Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2013.(XI.21.) önkormányzati rendelete

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Hatályos: 2024. 03. 16

Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2013.(XI.21.) önkormányzati rendelete

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

2024.03.16.

Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján ,Magyarország Alaptörvénye 32. cikke (1) bekezdésének a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 11. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról az alábbiakat rendeli el:1

1. § (1) A közszolgáltatás a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és az ártalmatlanítás céljából történő átadására terjed ki.

(2) A rendelet hatálya az Önkormányzat közigazgatási területén található ingatlanokra terjed ki.

2. §2 Szerződés alapján Nagykörű község közigazgatási területén a Jándi Benőné (5091 Tószeg Levendula út 21., a továbbiakban Közérdekű szolgáltató) köteles a közszolgáltatást ellátni és a begyűjtött szennyvizet ártalmatlanítás céljából a jászapáti szennyvíztisztítónak átadni.

3. § (1)3 Közérdekű szolgáltató köteles a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését és az átadási helyen történő elhelyezését a szolgáltatást igénybe vevő ingatlan tulajdonos, vagyonkezelő, vagy egyéb jogcímen használó (továbbiakban együtt: ingatlantulajdonos) megrendelésétől számított 5 munkanapon belül (kivéve, ha az ingatlantulajdonos kifejezetten kéri az 5 munkanapnál későbbi teljesítést) 08 óra és 16 óra között - figyelemmel a kijelölt ártalmatanítási hely nyitvatartási idejére - , az önkormányzat által vele kötött szerződés időbeli hatálya alatt folyamatosan és szerződésszerűen teljesíteni. A lakóingatlant veszélyeztető esetekben Közszolgáltató halasztást nem tűrő sürgősséggel jár el.

(2)4 Közérdekű szolgáltató köteles a hozzá beérkező megrendelések sorrendjébe, a mindenkori hatályos vonatkozó jogszabályi rendelkezések, valamint az önkormányzat által vele kötött szerződés betartásával ellátni az 1. § (1) bekezdésében meghatározott közszolgáltatási tevékenységet. Ennek elmulasztásából, vagy hibás teljesítéséből eredő kárért a Közérdekű szolgáltató felel. A Közérdekű szolgáltató a közszolgáltatás teljesítése során az ingatlantulajdonossal, mint a szolgáltatást igénybevevővel áll jogviszonyban.

(3)5 A Közérdekű szolgáltató az elszállított mennyiség mérésről úgy köteles gondoskodni, hogy azt az ingatlantulajdonos bármikor ellenőrizhesse.

(4)6 Közérdekű szolgáltató köteles a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket biztosítani, ezen belül szükséges mennyiségű és minőségű jármű, gép, eszköz, berendezés, valamint a szükséges létszámú és képzettségű szakember biztosítása. A felek rögzítik, hogy a jelen szerződés teljesítéséhez szükséges tárgyi feltételeket a Közszolgáltató tulajdonosként vagy jogszerű használatát megalapozó bármely jogviszony alapján is biztosíthatja.

(5)7 Ingatlantulajdonos jogosult a szolgáltatást igénybe venni. Legkésőbb a szennyvíztároló megtelésekor az e rendeletben foglaltak szerint Közérdekű szolgáltató közreműködésének igénybevételével köteles gondoskodni a szennyvíz elszállíttatásáról.

(6)8 Közérdekű szolgáltató és az ingatlantulajdonos között létrejövő közszolgáltatási szerződés tartalmazza a szerződő felek megnevezését, elérhetőségét, a szerződéskötés helyét és idejét, az elszállítandó szennyvíz mennyiségét, az elszállítás díját, a fizetés módját és határidejét, a díjfizetés elmaradásának következményeit és a szerződők aláírását.

4. § (1)9 Ingatlantulajdonos a közszolgáltatás igénybevételéért számla alapján a Közérdekű szolgáltató számára közvetlenül fizeti meg. Az alkalmazható díj legmagasabb mértékét a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza.

(2)10 Az ingatlantulajdonost terhelő díjfizetési kötelezettség határidejének elmulasztása esetén Közérdekű szolgáltató a Vgtv. 44/E §-ában foglaltak szerint jár el.

5. § Üdülőingatlanok, az időlegesen használt és a nem használt ingatlanok tulajdonosai távollétük esetén megbízott útján kötelesek az e rendeletben foglaltakat betartani.

6. § A közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat Közszolgáltató csak feladatellátásának keretein belül használhatja fel, azokat harmadik személynek nem adhatja át.

7. § E rendelet 2013. december 1. napján lép hatályba, kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1

A bevezető a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (1) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

4

A 3. § (2) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

A 3. § (3) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

6

A 3. § (4) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

7

A 3. § (5) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

8

A 3. § (6) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

9

A 4. § (1) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

10

A 4. § (2) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.