Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (X. 6.) önkormányzati rendelete

a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól

Hatályos: 2024. 02. 01

Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (X. 6.) önkormányzati rendelete

a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól

2024.02.01.

Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésében, 26. §-ában, 32. § (3) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, továbbá a 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 8a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. Eljárási szabályok

1. § Nagykörű Községi Önkormányzat az arra jogosult részére az alábbi pénzbeli és természetbeni, továbbá személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat biztosítja:

1. települési támogatás – ezen belül:

a) rendkívüli települési támogatás

b) temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatás

c) lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatás

d) természetbeni települési támogatás

e) karácsonyi támogatás

2. köztemetés

3. étkeztetés

4. házi segítségnyújtás

5. családsegítés

6. jelző rendszeres házi segítségnyújtás

7. szociális tűzifa támogatás

2. § (1) Az 1. §-ban meghatározott ellátások közül a szociális bizottság hatáskörébe tartozik:

a) a települési támogatások közül a rendkívüli települési támogatással, a lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatással, a természetbeni települési támogatással és a karácsonyi támogatással kapcsolatos valamennyi döntés,

b) a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett ellátások tekintetében a részletfizetés engedélyezése, a tartozás részbeni vagy teljes elengedése.

(2) Az 1. § 1. b) pontjában meghatározott, temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatás, valamint az 1. § 2. pontjában meghatározott köztemetés elrendelése ügyében – átruházott hatáskörben – a polgármester jogosult eljárni.

(3) Az 1. § 3–6. pontjában meghatározott személyes gondoskodás igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról – tekintettel arra, hogy ezen ellátások társulás útján biztosítottak – Szolnok Megyei Jogú Város önkormányzati rendelete rendelkezik.

3. § (1)1 Az e rendeletben szabályozott pénzbeli vagy természetbeni ellátások kérelemre vagy hivatalból nyújthatók. A kérelmeket a Nagykörűi Közös Önkormányzati Hivatalhoz kell benyújtani, az e rendeletben meghatározott formanyomtatványok igénybevételével. A kérelmet legkésőbb minden hónap utolsó szerdáját megelőző hét utolsó munkanapján 12. óráig kell benyújtani. A határidőt követően benyújtott kérelmek csak a következő hónapban kerülnek elbírálásra.

(2) A szociális ellátásra való jogosultság elbírálásához a kérelmező kötelezhető arra, hogy családja vagyoni, jövedelmi viszonyairól nyilatkozzék, illetve azokat igazolja. Az igazolható jövedelemmel nem rendelkezőknek büntetőjogi felelősségük tudatában kell nyilatkozniuk jövedelmi helyzetükről.

(3) A rendkívüli települési támogatás igénylése esetén az 1. melléklet szerinti nyomtatványon kívül be kell nyújtani:

a) munkaviszonnyal nem rendelkező kérelmező és családtag esetén az igazolást, együttműködési megállapodást a munkaügyi kirendeltséggel való kapcsolattartásról,

b) a tanköteles és a 16. életévet betöltött gyermek és kérelmező esetében az iskolalátogatási igazolást vagy a hallgatói jogviszony igazolását, mely tartalmazza a tanuló részére folyósított ösztöndíj összegét. Ismételt kérelem esetén 3 hónapnál nem régebbi keltezésű igazolást nem kell újra bemutatni.

c) elemi kárról szakhatósági igazolást, betegségről háziorvosi igazolást vagy a fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézmény zárójelentését,

d) rendkívüli gyógyszerköltség esetén – narkotikumok, nyugtató hatású gyógyszerek kivételével - a javasolt gyógyszerekről kiállított háziorvosi vagy szakorvosi igazolást és a kérelmező nevére a gyógyszerekről kiállított számlát,

e) halálesetről az anyakönyvi kivonat másolatát,

f) a speciális betegségről orvosi szakvéleményt,

(4) Köztemetés esetén be kell nyújtani:

a) az eltemettetésre köteles személy nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az eltemettetésről nem tud gondoskodni,

b) az eredeti halotti anyakönyvi kivonatot.

(5) A szociális ellátásban részesülő a jogosultsága feltételeit érintő lényeges tények (lakcím, jövedelem, vagyoni viszony, egészségi állapot stb.) megváltozását 15 napon belül köteles a Polgármesteri Hivatalnál bejelenteni.

(6) A rendelet alkalmazásában rendkívüli méltánylást érdemlő eset:

a)2 a háztartásban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegét,

b)3 az egyedül élő személy havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 120%-át,

c) a háztartásban 3 vagy ennél több kiskorú gyermek ellátásáról gondoskodnak,

d) a családban rendkívüli élethelyzet következik be (pl. tartós betegség, elemi kár, három hónapot meghaladó kórházi ápolás, rendkívüli gyógyszerköltség stb.),

e) ha a támogatás nyújtásának hiánya vagy a megtérítési kötelezettség veszélyeztetné a család megélhetését.

f) a családban a támogatás nyújtásának elmulasztása a család megélhetésének veszélyeztetését jelentené és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a nevelés-oktatási, vagy a gyermekjóléti intézmény vezetője által írásban igazolja.

4. § A szociális ellátások iránti kérelemhez benyújtott igazolások tartalmát a jegyző az alábbiak szerint ellenőrizheti:

a) megkeresheti az illetékes adóhatóságot,

b) megkeresheti az igazolást kiállító szervet, munkáltatót,

c) elrendelheti környezettanulmány készítését.

2. A támogatások folyósítása

5. § A szociális hatáskört gyakorló szerv által odaítélt szociális támogatások folyósításáról a Nagykörűi Közös Önkormányzati Hivatal gondoskodik az alábbiak szerint:

a) a folyamatos, havi rendszerességű szociális ellátásokat a jogosult számlájára történő utalással kell kifizetni,

b) az esetenkénti szociális ellátások pénztárból történő kifizetéséről az illetékes ügyintéző gondoskodik a döntést követő 5 napon belül,

c) természetbeni szociális ellátás teljesítéséről az illetékes ügyintéző folyamatosan gondoskodik.

II. Fejezet

Pénzbeli ellátások

3. Az önkormányzat által nyújtott települési támogatás formái

6. § Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az arra jogosult részére pénzbeli ellátásként települési támogatást nyújt. A települési támogatás formái:

a) rendkívüli települési támogatás

b) temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatás

c) a lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatás

d) karácsonyi támogatás.

4. Rendkívüli települési támogatás

7. § (1) Az önkormányzat a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére évente legfeljebb egy alkalommal rendkívüli települési támogatást nyújt.

(2) Rendkívüli települési támogatásban azt a személyt kell részesíteni, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon gondoskodni nem tud, mert:

a) hirtelen betegség, egészségromlás, kórházi kezelés miatt jelentős jövedelem kiesése keletkezett, vagy

b) elemi kár érte, vagy

c) nagyobb összegű váratlan vagy előre látott kiadásai vannak, amelyeket önerőből nem tud kiegyenlíteni, vagy

d) nyugdíj vagy más jellegű ellátásnak megállapítása és folyósítása elhúzódik, vagy

e) nevelési, oktatási intézmény által közölt nevelési-oktatási feladatok elsajátításához szükséges és/vagy kötelezően előírt eszközök - figyelemmel az 3. § (6) bekezdés f) pontjára –, tisztasági csomag, tornafelszerelés, szemüvegtérítés, tanfelszerelés biztosítása esetén.

(3) A (2) bekezdésben foglalt valamelyik feltétel fennállása esetén támogatás akkor ítélhető meg, ha a kérelmező háztartásában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg:

a)4 családok esetében a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 450 %-át,

b)5 egyedülálló esetében a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 650 %-át.

(4) A rendkívüli települési támogatás legmagasabb összege esetenként 100.000,-Ft, azaz egyszázezer forint.

(5) Jelen rendelet alkalmazásában elemi kárnak minősülnek a vihar-és egyéb természeti károk, tűz-és robbanáskárok, valamint a bűncselekmény elszenvedéséből eredő károk.

8. § (1) Rendkívüli méltánylást érdemlő esetben az 3. § (6) bekezdésre tekintettel, a 7. § (3) bekezdésben meghatározott korlátozástól el lehet térni.

(2) Rendkívüli települési támogatás egy naptári évben egy család részére negyedévente egy alkalommal, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő család részére félévente egy alkalommal adható.

(3) Egy családon belül több személy részére nem állapítható meg támogatás.

(4) Rendkívüli települési támogatás elbírálásakor, amennyiben a kérelmező életmódja, életvitele, valamint a jegyző által készített környezettanulmány és a köztudomású tények alapján bizonyosságot nyer, hogy a kérelmező a részére megállapított rendkívüli települési támogatást nem a saját vagy családja létfenntartásához nélkülözhetetlen árucikkekre (hanem pl. élvezeti cikkekre) fordítaná, részére a rendkívüli települési támogatást természetben kell megállapítani.

(5) A támogatási kérelem elbírálásakor a Szociális Bizottság a (4) bekezdésben foglalt korlátozástól a rendelet 3. § (6) bekezdés f) pontja szerinti kérelem megléte esetén eltekint.

5. A temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatás

9. § Az önkormányzat a temetési költségek viseléséhez települési támogatást nyújt azon kérelmezőnek, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy tartásra köteles hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése saját, illetve családja létfenntartását veszélyezteti. A temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatásra kérelmet az 1. melléklet szerinti nyomtatványon kell benyújtani.

10. § (1)6 Az önkormányzat a temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatást azon kérelmező részére állapítja meg, akinek háztartásában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének

a) családok esetében a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 700 %-át,

b) egyedülálló esetében 800 %- át.

(2) Nem állapítható meg a temetési költségek viseléséhez települési támogatás azon személynek, aki

a) a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény alapján temetési hozzájárulásban részesül,

b) szerződés erejénél fogva köteles az elhunyt eltemettetéséről gondoskodni.

11. § (1) A temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatás iránti kérelemhez az 1. melléklet szerinti nyomtatványon kívül mellékelni kell:

a) a temetés költségeiről a kérelmező nevére kiállított számlát másolatban,

b) amennyiben a haláleset nem Nagykörű községben történt, az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát.

(2) Amennyiben a becsatolt iratokból az állapítható meg, hogy a temetés költségei az átlagosat jóval meghaladják és nem lehet vélelmezni, hogy a költségek viselése az eltemettető létfenntartását veszélyezteti, a kérelmet a polgármester elutasíthatja.

(3) Ha a kérelmező összes körülményeit vizsgálva megállapítható, hogy az elhunyt hagyatékából a temetés költsége fedezhető, temetési költségek finanszírozása érdekében rendkívüli települési támogatást csak rendkívüli méltánylást érdemlő esetben lehet megállapítani.

(4) Ha a kérelmező szociális körülményei indokolttá teszik, a temetési költségekre tekintettel megállapított rendkívüli települési támogatás a temetés költségeinek kifizetésére előre is adható. Ilyen esetben a támogatást a kérelmező által megjelölt temetkezési szolgáltató számlájára kell átutalni.

12. § A temetési költségek viseléséhez nyújtott települési támogatás összege – figyelemmel a helyben szokásos temetési költségekre – egységesen 100.000,- Ft, azaz egyszázezer forint.

6. A lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatás

13. § (1) A lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatás a szociálisan rászoruló háztartások részére, a háztartás tagjai által lakott lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez nyújtott hozzájárulás.

(2)7 A lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg az a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 280%-át, egyedül élő esetén a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, feltéve, hogy a lakásfenntartás (3) bekezdésben meghatározott havi költsége a háztartás összjövedelmének 15 %-át meghaladja.

(3) Lakásfenntartási költségként elismert kiadások:

a) fizetendő lakbér, albérleti díj,

b) csatornahasználati díj, szennyvízszállítás díja,

c) szemétszállítás költségei,

d) villanyáram, víz- és gázfogyasztás költségei,

e) tüzelőanyag költsége, fűtés díja.

(4) A támogatást kérő a lakásfenntartás, illetve a lakhatás költségei közül

a) a lakbért, ill. az albérleti díjat a lakásbérleti, albérleti szerződéssel,

b) a közüzemi díjakat a településen közüzemi szolgáltatást végző szervek által kiállított közüzemi számlákkal,

c) egyedi fűtés esetén a fűtés költségeit a háztartási tüzelőanyagot forgalmazó által igazolja.

14. § (1) A lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatást tárgyhó 20. napjáig az erre a célra rendszeresített – a 2. mellékletben meghatározott – igénylőlap, a szükséges jövedelemigazolások és nyilatkozatok, valamint a kérelem benyújtását megelőző 3 havi – a 13. § (4) bekezdés szerinti – számlák és dokumentumok benyújtásával kell igényelni.

(2) A kérelem az év folyamán bármikor benyújtható, de a fűtési költségek igazolására a fűtési idényre vonatkozó számlákat kell minden esetben csatolni.

(3) A lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatást folyamatosan a 15. § (2) bekezdésében foglaltak szerint kell folyósítani, amennyiben a kérelmező a 13. § (3) bekezdésben foglalt költségeket és a lakcímváltozás bejelentéséről szóló igazolást 5 napon belül a hivatal szociális ügyintézőjéhez benyújtja.

(4) Meg kell szüntetni a lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatást, amennyiben a jelen rendeletben foglalt jogosultsági feltételek már nem állnak fenn.

15. § (1) A lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatás havi rendszerességgel folyósított ellátás, amelynek havi összege az alábbiak szerint kerül megállapításra:

a)8 ha a háztartás összjövedelme és a rezsiköltség aránya meghaladja a 15 %-ot, de a 30 %-ot nem haladja meg, 4.000,- Ft,

b)9 ha a háztartás összjövedelme és a rezsiköltség aránya meghaladja a 30 %-ot, 6.000,- Ft.

(2) A támogatás a kérelmezőt a kérelem benyújtása hónapjának első napjától illeti meg, és határozott időtartamra, egy évre megállapított.

16. § A lakhatási költségekhez nyújtott települési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

7. Karácsonyi támogatás

17. § (1) Az önkormányzat természetbeni vagy pénzbeli támogatásként karácsonyi támogatást biztosít december hónapban a Nagykörű községben lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 65. életévét betöltött kérelmező részére, ha a 3. § (6) bekezdésében foglalt feltételek valamelyike fennáll.

(2) A támogatás egy főre jutó értékét a rendelkezésre álló keretösszeg figyelembevételével a szociális bizottság határozza meg.

(3) A karácsonyi támogatás megállapítása iránti eljárás az 5. melléklet szerinti kérelemre indul. A kérelmeket a Polgármesteri Hivatalba lehet benyújtani.

III. Fejezet

Természetbeni támogatások

8. Természetbeni települési támogatás

18. § (1) A települési támogatás egészben vagy részben természetbeni szociális ellátás formájában is nyújtható. A természetbeni szociális ellátásnak a jogosulthoz történő eljuttatásáról az önkormányzat a helyben szokásos módon gondoskodik.

(2) A természetbeni települési támogatás formái:

a) közüzemi díjak átvállalása,

b) tartós élelmiszer vásárlás,

c) személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátás, étkeztetés térítési díjának átvállalása,

d) tűzifa vásárlás,

e) egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó költségek, díjak átvállalása,

f) tanszersegély, ruházat

g)10 egészségügyi, tisztasági csomag

h)11 vásárlási utalvány.

(3) Azon családok esetében, ahol a gyermekétkeztetést biztosító intézmény nyilvántartása szerint étkezési térítési díj hátralék mutatható ki, a rendkívüli települési támogatást az intézmény részére kell kifizetni.

(4) A Szociális Bizottság a (2) bekezdés d) pontja szerinti természetbeni települési támogatási kérelem elbírálásakor a 8. § (2) bekezdésben foglalt korlátozástól - különösen a téli időszakra tekintettel –, eltekinthet.

19. § (1)12 A Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény (a továbbiakban: költségvetési törvény) 3. mellékletének 2.2.1 pontja alapján juttatott szociális célú tűzifára jogosult, aki

1. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) szerinti
a) aktív korúak ellátására jogosult,
b) időskorúak járadékára jogosult,
c) települési támogatásra különösen lakhatási támogatásra jogosult, vagy
2. a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel,
és – az 1. és 2. pontban foglalt feltételek valamelyikének fennállása mellett – életvitelszerűen ingatlanában él, továbbá az ingatlan fűtésére fatüzelést alkalmaz.
(2) A tűzifa támogatásra való jogosultság abban az esetben áll fenn, ha az (1) bekezdésben foglalt feltételeknek megfelelő kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az
a) 13 családok esetében a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 700 %-át,
b) 14 egyedülálló esetében a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 800 %-át.
(3) A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, egy alkalommal, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától. Amennyiben egy ingatlanról több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelem beérkezésének sorrendjében történik.
(4) Az (1) bekezdés 1–2. pontjai körébe nem tartozó kérelmezők kivételesen a 7. § (2) bekezdése és a 8. § szerinti élethelyzet esetén részesülhetnek tűzifa támogatásban.
(5) 15 A támogatás megállapítása iránti eljárás az 3. melléklet szerinti kérelemre indul. A kérelmeket a Polgármesteri Hivatalba 2023. október 02-től 2023. október 13. napjáig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.
(6) 16 A támogatási kérelemről a Szociális Bizottság határozattal - legkésőbb 2023. október 27. napjáig - dönt.
(7) 17 A támogatás mértéke háztartásonként legfeljebb 5 erdei m3. A tűzifa kiosztására legkésőbb 2024. február 15-ig kerül sor. Az Önkormányzat kizárólag a díjtalan házhozszállításról gondoskodik. A tűzifa átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja.
(8) A jogosultság és a kérelemben foglaltak valódisága a rendelet 4. §-ában foglaltak szerint ellenőrizhető. A jogosulatlanul igénybe vett támogatás esetében a támogatás megtérítésével kapcsolatban az Szt. 17. §-ának rendelkezéseit kell alkalmazni.

9. Köztemetés

20. § (1) A köztemetés elrendelése esetén az Szt. 48. §-ában foglalt rendelkezések szerint kell eljárni.

(2) Eltemettetésre köteles személy a köztemetés engedélyezéséhez, ha az eltemettetésről nem gondoskodik, a 4. melléklet szerinti formanyomtatványt köteles benyújtani.

(3) A kérelmezőt az önkormányzat mentesíti a köztemetés költségeinek megtérítése alól, ha

a)18 háztartásában az egy főre számított havi nettó jövedelem a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 250 %-át nem haladja meg, vagy

b) az eltemettetés költségeinek megtérülése annak az ingatlannak az értékéből várható, amelyben kiskorú örökösök élnek, vagy

c) az elhunyt személy még életében olyan magatartást tanúsított az eltemettetésére kötelezett személlyel, illetve annak közeli hozzátartozójával szemben, melynek folytán az elhunyt és az eltemettetésre kötelezett kérelmező közötti személyes kapcsolat nyilvánvalóan súlyos mértékben megromlott vagy megszakadt (például a kötelezett személy vagy közeli hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény, tartási kötelezettség elmulasztása, bántalmazása stb.).

IV. Fejezet

Személyes gondoskodást nyújtó ellátások : A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Besenyszögi Szolgáltató Központja keretein belül biztosított ellátások

21. § Nagykörű Községi Önkormányzat a szociális alapszolgáltatások közül az étkeztetést, családsegítést, házi segítségnyújtást, jelző rendszeres házi segítségnyújtást a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Besenyszögi Szolgáltató Központja keretein belül biztosítja.

V. Fejezet

Záró rendelkezések

22. § A jegyző a szociális ellátásra való jogosultság megállapítása, az ellátás biztosítása, fenntartása és megszüntetése céljából az Szt. 18.§-ában meghatározott nyilvántartást vezet.

23. § Az e rendeletben foglaltakat az Szt.-ben, valamint a végrehajtása elősegítése tárgyában kiadott rendeletekben meghatározott szabályokkal együtt kell alkalmazni.

24. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

25. § Hatályát veszti a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló 11/2021. (X.27.) önkormányzati rendelet.

1

A 3. § (1) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2024. (I. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (6) bekezdés a) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (6) bekezdés b) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 7. § (3) bekezdés a) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 7. § (3) bekezdés b) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

6

A 10. § (1) bekezdése a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 10. § (1) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2024. (I. 25.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

7

A 13. § (2) bekezdése a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 13. § (2) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2024. (I. 25.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

8

A 15. § (1) bekezdés a) pontja a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2024. (I. 25.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

9

A 15. § (1) bekezdés b) pontja a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2024. (I. 25.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

10

A 18. § (2) bekezdés g) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 18. § (2) bekezdés h) pontját a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdése iktatta be.

12

A 19. § (1) bekezdése a Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

13

A 19. § (2) bekezdés a) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 19. § (2) bekezdés b) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 19. § (5) bekezdése a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 19. § (6) bekezdése a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 19. § (7) bekezdése a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 20. § (3) bekezdés a) pontja a Nagykörű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.