Fonó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 16

Fonó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.16.

Fonó Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) és az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerveire ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklet szerint alkot egy címet.

II. Fejezet

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetésének kiadási főösszegét 108.765.067 Ft-ban, bevételi főösszegét 108.765.067 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az önkormányzat tárgyévi költségvetési bevételét: 108.765.067 Ft-ban

a) működési költségvetési bevételét: 59.246.067 Ft-ban

b) felhalmozási költségvetési bevételét: 49.519.000 Ft-ban hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat tárgyévi költségvetési kiadását: 108.765.067 Ft-ban,

a) működési költségvetési kiadását: 54.589.393 Ft-ban, ezen belül

aa) személyi jellegű kiadásokat: 15.674.000 Ft-ban

ab) munkaadókat terhelő járulékokat és szociális hozzájárulási adót: 2.070.370 Ft-ban

ac) dologi jellegű kiadásokat: 23.081.260 Ft-ban

ad) ellátottak pénzbeli juttatásait: 5.631.000 Ft-ban

ae) egyéb működési célú kiadásokat: 4.312.645 Ft-ban

af) működési célú általános tartalékát: 33.492 Ft-ban

ag) Áht. belüli megelőlegezését: 1.127.263 Ft-ban.

b) felhalmozási költségvetési kiadását: 56.835.037 Ft-ban, ezen belül

ba) beruházások előirányzatát: 200.000 Ft-ban

bb) felújítások előirányzatát: 56.635.037 Ft-ban

bc) egyéb felhalmozási kiadását: 0 Ft-ban

bd) fejlesztési célú céltartalékát: 0 Ft-ban hagyja jóvá.

(4) Az önkormányzat előző évi felhasználható tervezett maradványát 19.179.679 Ft-ban, ezen belül

a) működési hiány finanszírozását szolgáló maradványát: 19.179.679 Ft-ban

b) felhalmozási hiány finanszírozását szolgáló maradványát: 0 Ft-ban hagyja jóvá.

(5) Az önkormányzat finanszírozási célú műveletek

a) bevételét 0 Ft-ban, ezen belül

b) kiadását 0 Ft-ban,ezen belül

ba) működési finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 0 Ft-ban

bb) felhalmozás finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 0 Ft-ban hagyja jóvá.

(6) A képviselő-testület a maradványt működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület a (2) bekezdésen túli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban a 3. melléklet alapján hagyja jóvá.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési egyenlegének összegét működési és felhalmozási cél szerinti bontásban e rendelet 4. melléklete szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési bevételeit kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban e rendelet 5. melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat engedélyezett létszámát költségvetési kiadásait kiemelt előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület a helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá

(6) A képviselő-testülete a helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 9. melléklete szerint hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 10. melléklete szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát és az általuk foglalkoztatott létszámát e rendelet 11. melléklete szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület az önkormányzat foglalkoztatott közfoglalkoztatottak létszámát e rendelet 12. melléklete szerint állapítja meg.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámlahitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített maximum 3 millió forint összegben történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére éven belül.

(2) A képviselő-testület a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 8. § (2) bekezdése alapján az önkormányzat adósságot keletkeztető ügylet várható együttes összegét, az adósságot keletkeztető ügyeletek futamidejének végéig, és a Stabilitási tv. 45. §. (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerint saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből fennálló kötelezettségek arányát 13. mellékletben hagyja jóvá.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján, továbbá a beadott pályázatok megvalósítására forrásként felhasználhatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 5.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát 0 Ft összegben az e rendelet 14. mellékletében felsorolt célokra állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 33.492 Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzati tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 15. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi likviditási tervét a várható bevételeinek alapul vételével, havi és a tárgyhónap vonatkozásában havi ütemezéssel teljesíthető kiadásokat a 16. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

Támogatások

10. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 17. melléklete tartalmazza.

III. Fejezet

A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai.

11. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint:

a) kiemelt előirányzatok között átcsoportosítás hajthat végre,

b) a költségvetésben nem szereplő kiadásokat teljesíthet.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításról a 13. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

12. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv maradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

13. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés alapján – az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

14. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő kiemelt bevételei és kiadások közötti átcsoportosításáról a képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr). 36. §. (2)-(3) bekezdésében foglalt eseteket.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

15. § (1) Az önkormányzat által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10 %-át nem haladhatja meg.

(2) Az Önkormányzat polgármestere önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

Támogatási szerződésről

16. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével támogatási szerződést kell kötni.

(2) A képviselő-testület hatásköre a támogatások elbírálása, a szerződést a polgármester írja alá.

(3) A nettó 3 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon történő hirdetőtáblára történő közzététellel, és az önkormányzat honlapjára történő feltöltéssel, a döntés meghozatalát követő 60 napon belül.

Államháztartáson kívüli forrás átadás, átvétel szabályairól

17. § (1) Az önkormányzattól támogatásra az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi XLXXV. törvényben szereplő helyi illetékességű civil szervezetek, és a törvény 5. §-ában megfogalmazott természetes személyeknek a közössége jogosult természetbeni, vagy pénzbeli támogatásokra, akiknek az alapító okiratban bejegyzett tevékenysége az önkormányzat közigazgatási területén kötelező vagy önként vállalt feladatai közül elsősorban szociális, közművelődési, sport, egészségügyi, oktatási, kulturális, községgazdálkodási, köztemető fenntartási, ifjúsági, gyermekvédelmi, közbiztonsági, kisebbségi feladatokat szolgál.

(2) Támogatásra szerezhet jogosultságot az (1) bekezdésben foglaltakon kívül a nem helyi illetékességi bejegyezett civil szervezet is, amelynek az alapító okiratában foglalt tevékenysége, feladatai az önkormányzati feladatok közül az (1) bekezdésben meghatározottak valamelyikét tartalmazza.

(3) Az önkormányzat a költségvetési működési kiadások előirányzatán belül, az egyéb működési célú kiadások kiemelt előirányzatából az (1)–(2) bekezdésben nyújtott támogatások éves támogatási keretének megosztását a 18. melléklet tartalmazza.

(4) A 18. számú mellékletben meghatározott előirányzat felhasználására vonatkozóan az igényt a

a) a (2) bekezdésben meghatározott szervezeteknek minden év március 31-ig,

b) a (3) bekezdésben meghatározott szervezeteknek év közben, de legkésőbb december 15-ig kell jelezniük a képviselő-testület felé, aki dönt a keret felhasználásáról a beérkezett igények sorrendjében.

(5) A támogatási szerződésben rögzíteni kell legalább az Ávr. 76. §. (1) a)-h) pontjában foglalt feltételeket.

(6) A támogatás folyósítására a támogatási szerződés aláírását követő 5 napon belül sor, úgy, hogy a támogatás folyósítására a támogatási szerződésben meghatározottak szerint kerül sor.

(7) A támogatásban részesülő elszámolási kötelezettséggel tartozik a képviselő-testület felé.

(8) A támogatás összegének célhoz rendelt felhasználását a támogatott nevére kiállított számviteli bizonylattal kell igazolni. A támogatott elszámolási kötelezettségének a támogatás folyósítását követő év február 15. napjáig köteles eleget tenni.

(9) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás a következő évben nem ítélhető meg.

(10) Az államháztartáson kívül érkező forrás felhasználásáról, elfogadásáról értékhatártól függetlenül a képviselő-testület dönt.

18. § (1) A Batéi Közös Önkormányzati Hivatal, mint önállóan gazdálkodó és működő gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv ellátja a fenntartó önkormányzatok és az önkormányzatokhoz tartozó intézmények, társulásoknak, nemzetiségi önkormányzatoknak államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 10 § (4a) bekezdés alapján meghatározott gazdálkodási feladatait külön munkamegosztási megállapodás alapján.

(2) A Hivatal és a más önkormányzattal közösen fenntartott önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve havonta egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

19. § A Képviselő-testület az önkormányzatnál és költségvetési szerveinél a kiadások készpénzben történő kifizetését az alábbi esetekben engedélyezi:

a) lakossági folyószámlával nem rendelkező ellátottak szociális juttatásainak kifizetése,

b) igazgatás-szolgáltatási díjak,

c) a munkába járással, munkavégzéssel összefüggő napidíj saját gépjármű vagy tömegközlekedési eszköz használatának megtérítése,

d) illetményelőleg kifizetése,

e) lakossági túlfizetések visszafizetése,

f) vásárlásra, elszámolásra kiadott előlegek,

g) egyéb előre nem látható fentiekben nem részletezett működtetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatban felmerülő azonnali kifizetések esetei polgármester, engedélye alapján.

h) készpénzfizetési számlák kifizetése

i) közcélú dolgozók munkabére, amennyiben nem rendelkezik a dolgozó pénzintézeti számlaszámmal

j) hóközi pénztári munkabér és személyi juttatás kifizetések.

IV. Fejezet

Záró és átmeneti rendelkezések

20. § A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az átmeneti időszakban a polgármester – az Áht. 25. § (3) bekezdése szerint – a 2022. évi költségvetési rendeletnek megfelelően intézkedett a bevételek beszedéséről, a kiadások teljesítéséről. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások az Áht, 25. § (4) bekezdése értelmében e költségvetési rendeletbe beépültek.

21. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

22. § E rendeletet 2023. január 1-jétől kell alkalmazni

1. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Címrend

A.

B.

Sszám

Cím

1

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások külön alkotnak címet

2

Fonó Községi Önkormányzat

3

Kormányzati funkciók és szakfeladatok szerint

4

5

011130 Önkormányzatok és önk. Hivatalok jogalkotó és ált. ig.tev

6

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

7

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

8

041231 Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

9

041232 Start munkaprogram téli közfoglalkoztatás

10

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

11

041237 Közfoglalkoztatási Mintaprogramok

12

042130 Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

13

045120 Út, autópálya építése

14

045160 Közutak, hidak üzemeltetése, fenntartása

15

062020 Településfejlesztési projektek és támogatásuk

16

061020 Lakóépület építése

17

063020 Víztermelés- kezelés, ellátás

18

064010 Közvilágítás

19

066020 Város-községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

20

072111 Háziorvosi alapellátás

21

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

22

081045 Szabadidősport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása

23

082044 Könyvtári szolgáltatás

24

082091 Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

25

082092 Közművelődés, hagyományos közösségi, kulturális értékek gondozása

26

082094 Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejlesztés

27

084070 A fiatalok társadalmi integrációját segítő struktúra, szakmai szolg. fejl. működt.

28

092120 Köznevelési Intézmény 5-8. évfolyamán tanulók nevelésével, oktatásával összefüggő működtetési feladatok

29

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

30

106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

31

107055 Falugondoki, tanyagondnoki szolgáltatás

2. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek maradványa forintban

A

B

C

Sszám

Megnevezés

Előirányzat

1

1. Működési célú maradvány igénybevétele

16 519 679

2

- ebből előző évi maradványból önkormányzati

16 519 679

3

- értékpapírból

4

Összesen:

16 519 679

5

6

2. Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

2 660 000

7

- ebből előző évi maradványból

2 660 000

8

- értékpapÍrból

-

9

Összesen:

2 660 000

10

Mindösszesen:

19 179 679

3. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú műveletek

A

B.

C

D

E

Működési cél

Felhalmozási cél

össz:

1

Bevételek

Ft

Ft

Ft

2

Központi támogatásra igény

0

0

0

3

- ebből folyószámlahitel

4

Kiadások

5

Hitelek

6

Áht. belüli megelőlegezés

1 127 263

1 127 263

7

Összesen:

1 127 263

0

1 127 263

4. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege forintban

A

B.

C.

D.

E.

SSZ:

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

előirányzat

Megnevezés

előirányzat

1

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

2

Pénzforgalmi bevételek

Pénzforgalmi kiadások

3

Működési célú

Működési célú

4

Önkormányzatok működési támogatásai

28 181 573

Személyi jellegű kiadások

15 674 000

5

Működési támogatások államháztartáson belül

1 212 450

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 070 370

6

Közhatalmi bevétel

9 040 000

Dologi kiadások

23 381 260

7

Működési bevétel

1 632 365

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 931 000

8

Működési célú átvett pénzeszköz

0

Egyéb működési célú kiadások

7 372 008

9

Összesen:

40 066 388

Összesen:

53 428 638

11

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

12

Felhalmozási bevételek

Beruházások

1 750 000

13

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belül

49 519 000

Felújítások

52 425 674

14

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

Kormányzati beruházások

0

15

Lakástámogatás

0

16

Lakásépítés

0

17

Egyéb felhalmozási kiadások

0

18

Összesen:

49 519 000

Összesen:

54 175 674

19

Pénzforgalom nélküli kiadások

20

Működési célú tartalékok

21

Általános tartalék

33 492

22

Céltartalékok fejlesztési tartalék

0

23

Összesen:

33 492

24

Felhalmozási célú tartalékok

25

Fejlesztési céltartalék

0

26

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY

27

Működési hiány

0

28

Felhalmozási hiány

0

29

Összesen:

0

30

31

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

32

AHT-n belüli megelőlegezés visszavizetése

1 127 263

33

Működési célú hiteltörlesztés

0

34

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN
(Pénzforgalom nélküli és finanszírozási célú bevételek nélkül)

89 585 388

KIADÁSOK ÖSSZESEN

108 765 067

36

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

37

Működési hiány

0

38

Felhalmozási hiány

0

39

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

40

Belső forrásból

41

I. Működési célú maradvány igénybevétele

16 519 679

42

II. Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

2 660 000

43

Külső forrásból

44

Hitel,kölcsönfelvétel

45

Felhalmozási célú hitelfelvétel

46

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

108 765 067

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

108 765 067

47

Működési célú bevételek összesen

56 586 067

Működési célú kiadások összesen

54 589 393

48

Felhalmozási célú bevételek összesen

52 179 000

Felhalmozási célú kiadások összesen

54 175 674

5. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Bevételek kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok megosztásban forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

Sorszám

alszám

Megnevezése - rovat

Rovat
száma

Önként EI

Kötelező vállalt EI

Államigazgatási EI

Összes előirányzat

1

I.

Költségvetési bevételek

2

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

3

a.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

2 446 600

2 446 600

4

b.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

1 005 000

1 005 000

5

c.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

1 228 675

1 228 675

6

d.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

482 160

482 160

7

e.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

6 600 000

8

f.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

10 200

10 200

9

g.

Polgármesteri illetményhez nyújtott támogatás

1 721 578

1 721 578

10

h.

Kiegészítés - közvilágítás

1 440 000

1 440 000

11

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

0

12

03

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B1131

10 773 300

10 773 300

13

a.

Települési Önkormányzatok szociális feladatai

5 631 000

5 631 000

14

b.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

5 142 300

5 142 300

15

04

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1132

204 060

204 060

16

05

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04)

B113

10 977 360

10 977 360

17

06

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 270 000

18

07

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

0

19

08

Elszámolásból származó bevételek

B116

0

20

09

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+…+08)

B11

28 181 573

28 181 573

21

10

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

22

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

0

23

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

24

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

25

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

1 212 450

1 212 450

26

a.

Munkaügyi Központtól közfoglalkoztatásra

741 240

741 240

27

b.

Szociális ágazati pótlék

471 210

471 210

28

c.

Kulturális bérkiegészítés

0

0

29

15

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+…+14)

B1

29 394 023

29 394 023

30

16

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

31

17

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

0

32

18

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

33

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

34

20

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

49 519 000

49 519 000

35

a.

TOP PLUSZ

49 519 000

49 519 000

36

21

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=16+…+20)

B2

49 519 000

0

49 519 000

37

22

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

0

38

23

Társaságok jövedelemadói

B312

0

39

24

Jövedelemadók (=22+23)

B31

0

40

25

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

0

41

26

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

0

42

27

Vagyoni tipusú adók - kommunális adó

B34

1 000 000

1 000 000

43

28

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

B351

8 000 000

8 000 000

44

29

Fogyasztási adók

B352

0

45

30

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

0

46

31

Gépjárműadók

B354

0

47

32

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

0

48

33

Termékek és szolgáltatások adói (=28+…+32)

B35

0

49

34

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

40 000

40 000

50

35

Közhatalmi bevételek (=24+...+27+33+34)

B3

9 040 000

9 040 000

51

36

Készletértékesítés ellenértéke

B401

0

52

37

Szolgáltatások ellenértéke

B402

0

53

38

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

0

54

39

Tulajdonosi bevételek

B404

0

55

40

Ellátási díjak

B405

0

56

41

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

57

42

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

58

43

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek

B4081

0

59

44

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

B4082

100

100

60

45

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=43+44)

B408

100

100

61

46

Részesedésekből származó pénzügyi műveletek bevételei

B4091

0

62

47

Más egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B4092

0

63

48

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei (=46+47)

B409

0

64

49

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

0

65

50

Egyéb működési bevételek

B411

1 632 265

1 632 265

66

51

Működési bevételek (=36+…+42+45+48+...+50)

B4

1 632 365

0

0

1 632 365

67

52

Immateriális javak értékesítése

B51

0

68

53

Ingatlanok értékesítése

B52

0

69

54

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

70

55

Részesedések értékesítése

B54

0

71

56

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

72

57

Felhalmozási bevételek (=52+…+56)

B5

0

73

58

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

0

74

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B62

0

75

60

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B63

0

76

61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

0

77

62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

0

78

63

Működési célú átvett pénzeszközök (=58+…+62)

B6

0

79

64

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

0

80

65

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B72

0

81

66

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B73

0

82

67

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

0

83

68

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

0

84

69

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=64+…+68)

B7

0

0

85

70

Költségvetési bevételek (=15+21+35+51+57+63+69)

B1-B7

10 672 365

78 913 023

0

89 585 388

86

II.

Finanszírozási bevételek

0

87

01

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8111

0

88

02

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

0

89

03

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8113

0

90

04

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól (=01+02+03)

B811

0

91

05

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

0

92

06

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

0

93

07

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

0

94

08

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

0

95

09

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

B812

0

96

10

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

0

97

a.

Önkormányzat működési célú maradványa

16 519 679

16 519 679

98

b.

Önkormányzat felhalmozási célú maradványa

2 660 000

2 660 000

99

11

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

100

12

Maradvány igénybevétele (=10+11)

B813

19 179 679

19 179 679

101

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

0

102

14

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

0

103

15

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

104

16

Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

0

105

17

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

0

106

18

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8191

0

107

19

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8192

0

108

20

Tulajdonosi kölcsönök bevételei (=18+19)

B819

0

109

21

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17+20)

B81

19 179 679

19 179 679

110

22

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

111

23

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

112

24

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

113

25

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

B824

0

114

26

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi pénzintézetektől

B825

0

115

27

Külföldi finanszírozás bevételei (=22+…+26)

B82

0

116

28

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

117

29

Váltóbevételek

B84

0

118

30

Finanszírozási bevételek (=21+27+28+29)

B8

19 179 679

19 179 679

119

Bevételek összesen.I és II.

10 672 365

98 092 702

108 765 067

6. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat és költségvetési szervek költségvetési kiadásai forintban

A

B.

C

D

E

F

G.

H

I

J

K

L

Sorszám

Megnevezés

feladatok vállalása

Önként EI

Kötelező EI

Államigaz. EI

Összes EI.

1

I.MŰKÖDÉSI KIADÁSOK- előirányzat csoport

2

1. Kiemelt előirányzatok

3

a) Személyi juttatások

1 200 000

14 474 000

15 674 000

4

b) Munkaadót terhelő járulékok

156 000

1 914 370

2 070 370

5

c) Dologi jellegű kiadások

9 116 365

14 264 895

23 381 260

6

d) Ellátottak pénzbeli jutattásai

4 931 000

4 931 000

7

e) Egyéb működéi célú kiadások

7 372 008

7 372 008

8

Összesen:

10 472 365

42 956 273

53 428 638

9

10

II. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK- előirányzat csoport

11

1. Kiemelt előirányzatok

12

a) Intézményi beruházások

200 000

1 550 000

1 750 000

13

b) Felújítás

52 425 674

52 425 674

14

c) Lakástámogatás

0

15

d) Lakásépítés

0

16

e) Egyéb felhalmozási

0

17

összesen: II.

200 000

53 975 674

54 175 674

18

19

III. Tartalékok

20

Áltatlános tartalék

33 492

33 492

21

Céltartalék

0

22

- működési célú

0

23

- felhalmozási célú

0

24

összesen

33 492

33 492

25

26

5. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai:

27

AHT-n belüli megelőlegezés visszafizetése

1 127 263

1 127 263

28

Kiadások mindösszesen:

10 672 365

98 092 702

108 765 067

29

Önkormányzat költségvetési kiadásai önkormányzati szakfeladatok szerinti bontásban, kiemelt előirányzatonként- cofogonként

Személyi

Munkadói

Dologi

Ellátott

Átadott

Beruházás

Felújítás

Megelőleg. vissza

Tartalék

Összesen

30

I. önkormányzat

31

011130 - Igazgatási tev.

5 164 800

671 424

2 542 000

8 378 224

32

013320 - Köztemető fenntartás

1 365 000

1 365 000

33

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

4 557 645

4 557 645

34

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

996 000

64 740

241 300

1 302 040

35

041237 - Közfoglalkoztatási mintaprogram

0

36

045160 - Utak, hidak üzemeltetése

100 000

100 000

37

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

2 906 674

2 906 674

38

063020 - Vízműkezelés

0

39

064010 - Közvilágítás

2 470 000

2 470 000

40

066020 - Községgazdálkodás

1 040 000

228 080

7 581 500

1 750 000

49 519 000

33 492

60 152 072

41

072111 - Háziorvosi alapellátás

999 200

999 200

42

074031 - Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

0

43

074040 - Fertőző megbetegedések megelőzése, járványügyi ellátás

0

44

081030 - Sportlétesítmény működtetése

12 700

12 700

45

082044 - Könyvtári szolgáltatás

553 000

71 890

63 500

688 390

46

082092 - Közművelődés

3 841 500

499 395

5 773 000

10 113 895

47

084031 - Civil szervezetek támogatása

155 000

155 000

48

091140 - Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

0

49

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

204 060

204 060

50

107055 - Falugondnoki szolgálat

4 078 700

534 841

1 729 000

6 342 541

51

107060 - Egyéb szociális pénzbeni és természetbeni ellátások, támogatások

300 000

4 931 000

5 231 000

52

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

2 659 363

1 127 263

3 786 626

53

Önkormányzat kiadásai összesen:

15 674 000

2 070 370

23 381 260

4 931 000

7 372 008

1 750 000

52 425 674

1 127 263

33 492

108 765 067

7. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások , szociális ellátások forintban

A.

B.

C.

Sorszám

Megnevezés- cofog

Összeg

1

107060 Egyéb szociális pénzbeni és természetbeni ellátások, támogatások

5 231 000

2

Összesen:

5 231 000

8. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként forintban

A.

B.

C.

D.

E,

F

Ssz.

Felújítási cél megnevezése

Önként vállalt EI

Kötelező EI

Államigazgatási EI

Összes Előirányzat

1

TOP PLUSZ

38 991 339

38 991 339

2

áfa

10 527 661

10 527 661

3

MFP-ÖTIF/2022 Temető felújítás

2 288 720

2 288 720

4

áfa

617 954

617 954

5

-

6

-

7

-

8

-

9

-

10

-

11

ÖSSZESEN

-

52 425 674

52 425 674

9. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervei beruházásai forintban projektenként

A.

B.

C.

D.

E.

F.

s.sz.

Beruházások

Önként vállalt EI

Kötelező feladat EI

Államigazgatási EI

Összes Előirányzat

1

Egyedi szennyvíz beruházás VP6-7.2.1.2-16

1 220 472

1 220 472

2

áfa

329 528

329 528

3

Kisértékű tárgyieszközök

157 480

157 480

4

áfa

42 520

42 520

5

Beruházások összesen:

200 000

1 550 000

-

1 750 000

10. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

EU támogatással megvalósuló programok, projektek, bevételei, kiadásai forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

Sorszám

Megnevezés

Megállapított támogatás 2022. évben

Tervezett 2023.

2023. évre

Hozzájárulás önkormányzaton kívüli projekthez

működésre

felújításra

beruházásra

1

Bevételek

2

TOP PLUSZ

49 519 000

49 519 000

49 519 000

3

Összesen:

49 519 000

49 519 000

-

-

49 519 000

0

4

Kiadások

0

5

TOP PLUSZ

49 519 000

49 519 000

6

Összesen:

0

49 519 000

-

0

49 519 000

0

11. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Létszám-előirányzat

A

B

C

Sszám

Megnevezés

1

Önkormányzat -cofogonként

2

Művelődési házak tev.

1

3

Falugondnoki szolg.

1

4

Összesen:

2

12. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata

A.

B

C.

D.

E

SSZ.

Foglalkoztatás módja- programonként

hónap

átlag fő/év

1

Önkormányzatnál

BxC/12

2

Hosszú áthúzódó

3

3

0,75

3

Hosszú 2023

0,00

4

Összesen:

0,75

13. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

I. A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

Ssz

I. Saját bevételek

2023 Előirányzat

1

Helyi adók

9 000 000

2

Osztalék, koncessziós díjak

3

Díjak, pótloékok, bírságok

40 000

4

Tárgyi eszközök, immateriális javask, vagyoni értékű jog értékestése és hasznosítása, vagyonhasznosításból származó bevétel

5

Részvények, részesedeések értékesítés

6

Vállalat értékesítéséből, privazitációból származó bev.

-

7

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

-

8

Saját bevételek összesen:

9 040 000

9

Saját bevételek 50%-a

4 520 000

10

II. Adósságot keletkeztető ügyletek

2023

2024

2025

2026

11

hitel előző években felvett

12

értékpapír

13

váltó

14

pénzügyi lízing

15

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

16

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

17

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

18

Összesen:

19

Fizetési kötelezettség összesen:

0

0

0

0

20

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel

4 520 000

21

III. Az adósságot keletkeztető ügylet megkötését igénylő fejlesztési célok, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható összege

22

Fejlesztési célok megnevezése

Adósságot keletkeztető ügylet összege

23

Nincs tervezve fejlesztési hitel felvétele, csak támogatás megelőzésre

24

Működési hitel felvétele, csak likvid hitel van tervezte

25

Összesen:

14. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Céltartalék felosztása

A:

B.

C.

Ssz.

cél megnevezése

összeg

1

15. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai

A.

B.

C

D.

E.

F.

1

Feladatok

Évek

2

2023

2024

2025

2026

3

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

4

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

5

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

6

beruházási és fejlesztési hitelek

7

működési célú hosszú lejáratú hitelek

8

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

9

Összesen:

0

0

0

0

16. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási ütemterv forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L.

M.

N.

O

1

Önkormányzat

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

össz:

2

BEVÉTELEK

3

Önkormányzatok működési támogatásai

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 464

2 348 469

28 181 573

4

Működési támogatások államháztartáson belül

358 768

314 038

186 238

39 268

39 268

39 268

39 268

39 268

39 268

39 268

39 268

39 262

1 212 450

5

Közhatalmi bevétel

500 000

3 500 000

500 000

300 000

3 500 000

500 000

100 000

140 000

9 040 000

6

Működési bevétel

163 200

163 200

163 200

163 200

163 200

163 200

163 200

163 200

163 200

163 565

1 632 365

7

Működési célú átvett pénzeszköz

-

8

Felhalmozási bevételek

-

9

Felhalmozási támogatások államháztartáson belül

49 519 000

49 519 000

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

-

11

Előző évi maradvány

4 191 500

1 058 968

13 929 211

19 179 679

12

Hitel bevételek

-

13

Összesen: bevételek

6 898 732

4 221 470

6 197 902

52 569 932

2 850 932

2 550 932

2 550 932

2 550 932

6 050 932

3 050 932

2 650 932

16 620 507

108 765 067

14

KIADÁSOK

15

Személyi és munkaadói juttatások

1 478 697

1 478 698

1 478 697

1 478 698

1 478 697

1 478 698

1 478 697

1 478 698

1 478 697

1 478 698

1 478 697

1 478 698

17 744 370

16

Dologi kiadások

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 438

1 948 442

23 381 260

17

Egyéb működési kiadások

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

614 334

7 372 008

18

Ellátottak pénzbeli juttatásai

180 000

180 000

180 000

180 000

180 000

180 000

180 000

1 180 000

180 000

180 000

1 951 000

180 000

4 931 000

19

Tartalék

33 492

33 492

20

Felújítások

24 759 500

2 906 674

24 759 500

52 425 674

21

Beruházások

1 550 000

100 000

100 000

1 750 000

22

Megelőlegezés visszafizetése

1 127 263

1 127 263

23

Összesen: kiadások

6 898 732

4 221 470

4 221 469

4 221 470

4 221 469

4 321 470

28 980 969

8 228 144

4 221 469

4 221 470

5 992 469

29 014 466

108 765 067

17. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Közvetett és közvetlen támogatások Ft-ban

A.

B.

C.

D

Ssz:

Megnevezés

Ft/fő

1

ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

2

lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

3

helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

4

- kommunális adóból: bejelentett lakcímmel rendelkező magánszemély

14 000

117

5

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

6

egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege-

7

8

Összesen:

14 000

117

18. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Egyéb működési kiadások megoszlása forintban

A.

B.

C.

1

Megnevezés

2

I. Támogatások, támogatásértékű kiadások működési

Előirányzat

3

ÁH-n belüli pénzeszközátadások- Szervezetenként

4

Igali Alapszolgáltatási Központ

-

5

Belső Ellenőrzési Társulás

110 000

6

Hulladékgazd. Társ.

20 000

7

Zselici Lámpások

23 000

8

Batéi Hivatal finanszírozása

1 698 000

9

Fogászati ügyelet

24 000

10

Bursa támogatás

400 000

11

Óvodás utaztatás KLIK

176 000

12

Gyermekétkezés hozzájárulás - Taszár

1 456 645

13

Összesen:

3 907 645

14

II. Egyéb működési kiadásokon belül Áht. -n kívülre átadott támogatások: szervezetenként

15

- Vízdíjvisszatámogatás lakosságnak

650 000

16

- Fonóért Egyesület

150 000

17

- Nefela jégesőelhárítás

5 000

18

- Őszi Fény Nyugdíjas Klub

-

19

- Országos Mentő Szolgáltató

-

20

- Taszári Általános Iskola Alapítványa

-

21

- Templom toronyóra kiépítésének, terv. tám.

-

22

Összesen:

805 000

23

Mindösszesen:

4 712 645