Hencse Község képviselő-testületének2/2020(III.4.)önkormányzati rendelete

Hencse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről Hencse Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) a. és (1) f. bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §. (1) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

Hatályos: 2020. 03. 05

Hencse Község képviselő-testületének2/2020(III.4.)önkormányzati rendelete

Hencse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről Hencse Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) a. és (1) f. bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §. (1) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

I.fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. §

A rendelet hatálya

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

(2) A rendelet meghatározza a kötelező és önként vállalt feladatok ellátásához szükséges bevételeket és kiadásokat, figyelemmel a 2020. évi gazdálkodás főbb szabályaira.

2. §

A költségvetés címrendje

(1) A képviselő-testület a címrendet az alábbiak szerint állapítja meg.

- Hencse Község Önkormányzata önálló címet alkot.

II.fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. §

A költségvetés bevételei és kiadásai

(1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerve együttes 2019. évi költségvetését 71.051.503Ft összes költségvetési bevétellel,71.051.503Ft összes költségvetési kiadással állapítja meg.

Ezen belül:

a működési célú bevételt 28.100.706Ft-ban

felhalmozás célú bevétel 42.950.797 Ft-ban

előző évi pénzmaradvány

működési 36.943.605Ft-ban

felhalmozási 0 Ft-ban

működési célú kiadásokat 70.520.503Ft-ban

ebből:

- a személyi juttatások kiadásait 14.800.720 Ft-ban

- a munkaadót terhelő járulékokat 2.622.781Ft-ban

- a dologi kiadásokat 8.656.600 Ft-ban

- az ellátottak pénzbeli juttatásait 9.286.576 Ft-ban

- egyéb működési célú kiadásokat 30.024.489 Ft-ban

- Áht.-n belüli megelőlegezések kiadásai 1.129.337Ft-ban

a felhalmozás célú kiadásokat 531.000 Ft-ban

állapítja meg.

4. § (1) Az Önkormányzat bevételi és kiadási főösszegének mérlegszerű bemutatását az 1. sz. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat bevételeit részletes bontásban kötelező és önként vállalt államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 2. sz. melléklet, tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat kiadásait elkülönítetten, jogcímenkénti bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 3. sz. melléklet,

3

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodási év során keletkezett bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak teljesülését követően esetenként dönt.

(2) A Hivatal a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az irányító szerv egyidejű tájékoztatásával, a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű előirányzat-módosítás után használja fel.

6. §

Többéves kihatással járó döntések, európai uniós

programok, projektek

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatról, ill. európai uniós forrásból megvalósuló programok, projektek tárgyában nem döntött.

III. FEJEZET A költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet mellékletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát nem ruházza át, azt magának fenntartja.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) Az általános tartalék előirányzaton belül a költségvetési évet tekintve összesen elhasználását a képviselő-testület – a teljesülést követően negyedévenkénti beszámolási kötelezettséggel – a polgármester hatáskörébe utalja.

11. § (1) A Hivatal éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a jegyző a felelős.

(2) A Hivatal éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

12. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a testület dönt a polgármester előterjesztésére, szükség esetén a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról és a Hivatal saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő testület az (1) bekezdésben foglalt módon dönt.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

13. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szerv saját hatáskörű előirányzat módosítást csak abban az esetben hajthat végre, ha a személyi juttatások és/vagy a munkaadót terhelő járulék előirányzatból dologi kiadásokra csoportosít át. Az átcsoportosítást a képviselő-testület rendelet-módosításban hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő átvezetése, annak módosítása után használhatják fel.

(4) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül az átcsoportosításról a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(5) A költségvetési szerv a saját hatáskörű előirányzat módosításokról az irányító szervét félévenként tájékoztatja.

(6) Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34 § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert feladatonként nettó 15 millió forint értékhatárig az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítására, és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra. A módosítást a költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(7) Év közben az önkormányzat számára meghatározott kötött felhasználású pótelőirányzat felhasználásáról a polgármester dönt. Az előirányzat módosítást a költségvetési rendelet módosításakor át kell vezetni.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

14. § (1) A polgármester önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

6

Támogatási szerződés

15. § (1) Az 1.000.000 Ft-ot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A képviselő-testület a megállapodás megkötése előtt ellenőrzi a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználását, elszámolását.

(3) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás egy évig nem ítélhető meg.

16. § Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja.

Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások évi két egyenlő részletekben kerüljenek kiutalásra.

Szolgáltatási szerződés

17. § A Hivatal szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

(1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a.) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b.) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(1) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(4) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.

(5) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a.) az ellátandó feladatot,

b.) a díjazás mértékét,

c.) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d.) a szerződés időtartamát,

e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,

f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

Önkormányzati biztos kirendelése

18. § (1) Ha a helyi önkormányzati költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy egyébként a 150 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervnél az Áht. 71. §. (2) és (3) bekezdésében foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

  • a) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,
  • b) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,
  • c) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

(5) Amennyiben az önkormányzatnál időközben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek az általa fenntartott költségvetési szervek körében, az önkormányzati biztos további tevékenységére az alábbi szabályok alkalmazandók:

a.) az önkormányzati biztos tevékenységéről a képviselő-testületnek havonta köteles beszámolni,

b.) az önkormányzati biztos haladéktalanul köteles tájékoztatni a polgármestert, ha a költségvetési szervvel szemben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek.

Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

19. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 30 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

Záró és egyéb rendelkezések

20. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Hencse, 2020. március 04.

Gelencsér János dr.Barka Tamás

polgármester jegyző

1. melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

B1

091.

28 100 696

0

0

28 100 696

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

B2

092.

0

0

0

0

3.

Közhatalmi bevételek

B3

093.

5 050 000

0

957 192

6 007 192

4.

Működési bevételek

B4

094.

10

0

0

10

5.

Felhalmozási bevételek

B5

095.

0

0

0

0

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

B6

096.

0

0

0

0

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

B7

097.

0

0

0

0

8.

Költségvetési bevételek összesen

33 150 706

0

957 192

34 107 898

9.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

B811

98.

0

10.

Maradvány igénybevétele - működési

B813

98.

36 907 628

0

0

36 907 628

11.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

B813

098.

0

12.

Intézményfinanszírozás

B816

098.

0

13.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

B816

98.

0

13.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

70 058 334

957 192

71 015 526

1.

Működési célú bevételek

28 100 706

0

0

28 100 706

2.

Felhalmozási célú bevételek

41 957 628

0

957 192

42 914 820

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

70 058 334

0

957 192

71 015 526

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

1.

Személyi juttatások

K1

051.

14 800 720

0

0

14 800 720

2.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

K2

052.

2 620 126

0

0

2 620 126

3.

Dologi kiadások

K3

053.

8 386 600

0

0

8 386 600

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

054.

9 286 576

0

0

9 286 576

5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

055.

30 261 167

0

0

30 261 167

6.

Beruházások

K6

056.

531 000

0

0

531 000

7.

Felújítások

K7

057.

4 000 000

0

0

4 000 000

8.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

058.

0

0

0

0

8.

Költségvetési kiadások összesen

69 886 189

0

69 886 189

9.

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1 129 337

1 129 337

10.

Intézményfinanszírozás

K9

059.

1 129 337

1 129 337

11.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

0

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

71 015 526

0

0

71 015 526

1.

Működési célú kiadások

70 484 526

0

0

70 484 526

2.

Felhalmozási célú kiadások

531 000

0

0

531 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN

71 015 526

0

0

71 015 526

1.

Működési célú bevételek - kiadások

-42 383 820

0

0

-42 383 820

2.

Felhalmozási célú bevételek - kiadások

41 426 628

0

957 192

42 383 820

BEVÉTELE ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

-957 192

0

957 192

0

2. melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - BEVÉTELEK

adatok Ft-ban

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Önkormányzatok működési támogatásai

B111

091111.

Helyi önkorm. működésének ált. tám.

16 467 792

16 467 792

B112

091121.

Tel. önk. egyes köznevelési feladatainak tám.

0

B113

091131.

Tel. önk.szoc., gyermekjóléti és gy.étk.fel.tám.ei.

9 586 576

9 586 576

B114

091141.

Tel. önk. kulturális feladatainak tám.

1 800 000

1 800 000

B115

091151.

Működési célú központosított előirányzatok

B116

091161.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B11

Önk. működési támogatásai összesen

27 854 368

0

27 854 368

B12

09121.

Elvonások és befizetések bevételei

B13

09131.

Műk. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

B14

09141.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

B15

09151.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

B16

09161.

Egyéb műk. célú támog. bevételei áht-n belülről

246 328

246 328

B1

MŰK. CÉLÚ TÁMOG. ÁHT-N BELÜLRŐL

28 100 696

0

28 100 696

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B21

09211.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B22

09221.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

B23

09231.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

B24

09241.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

B25

09251.

Egyéb felh. célú támog. bevételei áht-n belülről

B2

FELHALM. CÉLÚ TÁM. ÁHT-N BELÜLRŐL

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek

B311

093111.

Magánszemélyek jövedelemadói

B312

093121.

Társaságok jövedelemadói

B31

Jövedelemadók összesen

B32

09321.

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B33

09331.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B34

09341.

Vagyoni típusú adók

700 000

700 000

B351

093511.

Értékesítési és forgalmi adók

4 000 000

4 000 000

B352

093521.

Fogyasztási adók

0

B353

093531.

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

B354

093541.

Gépjárműadók

957 192

957 192

B355

093551.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

B35

Termékek és szolgáltatások adói összesen

4 000 000

0

957 192

4 957 192

B36

09361.

Egyéb közhatalmi bevételek

350 000

350 000

B3

KÖZHATALMI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

5 050 000

0

957 192

6 007 192

Működési bevételek

B401

094011.

Készletértékesítés ellenértéke

B402

094021.

Szolgáltatások ellenértéke

B403

094031.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B404

094041.

Tulajdonosi bevételek

B405

094051.

Ellátási díjak

B406

094061.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B407

094071.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B408

094081.

Kamatbevételek

10

10

B409

094091.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B410

094101.

Egyéb működési bevételek

B4

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10

0

10

Felhalmozási bevételek

B51

09511.

Immateriális javak értékesítése

B52

09521.

Ingatlanok értékesítése

B53

09531.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B54

09541.

Részesedések értékesítése

B55

09551.

Részesedések megszűnéséhez kapcs. bevételek

B5

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

Működési célú átvett pénzeszközök

B61

09611.

Műk. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n kívülről

B64

09641.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

B6

MŰK. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÖSSZ.

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B71

09711.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n kívülről

B72

09721.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

B73

09731.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

FELH. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZK. ÖSSZESEN

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

33 150 706

0

957 192

34 107 898

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B8111

0981111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8112

0981121.

Likvid. célú hitelek, kölcs. felvétele pénzügyi váll.

B8113

0981131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről összesen

Belföldi értékpapírok bevételei

B8121

0981211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, ért.

B8122

0981221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8123

0981231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok bevált., ért.

B8124

0981241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B812

Belföldi értékpapírok bevételei összesen

Maradvány igénybevétele

B8131

0981311.

Előző év költségvetési maradványának igénybev.

36 907 628

36 907 628

B8132

0981321.

Előző év vállalkozási maradványának igénybev.

B813

Maradvány igénybevétele összesen

36 907 628

0

0

36 907 628

B814

098141.

Áht-n belüli megelőlegezések

B815

098151.

Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

B816

098161.

Központi, irányító szervi támogatás

B817

098171.

Betétek megszüntetése

B818

098181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bev.

B81

Belföldi finanszírozás bevételei összesen

36 907 628

0

0

36 907 628

B821

098211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, ért.

B822

098221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok bevált., ért.

B823

098231.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B824

098241.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B82

Külföldi finanszírozás bevételei összesen

B83

09831.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek bev.

B8

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELK ÖSSZESEN

36 907 628

0

0

36 907 628

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

70 058 334

0

957 192

71 015 526

3. melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - KIADÁSOK

adatok Ft-ban

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K1101

0511011.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

6 788 120

6 788 120

K1102

0511021.

Normatív jutalmak

K1103

0511031.

Céljuttatás, projektprémium

K1104

0511041.

Készenléti, ügyeleti, helyett. díj, túlóra, túlszolg.

K1105

0511051.

Végkielégítés

K1106

0511061.

Jubileumi jutalom

K1107

0511071.

Béren kívüli juttatások

200 000

200 000

K1108

0511081.

Ruházati költségtérítés

K1109

0511091.

Közlekedési költségtérítés

K1110

0511101.

Egyéb költségtérítések

K1111

0511111.

Lakhatási támogatások

K1112

0511121.

Szociális támogatások

K1113

0511131.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K11

0511.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen

6 988 120

6 988 120

Külső személyi juttatások

K121

051211.

Választott tisztségviselők juttatásai

6 552 600

6 552 600

K122

051221.

Mvégz. ir. egyéb jogv. nem saját fogl. fiz. jutt.

1 260 000

1 260 000

K123

051231.

Egyéb külső személyi juttatások

0

K12

0512.

Külső személyi juttatások összsen

7 812 600

7 812 600

K1

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN

14 800 720

0

0

14 800 720

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K21

05211.

Szociális hozzájárulási adó

2 590 126

2 590 126

K24

05241.

Egészségügyi hozzájárulás

0

K27

05271.

Személyi jövedelemadó

30 000

30 000

K2

0521.

MADÓKAT TERH. JÁR. ÉS SZOC. HJ. ADÓ

2 620 126

2 620 126

Készletbeszerzés

K311

053111.

Szakmai anyagok beszerzése

20 000

20 000

K312

053121.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

1 310 000

1 310 000

K313

053131.

Árubeszerzés

K31

05311.

Készletbeszerzés összesen

1 330 000

0

0

1 330 000

Kommunikációs szolgáltatások

K321

053211.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

50 000

50 000

K322

053221.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

80 000

80 000

K32

05321.

Kommunikációs szolgáltatások összesen

130 000

130 000

Szolgáltatási kiadások

K331

053311.

Közüzemi díjak

639 039

639 039

K332

053321.

Vásárolt élelmezés

909 050

909 050

K333

053331.

Bérleti és lízing díjak

200 000

200 000

K334

053341.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

794 000

794 000

K335

053351.

Közvetített szolgáltatások

25 000

25 000

K336

053361.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

15 000

15 000

K337

053371.

Egyéb szolgáltatások

2 375 630

2 375 630

K33

05331.

Szolgáltatási kiadások összesen

4 957 719

4 957 719

Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások

K341

053411.

Kiküldetések kiadásai

410 000

410 000

K342

053421.

Reklám- és propagandakiadások

0

K34

05341.

Kiküld., reklám- és propaganda kiad. összesen

410 000

0

0

410 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

K351

053511.

Műk. célú előzetesen felsz. ÁFA

1 298 881

1 298 881

K352

053521.

Fizetendő általános forgalmi adó

0

K353

053531.

Kamatkiadások

0

K354

053541.

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

K355

053551.

Egyéb dologi kiadások

260 000

260 000

K35

Különféle befiz. és egyéb dologi kiad. összesen

1 558 881

1 558 881

K3

DOLOGI KIADÁSOK ÖSSZESEN

8 386 600

0

0

8 386 600

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K41

05411.

Társadalombiztosítási ellátások

0

K42

05421.

Családi támogatások

0

K43

05431.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

K44

05441.

Betegséggel kapcs. (nem TB-i) ellátások

0

K45

05451.

Foglalk., munkanélküliséggel kapcs. ellátások

0

K46

05461.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

K47

05471.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

K48

05481.

Egyéb nem intézményi ellátások

9 286 576

9 286 576

K4

ELLÁTOTTAK PÉNZBELI JUTT. ÖSSZESEN

9 286 576

0

0

9 286 576

Egyéb működési célú kiadások

K501

055011.

Nemzetközi kötelezettségek

0

K502

055021.

Elvonások és befizetések

0

K503

055031.

Műk. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

0

K504

055041.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

0

K505

055051.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

0

K506

055061.

Egyéb műk. célú tám. áht-n belülre

3 034 569

3 034 569

K507

055071.

Műk. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

0

K508

055081.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

500 000

500 000

K509

055091.

Árkiegészítések, ártámogatások

0

K510

055101.

Kamattámogatások

0

K511

055121.

Egyéb működési célú tám. áht-n kívülre

0

K513

055131.

Tartalékok

26 726 598

26 726 598

K5

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

30 261 167

0

0

30 261 167

Beruházások

K61

05611.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

0

K62

05621.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

K63

05631.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

418 110

418 110

K65

05651.

Részesedések beszerzése

0

K66

05661.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcs. kiad.

0

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

112 890

112 890

K6

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

531 000

0

531 000

Felújítások

K71

05711.

Ingatlanok felújítása

3 149 606

3 149 606

K72

05721.

Informatikai eszközök felújítása

0

K73

05731.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

K74

05741.

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

850 394

850 394

K7

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN

4 000 000

0

0

4 000 000

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K81

05811.

Felh. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

K82

05821.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

K83

05831.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

K84

05841.

Egyéb felhalm. célú tám. áht-n belülre

K85

05851.

Felh. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

K86

05861.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

K87

05871.

Lakástámogatás

K88

05881.

Egyéb felhalm. célú támogatások áht-n kívülre

K8

EGYÉB FELHALM. CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

69 886 189

0

0

69 886 189

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K9111

0591111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9112

0591121.

Likvid. c. hitelek, kölcsönök törl. pénzügyi váll.

K9113

0591131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K911

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre összesen

Belföldi értékpapírok kiadásai

K9121

0591211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9122

0591221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9123

0591231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9124

0591241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai összesen

K913

059131.

Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

K914

059141.

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

1 129 337

1 129 337

K915

059151.

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

K916

059161.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K917

059171.

Pénzügyi lízing kiadásai

K918

059181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiad.

K91

Belföldi finanszírozás kiadásai összesen

1 129 337

1 129 337

Külföldi finanszírozás kiadásai

K921

059211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

059221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K923

059231.

Külföldi értékpapírok beváltása

K924

059241.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K92

Külföldi finanszírozás kiadásai összesen

K93

05931.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek kiad.

K9

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 129 337

0

0

1 129 337

KIADÁSOK ÖSSZESEN

71 015 526

0

0

71 015 526

4. melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kormányzti funkciók - Bevételek - Önkormányzat

Ft-ban

COFOG kód

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Kötelező feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Önként vállalt feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Államig. feladat összesen

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

10

10

10

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

0

0

018010

Önkorm. elszámolásai a közp. költségvetéssel

27 854 368

27 854 368

27 854 368

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

36 907 628

36 907 628

36 907 628

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

246 328

246 328

246 328

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

0

0

074031

Család- és nővéd. Eü.gond. Védőnő

0

0

900020

Önkorm.funkc.nem sorolható bev.áht-n kív.

5 050 000

5 050 000

957 192

957 192

6 007 192

104051

0

0

104060

0

0

KORMÁNYZATI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

28 100 696

0

5 050 000

10

0

36 907 628

70 058 334

0

957 192

71 015 526

5. melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kormányzati funkciók - Kiadások - Önkormányzat

Ft-ban

COFOG kód

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Kötelező feladat összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Önként vállalt feladat összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Államig. feladat összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

6 932 600

1 243 205

3 145 000

2 742 309

14 063 114

0

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

95 250

95 250

013320

Köztemető fennt. És műk.

336 400

336 400

018010

Önkormányzatok elszámolásai

1 129 337

1 129 337

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

492 620

492 620

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

326 120

57 071

383 191

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

0

045160

Közutak, hidak, alagutak üzmelt., fenntart.

127 000

127 000

064010

Közvilágítás

953 000

953 000

066020

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

723 900

723 900

074031

Család és nővéd. Eü. Gond.

082044

Könyvtári szolgáltatás

1 080 000

189 000

531 000

1 800 000

0

082092

Közművelődési tevékenység

084031

Civil szervezetek működési támogatása

107060

Egyéb szociális pénzbeli és term. ellátás., tám.

9 286 576

300 000

9 586 576

900070

Fejezeti és általános tartalék elszámolása

8 351 955

8 351 955

061040

0

104060

EFOP 1.4.3

6 462 000

1 130 850

2 627 000

1 589 356

11 809 206

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

379 050

379 050

104051

0

062020

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

16 784 927

4 000 000

20 784 927

KORMÁNYZATI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

14 800 720

2 620 126

8 386 600

9 286 576

30 261 167

531 000

4 000 000

0

1 129 337

71 015 526

0

71 015 526

6. melléklet

6. számú melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - KIADÁSOK

Önkormányzat Felhalmozási kiadások

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

Önk.Ph. ig.tev.

Önk. Vagyong.

Minta program

Könyvtári szolg.

Településfejl. pr. és t.

Kötelező feladat összesen

Önk.Ph. ig.tev.

Önk. Vagyong.

Minta program

Út-híd fennt.

Város és k.g. mns

Önként vállalt feladat összsen

Önk.Ph. ig.tev.

Int. Finansz.

Államig. feladat összesen

Mind-összesen

011130

013350

041237

104060

82 044

61 040

62 020

011130

013350

041237

045160

066020

011130

018030

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Önként

Önként

Önként

Önként

Önként

Államig.

Államig.

Beruházások

K62

05621.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K63

5631

Informatikai eszközök

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

418 110

Szennyvíztartály

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

112 890

K71

Ingatlanok felújítása

3 149 606

K74

Felújítási célú áfa

850 394

K6+ K7

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

531 000

0

4 000 000

0

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

4 531 000

7. melléklet

Létszám előirányzat 2020.

Önkormányzat

2fő

Összesen:

2 fő

Hosszú távú közfoglalkoztatás

3fő

Közfoglalkoztatási mintaprogram

8fő

Összesen:

11fő

Mindösszesen:

13fő

8. melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

2 341 725

28 100 696

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3.

Közhatalmi bevételek

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

500 599

6 007 192

4.

Működési bevételek

10

10

5.

Felhalmozási bevételek

0

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

0

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

0

8.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

9.

Maradvány igénybevétele - működési

36 907 628

36 907 628

10.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

Kiadások

11.

Személyi juttatások

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

1 233 393

14 800 720

12.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

218 344

2 620 126

13.

Dologi kiadások

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

698 883

8 386 600

14.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

773 881

9 286 576

15.

Egyéb működési célú kiadások

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

2 521 764

30 261 167

16.

Beruházások

265 500

265 500

531 000

17.

Felújítások

2 000 000

2 000 000

4 000 000

18.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

19.

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

20.

Áht.-n belüli megelőlegezések visszafizetése

1 129 337

1 129 337

20.

Bevételek összesen

39 749 952

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 324

2 842 334

71 015 526

21.

Kiadások összesen

6 575 603

5 446 266

5 446 266

5 446 266

5 446 266

7 711 766

7 711 766

5 446 266

5 446 266

5 446 266

5 446 266

5 446 266

71 015 526

9. melléklet

HENCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek és a saját bevételek

Adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség

Ft-ban

Kötelezettség jogcíme

Összesen

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kötvénykibocsátás törlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Lízingdíj

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kezességvállalás

1.

2.

Adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

Saját bevételek a 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. §. (1) bek. szerint

Megnevezés

Összesen

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

1.

Helyi adókból származó bevételek

3 502 502

3 500 000

3 500 000

3 500 000

14 002 502

2.

Önk. vagyon, vagyoni értékű jog ért., hasznosításából, Tárgyi eszköz, immateriális jószág, részvény, részesedés ért. származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

612 940

600 000

600 000

600 000

2 412 940

5.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

Saját bevételek összesen

4 115 442

4 100 000

4 100 000

4 100 000

16 415 442

Saját bevételek 50 %-a

2 057 721

2 050 000

2 050 000

2 050 000

8 207 721

Saját bevételek 50 %-a és az adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

2 057 721

2 050 000

2 050 000

2 050 000

8 207 721