Nagykörű Község Polgármesterének 11/2020.(XII.10.) rendelete

Nagykörű Község Polgármesterének 11/2020.(XII.10.) rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2020. 12. 10- 2024. 02. 15

Nagykörű Község Polgármesterének 11/2020.(XII.10.) rendelete

Nagykörű Község Polgármesterének 11/2020.(XII.10.) rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól1

2020.12.10.

Nagykörű Község Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében meghatározott jogkörében, a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. § és 29/A. §-aiban meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § (1) A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv, a településképi rendelet és kidolgozásának vagy módosításának partnerségi egyeztetése a teljes körű nyilvánosság biztosításával, a helyi adottságoknak megfelelően, a feladat jellegének és a határidők figyelembevételének jelen rendeletben meghatározott szabályok szerint történik.

(2) A rendelet Nagykörű község közigazgatási területére terjed ki.

(3) A partnerségi egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) Nagykörű községben lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek,

b) Nagykörű községben működő gazdasági társaságok, érdek-képviseleti és civil szervezetek,

c) minden, a településrendezési eljárással érintett magán- vagy jogi személy,

d) a községben működő vallási közösségek (elismert egyházak).

A tájékoztatás módja és eszközei

2. § (1) A partnereket a polgármester a jogszabályokban meghatározott helyen és módon tájékoztatja. A tájékoztatás módja nyilvános hirdetmény.

(2) A közzététel módja: hirdetmény elhelyezése a Nagykörű Községi Önkormányzat (5065 Nagykörű, Május 1. út 1.) folyosóján elhelyezett hirdetőtáblán, valamint Nagykörű község honlapján (www.nagykorukozsegionkormányzat.hu) keresztül.

(3) A hirdetmény tartalma:

1. az eljárás célja,

2. a véleményezhető dokumentum megnevezése,

3. a vélemény, észrevétel, javaslat a Nagykörű Községi Önkormányzat Hivatalába beérkezésére rendelkezésre álló időintervallum első és utolsó naptári napja (a véleményezés kezdő időpontja, illetve a véleményezési határidő),

4. a véleményezhető dokumentum megtekinthetősége (hely és idő).

(4) A hirdetményt legkésőbb a véleményezés kezdő időpontját megelőző napon kell elhelyezni a hirdetőtáblán.

(5) A hirdetmény a véleményezési határidőt követő naptári napon távolítható el.

A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja

3. § (1) A partnerek írásban, a közzétett hirdetményben megjelölt határidőig nyilváníthatnak véleményt, illetve tehetnek javaslatot, észrevételt. Azt a partnert, aki a határidőn belül nem nyilvánít véleményt, nem tesz javaslatot vagy észrevételt, egyetértőnek kell tekinteni.

(2) A határidőben beérkezett véleményt, javaslatot, észrevételt a polgármester az eljárás egyéb irataival együtt dokumentálja, illetve tartja nyilván.

Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

4. § (1) A határidőben beérkezett vélemény, javaslat elfogadásáról Nagykörű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete határozatban dönt. A vélemény, javaslat el nem fogadásának indoklását a határozat tartalmazza.

(2) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolását tartalmazó határozatokat Nagykörű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyéb képviselő-testületi határozatokkal azonos módon dokumentálja, illetve tartja nyilván.

Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, települési arculati kézikönyv és települési rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések

5. § (1) Az elfogadott koncepciót, stratégiát, településrendezési eszközt, települési arculati kézikönyvet és településképi rendeletet a nyilvánosság biztosítása érdekében a polgármester közzéteszi az önkormányzat honlapján (nyilvánosság biztosítása).

(2) A polgármester gondoskodik arról, hogy az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, kézikönyv és településképi rendelet a polgármesteri hivatalban megtekinthető legyen az érdeklődők számára (nyilvánosság és betekintés biztosítása).

(3) A polgármester tájékoztatási és egyeztetési lehetőséget biztosít az elfogadott településrendezési eszközökről és településképi rendeletről (tájékoztatás és egyeztetés biztosítása).

(4) A betekintés, tájékoztatás, egyeztetés rendjét és időpontját a polgármester határozza meg az önkormányzat honlapján vagy a polgármesteri hivatal hirdető felületén.

Záró rendelkezések

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2024. február 16. napjával.