Visnye község képviselő-testületének 4/2020(III.12.) önkormányzati rendelete

Visnye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2020 (III. 12.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 03. 13

Visnye község képviselő-testületének 4/2020(III.12.) önkormányzati rendelete

Visnye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2020 (III. 12.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Visnye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) a. és (1) f. bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §. (1) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

I.fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. §

.

A rendelet hatálya

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

(2) A rendelet meghatározza a kötelező és önként vállalt feladatok ellátásához szükséges bevételeket és kiadásokat, figyelemmel a 2020. évi gazdálkodás főbb szabályaira.

2. §

.

A költségvetés címrendje

(1) A képviselő-testület a címrendet az alábbiak szerint állapítja meg.

- Visnye Község Önkormányzata önálló címet alkot.

II.fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. §

.

A költségvetés bevételei és kiadásai

(1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerve együttes 2020. évi költségvetését

89.210.658 Ft összes költségvetési bevétellel,

89.210.658 Ft összes költségvetési kiadással

állapítja meg.

2

Ezen belül:

a működési célú bevételt 54.986.895 Ft-ban

felhalmozás célú bevétel 34.233.763 Ft-ban

előző évi pénzmaradvány

működési 31.443.763 Ft-ban

felhalmozási 0Ft-ban

működési célú kiadásokat 88.710.658 Ft-ban

ebből:

- a személyi juttatások kiadásait 25.624.567 Ft-ban

- a munkaadót terhelő járulékokat 3.292.795 Ft-ban

- a dologi kiadásokat 8.117.040 Ft-ban

- az ellátottak pénzbeli juttatásait 6.843.000 Ft-ban

- egyéb működési célú kiadásokat 43.619.997 Ft-ban

- Áht.-n belüli megelőlegezések kiadásai 1.213.259 Ft-ban

a felhalmozás célú kiadásokat 500.000 Ft-ban

állapítja meg.

4. §

.

(1) Az Önkormányzat bevételi és kiadási főösszegének mérlegszerű bemutatását az 1. sz. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat bevételeit részletes bontásban kötelező és önként vállalt államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 2. sz. melléklet, tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat kiadásait elkülönítetten, jogcímenkénti bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 3. sz. melléklet, kormányzati funkciók szerint bontásban a 5. sz. melléklet tartalmazza.

(4) (4)Az Önkormányzat felhalmozási kiadásait részletes bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben 6. sz. melléklet tartalmazza.

(5) Az Önkormányzat költségvetési tartaléka 41.152.558 Ft.

(6) Az Önkormányzat költségvetési szervének létszámkeretét a 7. sz. melléklet tartalmazza

(7) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból származó kötelezettségeit és a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény szerinti saját bevételeit a 10. melléklet tartalmazza.

A bevételi többlet kezelése

5. §

.

(1) A gazdálkodási év során keletkezett bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak teljesülését követően esetenként dönt.

(2) A Hivatal a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az irányító szerv egyidejű tájékoztatásával, a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű előirányzat-módosítás után használja fel.

Általános és céltartalék

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 5.000.000Ft összegben, céltartalékát 36.152.558 Ft összegben állapítja meg. A céltartalék kizárólag előre nem látható esetekben – belvízmentesítés, viharkár elhárítás stb. – használható fel. A céltartalék felhasználásáról - a képviselő-testület előtti utólagos beszámolási kötelezettséggel – a polgármester dönt.

(2) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor dönt.

Többéves kihatással járó döntések, európai uniós

programok, projektek

7. §

.

A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatról, ill. európai uniós forrásból megvalósuló programok, projektek tárgyában nem döntött.

Előirányzat- felhasználási ütemterv

8. § A költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 8. sz. melléklet tartalmazza.

Támogatások

9. § (1) Az önkormányzat által adott közvetlen támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 9. sz. melléklete tartalmazza.

III. FEJEZET A költségvetés végrehajtásának szabályai

10. §

.

(1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet mellékletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát nem ruházza át, azt magának fenntartja.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) Az általános tartalék előirányzaton belül a költségvetési évet tekintve összesen 700.00 Ft elhasználását a képviselő-testület – a teljesülést követően negyedévenkénti beszámolási kötelezettséggel – a polgármester hatáskörébe utalja.

11. § (1) A Hivatal éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a jegyző a felelős.

(2) A Hivatal éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

12. §

.

(1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a testület dönt a polgármester előterjesztésére, szükség esetén a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról és a Hivatal saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő testület az (1) bekezdésben foglalt módon dönt.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

13. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szerv saját hatáskörű előirányzat módosítást csak abban az esetben hajthat végre, ha a személyi juttatások és/vagy a munkaadót terhelő járulék előirányzatból dologi kiadásokra csoportosít át. Az átcsoportosítást a képviselő-testület rendelet-módosításban hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő átvezetése, annak módosítása után használhatják fel.

(4) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül az átcsoportosításról a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(5) A költségvetési szerv a saját hatáskörű előirányzat módosításokról az irányító szervét félévenként tájékoztatja.

(6) Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34 § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert feladatonként nettó 15 millió forint értékhatárig az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítására, és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra. A módosítást a költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(7) Év közben az önkormányzat számára meghatározott kötött felhasználású pótelőirányzat felhasználásáról a polgármester dönt. Az előirányzat módosítást a költségvetési rendelet módosításakor át kell vezetni.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

14. § (1) A polgármester önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

6

Támogatási szerződés

15. §

.

(1) Az 1.000.000 Ft-ot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A képviselő-testület a megállapodás megkötése előtt ellenőrzi a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználását, elszámolását.

(3) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás egy évig nem ítélhető meg.

16. §

.

Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja.

Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások évi két egyenlő részletekben kerüljenek kiutalásra.

Szolgáltatási szerződés

17. §

.

A Hivatal szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

(1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a.) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b.) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(1) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(4) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.

(5) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a.) az ellátandó feladatot,

b.) a díjazás mértékét,

c.) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d.) a szerződés időtartamát,

e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,

f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

Önkormányzati biztos kirendelése

18. § (1) Ha a helyi önkormányzati költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy egyébként a 150 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervnél az Áht. 71. §. (2) és (3) bekezdésében foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

  • a) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,
  • b) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,
  • c) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

(5) Amennyiben az önkormányzatnál időközben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek az általa fenntartott költségvetési szervek körében, az önkormányzati biztos további tevékenységére az alábbi szabályok alkalmazandók:

a.) az önkormányzati biztos tevékenységéről a képviselő-testületnek havonta köteles beszámolni,

b.) az önkormányzati biztos haladéktalanul köteles tájékoztatni a polgármestert, ha a költségvetési szervvel szemben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek.

8

Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

19. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 30 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

Záró és egyéb rendelkezések

20. §

.

(1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Füszfás Balázs Dr.Barka Tamás

polgármester jegyző

1. melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

B1

091.

53 956 885

0

0

53 956 885

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

B2

092.

0

3.

Közhatalmi bevételek

B3

093.

2 230 000

0

550 000

2 780 000

4.

Működési bevételek

B4

094.

10

900 000

0

900 010

5.

Felhalmozási bevételek

B5

095.

0

0

0

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

B6

096.

0

130 000

0

130 000

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

B7

097.

0

0

0

8.

Költségvetési bevételek összesen

56 186 895

1 030 000

550 000

57 766 895

9.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

B811

98.

10.

Maradvány igénybevétele - működési

B813

98.

31 443 763

0

0

31 443 763

11.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

B813

098.

12.

Intézményfinanszírozás

B816

098.

13.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

B816

98.

13.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

87 630 658

1 030 000

550 000

89 210 658

1.

Működési célú bevételek

53 956 895

1 030 000

0

54 986 895

2.

Felhalmozási célú bevételek

33 673 763

0

550 000

34 223 763

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

87 630 658

1 030 000

550 000

89 210 658

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

1.

Személyi juttatások

K1

051.

25 624 567

0

0

25 624 567

2.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

K2

052.

3 292 795

3 292 795

3.

Dologi kiadások

K3

053.

8 117 040

0

0

8 117 040

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

054.

6 843 000

0

0

6 843 000

5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

055.

41 887 558

1 732 439

0

43 619 997

6.

Beruházások

K6

056.

500 000

0

0

500 000

7.

Felújítások

K7

057.

0

0

0

0

8.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

058.

0

0

0

8.

Költségvetési kiadások összesen

86 264 960

1 732 439

87 997 399

9.

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

K911

10.

Intézményfinanszírozás

K9

059.

1 213 259

0

0

1 213 259

11.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

87 478 219

1 732 439

0

89 210 658

1.

Működési célú kiadások

86 978 219

1 732 439

0

88 710 658

2.

Felhalmozási célú kiadások

500 000

0

0

500 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN

87 478 219

1 732 439

89 210 658

1.

Működési célú bevételek - kiadások

-33 021 324

-702 439

0

-33 723 763

2.

Felhalmozási célú bevételek - kiadások

33 173 763

0

550 000

33 723 763

BEVÉTELE ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

152 439

-702 439

550 000

0

2. melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - BEVÉTELEK

adatok Ft-ban

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Önkormányzatok működési támogatásai

B111

091111.

Helyi önkorm. működésének ált. tám.

16 984 729

16 984 729

B112

091121.

Tel. önk. egyes köznevelési feladatainak tám.

0

B113

091131.

Tel. önk.szoc., gyermekjóléti és gy.étk.fel.tám.ei.

11 546 740

11 546 740

B114

091141.

Tel. önk. kulturális feladatainak tám.

1 800 000

1 800 000

B115

091151.

Működési célú központosított előirányzatok

0

B116

091161.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B11

Önk. működési támogatásai összesen

30 331 469

0

30 331 469

B12

09121.

Elvonások és befizetések bevételei

B13

09131.

Műk. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

B14

09141.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

B15

09151.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

B16

09161.

Egyéb műk. célú támog. bevételei áht-n belülről

23 625 416

23 625 416

B1

MŰK. CÉLÚ TÁMOG. ÁHT-N BELÜLRŐL

53 956 885

0

53 956 885

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B21

09211.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B22

09221.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

B23

09231.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

B24

09241.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

B25

09251.

Egyéb felh. célú támog. bevételei áht-n belülről

B2

FELHALM. CÉLÚ TÁM. ÁHT-N BELÜLRŐL

Közhatalmi bevételek

B311

093111.

Magánszemélyek jövedelemadói

B312

093121.

Társaságok jövedelemadói

B31

Jövedelemadók összesen

B32

09321.

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B33

09331.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B34

09341.

Vagyoni típusú adók

1 300 000

1 300 000

B351

093511.

Értékesítési és forgalmi adók

750 000

750 000

B352

093521.

Fogyasztási adók

B353

093531.

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B354

093541.

Gépjárműadók

550 000

550 000

B355

093551.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

B35

Termékek és szolgáltatások adói összesen

750 000

550 000

1 300 000

B36

09361.

Egyéb közhatalmi bevételek

180 000

180 000

B3

KÖZHATALMI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 230 000

0

550 000

2 780 000

Működési bevételek

B401

094011.

Készletértékesítés ellenértéke

200 000

200 000

B402

094021.

Szolgáltatások ellenértéke

700 000

700 000

B403

094031.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

B404

094041.

Tulajdonosi bevételek

B405

094051.

Ellátási díjak

B406

094061.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B407

094071.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B408

094081.

Kamatbevételek

10

10

B409

094091.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B410

094101.

Egyéb működési bevételek

B4

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10

900 000

900 010

Felhalmozási bevételek

B51

09511.

Immateriális javak értékesítése

B52

09521.

Ingatlanok értékesítése

B53

09531.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B54

09541.

Részesedések értékesítése

B55

09551.

Részesedések megszűnéséhez kapcs. bevételek

B5

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

Működési célú átvett pénzeszközök

B64

09641.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

130 000

130 000

B65

09651.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

B6

MŰK. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÖSSZ.

130 000

130 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B71

09711.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n kívülről

B72

09721.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

B73

09731.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

FELH. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZK. ÖSSZESEN

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

56 186 895

1 030 000

550 000

57 766 895

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B8111

0981111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8112

0981121.

Likvid. célú hitelek, kölcs. felvétele pénzügyi váll.

B8113

0981131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről összesen

Belföldi értékpapírok bevételei

B8121

0981211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, ért.

B8122

0981221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8123

0981231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok bevált., ért.

B8124

0981241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B812

Belföldi értékpapírok bevételei összesen

Maradvány igénybevétele

B8131

0981311.

Előző év költségvetési maradványának igénybev.

31 443 763

31 443 763

B8132

0981321.

Előző év vállalkozási maradványának igénybev.

B813

Maradvány igénybevétele összesen

31 443 763

31 443 763

B814

098141.

Áht-n belüli megelőlegezések

B815

098151.

Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

B816

098161.

Központi, irányító szervi támogatás

B817

098171.

Betétek megszüntetése

B818

098181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bev.

B81

Belföldi finanszírozás bevételei összesen

31 443 763

0

0

31 443 763

B821

098211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, ért.

B822

098221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok bevált., ért.

B823

098231.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B824

098241.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B82

Külföldi finanszírozás bevételei összesen

B83

09831.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek bev.

B8

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELK ÖSSZESEN

31 443 763

0

0

31 443 763

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

87 630 658

1 030 000

550 000

89 210 658

3. melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - KIADÁSOK

adatok Ft-ban

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K1101

0511011.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

18 651 084

18 651 084

K1102

0511021.

Normatív jutalmak

K1103

0511031.

Céljuttatás, projektprémium

K1104

0511041.

Készenléti, ügyeleti, helyett. díj, túlóra, túlszolg.

K1105

0511051.

Végkielégítés

K1106

0511061.

Jubileumi jutalom

K1107

0511071.

Béren kívüli juttatások

200 000

200 000

K1108

0511081.

Ruházati költségtérítés

10 000

10 000

K1109

0511091.

Közlekedési költségtérítés

K1110

0511101.

Egyéb költségtérítések

K1111

0511111.

Lakhatási támogatások

K1112

0511121.

Szociális támogatások

K1113

0511131.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

K11

0511.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen

18 861 084

0

0

18 861 084

Külső személyi juttatások

K121

051211.

Választott tisztségviselők juttatásai

5 353 210

5 353 210

K122

051221.

Mvégz. ir. egyéb jogv. nem saját fogl. fiz. jutt.

1 410 273

1 410 273

K123

051231.

Egyéb külső személyi juttatások

K12

0512.

Külső személyi juttatások összsen

6 763 483

0

0

6 763 483

K1

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN

25 624 567

0

0

25 624 567

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K21

05211.

Szociális hozzájárulási adó

3 247 927

3 247 927

K24

05241.

Egészségügyi hozzájárulás

K26

05261.

Más járulék fizetési kötelezettség

K27

05271.

Személyi jövedelemadó

44 868

44 868

K2

0521.

MADÓKAT TERH. JÁR. ÉS SZOC. HJ. ADÓ

3 292 795

3 292 795

Készletbeszerzés

K311

053111.

Szakmai anyagok beszerzése

20 000

20 000

K312

053121.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

2 040 000

2 040 000

K313

053131.

Árubeszerzés

K31

05311.

Készletbeszerzés összesen

2 060 000

2 060 000

Kommunikációs szolgáltatások

K321

053211.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

25 000

25 000

K322

053221.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

420 000

420 000

K32

05321.

Kommunikációs szolgáltatások összesen

445 000

445 000

Szolgáltatási kiadások

K331

053311.

Közüzemi díjak

545 000

545 000

K332

053321.

Vásárolt élelmezés

103 740

103 740

K333

053331.

Bérleti és lízing díjak

1 000 000

1 000 000

K334

053341.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

430 000

430 000

K335

053351.

Közvetített szolgáltatások

25 000

25 000

K336

053361.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

440 000

440 000

K337

053371.

Egyéb szolgáltatások

1 055 000

1 055 000

K33

05331.

Szolgáltatási kiadások összesen

3 598 740

0

3 598 740

Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások

K341

053411.

Kiküldetések kiadásai

K342

053421.

Reklám- és propagandakiadások

K34

05341.

Kiküld., reklám- és propaganda kiad. összesen

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K351

053511.

Műk. célú előzetesen felsz. ÁFA

1 293 300

1 293 300

K352

053521.

Fizetendő általános forgalmi adó

K353

053531.

Kamatkiadások

K354

053541.

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K355

053551.

Egyéb dologi kiadások

720 000

720 000

K35

Különféle befiz. és egyéb dologi kiad. összesen

2 013 300

2 013 300

K3

DOLOGI KIADÁSOK ÖSSZESEN

8 117 040

0

0

8 117 040

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K41

05411.

Társadalombiztosítási ellátások

K42

05421.

Családi támogatások

0

K43

05431.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K44

05441.

Betegséggel kapcs. (nem TB-i) ellátások

K45

05451.

Foglalk., munkanélküliséggel kapcs. ellátások

K46

05461.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K47

05471.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K48

05481.

Egyéb nem intézményi ellátások

6 843 000

6 843 000

K4

ELLÁTOTTAK PÉNZBELI JUTT. ÖSSZESEN

6 843 000

6 843 000

Egyéb működési célú kiadások

K501

055011.

Nemzetközi kötelezettségek

K502

055021.

Elvonások és befizetések

K503

055031.

Műk. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

K504

055041.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

K505

055051.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

K506

055061.

Egyéb műk. célú tám. áht-n belülre

350 000

1 432 439

1 782 439

K507

055071.

Műk. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

K508

055081.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

185 000

300 000

485 000

K509

055091.

Árkiegészítések, ártámogatások

K510

055101.

Kamattámogatások

K512

055121.

Egyéb működési célú tám. áht-n kívülre

200 000

200 000

K513

055131.

Tartalékok

41 152 558

41 152 558

K5

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

41 887 558

1 732 439

0

43 619 997

Beruházások

K61

05611.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K62

05621.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

500 000

500 000

K63

05631.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

K65

05651.

Részesedések beszerzése

K66

05661.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcs. kiad.

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

0

K6

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

500 000

0

500 000

Felújítások

K71

05711.

Ingatlanok felújítása

0

K72

05721.

Informatikai eszközök felújítása

K73

05731.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K74

05741.

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

K7

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K81

05811.

Felh. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

K82

05821.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

K83

05831.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

K84

05841.

Egyéb felhalm. célú tám. áht-n belülre

K85

05851.

Felh. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

K86

05861.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

K87

05871.

Lakástámogatás

K88

05881.

Egyéb felhalm. célú támogatások áht-n kívülre

K8

EGYÉB FELHALM. CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

86 264 960

1 732 439

0

87 997 399

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K9111

0591111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9112

0591121.

Likvid. c. hitelek, kölcsönök törl. pénzügyi váll.

K9113

0591131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K911

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre összesen

Belföldi értékpapírok kiadásai

K9121

0591211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9122

0591221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9123

0591231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9124

0591241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai összesen

K913

059131.

Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

K914

059141.

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

1 213 259

1 213 259

K915

059151.

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

K916

059161.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K917

059171.

Pénzügyi lízing kiadásai

K918

059181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiad.

K91

Belföldi finanszírozás kiadásai összesen

1 213 259

1 213 259

Külföldi finanszírozás kiadásai

K921

059211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

059221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K923

059231.

Külföldi értékpapírok beváltása

K924

059241.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K92

Külföldi finanszírozás kiadásai összesen

0

K93

05931.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek kiad.

K9

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 213 259

1 213 259

KIADÁSOK ÖSSZESEN

87 478 219

1 732 439

0

89 210 658

4. melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kormányzti funkciók - Bevételek - Önkormányzat

Ft-ban

COFOG kód

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Kötelező feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Önként vállalt feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Államig. feladat összesen

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

10

10

900 000

130 000

1 030 000

1 030 010

018010

Önkorm. elszámolásai a közp. költségvetéssel

30 331 469

30 331 469

30 331 469

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

31 443 763

31 443 763

31 443 763

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

0

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

23 625 416

23 625 416

23 625 416

104044

Biztos Kezdet Gyerekház

0

0

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ell.

0

0

900020

Önkorm.funkc.nem sorolható bev.áht-n kív.

2 230 000

2 230 000

550 000

550 000

2 780 000

0

KORMÁNYZTI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

53 956 885

2 230 000

10

31 443 763

87 630 658

900 000

130 000

1 030 000

0

550 000

550 000

89 210 658

5. melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kormányzati funkciók - Kiadások - Önkormányzat

Ft-ban

COFOG kód

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Kötelező feladat összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Önként vállalt feladat összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Államig. feladat összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

6 963 483

1 264 052

4 016 550

12 244 085

1 432 439

300 000

1 732 439

13 976 524

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

38 100

500 000

538 100

0

538 100

013320

Köztemető fennt. és műk.

50 800

50 800

50 800

018010

Önkormányzatok elszámolásai

1 213 259

1 213 259

1 213 259

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

185 000

185 000

185 000

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

14 116 544

1 235 198

8 273 674

23 625 416

23 625 416

045160

Közutak, hidak, alagutak üzmelt., fenntart.

381 000

381 000

381 000

062020

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

17 530 041

17 530 041

17 530 041

064010

Közvilágítás

571 500

571 500

571 500

066020

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

1 622 900

1 622 900

1 622 900

082044

Könyvtári szolgáltatás

1 800 000

1 800 000

0

1 800 000

082091

Közművelődési-közösségi és társ. részv. fejl.

2 655 534

2 655 534

2 655 534

082092

Közművelődési tevékenység

1 918 440

335 727

2 727 963

4 982 130

4 982 130

084031

Civil szervezetek működési támogatása

200 000

200 000

0

200 000

104037

Intézményen kivüli gyermekétkeztetés

103 740

103 740

103 740

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ell.

0

0

107055

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

2 626 100

457 818

1 332 450

4 416 368

4 416 368

107060

Egyéb szociális pénzbeli és term. ellátás., tám.

6 843 000

350 000

7 193 000

7 193 000

900070

Fejezeti és általános tartalék elszámolása

8 165 346

8 165 346

8 165 346

6. melléklet

6. számú melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - KIADÁSOK

Önkormányzat Felhalmozási kiadások

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

Önk.Ph. ig.tev.

Önkorm. Vagyonnal való gazd.

Minta program

Kötelező feladat összesen

Önk.Ph. ig.tev.

Önkorm. Vagyonnal való gazd.

Minta program

Önként vállalt feladat összsen

Önk.Ph. ig.tev.

Önkorm. Vagyonnal való gazd.

Államig. feladat összesen

Mind-összesen

011130

013350

041237

082091

082092

082044

011130

013350

041237

082091

082092

082044

011130

013350

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Önként

Önként

Önként

Önként

Önként

Önként

Államig.

Államig.

Beruházások

K62

05621.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

500 000

500 000

500 000

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

0

0

K6

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

0

500 000

500 000

500 000

Felújítások

0

K71

05711

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

K74

05741

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

0

0

K7

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

0

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

0

0

0

0

500 000

0

0

0

0

500 000

500 000

7. melléklet

Létszám előirányzat 2020.

Önkormányzat

4 fő

Összesen:

4 fő

Közfoglalkoztatási mintaprogram

15 fő

Összesen:

15 fő

Mindösszesen:

19 fő

8. melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

4 496 407

53 956 885

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

3.

Közhatalmi bevételek

900 000

265 000

100 000

100 000

100 000

100 000

900 000

250 000

65 000

2 780 000

4.

Működési bevételek

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

75 001

900 010

5.

Felhalmozási bevételek

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

10 833

130 000

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

8.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

9.

Maradvány igénybevétele - működési

31 443 763

31 443 763

10.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

Kiadások

11.

Személyi juttatások

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

2 135 381

25 624 567

12.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

274 400

3 292 795

13.

Dologi kiadások

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

676 420

8 117 040

14.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

570 250

6 843 000

15.

Egyéb működési célú kiadások

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

3 635 000

43 619 997

16.

Beruházások

250 000

250 000

500 000

17.

Felújítások

0

18.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

19.

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

20.

Áht.-n belüli megelőlegezések visszafizetése

1 213 259

1 213 259

20.

Bevételek összesen

36 026 004

4 582 241

5 482 241

4 847 241

4 682 241

4 682 241

4 682 241

4 682 241

5 482 241

4 832 241

4 647 241

4 582 241

89 210 658

21.

Kiadások összesen

8 504 709

7 291 450

7 291 450

7 291 450

7 291 450

7 541 450

7 541 450

7 291 450

7 291 450

7 291 450

7 291 450

7 291 450

89 210 658

9. melléklet

Önkormányzat által adott

közvetlen támogatásokat tartalmazó kimutatás 2020.

Cicil szervezetek, egyesületek

200 000

Összesen:

200 000

10. melléklet

VISNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek és a saját bevételek

Adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség

Ft-ban

Kötelezettség jogcíme

Összesen

2021. év

2021. év

2022. év

2023. év

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kötvénykibocsátás törlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Lízingdíj

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kezességvállalás

1.

2.

Adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

0

0

Saját bevételek a 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. §. (1) bek. szerint

Megnevezés

Összesen

2021. év

2021. év

2022. év

2023. év

1.

Helyi adókból származó bevételek

2 600 000

4 000 000

4 000 000

4 000 000

14 600 000

2.

Önk. vagyon, vagyoni értékű jog ért., hasznosításából, Tárgyi eszköz, immateriális jószág, részvény, részesedés ért. származó bevétel

0

0

0

0

0

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

0

0

0

0

0

4.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

180 000

300 000

300 000

300 000

1 080 000

5.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

0

0

0

0

Saját bevételek összesen

2 780 000

4 300 000

4 300 000

4 300 000

15 680 000

Saját bevételek 50 %-a

2 224 000

2 150 000

2 150 000

2 150 000

8 674 000

Saját bevételek 50 %-a és az adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

2 224 000

2 150 000

2 150 000

2 150 000

8 674 000