090

11 140 090

11 090 090

211 603 481

21.

Kiadások összesen

13 140 086

13 140 086

13 140 086

22 576 186

13 140 086

13 140 086

13 140 086

57 626 437

13 140 086

13 140 086

13 140 086

13 140 086

211 603 481

15. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése

1. Önkormányzat állat adott közvetlen támogatásokat tartalmazó kimutatás 2022. évre

Összesen:

0

16. melléklet

Mike Község Önkormányzat 2022. évi költségvetése

1. Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek és a saját bevételek

Adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség

Ft-ban

Kötelezettség jogcíme

Összesen

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kötvénykibocsátás törlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Lízingdíj

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kezességvállalás

Adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

Saját bevételek a 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. § . (1) bek. szerint

Megnevezés

Összesen

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

1.

Helyi adókból származó bevételek

3 200 000

3 360 000

3 528 000

3 704 400

13 792 400

2.

Önk. vagyon, vagyoni értékű jog ért., hasznosításából, Tárgyi eszköz, immateriális jószág, részvény, részesedés ért. származó bevétel

0

0

0

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

0

0

0

4.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

0

5.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

0

0

Saját bevételek összesen

3 200 000

3 360 000

3 528 000

3 704 400

13 792 400

Saját bevételek 50 %-a

1 600 000

1 680 000

1 764 000

1 852 200

6 896 200

Saját bevételek 50 %-a és az adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

1 600 000

1 680 000

1 764 000

1 852 200

6 896 200